3 mai 2011

Funeriu e hotarat...MAI REDUCE PESTE 15000 DE PROFESORI si inchide 1000 de scoli

In cadrul şedinţei comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor urma sa fie discutat Raportul asupra starii sistemului national de invatamant in 2010. Insa aceasta lucru nu a avut loc din cauza faptului ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu a raspuns invitatiei deputatilor si senatorilor. 

Totusi pe site-ul ministerului a fost postat ( RAPORTUL PRIVIND STAREA INVATAMANTULUI IN 2010-CLICK AICI)

De la inceputul acestui raport aflam ca
  






E cat se poate de clar pentru domnul FUNERIU ca şi in acest an reducerile de personal "vor accentua acestă tendinţă" 

Insa desi MECTS spune ca sursa este Institutul National de Statistica...in Buletinul statistic din luna octombrie 2010 gasim ca:
-in data de 31 08 2010 efectivul de angajati din invatamant este de 387000
- iar in data de 30 09 2010 este de 378900..
adica numai 8000 de posturi reduse in septembrie 2010
Daca privim statistica din 31 08 2010, atunci erau 401800 iar in 30 09 2010 erau 398000 de angajati.
 Procentual este vorba de 2.76 pp nu 2.3 pp cum raporteaza ministerul..
Grea aritmetica chiar si atunci cand e vorba de a raporta nerealizari sau reduceri de personal....


Mai mult la pagina 16 scrie "Astfel, pentru anul şcolar anterior, per total, personalul didactic a scăzut cu aproximativ 2,5 p.p"

Vai de ele raportari   DE LA PAGINA 1 la PAGINA 16 se schimba procentele 

Mergand mai departe constatam o copiere ieftina din rapoartele din anii trecuti a comparatiilor cu studiu  PISA din 2006 in conditiile in care din decembrie 2011exista raportul PISA din 2009....

In conditiile in care despre proiectele ministerului se puncteaza in Raport, chiar daca unele din acestea sunt din noiembrie 2010 sau ianuarie 201,  se putea face o analiza mai acualizata pe studiu PISA din 2009

La pag 129 se văd intentiile domnului Funeriu de a decima in continuare scoala românească astfel





Numai ca si aici aritmetica sau dezinformarea continua 4,68% din 386657 inseamna 18095 REDUSE nu 15378 cum spune domnul ministru.

Iar 13,37....21,33....97,83 nu exista nicaieri..sunt numere scoase din BURTA, poate pentru ca unii de prin minister să îşi justifice funcţia

Aberaţiile nu se opresc însă aici...
 
Cu mult tupeu la pag 137  ne anunţă măriri salariale!!!!!
În condiţiile în care domnul ministru refuză să elaboreze reglamentul pentru sporuri  iar salarizarea  corectă a învăţătorilor şi  educatorilor este amânată din februarie în septembrie ceea ce scrie in acest RAPORT este cinic.
Si cum dezinformarea este la ea acasă în acest material la pagina 143 aflăm şi despre Bacalaureat
A uitat domnul ministru că in LEN 361 alin 2 lit  c) examenul de bacalaureat se va desfasura in conformitate cu prevederile prezentei legi incepand cu generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in anul scolar 2012-2013;

CONCLUZIA MEA:

RAPORTUL PRIVIND STAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DIN 2010 ESTE FĂCUT PE PICIOR, LA FEL CA LEGEA EDUCAŢIEI NAŢIONALE, DE NEPROFESIONIŞTI, CU MULTE GREŞELI ŞI NEADEVĂRURI.
RUŞINOS PENTRU UN MINISTER CARE TREBUIE SĂ FACĂ EDUCAŢIE ÎN ROMÂNIA....


8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai concluzionat! As vrea sa-l vad si pe Funeriu macar o luna la catedra, invatator la simultan, cu salariul pe care-l iau eu, facand naveta si platind-o, fara sa-i fie decontata.
    Daca va continua asa nu va avea ce posturi sa desfiinteze ca vor pleca singure din invatamant cadrele didactice...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si totusi se poate opri acest ,,tavalug" al lipsei de educatii? Hai sa fecem ceva! Ce asteapta lumea?

    RăspundețiȘtergere
  4. vai de ei conducatori insa si vai de noi cei condusi

    RăspundețiȘtergere
  5. nu v-ati prins? ŢARA TE VREA PROST!!! şi cu asta am spus tot!

    RăspundețiȘtergere
  6. sau ne vrea din ce in ce mai prosti

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ne face! Chiar nu putem să facem o acţiune de amploare? De ce grevă abia in octombrie? Ne lipseşte demnitatea, dragi colegi! Noi suntem cei care le-am permis să se poarte cu noi in acest mod.Daca am fi uniti , dacă am sacrifica măcar o zi-două din preţiosul nostru salariu şi am ieşi TOŢI, poate am reuşi ceva. Şi-au pus cu toţii ochelari de cal şi dopuri in urechi , nu văd, nu aud gemetele poporului.S-a ajuns intr-o situaţie mai grea ca in 1989. În locul lor mi-ar fi frică. "Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?" Nu credeţi că e cazul să nu mai amânăm?

    RăspundețiȘtergere
  8. @TRACTOR are dreptate!TARA NE VREA F.F.F. PROSTI!!!!In felul acesta spera EI sa mai prosteasca iar poporul si la viitoarele alegeri (la care se vad deja invingatori!).
    Ca au dopuri in urechi si ochelari de cal...nu ne mai mira. Ne plangem de mila dar cand sa trecem la fapte...dam bir cu fugitii!!!Ne meritam soarta!Iar celor care mai avem curajul sa vorbim, ni se baga pumnul in gura cu amenintari si abuz de putere!Fara unitate, vom ajunge si mai rau! Daca toti am fi realisti ca asta nu mai e viata, atunci ne-am mobiliza!Legea se cere respectata doar de noi, nu si de ei!Unde esti tu Tepes, doamne!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare