13 feb. 2011

Rusine de ministru?

Nu pot sa nu spun decat asa ceva dupa ce am vazut cu cata dezinvoltura dezinforma pe un post de televizune domnul ministru.
O sa iau cateva dintre ele:
- in mandatul FUNERIU au fost desfiintate 17 900 de posturi (395300 in decembrie 2010- 377400 in octombrie 2011) NU 15000 cum sustinea in emisiune domnul ministru;
- DECONATAREA NAVETEI nu se mai poate face cu actuala lege. Exista finantare dar nu se poate aloca pentru ca nu este lege pentru modalitatea de plata AICI AM SCRIS DESPRE NAVETA
- DISTINCTIILE GH LAZAR nu s-au alocat nici de el nici de Andronescu. Mai mult Funeriu a semnat ordinul si a pus cadrele sa isi faca dosarul fara sa spuna ca nu se pot aloca aceste distinctii AICI AM SCRIS DE DISTINCTII si AICI
- DISPARITIA LICEELOR PEDAGOGICE SI SALARIZAREA ABSOLVENTILOR- pe de o parte se amana plata pentru unii si se anuleaza pentru altii pana in 1 septembrie 2011, iar in baza unui alt articol, ministrul emite diplome de licenta echivaland studiile celor cu facultate cu cei care nu au facultate.

Un gust amar ca educatia e condamnata in continuare la subfinantare si politizare... Cat vor mai sustine parintii acest lucru? Uniti ar trebui sa ferim sistemul de asemenea ministri.

15 comentarii:

  1. gabriel teodorescu13.02.2011, 07:35

    ...Liviu
    EDUCATIA ESTE CONDAMNATA LA CONSERVARE!!! asta dupa ce a fost distrusa voit...
    invatamant cercetare, ... puse la pamant!
    ...
    oricum Daniel Fuberiu spera mai mult in politica decat in educatia din Ro.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Liviu Pop, cum vor fi remunerati cei care au si liceu pedagogic plus studii SSD sau de lunga durata? banuiesc ca exista diferente....sau am invatat doar asa, de amorul artei..?

    RăspundețiȘtergere
  3. Funeriu a fost penibil ca de fiecare data, asa cum este intregul guvern, asa cum este presedintele, asa cum este intreaga politica din ultimii doi ani si ceva. Nu spun ca cel care se arata dupa razboi dar nu ma asteptam la nimic bun din partea lui Funeriu, asa cum nu ma astept la nimic bun din partea lui Boc sau a lui Basescu sau a oricarui politician aflat in slujba lui Basescu. Eu cred ca astia ne iau pe toti de prosti. Din pacate, sunt multi pe care i-au nimerit (i-au ghicit) asa cum sunt. Unii sunt lashi. Altii se revolta numai pentru ca nu se revolta altii etc. Cel putin asa se constata acum cand s-a pus in discutie necesitatea de a organiza alte proteste. Cu privire la ultimile constatari, sper sa ma inshel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu directori aserviti politic si personal cu capul plecat nu veti reusi sa faceti nimic. La o gradinita din sectorul 5 ,incepand cu aceasta luna, fiecare parinte trebuie sa plateasca aproape 30 de lei lunar pentru paznicii gradinitei (si asta se intampla si la alte gradinite)deoarece nu au aceste posturi prevazute in incadrare.Nu mai vorbim de grupele supraincarcate,spunea "edu..medu" ca motivul pentru care trece grupa pregatitoare la scoala este acela ca in prezent sunt copii de diferite varste intr-o grupa.Pai motivul este acela ca nu sunt locuri in gradinite. In grupa fiului meu sunt 36 de copii si nu am vazut pe nimeni protestand in perioada cand ati organizat actiuni de protest.Din contra,auzind ca este greva am intrebat daca mai duc copilul la gradinita si mi-a spus d.na educatoare ca nu vrea diretoarea sa-si creeze probleme.Asa ca domnule Pop, oamenii pe care ii reprezentati ori sunt multumiti ori sunt lasi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu trebuie sa acceptam toate aceste aberatii, atunci cei care au urmat studii sa-si primeasca banii inapoi de pe taxe, mijloacele de transport,carti si alte cheltuieli pe care le-au facut.M-a indignat atitudinea domnului ministru fata de toate problemele care s-au discutat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dl ministru a vorbit mult si n-a transmis nimic. Ba poate, subliminal , faptul ca este aerian rau de tot!... toate intrebarile pe care le-a primit sintetizeaza problemele evidente pe care le traim si pe care LEN nu le rezolva acum si cred ca nici in viitorul apropiat, cu atat mai putin dl Ministru... Omul asta are asa o impresie buuuuna despre el!.... Parafrazandu-l pe Paleologul:"Ce-mi place sa fiu ministru!"...

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Pop,
    De ce se amana pana la 1 septembrie 2011 aplicarea articolului 248, alineatul 4? Din nou DISCRIMINARE!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar nu inteleg de ce spui ca se vor emite diplome pentru uniformizarea cadrelor care in momentul de fata au studii diferite????? Eu am inteles din lege ca ne vom numi toti profesori in invatamantul primar dar ca vom fi platiti in functie de studiile avute. Exact cum era cu fidelitatea daca nu aveai 10 ani fara intrerupere salariul era diminuat chiar daca erai incadrat pe o anumita treapata de salarizare. Chiar nu mai inteleg nimic.....Poti fi un pic mai exact si sa-mi spui unde in Lege scrie ce ai afirmat mai sus?????

    RăspundețiȘtergere
  9. Baba Curioasa13.02.2011, 15:49

    Care sunt cele 39 de O.N.G. cu care M.E.T.C.S. a semnat protocol de colaborare ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Te vaiti, d-le Pop...de tot rasul..ha, ha ..n-au facut nimic sindicatele ,iar ministerul a castigat
    asta-i adevarul!
    Maine, poimaine...va vedem pe toti la partide , prin consilii jud sau Parlamennt....om trai si vom vedea!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ gabriel teodorescu ... ai dreptate
    @ Anonim 13.02.2011, 07:52 nu cred ca va fi o diferentiere
    @ Adrian ai mare dreptate c chestiunea „ca nii se revolta ca nu se revolta altii”
    @ Adriana M... aveti mare dreptate...am sesiyat de multe ori aglomerarea in grupe. Astept pe email detalii mai conrete legate de grainita la care se intampla asemenea anomalii.
    @ Ela ...nu am reusit sa demonstram ca nu acceptam
    @ Anisoara "Ce-mi place sa fiu ministru!"...
    @ Anonim 13.02.2011, 14:36 e de mers in instanta cu acest aspect
    @ rasmina ... prin ordin vom vedea. Voi reveni cu respectivul proiect atnci cand ministerul il va emite. Daca.. Art 248 alin 3
    @ Baba Curioasa ...Nu stiu..si nici nu stiu pe cine reprezinta
    @ Anonim daca tot pierdem sa pierdem pe mana noastra nu pe mana lor.

    RăspundețiȘtergere
  12. domnule Pop oare cadrele didactice nu pier cate o data si pe graiul lor
    mergeti la un liceu cu clase seral si vedeti cati elevi vin la scoala si cati sunt absolventi
    absolventii sunt in acelasi numar ca si ceui inscrisi - ba de mai multe ori mai multi
    multi sunt in alte tari dar termina o forma de invatamant la noi in tara
    si asta e un mic aspect pentru ca nu am timp acum - dar poate ca le stiti si dvs
    nu sunt un fan funeriu - dar poate ca trebuia facut ceva sa se mai tulbure "frumoasele ape din invatamant"
    numai bine!

    oare ca parinte daca o sa protestez impotriva lui funeriu imi garantati ca o sa curatati mizeria ???????? - nu cred

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru aplicarea Art.248,alin (4) din LEN nu trebuie mers in instanta. Noi nu avem orgolii pentru a demonstra ca avem dreptate.Cate sentinte definitive si irevocabile s-au pus in practica pana acum??? "Boala lunga,moarte sigura".NOI VREM SA SE RESPECTE LEGEA DE LA DATA INTRARII IN VIGOARE,9 FEB.2011.ATAT.

    RăspundețiȘtergere
  14. E strigator la cer!!!!!!De ce trebuie mers in instanta pentru aplicarea art.248, alin.(4)??? Noi vrem doar sa se aplice LEGEA incepand cu 9.02.2011, asa cum este normal, la 30 de zile de la publicarea in MO.!De ce se emit legi daca nu se pun in aplicare?!Mai putem vorbi oare de ,,Stat de drept", in Romania???

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  15. D-le Pop,asa cum ma asteptam dir. unitatii m-a anuntat ca nu voi fi platita profesor incepand cu 9 feb.2011 conform legii si ca se va respecta ordinul emis de ministru cu ,,masuri tranzitorii". Ce ma sfatuiti sa fac? Sindicatul nu face nimic pentru noi????
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare