1 feb. 2011

ISJ Maramures continua diminuarea salariilor

Dupa ce ISJ Maramures nu a dorit negocierea CCM la nivel de judet, asistam la un nou abuz al inspectoratului care printr-o nota
cere statele de plata si reduce sporurile de conditii penibile si periculoase.
SLIMM a cerut ISJMM explicatii pe aceasta tema iar daca sporurile de 10% si 15% nu vor fi mentinute nu ne ramane decat declansarea unor forme de protest.
Iar calculul in baza ordinului 1350 din 2007
Vom incepe marti saptamana viitoare cand toti navetistii si tot personalul nedidactic va fi invitat sa se alature.
Daca nu se rezolva problema celor cu gradul I si 25 de ani vechime de marti vom avea si reduceri de personal deci numarul nemultumitilor va creste.

13 comentarii:

  1. R E S P E C T fata de cadrele didactice care au peste 25 de ani vechime ! Vazand ceea ce i se intampla MENTORULUI meu , simt ca plange cand nu-l vede nimeni ! , dupa atatia ani de munca exemplara , m-am hotarat definitiv ( nu , nu ma refer la definitivat ) : pe 31 august 2011 parasesc sistemul de invatamant ! Din admiratie pentru acest PROFESOR , nu plec de azi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Gasiti ca mai sunt si altii carora le-ar pasa de salariile noastre?SA NU SE MAI MIRE NIMENI, DA NIMENI, DACA NU REUSIM SA NE PLATIM DARILE LA STAT!!!!CA DOAR NU SUNTEM NUMAI CAVALERI SI DOMNISOARE, NICI PATRONI CARE SA INVESTEASCA IN SCOLILE /S)TATALUI!!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa mult trambitata "majorare" de 15 % a salariului incepand cu 2011, in fapt noi, personalul didactic auxiliaravem parte de inca o diminuare! De parca salariile noastre produc gauri substantiale in buget. Mi-e lehamite. Am ajuns sa am aproape 1/2 din salariul din ianuarie 2010. E firesc? Angajatul bancii ma trage zilnic de urechi ca nu-mi platesc rata la timp si mai ales, ca m-am angajat la un credit pentru care nu mai fac fata!!! Asta e de rasu'-plansu'!

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Pop. Cum de alte judete mai acorda sporul pt conditii vatamatoare? La Vaslui, sefa salarizarii, d-na David, a taiat acest sport acordat, pe drept, conform masuratorilor elefectuate, inca din ianuarie 2010. Pe ce baza legala se acorda acest spor si pe ce baza legala se taie acest spor? Aici in Vaslui nimeni nu vrea sa raspunda la aceasta intrebare. Ma uimeste faptul ca inca mai aud ca exista judete care beneficiaza de acest spor.

    RăspundețiȘtergere
  5. la Hd s-a taiat din septembrie 2010,pe cand o lege a salarizarii UNITARE???????????

    RăspundețiȘtergere
  6. Va rog sa-mi spuneti de cand se introduce incadrarea la 18 ore pentru noi, cu 25 de ani vechime? Eu am intrebat la scoala si nimeni nu stie nimic. Din cate stiu, legea intra in vigoare din 10 februarie (daca tin bine minte data). Cum se va ,,rezolva problema,, noastra?
    Multi cred ca nu se va aplica pana in sept. sau pana ce nu vor fi gata si metodologiile. OK, dar nu trebuie metodologii pentru toate articolele. Cum intra in vigoare aceasta lege, cea veche se abroga.
    De ce nu ni se comunica la ce sa ne asteptam?
    Nesiguranta aceasta produce si mai multa tensiune si demotivare!

    Solicitam explicatii, cat mai repede,in legatura de modul in care se va aplica legea din luna februarie!

    Inspectoratele nu stiu nimic, sindicatele nu stiu nimic, si in aceste conditii se mai si asteapta de la noi sa muncim parca totul ar fi in ordine!

    ,,Vrem respect!,,

    prof. Mihancea Katalin, membru FSLI, Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce se intampla daca la viitoarea testare PISA Romania o sa fie pe ultimul loc ?

    RăspundețiȘtergere
  8. sporul de conditii penibile si periculoase nu se acorda la bz din 1 ian 2010 asa ca....mai bine sa ne reorientam ca in invatamant noi, cei tineri, chiar lucram degeaba. nu se deconteaza am un salariu de 700 ron din care 200 naveta. daca mai pun si un pachet ...raman cu 400 asa ceva nu se poate in conditiile in care am rate la banci si car-uri, asa ca ... abia astept sa parasesc sistemul din toamna. mai bine in somaj ca iau cam aceeasi bani un an de zile apoi.....mai vedem!

    RăspundețiȘtergere
  9. D-le Pop, nu s-a taiat numai sporul de calculator pentru personalul auxiliar, ci s-a diminuat incadrarea pentru cei cu licenta din 2009, desi oamenii au evaluare facuta de directorul scolii, care l-a evaluat la maxim, dupa ce a stat o perioada cu 20% cum spune ordonanta 15.Nici n-a dat ISJ majorare de 20% pentru ca si aceasta era la latitudinea consiliului de administratie din scoala, nici n-are dreptul sa taie , ca nu are baza legala. Cei ce au luat mai bine de un an 1697 incadrare le-o diminueaza acum la 1370. Sigur la primul control or sa spuna a, n-ati avut dreptul si calcule si sume de retinut etc. , cand de fapt omul este cu dreptul in mana. Eu cred ca a avut d-nul Herman niste rafuieli cu cineva si a considerat ca-i momentul oportum sa faca putin exces de zel sa intre mai bine in gratiile sefilor si ale partidului iubit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Intrebare: diminuarea salariilor nu a fost pe o perioada limitata (cf. curtii constitutionale)? adica pana la 31.12.2010? ce cauta diminuarea cu 25% in salariile din ianuarie 2011? exista si marirea cu 15%, insa mi se pare fara temei legal diminuarea in continuare a salariilor bugetarilor. am intrebat si se pare ca nimeni nu stie. e atacabil in justitie?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ucenicul ..trist…sunteti titular?

    @ Kati..daca pana in 9 februarie MECTS nu emite o baya legala, atunci se aplica din data respective. Daca emite atunci de la 1 septembrie 2011

    @ D-l Goe ..pe guvernanti nu ii intereseaza. Eu as pune altfel problema. Ce investeste Romania in educatie pentru a ridica educatia in clasaamentul PISA
    @ marian sunteti titular?

    @ Anonim 02.02.2011, 22:38 .inteleg ca sunteti din MM. astept un email mai detaliat pe liviumarianpop@yahoo.com

    Ptr anonimi…ideal ar fi din respect sa treceti macar un nume.chiar fictiv…

    RăspundețiȘtergere
  12. In Teleorman


    O marire mai mica in special pentru personalul nedidactic.

    Salariu (nu beneficiaza de nici un spor, nici vechime) inainte de reducere 25% - 657 lei
    Dupa reducere 25% - 493 lei, fiind mai mic de 600 lei, salariul brut s-a stabilit la 600 lei
    Conform Legi 285/2010 marirea de 15% se aplica salariului brut din octombrie 2010, deci 600 lei*1,15=690 lei.
    La verificarea statelor de personal la ISJ TR nu s-a acceptat calcul de mai sus, ci am fost obligati sa trecem salariul de baza minim in sectorul bugetar - 670 lei

    RăspundețiȘtergere
  13. DA !
    Va doresc succes in toate demersurile dumneavoastra ! Sunt in favoarea cadrelor didactice !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare