20 mai 2010

Stimate Domnule Prefect de Maramures

Astăzi,19 mai 2010, aproximativ 200 de membri ai S.L.Î. Maramureş au fost prezenţi în faţa instituţiei pe care o reprezentaţi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de:
- intenţia Guvernului de a reduce cu 25% salariile bugetarilor, 15% pensiile şi alocaţiile pentru copii;
- prevederile proiectului Legii Educaţiei Naţionale;
- prevederile Legii 330 privind salarizarea în sistemul bugetar;
- probleme specifice învăţământului din Maramureş.

1) Măsura de reducere cu 25% a salariilor va avea ca efect reducerea cu 25% a costului/elev-preşcolar, finanţare care a fost introdusă de actualul guvern în decembrie 2009. Este inacceptabil ca la nici 4 luni de la aplicarea ei elevii şi preşcolarii din România să „beneficieze” de o subfinanţare. Nu este normal să se aplice o măsură unitară de reducere a salariilor cu 25% în întreg sistemul bugetar în condiţiile în care în învăţământ s-au redus 18.000 de posturi anul trecut, iar anul acesta începând cu 1 septembrie, încă 15.000. De asemenea foarte multe unităţi şcolare duc lipsă de personal nedidactic pentru funcţionarea acestora în condiţii normale.

2) Proiectul Legii Educaţiei Naţionale conţine prevederi care nu sunt favorabile pentru sistemul educaţional din România. Puterea doreşte să reformeze acest sistem într-un moment de criză acută, de parcă domnii politicieni nu ar fi conştienţi că orice măsură reformistă cere resurse financiare. Prin noua lege se doreşte o şi mai mare politizare a conducerii unităţilor de învăţământ şi privatizarea învăţământului de stat obligatoriu.

3) Legea salarizării unitare clasează personalul din învăţământ la baza de jos a grilei, menţinându-l în continuare „cenuşăreasa” sistemului bugetar. Mai mult, blocarea angajării pe posturile unice produce mari probleme în unităţile din învăţământ.

4) Chiar dacă la nivelul ISJ Maramureş dialogul social funcţionează, asistăm în continuare la o aplicare neunitară a unor acte normative în unităţile de învăţământ. Uneori, din exces de zel, unii angajaţi ai acestei instituţii iau anumite măsuri sau emit anumite opinii care produc şi mai multă tensiune în sălile profesorale. Recunoaştem că optimizarea reţelei şcolare la nivelul judeţului nostru este un lucru dificil, care nu poate fi rezolvat de azi pe mâine. Această optimizare însă trebuie să se regăsească şi în celelalte instituţii bugetare din judeţ. Banul public trebuie folosit mult mai eficient în toate acestea în ceea ce priveşte investiţiile şi achiziţiile publice.
Vă reamintim, şi pe această cale, că SLÎ Maramureş a adus la cunoştinţa Prefecturii judeţului în anii 2006-2007 anumite lucrări executate la preţuri anormale pentru România. Un alt aspect este cel legat de contrabanda cu ţigări şi alcool şi altele, precum şi decontările de TVA şi accize, adică evaziunea fiscală. Suntem convinşi că o intervenţie instituţională mult mai atentă şi mult mai corectă ar aduce, cu siguranţă, mult mai mulţi bani la bugetul României. Vă solicităm, domnule prefect, să instituiţi un audit extern, din afara României, pentru toate investiţiile şi achiziţiile publice care s-au făcut în instituţiile publice din judeţul Maramureş. Iar dacă acest lucru se va realiza la scară naţională, toţi locuitorii României vor vedea cum se risipeşte banul public în anumite zone din ţară. Ascunderea gunoiului sub preş şi sacrificarea unor bugetari nu va rezolva fondul problemei, ba mai mult e posibil să asistăm la forme de protest inedite în sistemul de învăţământ. Preşcolarii şi elevii României nu trebuie sacrificaţi pentru incompetenţa clasei politice din cei 20 de ani de pseudodemocraţie.



Cu aleasă consideraţie,

Liviu Marian POP

3 comentarii:

  1. Iar mintiti poporul cu televizorul!
    Nu au fost la greva doar membri ai SLIMM, ci si oameni care au legatura cu invatamantul, soti, sotii de cadre didactice.
    Asta pentru ca orice masura antipopulatie ne afecteaza pe toti.

    Oare va mai aduceti aminte de asta?

    "Domnule presedinte si onorata instanta, va cer condamnarea acestora la moarte pentru savirsirea urmatoarelor fapte penale:

    * infractiune de genocid, prevazuta de articolul 357, aliniatul 1, Cod Penal, litera c;
    * subminarea puterii de stat prevazuta de articolul 162, Cod Penal, pentru organizarea de actiuni armate de natura sa slabeasca puterea de stat;
    * infractiunea de acte de diversiune prevazute de articolul 163, Cod Penal, pentru distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, in intregime sau in parte, prin explozii sau orice alt mod al instalatiilor industriale sau a altor bunuri de natura. sa aduca in orice mod atingere securitatii statului, si
    * pentru infractiunea de subminare a economiei nationale, prevazuta de articolul 165, Cod Penal, prin faptul ca au folosit o organizatie din cele prevazute de articolul 145, Cod Penal, ori de a impiedica activitatea normala a acestora de natura sa submineze economia nationala a poporului roman."

    Decembrie 25 1989

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. inst. GELU DRAGOS,Scoala Miresu Mare22.05.2010, 09:35

    In speranta ca se vor trezi la realitate guvernantii lui Traian BOC(se pare ca taica sau nu l-a lovit destul de tare cu oul!)am postat scrisoarea trimisa fostului inspector general Pocol si pe ziarul electronic STIRIMM!Consider ca daca am intrat in hora trebuie sa jucam pana la capat!Cu alte cuvinte GREVA GENERALA!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare