7 feb. 2011

LEN modificata prin Ordonanta ? Apar dispozitiile tranzitorii?

Asa cum am anticipat cu patru saptamani in urma, Legea Educatiei Nationale (LEN) ce urmeaza sa fie aplicata din 9 februarie 2011, va trebui modificata prin Ordonanta deoarece aumite prevederi nu pot fi puse in practica.
Daca maine nu apar dispozitiile tranzitorii (de care tot amintesc oficialii ministerului) e clar ca in prima sedinta de Guvern se pregateste ceva.
Lipsa de transparenta a MECTS este cat se poate de crasa in acest moment. Inca o dovada a faptului ca legea nu a fost gandita ci facuta la viteza..
Intreag corpul profesoral este in deruta dar guvernantii nu sunt interesanti...
Pe langa salariile diminuate cu 1 ianuarie 2011, desi PUTEREA sustine ca se "majoreaza cu 15%", problema aplicarii LEN naste multa tensiune in sala profesorala.
Poate domnul ministru asteapta sa "sopteasca" secretarul de stat ceva pe tema aceasta...

18 comentarii:

  1. Mirabela Popa din Craiova07.02.2011, 21:53

    Eu nu inteleg despre ce scadere de salariu vorbiti ... cand eu am luat azi salariu fix marit cu 15% fata de oct 2010.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai socoteste sau gandeste membru PDL

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca domnul Boc putea anul trecut sa va taie salariul cu 50 sau chiar 75% si tot multumita ati fi ca vi s-a MARIT acum, doamna Popa, nu?!
    Doamna nu vede nicio scadere a veniturilor dumneaei fata de anul trecut! Viata dumneaei a inceput din octombrie, ca daca guvernul i-a spus sa se raporteze la 1 octombrie, ce mai conteaza restul vietii, nu?!
    Cand auzi asemenea oameni parca te gindesti ca nici nu mai merita sa te lupti pentru ei, ca ei oricum se multumesc cu orice firmitura, nu le pasa ca le sint incalcate drepturile, ca sunt calcati in picioare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si, pana la urma, se va mai face ceva sau stam numai si comentam, ca de obicei?
    Cat mai traim din vorbe? In timp ce situatia invatamantului a luat-o la vale demult!
    De ce mai exista sindicate? Daca tot nu pot face nimic, pentru ca nici n-au cu cine, sa nu mai existe nici atatia lideri , mai ales din aceia care incaseaza venituri de pe urma unor amarati.
    D-na din Craiova cine stie ce venituri suplimentare are de zice ca-i foarte multumita de "marirea" care n-a acoperit salariul pe care-ar fi trebuit sa-l luam. Probabil ca e vreo debutanta care daca primeste 10 lei il toarna si pe taica-su!
    Si la ce-am aflat ca se practica in Craiova referitor la ocuparea posturilor pe bani grei de acum mai multi ani, sigur ca d-na Popa, un nume predestinat pentru invatamant, a avut de unde sa-i " SATURE" pe domnii inspectori care i-au oferit postul pe tava!!!
    Eu ma intreb de ce sunt pastrate aceste structuri mafiote numite inspectorate, aracip, aracis, mari consumatoare de foloase necuvenite de cand s-au infiintat sau mai de dinainte? Pentru bucurarea liderilor, nu?
    Ca prostimea care-ndura nu conteaza decat cand s-o uni!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Mirabela, nu spune nimeni ca matematica a fost vreodata accesibila oricui! Unii chiar se pricep mai bine la imbratisat cai gresite descrise de guvernare...

    RăspundețiȘtergere
  6. maine se preconizeaza a aparea ceva? probabil celebrele norme metodologice pe care le invoca directorul si secretara cand spun ca nu ma pot incadra ca profesor in invatam primar cu facultatea de administratie. sa apara odata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu cred ca A.R.A.C.I.P. si C.J.R.A.E. sunt institutii inutile , copiate de la societatile BOGATE ! Sistemul de invatamant trebuie sa fie pragmatic si suplu , nu un monstru birocratic , bazat pe hartiile tot mai multe lucrate de catre cadrele didactice !

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum sa uit : pragamatic , suplu si ROMANESC ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  9. in judetul Hunedoara, pentru determinarea retributiei pt.luna ianuarie 2011, s-a luat in calcul luna iunie 2010.Este corect?

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru Mirabela Popa care spune-"eu am luat azi salariu fix marit cu 15% fata de oct 2010"-Eu cred"MARE ESTE GRADINA LUI DUMNEZEU"-multi inculti sunt in sistem.
    CAND SULTANUL OTOMAN CEREA SA NU RIDICAM CAPUL,SA STAM CU CAPUL PLECAT,NOI ROMANII STAM SI-N GENUNCHI,CU CAPUL PE PAMANT.
    Doamna Mirabela Popa ,PACAT CA TE AVEM COLEGA-NU ESTI PDL-ISTA,ESTI BASISTAAAAAAAAAAAA.!

    RăspundețiȘtergere
  11. pentru Mirabela Popa care spune-"eu am luat azi salariu fix marit cu 15% fata de oct 2010"-
    Stimata ,fara doamna,aveti curaj sa va dati nr. de telefon,pe acest blog.
    Fac pariu ca o sa va injure si copii de la gradinita.
    P.S.-Mirabela Popa ,nu este numele adevarat,cred ca este ,in spate,un inspector ,care are maxim 30 de ani,care ARE DE PUPAT MULTE POSTERIOARE,ca recunostinta!

    RăspundețiȘtergere
  12. MARIN
    EU IMI DAU NR. MEU DE TELEFON, Mirabela Popa ,SA MA SUNE -SA-SI CEARA SCUZE,IN DIRECT,MIE SI LA TOTI DE PE BLOG, PT. CEEA CE A SCRIS!
    0 7 8 6 4 3 2 4 1 0
    SUNATI PENTRU SCUZE,VA ROG!

    RăspundețiȘtergere
  13. Marin : f e l i c i t a r i !

    RăspundețiȘtergere
  14. Mirabel Popa08.02.2011, 22:18

    Si eu sunt multumit de salariu.Asta e !

    RăspundețiȘtergere
  15. Si cu cat s-au scumpit preturile, acolo unde s-au scumpit?Mai ales, BENZINA1Din cauza scumpirilor afurisite, sotul meu a petrecut revelionul in pat, in corset de gips!MINUNE O FI FACUT ALESII NOSTRI MINUNATI??????SUNT MII CA EL.ALTI MII DE COPII UCISI DIN CAUZA CONDITIILOR DE TRAI SI A CELOR DE CIRCULATIE!DIN CAUZA "MAJORARILOR, CARE, NU ACOPERA, NICI MACAR CAMINUL CARE TREBUIE SA-L PLATESC, DOAR UNUIA DIN COPIII MEI1SA MAI CONTINUI, D-NA M. POP!CAT NE-AU LUAT DECI, CAT NE-AU DAT???PANA CAND NE VOR LUA?CE NE VOR MAI DA?COASA???E JALE PESTE TOT!Spun unii si altii de majorari?CUM SE CHEAMA FAPTUL CA "DAI ORZU PE TARATE"?CONDITIILE MIZERE, PENTRU CARE NE SACRIFICAM PROPRII COPII, FARA SA PESE CELOR DE SUS, MACAR CA NECUNOSCUTI, NE OBOSESC, NE IAU SETEA DE A MAI MUNCI CU DRAG!Sa ne laudam ca ne-au crescut salariile???MAI CREDET IN POVESTI????

    RăspundețiȘtergere
  16. Am gresit numele doamne:DOAMNA M.POPA!

    RăspundețiȘtergere
  17. Doamna secretar de stat ii sopteste domnului "ministru" la televiziuni. In guvern, insa, ii sopteste marele nostru "sindicalist" Catalin Croitoru. Populatii mari de indigeni din America de Sud au fost decimate de conchistadori dupa ce au dat mici atentii unor localnici care apoi au acceptat si mici functii de sefi. Pentru invatamant a fost gasit acest croitor(u) caruia i s-a dat cadou o functie de parlamentar..

    RăspundețiȘtergere
  18. Va spun,sau va reamintesc un banc,aparut in 2010:
    Boc ii face o vizita presedintelui nostru,pentru ai cere pentru a...oara sfatul.
    -D-le presedinte,am scazut salariul profesorilor cu 25 % si...vin la scoala ,isi fac datoria "cu varf si indesat".Ce ziceti,mai facem economii,le mai scadem din venituri?
    -Ha,ha, Boc ! Mai ia-le ma,din salariu,sa vedem ce fac...
    Dupa o luna ,prim-ministrul face din nou vizita "de lucru" la presedintele Basescu,caruia ii raporteaza ca "fraierii" de profesori sunt la fel de constinciosi ,chiar daca salariul cel mic a fost micsorat cu inca 10 %.
    -Ce facem d-le presedinte,ca "astia"rezista,nu fac greva,nici macar...nu carcotesc prin cancelarii.
    -Ia taie-le bilete la intrare in scoli,ma Boc!

    Asta asteptam cu toti...sa "ni se taie bilete" ,asta se va intampla prin aplicarea ad litteram , ori chiar ad libitum a noii legi.Asteptam,inca mai dorim sa avem ocazia, pentru a demonstra ca suntem O FORTA SOCIALA.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare