24 feb. 2011

Inspectori si tentativa de inspectori

 Intentia Ministerului, prin inspectorii generali, de a bloca proceselor legate de L 221 am postato AICI 
Iar AICI am incercat sa opresc excesl de zel a doamnei inspector.


Am transmis doamnei inspector general prin email  adresa pe care am primit-o de la colegii din Galati a inspectorului de acolo. Adresa prin care acesta a cerut directorilor  necompletarea cererilor pentru L221 AICI

 Azi am ramas fara replica cand un director (membru de sindicat) imi transmite un email in care imi spune ca pe formul directorilor din Maramures este postata urmatoarea adresa:


Doamnelor, domnilor directori - presedintele SLIMM Liviu Marian Pop a transmis Inspectoratului Scolar General adresa cu nr. 1317/17.02.2011 prin care inspectorul scolar general al ISJ GALATI a rugat toate unitatile de invatamant din judetul GALATI sa nu completeze nici unul dintre formularele privind Legea 221/2008 si Legea 330/2009. ISJ MARAMURES a luat legatura atat cu inspectorul scolar general cat si cu consilierul juridic al ISJ Galati pentru a afla motivul pentru care s-a transmis aceasta adresa in scoli si am fost informati ca unitatile de invatamant din judetul Galati nu au dosare pe rol avand ca obiect drepturi salariale ce decurg din aplicarea LEGII 221/2008, deoarece toate sunt suspendate, motiv pentru care nu este necesara depunerea cererii de amanare in aceste dosare. 
Va reamintim ca dumneavoastra aveti posibilitatea sa depuneti cererea de amanare transmisa anterior in acele dosare care au ca obiect drepturi salariale ce decurg din aplicarea Legii 221/2008 si care inca mai sunt pe rolul instantelor de judecata (Tribunalul Maramures sau Curtea de Apel Cluj). Inspector scolar general, prof. Pop Mariana

Recunosc ca am ramas cu un gust amar fata de atitudinea unui dascal care ajuns pe funtia vremelnica de inspector general incearca prin toate metodele sa opreasca castigurile salariale ale unor colegi...
Ma intreb cum va avea curajul, doamna inspector, sa intre in acea sala profesorala in care acest proces este pe rol si directorul il amana..
Nu pot sa imi imaginez de unde dorinta aceasta acerba de a stopa aceste procese in care ISJMM a cerut sa nu fie parte in proces aruncand responsabilitatea pe umerii directorilor.

În Maramureş peste 70% dintre membri de sindicat au deja câştigate procesele legate de Legea 221/2008, care prevede creşterea cu 33% a salariilor cadrelor didactice, pentru perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. 

 Vineri urmeaza sa luam o decizie pe marginea acestei rea-credinte manifestata de catre ISJ MM fata de corpul profesoral din Maramures

9 comentarii:

  1. Buna dimineata,
    In primul rand va multumesc pentru materialele ce ni le trimiteti.
    Si la Navodari se cam intarzie punerea in aplicare a hotararii dar...eu sunt ,,insistenta" si nu las lucrurile ,,balta". Juristul nostru a spus sa luam,,de buna tot ce publica Liviu Pop, ca stie el ce spune".
    Sanatate multa si putere de munca.
    Gabriela-Carmen Tarna

    RăspundețiȘtergere
  2. Inspectorul general de la Galati nu va intra niciodata ca dascal intr-o cancelarie pentru simplu motiv ca face parte din mediul universitar. Nu a fost si nici nu va fi profesor in invatamantul preuniversitar.
    Asa ca....

    RăspundețiȘtergere
  3. Ionel Galateanu24.02.2011, 08:11

    Cine face parte din mediul universita? Hai sa fim seriosi! Este adevarat ca nu a fost profesor in invatamantul preuniversitar si, probabil, nici nu va fi. Cat priveste acea adresa, cred ca ati inteles ca nu poate avea nici un efect, procesele fiind deja suspendate la Curtea de Apel Galati deoarece aceasta institutie a avut practica neunitara si pentru a se evita eventualele erori in sensul admiterii recursurilor si a respingerii actiunilor, a sesizat Procurorul General al Romaniei pentru promovarea recursului in interesul legii

    RăspundețiȘtergere
  4. "Juristul nostru a spus sa luam, de buna tot ce publica Liviu Pop, ca stie el ce spune".
    Uite cum iti fac eu publicitate, domnu' Liviu...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirarea pe care o exprimi despre inspectoarea din ISJMM prin aceasta postare este de-a dreptul simpatica.
    Stai linistit, nu va mai intra in sala profesorala. Fie va intra direct in pensie, fie in vre-un proiect european vazand educatia . Modelul a fost deja creat - o alta inspectoare generala din ISJMM si-a incheiat cariera didactica, dedicandu-se unui astfel de proiect.

    Apropo, inspectoarea este si membru de sindicat FSLIMM? Cand se vor pune in aplicare sentintele definitive de care vorbesti , va beneficia si dansa de prevederile acesteia ? Si cine vor primi sumele restante prima data ? Membrii FLSIMM din inspectorat ! MAi tii minte recalcularile din anii trecuti - stii prea bine cine au primit prima data sumele ??? Cei din inspectorat. Apoi ... ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelenta informatia referitoare la noul Cod al Muncii !

    RăspundețiȘtergere
  7. gabriel nicolae teodorescu25.02.2011, 10:30

    Liviu te rog sterge mesajul scris inainte(voi uni cele doua petitii)

    semnati si promovati petitia impotriva noului Cod al Muncii!!!


    http://www.petitieonline.ro/petitie/spune_nu_formei_actuale_a_codului_al _muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

    SEMNATI PETITIA AICI
    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/spune_nu_formei_actuale_a_c odului_al_muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html
    ...


    pt a anula demersul in forta al guvernului Boc prin OUG cu care ne-a obisnuit... trebuie sa strangem mai mult de 105.000 semnaturi pt ca legea sa-si urmeze calea legala - dezbaterea in Parlament!!! ... nu am incredere nici in opozitie si nici in sindicate!!!

    ...desi petitia trebuia mult mai consistenta ... cu adaugirile din comentariile semnatarilor poate vom putea bloca accesele de forta ale guvernantilor!.

    RăspundețiȘtergere
  8. gabriel nicolae teodorescu27.02.2011, 13:29

    Avand experienta efectelor negative ale crizei in Romania, si a faptului ca guvernantii au introdus alte noi masuri in proiectul de modificare a Codului Muncii, spuneti NU! demersurilor pentru asumarea raspunderii de catre Guvern.
    Simulacrul dezbaterile aprinse dintre angajatori si sindicate, lipsa de reactie a opiniei publice va duce la raporturi noi de forta intre angajator si angajat.
    Odata cu modificarea Codului muncii, Guvernul Boc va schimba si toata legislatia din domeniu.

    http://www.petitieonline.ro/petitie/spune_nu_formei_actuale_a_codului_al _muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

    SEMNATI PETITIA AICI
    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/spune_nu_formei_actuale_a_c odului_al_muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html
    ...
    pt a anula demersul in forta al guvernului Boc prin OUG cu care ne-a obisnuit...
    semneaza si promoveaza semnarea acestei petitii...LEGEA TREBUIE SA URMEZE CALEA LEGALA!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimati colegi ANONIMI,
    imi displace total atitudinea voastra de a va declara ANONIMI.Inseamna ca a mai ramas frica in voi si acest lucru mi se pare un semn de umilinta si lipsa de principii morale,de neasumare a unei atitudini de neimplicare,deci sa scoata ceilalti castanele din foc pentru noi,ca noi nu ne stim...Curaj,stimati colegi!!!am ajuns unde suntem pentru ca am fost mereu fricosi si ANONIMI.PROFESOR SEMI-PENSIONAR,ZITA RIST,fost"activist" SLI MM(adica membru BO al SLI MM)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare