25 oct. 2010

Miting in 27 octombrie

De ce?  Nu cred ca mai este nevoie sa spun.
Ce pot spune e ca astept cu nerabdare implicarea colegilor din Bucuresti si  cat de departe o sa mearga implicarea politicului in miscarea sindicala.
Se stie ca in acest moment si noi cei din sindicate precum si opozitia doresc caderea guvernului.
Insa pe noi nu ne intereseaza daca viitoarea guvernare este a actualei opozitii sau a actualului arc guvernamental. Ne intereseaza sa se rezolve problemele invatamntului.
In special, Legea Educatie sa nu fie asumata, redcerea de 25% sa nu se aplice si sin 2011 si legea pensiilor sa nu ne pensionze foarte aproape de durata medie de viata iar calcull punctuli de pensie sa fie nul pentru o pensie normala.
Asa ca va asteptam cu drag la miting si sa speram ca rezolvam o mare parte din problemele care ne macina in aceste momente.

19 comentarii:

  1. Cât de mult sunt implicate în politică sindicatele? Cred că greşim că facem jocul partidelor din opoziţie. Nu liberalii au fost cei care au dat 3 ordonanţe pentru ne aplicarea Legii 221/2008. Nu PSD-ul în frunte cu Andronescu aveau ministerul învăţământului în 2009 şi nu au aplicat Legea 221. În cine să mai credem? De ce uitaţi că membrii de sindicat au diverse orientări politice? Făcând jocul unui partid anume vă trădaţi orientarea politică si lipsa forţei de a fi imparţiali şi echidistanţi. Aveam sindicate ataşate politic pe faţă: CNSRL FRATIA - PSD; BNS - PC; FEN - PDL ş.a.
    CSDR şi FSLI au încercat să păstreze echidistanţa. Se pare că nu se mai poate.
    Sunt destule zile în an. De ce nu faceţi o listă de revendicări sindicale la care să adere majoritatea covârşitoare a membrilor de sindicat şi la care să nu renunţăm cu orice risc. Nu cele de tipul: clasa pregătitoare la primar sau clasa a IX la gimnaziu sunt probleme sindicale. Aici parerile sunt impărţite, depinde unde lucrează: grădiniţă, primar, gimnaziu sau liceu; sat sau oraş şi ce interese au. Altele sunt problemele. Le ştiţi. Acelea trebuie făcute cunoscute oricărui guvern şi să aibă teamă să se atingă de ele. Nu amestecaţi lucrurile că ne pierdeţi.
    Aşa aţi făcut şi cu referendumul. Nu mă interesează în ce mod apare legea educaţiei. Nu e problema mea. Mă interesează că mi se iau multe drepturi pe care cu greu le-am obţinut. Echidistanţa şi corectitudinea crează prestigiul şi impune respectul. Am rămas total dezamăgit de CSDR. Am crezut că este singura confederatie ne aliniată politic.

    RăspundețiȘtergere
  2. LEN este excelenta ! E extraordinar ca 25% din profesorii de liceu or sa mearga in somaj . Si o parte cei din gimnaziu o sa-i urmeze : numarul de ore pe saptamana al elevilor scade cu 5 ! Mutarea clasei a IX-a la gimnaziu o sa duca la cresterea abandonului scolar , deci clase mai putine ! Numai fenomenele sociale extreme dure ne calesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. BAAAAA!!!!! LINGUSITORILOR!!!!! UMILITILOR!!!!! SLUGILOR!!! STATI DRAKULUI ACASA!!! BASESCU A AJUNS ACOLO SA-SI BATA JOC DE TARA ASTA CU VOTURILE VOASTRE MAI NEMERNICILOR!!!! AKU O INTOARCETI CA LA BUZAU???? STATI DRAKULUI ACASA SA SUFERITI MAI NENOROCITILOR!!! SA VEDETI SI SA SIMTITI CE-ATI VOTAT MAI TROGLODITILOR!!!!! IMPUTITILOR!!!! SA N-AVETI CE MANCA, SA N-AVETI BANI PENTRU COPIII VOSTRI, SA SIMTITI BINELE CE L-ATI VOTAT!!!!! CA ERATI ASA DE CONVINGATORI LA ALEGERI, AVEATI ASA DE MARE TOTOCAIALA LA GURA IN PRINCIPII CE SUSTINEAU MASURILE BASESCIENE PRIN CARE AVEA SA VINA RAURILE DE MIERE SI LAPTE PE STRAZILE NOASTRE!!! MAI FARISEILOR!!! STATI DRAKULUI ACASA!!!! E FRIG SI TREBUIE SA INGHETATI DRAKULUI IN CASELE VOASTRE CA SA TINA MINTE SI COPIII VOSTRI CE-ATI VOTAT!!!! SA LE INTRE SI LOR IN CAP CA ATI FACUT CEA MAI MARE GRESEALA A VIETII VOASTRE VOTANDU-L PE CHIOR!!!! STATI DRAKULUI ACASA CA PE EI NICAIERI NU LE PASA DE VOI, DE NOI(CEI CE NU L-AM VOTAT), DE MAI TOT CE MISCA-N TARA ASTA! NU LE PASA DECAT DE CATI BANI POT FURA DIN TARA ASTA, DE CATE JAFURI POT PUNE LA CALE, DE CATE MINCIUNI POT GENERA CA POPORUL ASTA CRETIN SA MAI PUNA BOTUL!!!!! STATI DRAKULUI ACASA CA E FRIG SI-O SA VA IMBOLNAVITI, O SA MURITI SI-O SA LE DATI APA LA MOARA ASTORA, VOR SPUNE CA AU REFORMAT TARA PE CADAVRELE VOASTRE!! STATI DRAKULUI ACASA!!! MAI FALSITATILOR DE VOTANTI BASISTI CE VRETI SA TRAITI BINE! MERITATI DIN PLIN IGNORANTA LOR, IPOCRIZIA LOR, HOTIA SI MINCIUNILE LOR!!!! NU VOR PLECA DE ACOLO DECAT LA TERMEN!!!! STATI DRAKULUI ACASA!!!! PANA-N 2012 NIMIC NU SE VA INTAMPLA IN TARA ASTA!!!!! MAI LASILOR!!! MAI INCREZUTILOR!!!! MAI CRETINILOR VOTANTI A LUI BASESCU!!!! STATI DRAKULUI ACASAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! SUFERITI CA MERITATI!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Pop, ar trebui sa limitati exprimari ca acelea ale anonimului de mai sus, nu se poate ca oricine sa aiba voie sa vorbeasca in asa hal. Probabil e vreun repetent nescolarizat, ca mi-e greu sa cred ca vreunul dintre noi, cadrele didactice, are o asemenea exprimare! Sau, nu e exclus, dar ar fi extrem de dezonorant.
    Greva e necesara, din pacate, altfel am trai sub o alta dominatie, a incultilor de genul celui de mai sus, care se ascunde si vorbeste vrute si nevrute. Dar ar fi fost bine sa nu ne amestecam cu nemernicii care ne-au pacalit de 20 de ani incoace, au furat TOTI ca in codru si acum se invinovatesc reciproc dar ei au creat nenumarate precedente care-au dus la scaderea cumplita a nivelului de trai, cu exceptia nivelului lor de trai care e mai ceva ca-n rai!
    Blocarea definitiva a tuturor sistemelor pe care ei le-au condus oricum la dezastru poate ar fi o idee, sa vedem daca trec ei sa munceasca in locul nostru, pe salariile de mizerie care ne-au ramas.
    Adevarul este ca in toate sistemele s-au creat nejustificat de multe posturi, mai ales la stat, multe dintre ele pentru clientela politica sau ca urmare a nepotismului care s-a pastrat chiar si dupa revolutie, sau mai ales dupa revolutie.
    Sunteti obligati moral, daca nu si din alte puncte de vedere, sa gasiti solutii si sa ne chemati dvs., sa interveniti personal pentru ca majoritatea dintre noi au obtinut cu greu posturile pe care le ocupam si acum, daca ne ridicam la greva, cum ar trebui, vom ramane tot noi fara painea cea de toate zilele si ei, cei care ne conduc, isi vor pastra oamenii care-i asculta orbeste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Langa cei ca "anonimul" de mai sus ne chemati sa protestam d-le Pop? Ei vor sa conduca. De fapt au condus mult timp si probabil si-au pierdut privilegiile. Felicitari pentru Utilul si Adriana. Am trait prea multe experiente ca sa mai putem fi pacaliti.

    RăspundețiȘtergere
  6. P A C E ! E loc pentru toata lumea !

    RăspundețiȘtergere
  7. Despre 28 octombrie 2010 ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe 28 octombrie unii fac greva japoneza, altii doar supravegheaza copiii fara sa faca lectii, altii inchid scolile si altii fac ore normal. Halal untate! De-aia nu vom obtine nimic!

    RăspundețiȘtergere
  9. Lasati teoriile si treceti la fapte daca vreti sa obtineti ceva!S-a pdlizat fsli-ul cumva si nu stim toti?

    RăspundețiȘtergere
  10. FSLI-ul e PDLitizat de mult! Acum va dati seama???

    RăspundețiȘtergere
  11. Oameni buni!
    Se fac presiuni de catre ISJ-uri pentru a impiedica participarea sindicalistilor la miting!!!!!!!!!!!!!!!!!
    S-au cerut liste nominale cu cei care participa la actiunile de protest, anchete disciplinare pentru orele neefectuate in zilele de 27 si 28 octombrie.CUM E POSIBIL ASA CEVA?Cum putem accepta asa ceva in Romania anului 2010?????????Vreau sa mi se respecte drepturile!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Vreau LIBERTATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ia-o! Nu te opreste nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru maria,probabil maria basescu,esti de-a dreptul penibila ca sa nu spun altfel.Daca nu ai nimic important de spus mai bine abtine-te!

    RăspundețiȘtergere
  14. Tocmai maria basescu sunt, vai, m-ai deconspirat!

    Crezi ca e mai important sa urlu "vreau liberate!" "mi-e frica de inspectie"?

    RăspundețiȘtergere
  15. Despre participarea bucureștenilor la manifestațiile de protest, eu una am mari rezerve . Imi pare rău c-o spun dar ăsta-i adevărul cu bucureștenii : „ la plăcinte inainte, la război inapoi ” ! Se duc cu zecile de mii la concerte de mâna a doua ( de unde se vede că au bani ), se duc cu sutele de mii stând la cozi interminabile, in frig și ploaie călcându-se in picioare acolo unde se dă ceva de pomană și lista ar putea continua .
    La Mitropolie s-au strans de 10 ori mai multi! Va dati seama ce contradictii? Ce sa faci cu asemenea popor, atat de chinuit incat nu se mai poate aduna intr-o cauza comuna? La Paris au fost peste trei sute de mii de demonstranti, majoritatea din Paris. Peste trei milioane in toata Franta. In paralel a fost si o greva de mare amploare. Ce inseamna 80 de mii de oameni fata de un nivel de peste sase milioane de nemultumiti? Nu va pare o cifra penibila? Dar, tinand seama si de buletinul meteo, am mari rezerve ca vor fi macar pe jumatate …

    RăspundețiȘtergere
  16. Este destul de greu sa decidem daca iesim sau nu in strada. Astazi cu greu eu si colegii mei am cazut de acord sa ne mobilizam maine. Ne-am propus sa fie pentru ultima data cand lasam clasele goale si plecam in strada. Motivul este simplu : nu mai credem in nimic! Noi nu suntem francezi .... noi suntem doar roamani calauziti in prezent de sloganul " sa moara vecinul sa-i iau capra!"

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt sigur ca maine avem o mare sansa,eu am mai mare incredere in romani,de ce sa fie atat de negru dracu?chiar asa v-a speriat basescu?UNDE-S MULTI PUTEREA CRESTE !

    RăspundețiȘtergere
  18. Miercuri si joi sunt programate inspectii scolare si sedinte de tot felul ! De ce atata teama fata de niste manifestari firesti ? Sa mai predam elevilor cunostintele despre democratie ? Cum ramane cu competentele civice si sociale ?

    RăspundețiȘtergere
  19. le este teama ca pierd puterea si banii.
    daca noi ii lasam sa ne calce in picioare,atunci....pacat de d-na Cristiana Anghel.
    Jos guvernul asta incompetent!
    GREVAAAAAAAAAAAA!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare