22 oct. 2010

De ce să ieşiti în stradă?


Se pare că în ultima vreme nemulţumirile salariaţilor din sistemul de învăţământ s-au înmulţit culminând cu intenţia guvernului de a-şi asuma Legea educaţiei.
În cele ce urmează vom enumera principalele nemulţumiri ale salariaţilor din învăţământ:
1)      Suntem extrem de îngrijoraţi de această intenţie grabnică a Guvernului pentru a-şi asuma Legea educaţiei deoarece în forma în care se găseşte ea în Parlament va produce efecte dezastruoase:

- vor dispărea cel putin 3500 de posturi din primul an de aplicare prin anularea celor 2 ore pentru profesorii cu gradul I si peste 25 de ani vechime ( 1 septembrie 2011) ( toti vor avea 18 ore, asta daca nu se modifica legislativ norma didactica de predare de la 18 la 20 sau 22 ore);
- prin trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial în următorii de 3 ani se vor pierde aproximativ 2200 de posturi anual;
- se pierde titularizarea in sistem ( titularizarea promisa suplinitorilor este la nivel de unitate, adica  nimic);
- se vor reduce drastic planurile cadru (fenomen ce duce la scăderea numărului de posturi cate 5 ore la fiecare clasa). Se pierd 2000 de posturi pe fiecare nivel de studiu in invatamantul gimnazial.
- se pierde al 13-lea salariu ce inseamna aproximativ 8% din salariu lunar şi lista poate continua.

26 de comentarii:

  1. F e l i c i t a r i pentru aceasta postare ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea tarziu ,domnule Pop.Daca faceam greva vara trecuta inainte de bacalaureat ,altfel stateau lucrurile.Asa...VAE VICTIS!
    Radu V.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si vara trecuta era prea tarziu !



    A C U M este vara trecuta ! V I C T O R I E ! ! ! Altfel , vara viitoare era bine toamna trecuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce spuneti domnule Pop ? Ce spuneti despre reducerea a 2 ore pentru cadrele didactice cu 25 de ani vechime si gr I ?
    INVATATORII din judetul Neamt NU beneficiaza de reducerea normei cu 2 ore ! In Neamt sunt incalcate toate drepturile invatatorilor, inclusiv Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 ! Doar profesorii si educatoarele beneficiaza de acest drept !
    Atunci, pentru ce sa fac Greva ?
    SUNT DE ACORD ! Sa nu mai fie redusa norma cu 2 ore! SUNT DE ACORD ! Astfel sunt in ton cu TRADAREA FSLI Neamt prin comisia paritara din marie 2010 !
    Niciun lider de sindicat nu a luat atitudine referitoare la OBLIGATIA invatatorilor titulari sa urmeze facultatea in 15 ani ! Astfel aceasta lege se aplica RETROACTIV !
    Procesele din Neamt sunt la SECRET ! Nu cunoastem in ce stadiu sunt!! Ni s-a transmis ca procesul cu diferenta la 100 de euro s-a pierdut ! Oare, de ce ? Dar cotizatia sa va mearga !
    Si inca ceva ... apropo de alegerea liderilor de sindicat ... in zona Tg Neamt a iesit la pensie liderul de sindicat ... a aparut un altul ! Cine l-a ales ? Nu il cunoaste nimeni, nu l-a vazut nimeni ! A aparut din neant, multe scoli habar nu au de el !!!! NIMENI NU L-A VOTAT ! sau poate, un grup micut, mititel ... de prieteni l-a votat !
    ASA SE FAC ALEGERILE LIDERILOR DE SINDICAT zonali FSLI ???? Sa nu mai indrazniti vreodata sa spuneti ca, noi, cadrele didactice decidem ! FALS ! Interesele decid in Neamt !
    NU voi face greva !
    Lenuta S.

    RăspundețiȘtergere
  5. sindicalistul22.10.2010, 22:25

    lista mai poate continua:
    - nu vor mai fi degrevati de ore liderii de sindicat,( care taie frunza la caini si cheltuie in nestire din contributiile membrilor de sindicat, iau spagi la BAC sau la ocuparea posturilor in invatamant prin Suplinire...
    - nu vor mai putea liderii de sindicat sa participe la rundele de negocieri cu Guvernul si sa ne poata vinde precum IUDA...
    -nu or sa mai poata lua spagi de la Primarii pentru a intarzia trimiterea in instanta a dosarelor pentru nedecontarea navetei profesorilor...
    Rusine , Rusine , Rusine
    acum aveti nevoie de noi insa cand ne-ati vandutpentru interesele voastre meschine nu va pasat de noi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe 27 octombrie motiunea de cenzura are toate sansele sa treaca iar guvernul Boc sa fie demis.Este interesant faptul ca pe 28 octombrie acest guvern ar trebui din punct de vedere teoretic sa isi asume Legea Educatiei...Este insa foarte posibil sa nu mai apuce sa faca acest lucru si sa fie demis cu o zi inainte.Adevarul este ca daca nu pica nici acum guvernul Boc avem toate sansele sa ramana pana la primavara.Cu iarna grea care sa anunta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ptr.d-na Lenuta S.din Neamt.Vreau sa va spun ca nu sunteti singuri in situatia asta! Si in Maramures,judetul d-lui lider de sindicat Pop Liviu,situatia este identica:invatatorii cu grad I si vechime peste 25 de ani au in catedra orele de educatie fizica! Imaginati-va cum un invatator de 50 de ani face tumbe pe saltea in sala de sport,sau sare coarda cu copiii,sau le exemplifica modul in care se sare peste capra,etc! Este ceva de rasu`-plansu`!Si ce e culmea,avem profesor de educatie fizica calificat in scoala!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai rau lucru este ca suntem obligati sa facem parte dintr-un sindicat sau altul fara ca noi sa fim de acord. Naveta nu se deconteaza de anul trecut in Ilfov, sportul la invatamantul ptimar intra in norma invatatorului chiar daca profesorul calificat de sport este obligat sa se plimbe prin doua scoli sa-i iasa catedra. Iar daca vine vorba de greva in scoala mea nimanui nu-i mai arde de asa ceva. Motivul? Am iesit toti in strada de fiecare data cand am fost chemati la miting iar rezultatul este zero. Si apropo de sindicat ma intreb cati ar mai ramane inscrisi daca s-ar permite fiecaruia sa aleaga?????? Eu de exemplu de cativa ani nu mai vreau sa cotizez . Nu sunt bani multi dar nu am chef sa mai pierd nici macar 1 ban cu atat mai mult cu cat traim intr-o tara in care sindicatul este doar de forma . Singurul lider care a facut istorie a fost bietul Cozma si rezultatul s-a vazut a fost redus la tacere iar pretul a fost crunt - ani din viata pierduti. Pe naveta pierd acum 150 Ron .......... pot fi un om multumit??? Daca mai adun si banii din taxa BOC ....ma apuca depresia!

    RăspundețiȘtergere
  9. sindicalistul23.10.2010, 21:45

    daca am fi trait intr-o tara precum Japonia poate ca liderii nostri ar fi avut onoare si bun simt si si-ar fi facut "harakiri" din simplul motiv ca nu si-au putut tine promisiunile facute noua,membrilor de sindicat, si nu ar mai trebui sa traiasca in rusine... insa cum NESIMTIREA este la moda ! continua sa ne duca de nas si sa ne minta...

    RăspundețiȘtergere
  10. F O R T A liderilor de sindicat la negocieri si in general este data de hotararea si determinarea membrilor de sindicat !

    RăspundețiȘtergere
  11. Pt Tataie !
    Ai participat la toate actiunile de sindicat din ultimii 10 ani???? Ai simtit ca esti protejat de aceste sindicate care se pare ca nu au nici un rol in aceasta tara nedemocrata ??? Ei bine daca rasp este da la ultima intrebare este clar ca traim in tari diferite. Si sa fim seriosi , vointa membrilor de sindicat are cat de cat legatura cu reusitele celor care negociaza in nuleme lor. Se pare ca pe la tine nu s-a taiat salariul, pe la tine se deconteaza naveta, ai director ales in unanimitate de catre cadrele didactice nu mai zic de Consilul de administratie si lista poate continua.... Apropo mai sunt ceva locuri libere pe acolo???? Poate ne regasim si noi traiul decent pe care ni-l dorim. Scuze daca am fost rautacioasa dar simt o prea mare lehamite fata de acest cuvant SINDICAT.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare avem libertatea sa credem ceea ce dorim !

    RăspundețiȘtergere
  13. LASA BA CA MERGE-ASA!!!! LA ASA NATIE, ASA TARA, ASA INSTITUTII, ASA ELECTORAT, ASA CONDUCERE.SUNTEM O NATIE DE LASI, DE IMBECILI SI PROSTI, NE MERITAM SOARTA! UN MARE RAHAT CU SINDICATELE, CU INVATAMANTUL, CU SANATATEA, CU ADMINISTRATIA, CU TOT CE E PE AICI PRIN TARISOARA ASTA! LASA BA CA MERGEA-ASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce sa iesim in strada? Pentru ca asa vor niste insi carora le tataie fundul ca puscaria ii mananca! Pentru ca unora le este FOAME de bani, nu mai au cu ce sa-si intretina traiul luxos... Pentru ca unii isi imagineaza ca daca vin ceilalti va curge lapte si miere! Pentru ca, pentru a cata oara, nu suntem decat niste fraieri, carne de tun pentru mismasurile altora. De sus. V-am auzit, dl secretar FSLI, spunand la ultimul miting al profesorilor ( apropo, ce s-a mai dansat acolo?) ca acest guvern trebuie sa plece etc, etc. De cand schimb sindicatele guvernele? De ce in loc sa organizati niste actiuni mai eficiente , va limitati a face acelasi lucru de 20 de ani, stiind foarte bine ca e inutil. ( Dar e bun de ochii lumii, vedeti, ne-am straduit...) Poate in loc sa cheltuiti banii cu dansul pinguinului, ati organiza o campanie prin care sa scoateti in fata guvernului acele cheltuieli uriase si inutile ( ca sa nu se mai planga de lipsa banilor pt educatie), ati cere ca autoritatile locale si centrale sa nu mai arunce cu munti de bani in biserici si preoti ci in scoli, unde mii de copii vor ingheta la iarna. Personal, nu mai cred in niciun lider sindical, atat timp cat ceea ce se face e o vrajeala ieftina prin care majoritatea isi rezolva interesele personale. Asa ca eu nu voi iesi in strada. Nu mi-e dor de Iliescu, Ponta, Vanghelie si gasca lor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, paguba in ciuperci,daca toti vedem asa lucrurile !Cei de la putere stiu ca pot "negocia " cu liderii de sindicat ,pentru ca si ei sunt pamanteni si,pentru anumite avantaje se comporta ca IUDA. Vezi cazul fostilor lideri de sindicat :MITREA,MOCANU, CROITORU,COSMA,LUCA,etc. care astazi o duc "f.greu", vezi astazi la PROtv emisiunea "ROMANIA TE IUBESC" despre averile liderilor de sindicat si, apoi sa comentam de ce toate actiunile sindicale,de dupa 2000,au esuat,sau s-au terminat in coada de peste, de ce s-a renuntat la greva inainte de finalizarea concreta a doleantelor noastre.Atata timp cat in Statutul Sindicatului ,la nivel judetean, vor sa tipuleze ca membri de sindicat pot fi si membri de partid va dati seama cum mai pot participa la negocieri si cum se negociaza,cu sabia lui Damocle deasupra capului.

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce "adevarul" despre liderii de sindicat apare doar cand sunt nemultumiri ? Oare forta colectiva nu exista indiferent de lideri ?

    RăspundețiȘtergere
  17. sindicalistul24.10.2010, 18:22

    voi chiar nu vedeti ce obrajori si-a tras d-l Pop de cand este secretar general al FSLI , oare de la chiolhanurile facute pe banii sindicatului sau de pe delegatiile umflate pentru a mai scoate niste bani in plus!ia priviti si voi la pozele de pe blog si o sa va dati seama , cred ca de la taierea de 25 % vi se trage...d-le POP!
    apropo as dori sa stiu la ce institutie trebuie sa apelez pentru a face un control la sindicatul nostru pentru a vedea daca banii sunt cheltuiti cu raspundere? curtea de conturi , politia economica sau ce institutie?

    RăspundețiȘtergere
  18. as dori sa stiu si eu ce drepturi am ca membra cotizanta la sindicat? ajutor de casatorie , prima de nastere la primul copil etc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am vazut in seara asta la Protv un material exceptional, la emisiunea Romania, te iubesc!, despre jaful liderilor de sindicat d-a lungul ultimilor 20 de ani. Cred ca cu totii intuiam cam ce s-a intamplat cu patrimoniul UGSR ... dar, ce-am vazut in aceasta seara depaseste orice imaginatie. Ati furat intr-o nesimtire demna de cartea recordurilor. Cum as putea sa mai cred in ce ne propun liderii de sindicat??? Nu faceti nimic pt noi!!! Ati trimis vreun amendament la LEN in aceasta saptamana??? Dar ... ce mai intreb eu despre asa ceva ... saptamana trecuta ati pierdut timpul inutil latrand la stele prin fata ministerului. Rusine!!! Nimic constructiv ...

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca nu suntem in stare sa-i schimbam pe acesti lideri sindicali corupti macar sa nu mai platim cotizatia pana ne reorganizam.

    RăspundețiȘtergere
  21. DOAMNE, VINO DOAMNE, SA VEZI CE-A MAI RAMAS DIN OAMENI!NE NAPADESC EXTRATERESTRISI NE INTELEG MULT MAI BINE NECAZURILE!SA-L IA PE BOC SI PE BASEM SA-I DUCA UNDE STIU EI1ALTFEL, E GATA CU NOI!

    RăspundețiȘtergere
  22. Avem nevoie de ajutor! Sunt invatatoare la Scoala cu clasele I-VIII, Izvoare, com. Bahna, jud. Neamt. Avem un numar mare de elevi in scoala, dar cei mai multi dintre ei au mare nevoie de hainute, ca sa poata veni la scoala in sezonul rece. Noi, cadrele didactice am adus de acasa, de la copiii nostri, hainute si papuci care nu le mai veneau, dar care erau de stricta necesitate pentru acesti elevi.Va rugam, ajutati-ne, daca puteti cu hainute si papucei, pentru niste copii inimosi care vor sa invete! TEL. 0764888975, Inv. CARAIMAN IONELA-LAURA
    Copiii va vor fi recunoscatori!
    Va multumim pentru intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  23. Al naibii bozgorul de Marco Bella,ne-a facut-o!

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Tataie multumesc

    @ Mam'mare niciodata nu este momentul pentru unii dintre noi

    @ sindicalistul sor de catalogat, poate niste argumente ar trebui sa existe. Neexistind lideri nu o sa existe nici sindicate, si o sa fie pentru patronate mult mai usor. De fapt asta isi doresc unii politicieni. Sindicate vor exista atata timp cat vor fi patronate...cum vor reprezenta membrii depinde de acestia. Dosarele in instanta nu au nicio treaba cu Primariile. Sil liderii au nevoie de membrii si membrii de lideri.

    @danielahope depinde si de noi cum ne mobilizam sa pice acest guvern.

    @ Rasmina E deja obisnuinta pentru multi sa acuze si sa se intrebe ce a facut sau ce face sindicatul. Decontarea navetei este datria directorului sa o obtina si sa faca toate demersurile in acest sens. Iar daca nu reuseste sa intervina sindicatul si sa actioneye in instanta. Insa mereu este asteptat liderul de sindicat sa faca treaba directorului pe aceasta speta. La fel si cu sportul.
    @ sindicalistul nu stiu daca totul depinde de lideri. De aruncat nepuntinta noastra pe lideri este cel mai usor lucru.

    @ Tataie absoult de acord

    @ Rasmina fata de cele sustinute nu stiu cat este problema Sindicatului (care de fapt suntem noi) si cate depind de fiecare dintre noi. Membru de sindicat.
    @ Tataie evident. De aceea este si atata libertate pe acest blog

    @Pixel ciupercile fiind cine?

    @ Blogger pentru ca serviciile fucntioneaza in permanenta. Si au bugetul in 2010 mai mare decat in 2009
    @ sindicalistul
    Sigur de la regimul de hrana necontrolat. Hrana rece, de multe ori mancata pe fuga, program incarcat, lipsa miscarii fizice (pe care le practicam in judet). In calitate de membru puteti cere precizari cat se poate de legal condcerii. In rest sunt „baietii destepti” ca dvs care stiu cum sa lucreze.
    @ EBA o parte sunt in CCM si in Statut, altele in Statutul sindicatului din care faceti parte
    @ din Craiova politic a fost si o sa fie divizata miscarea sindicala. Amendamentele sunt depuse demult la Camera Deputatilor si Senat. Principiul asumarii nu il acceptam.

    @ Ioana o sa incercam o noua campanie. Luati legatura si cu sindicatul judeten pentru a va ajuta.

    Ptr Anonimi nu pot sa raspund

    RăspundețiȘtergere
  25. Extras din Legea Educatiei Nationale asumata : " Art.253.Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare in ultimii 3 ani, anteriori intrarii in vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/catedra devin titulari ai scolii respective daca : a.) se certifica viabilitatea postului/catedrei; b.)consiliul de administratie al scolii respective este de acord." Cum interpretatzi acest lucru ? face referire si la cei care sunt in mai multe scoli, care au ocupat asa zisele "coduri" ?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare