15 mai 2011

Cele mai drastice reduceri salariale in ultimul an au fost in INVATAMANT


Salariaţii din învăţământ, cei mai săraci angajaţi din România

Datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică indică o scădere a salariilor din învăţământ cu 28,49% în luna martie 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 
Prin urmare, un profesor debutant are un salariu net de 660 lei, un profesor cu grad didactic II şi o vechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic I şi 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 lei.
Aplicarea Legii de salarizare în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar loveşte până şi în mamele din învăţământ. Cadrului didactic cu o vechime de 9 ani, care intră în concediu pentru creşterea copilului, nu i se mai consideră vechime efectivă în învăţământ, aşa cum prevedea vechea legislaţie, perioada din timpul concediului de maternitate. Consecinţa este aceea că nu mai poate beneficia de sporul de stabilitate, de 15%, pe care ar fi trebuit să îl primească la o vechime efectivă de 10 ani.  Până acum şi concediul de maternitate era considerat  vechime efectivă în învăţământ, care îi permitea acordarea acestui spor.  

“Guvernul României a reuşit, prin toate măsurile aplicate în ultimii ani, să transforme angajaţii din învăţământ în cerşetori. Este inadmisibil ca un cadru didactic să fie cel mai prost plătit angajat din ţară, în condiţiile în care responsabilităţile pe care le are sunt extreme de mari. Vă întrebăm, domnilor guvernanţi, cum poate un profesor să mai impună respect în faţa elevilor şi a societăţii, dacă nu are cu ce se hrăni, nu are bani de cărţi sau de haine şi nu îşi poate achita cheltuielile lunare de întreţinere? Nivelul salariilor arată, încă o dată, dispreţul guvernanţilor faţă de salariaţii din sistemul de învăţământ”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu. 
Detalii www.fsli.ro

7 comentarii:

  1. Salarii tot mai mici , sarcini profesionale tot mai multe !

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca numai guvernantii au dispret fata de cadrele didactice?! Sa vedeti cum ne privesc si ne trateaza unii judecatori cand revendicam drepturile (si asa putine) in justitie. Asa este cand niste oameni care au dispretuit intotdeauna scoala au ajuns sa conduca tara!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si "colegii" nostri ajunsi . . . manageri scolari ( cu delegatie eterna , din ( < ) 1989 pana in prezent etc. ) ne privesc dispretuitor !

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce s-a ajuns aici ?? Cine a semnat in numele sindicalistilor grevisti si nu numai acordul pentru firimiturile aruncate de fiecare data ?? Cadrele didactice au debutat acum 25-30 de ani cu 1700 de lei si au ajuns acum la 1100 de lei !!! DE CE ??? (Ana)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca era mai bine . . . inainte !

    RăspundețiȘtergere
  6. INTRBARE-
    Cati dintre liderii judeteni FSLI,nu au gradatie de merit??
    RASPUNS:
    !!!!!!!!!!!!????????????
    TOTI.,au GRADATII.
    Cati dintre liderii DE SECTOR FSLI, au GRADATIE DE MERIT?
    RASPUNS:
    astept raspunsul cititorilor,aici si la telefon 0766668011.
    MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru "NEDUMERITUL": Pentru munca ta sarguincioasa trebuie instituita gradatia de merit si pentru functia de sef de cabinet parlamentar pdl. Daca tot nu ai ce face, fa un proiect de lege in acest sens.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare