20 oct. 2010

De ce NU la ASUMAREA Legii Educatiei?

Este o intrebare la care putini reusesc sa raspunda.
Principiul FSLI este acela de a nu fi de acord cu aceasta asumare, mai ales ca in aceste momente Legea este in comisia de invatamant din Senat.
Multi dintre dumneavoasa ati cerut lista de amendamente ale federatiei sau ale mele personale.
Le gasiti pe www.fsli.ro dar sunt mai putin importante in acest moment.
Ministrul Funeriu a decis ca aceasta lege trebuie asumata. NU PUTEM FI DE ACORD CU ACEST LUCRU.
Am avut azi o discutie lunga cu liderii federatiilor din invatamant pe marginea acestei legi. In contexul in care inspectoratele scolare "cheama la apel" directorii pentru pseudodezbateri  pe marginea acestei legi.
Discutii sterile de genul "nu.i asa ca este cea mai buna lege, articol, etc?" sunt pe ordinea de zi a inspectoratelor.
Cu speranta ca fiecare dintre dvs ati citit acest proiect de lege va invit la o dezbatere reala pe teme acestei legi.
Care ar fi, din punctul dvs de vedere, cele 5 motive pentru care aceasta lege sa nu fie asumata?

Asta plecand de la pierderea titularizarii in sistem chiar daca splinitorilor li se promite o titularizare la nivel de unitatate scoalara, continuant cu trecerea clasei a 9.a la gimnaziu si a grupei pregatitoare la primar, lipsa unei calificari a elevilor de16 ani. 18 ore ptr cei cu gradul I si peste 25 ani  vechime, componenta Consiliului de Administratie si numirea politica a directorului. Nr de ore la calsele 5-9 si reducerile de norme in spatele acestui numar.
Sunt cateba lucruri care noi le.am semnalat.
Va invit pe dvs la altele

Intrebare CE AR TREBUI SA FACEM IN 27 OCTOMBRIE ziua motiunii si 28 OCTOMBRIE ziua asumarii LEGII EDUCATIEI sunt iarasi pe ordinea de zi a noastra

Multumesc pentru sugestii, critici, propuneri, constatari

20 de comentarii:

  1. Nu putem fi de acord nici cu finantarea invatamantului privat acreditat si autorizat provizoriu la fel ca si cel de stat. NU exista bani suficienti nici acum, dar daca vor fi finantate cele 10 clase obligatorii si la invatamantul privat este clar ca va fi o subfinantare si mai grava.
    Cred ca pe 27 octombrie trebuie sa fim in strada. Este singura noastra sansa ca pe 28 sa stam linistiti in clase si sa ne facem datoria fata de elevi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va scriu in calitate de parinte si de profesor. Exista o mare neconcordanta in privinta admiterii la liceu, cel putin in vechiul Cod al Educatiei, care se pare ca a suferit doar schimbari de formulare pentru cam aceleasi aspecte. Elevii urmeaza sa sustine examen privind competentele digitale, dar orele de informatica nu sunt prevazute ca ore obligatorii in Planurile Cadru. Cum poate fi impus un asemenea examen la nivel national, in conditiile actuale?
    Care este prima generatie asupra careia se vor simti efectele legii, adica gimnaziu pana ain clasa a IX-a, portofoliu educational?
    Ce cuprinde concret acel portofoliu educational? Fiecare diriginte ar trebui, cel putin teoretic, sa cunoasca un oppis al acelui portofolui, ca sa ii indrume pe elevi spre activitati de natura sa le completeze documentatia necesara...
    Si daca se doreste de catre cineva sa se cunoasca starea de spirit a tinerei generatii, va pot spune ca fiul meu, elev de clasa a VII-a, a refuzat sa piarda timpul lecturand partea din Metodologia de admitere la Licee pentru anul in curs, motivand, pe buna dreptate, ca pana cand va trebui el sa sustina vreun examen, adica peste un an, se pot schimba atat de multe incat sa nu mai stea in picioare nicio prevedere din metodologia actuala. Are dreptate, eu judec anacronic, pentru ca, undeva in adancul sufletului meu, imi doresc o stabilitate legislativa, care sa imi ofere predictibilitate pe minim 2 ani. Fiul meu insa nu se mai asteapta la asa ceva; el se asteapta la orice

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne tot dam cu parerea de atita timp! Oricum noul proiect aduce multe schimbari pozitive!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Oricum noul proiect aduce multe schimbari pozitive" :
    1...............................................

    2...............................................

    3...............................................

    4...............................................

    5...............................................

    ................................................

    n............................................... !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pun pariu ca pe 28 octombrie 2010 o sa avem consiliu profesoral !

    RăspundețiȘtergere
  6. buna, rea,cum o fi numai sa fie odata aprobata legea sa stim si noi clar ce facultati trebuie sa mai urmam, ce cursusri, ce masterate, etc. m-am saturat de bulibaseala asta. sa fie trasate niste linii clare, pe care sa le urmam toti. oricum oricat s-ar discuta nu va fi peplacul tuturor aceasta lege. sunt absolventa de lic pedagogic, facultate jurnalism masterat management educational. hotarati-va odata: sunt invatatoare mai trebuie sa urmez vreo facultate? invatatoare ana maria buzau

    RăspundețiȘtergere
  7. Singurul lucru care ma mai intereseaza sunt banii pe care ii iau si nu ma multumesc sa-mi dea doar cei 25% inapoi,vreau un venit din care sa pot trai nu supravietui,iar la legea asta ce sa-i mai faci,daca e facuta asa sa fie o lege noua, fara un concept,fara principii oricum nimic nu va functiona ok pe baza ei,va fi un haos si mai mare ,totul se va decompensa si schimbarea se va impune singura ,fara pdlei.
    Asa ca luptati pentru $ daca vreti sa mai traim pana atunci!

    RăspundețiȘtergere
  8. MOTIVE PT CARE AR FI BINE SA NU SE APROBE LEGEA:
    1.NEPOTISMUL
    2.INCURAJAREA MEDIOCRITATII!
    3.DESCONSIDERARE PROFESIONALA!
    4.REVENIREA SCLAVIEI, IN PROGRESUL PARVENISMULUI
    5.DEZUMANIZAREA DASCALILOR!
    6.MUNCA MULTA CORELATA CU PLATA PE MASURA SINTAGMEI "CINE POATE OASE ROADE!
    6.DISTRUGEREA CALITATII EDUCAŢIEI PRIN PREOCUPARE PT FINANTARE PARINTE CONTRA EDUCATIE-COPIL.
    7.ESTE INVATAMANTUL O PRIORITATE NATIONALA (NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU)!

    DINTRE DOUA COLEGE-UNA MAI DEZVOLTATA, CEALALTA MANECHIN, INTR-UN DIALOG, PE TEMA DIMINUARII SALARIALE, S-A AUZIT DEODATA:
    COLEGA (CEA PLINA CATRE MANECHIN), EU CRED CA VOI SLABI, DAR TU..........................

    PENTRU CATI DINTRE NOI VOM SPUNE "DUMNEZEU SA-I IERTE"??????????

    MAI IN GLUMA, MAI IN SERIOS, CE NE-AR PUTEA ASTEPTA?????????????L IN LOC DE SEMNATURA, MA VOI PREZENTA ASTFEL:SA NE PREGATIM SA LUCRAM PUTIN PENTRU MULTI DINTRE IPOCRITIII CARE-SI OFERA BUZUNARELE SA LE GOLIM??????????????+

    RăspundețiȘtergere
  9. De acord cu Malaelea Daniel
    Invatamantul privat NU POATE fi finantat de la stat!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Doar o facultate si un masterat ? Portarul are deja doua facultati , doua masterate , un doctorat in desfasurare si un salariu de ... necalificat !

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa ce o sa se promulge legea vor intra in legalitate marlaniile care se intampla de mult.Pe bune ca era necesara legea asta !

    RăspundețiȘtergere
  12. Al naibii domn' Mitica !

    RăspundețiȘtergere
  13. ne agitam doar cativa dintre noi care am avut rabdare sa parcurgem legea,pe ceilalti nu-i deranjeaza noua modalitate de titularizare,finantarea scolilor particulare,modul de constituire a CA etc.
    Sigur multi vor fi iritati de spusele mele.Dar dragilor cand ISJ transmite in scoala nota telefonica pentru amedamente la lege si nimeni(din 40 de cadre didactice) in afara de de unul nu doreste sa modifice nimic,ce parere aveti? Ne meritam soarta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Catre anonim...de cate ori s-au propus amendamente la Legea Educatiei fiti sinceri si recunoasteti, cate dintre ele au fost luate in considerare ,daca cumva au fost trimise fie de ISJ-uri ,fie de sindicate. Mi-a amintesc ca ,in timpul Ministrului Adomnitei au avut loc dezbateri publice in fiecare resedinta de judet si cu ce ne-am ales?

    RăspundețiȘtergere
  15. DDDDDDDDDDaaaaaaaaaaaaaa ! ne meritam soarta! Daca ne ia pe fiecare la "refecat" tacem "malc"...regionalisme...adevarate!

    RăspundețiȘtergere
  16. W necesara legalizarea mafiei din Romania?Se vede cu ochiul liber!Ce sa mai asteptam?Mai rau?Probabil ca multi dintre noi vom avea soarta dnei Cristiana Anghel, dar fiind nevoiţi!Ce vom face atunci?Vom cersi la usa Cotroceniului?

    RăspundețiȘtergere
  17. in CP unde a fost discutata tentativa de dialog social (a. k. a. "propuneri de modificare la LEN"), am avut peste 20 de modificari de propus (la loc de frunte, (ne)finantarea inv. privat de la bugetul de stat, titularizarea in sistem, componenta CA, organizarea inv. preuniversitar, infiintarea si desfiintarea unitatilor scolare - e dezastru ce se propune - s. a. m. d.)
    sunt ferm convinsa ca ne-am batut joc de foile pe care am printat propunerile. mai bine faceam avioane din ele, nici macar nu le va citi cineva.
    si mai sunt ferm convinsa ca de asumat, se va asuma forma propusa de guvern de la bun inceput, si vor fi anulate modificarile cerute de CD, sub pretext ca cei din teritoriu doresc de fapt legea miclea-funeriu-boc, pardon, LEN.

    odihneasca-se in pace, invatamantul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma doare inima cata dreptate aveti ! Dumnezeu sa-l ierte ! O sa fie rau de noi dar si de ceilalti !

    RăspundețiȘtergere
  19. Unele lucruri chiar nu merita a fi comentate, insa nu pot sa ma abtin, mai ales cand vad ce comentarii simpatice apar pe blogul dumneavoastra.
    Cu fiecare zi ce trece, incep sa am o adversitate tot mai mare fata de "profesori", si nu ma refer aici la cei care au ajutat la formarea mea personala (majoritatea au facut-o dandu-se la o parte), ci la cei care se comporta de parca:
    - nu le-ar fi spus nimeni cand au intrat in sistem care sunt conditiile de lucru si ce salariu vor lua
    - nu le-ar fi spus nimeni ca copiii sunt copii, parintii sunt parinti (si ai naibii stiu totul) si sistemul e de rahat
    - nu au alta solutie decat sa stea in sistem.
    Cred ca schimbarea pe care doriti sa o vedeti in lume trebuie sa inceapa cu dumneavoastra, dragi profesori.

    Cu stima,

    Melania

    RăspundețiȘtergere

Postări populare