12 mai 2010

Protestele continua

NETRECEREA NOTELOR IN DOCUMENTELE SCOLARE INCEPAND DE AZI (mai ales cei care au trecut)
MITING IN 19 MAI IN BUCURESTI
NEPARTICIPAREA LA EXAMENLE NATIONALE
GREVA GENERALA DIN 31 MAI PE PERIOADA NEDETERMINATA

45 de comentarii:

  1. Prea putin, prea tarziu.......
    Credeti ca nu vor fi trecute notele in catalog, nu vor fi incheiate mediile si nu vor perticipa colegii mei la comisiile de Bac????
    Va-nselati amarnic d-lor.
    Acum sunt tardive regretele d-voastra. Degeaba ati sperat ca vor modifica un singur aliniat din lege

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o vechime de 18 ani in invatamant si-mi iubesc f mult meseria ... dar nu sunt de acord cu greva generala pt ca nu va avea nicio finalizare fericita. Vom ramane si fara banii pe zilele respective si fara vreo perspectiva pozitiva. Eu nu voi face greva generala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma enerveaza teribil cand liderii nostri imbuibati ies in toata media si anunta greva generala. La noi la scoala majoritatea colegilor nici nu vor sa auda de greva generala, alti bani pierduti, oamenii au rate pe care tb sa le plateasca si nu-si permit sa piarda si putinul pe care-l castiga.

    RăspundețiȘtergere
  4. acum nu va mai crede si nu va mai sprijina nimeni,"lidreilor" Prea tarziu! Ati pierdut increderea oamenilor care cotizeaza doar pt ca asa e sistemul"banii sunt opriti pe stat acei 1% din nu stiu ce lege tampita" cum ni s-a spus noua!.Azi de ce nu ati declansat greva? ca tot era zi de teza la clasa a 8-a. Sa va fie rusine!Voi sunteti afaceristi ,nu lideri. bosorogul ala de cornea aseara ii radea cu toata gura lui de pensionar ratacit ,marinarului. HUOOOOOOOOOOOOO!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liviu, acum 168 de ani se spunea asa:

    http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/05/coincidente-doar-atat.html

    Crezi ca e o solutie ???? Se repeta istoria ???

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe site-ul fsli nu gasesc nicaieri numele d-nului Aurel Cornea. Doar pe documentele semnate, dar nu si in rubricile despre structura organizatiei ... Sau nu stiu eu sa caut. Voi il gasiti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Din comentarii se pare ca nici de aceasta data nu putem miza pe unitate din partea colegilor.
    Strategia dezbinarii folosita de guvernanti functioneaza foarte bine in invatamant. Nu iau apararea liderilor si nici nu cred ca acestia sunt perfecti,dar sa nu ii bagam pe toti in aceeasi oala.Sindicatele sunt oglinda membrilor si sta in puterea noastra sa ne alegem liderii.Daca nu i-am ales pe cei care ne reprezinta si ii toleram,ne meritam soarta.Din pacate nu stim decat sa carcotim,nu recunoastem ca suntem nehotarati,ca semnam pentru greva azi si ne razgandim naine,ca din comoditate nu participam la pichetari sau mitinguri,gasind ca scuza ca liderii de sindicat sunt aserviti politic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul Liviu, trebuie sa nu renuntam la titulatura. E mai importanta decat cei 25%. Nu renuntati la acest punt de negociere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule POP,mai bine pierdem 25%,din salariu,pe 1-2 ani,dar ramanem titulari,CEL PUTIN LA NIVEL JUDETEAN.......
    ,nu renuntati la acest drept,cu orice sacrificiu ,din partea tuturor profesorilor.
    Mai vorbim,pe 19 mai, la miting,la BUC.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca profesor am sperat ... dar se pare ca aceasta speranta acum nu mi-o mai permit ... este prea scumpa pentru mine!

    vezi:
    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com
    Doamnelor și domnilor profesori, părinți și elevi/studenți

    ... demersurile mele pt contracararea unei legi trunchiate și incomplete, care discriminează și este și anticonstituțională pe unele articole se pot vedea atât pe forumuri, www.edu.ro/forum/profesori , www.unpasianinte.edu.ro, ... topicuri preuniv. și univ., precum și o serie de scrisori deschise adresate ministrului, și politicului din Ro prin massmedia.

    Cu stimă și considerație
    Gabriel Nicolae Teodorescu
    Cluj-Napoca
    Aș dori sa aduc in discuție aspectele legate de filozofia(de morala) care stă în spatele legii, angajarea morală a legii în educarea elevilor/studenților.Nevoia de educație morală, nu vizează doar individul, și astfel apare necesitatea schimbărilor în mentalitatea colectivă, pentru o reașezare a scării de valori în mediul social. Acceptarea mecanismelor de piață în domeniul educației, poate fi percepută ca o imixtiune neavenită în autonomia educaționalului, și mai ales duce la o scădere a prestigiului social al instituției educative și a statutului de profesor. Într-o societate care se manifestă adesea de tip concurențial, câștigător va fi cel mai puternic, adică omul cu bani, astfel sintagma „egalitatea șanselor” devine un slogan utopic. Legea Educației Naționale trebuie să reabiliteze echitatea, restituind fiecărui individ și mai ales celor aparținând grupurilor defavorizate, o existență nediscriminatorie, accedând cu șanse egale, prin educație, la procesul de reabilitare socială. Problema însă rămâne în continuare deschisă, și anume dacă principiul egalității șanselor este periclitat de un sistem educativ adaptat la mecanismele de piață.
    vezi: Apel național pt rescrierea Legii Educației Naționale în regim de urgență.
    http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=126751
    http://www.petitieonline.ro/petitie/protestul_profesorilor_de_fizica_din_romania-p02225042.html
    http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/apel_national_pentru_rescrierea_legii_educatiei_nationale-p25985058-pg4.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru cei care va mai intereseaza Romania, sau care doriti o lume normala pentru urmasii vostri, militați pentru un viitor mai bun, si pentru a da o “palma morala” acelora, care desi DATORI, prin fisa postului, sa promoveze Binele Public, prefera sa manifeste o NESIMTIRE CRASA fata de orice solutie cat de cat rezonabila… vezi ce vor face acesti abilitati ai sistemului…

    RăspundețiȘtergere
  12. forumul profesorilor a fost inchis,dupa ce spiritele s-au incins pe-acolo!!!!??????????????

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Pop, au dreptate colegii nostri. Nu trebuie sa nu renuntam la titulatura. E mai importanta decat cei 25%. Trebuia sa luptam pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. violenta nu rezolva nicio problema, ci doar mentine discriminarea

    RăspundețiȘtergere
  15. acum ca niciodata trebuie sa fim uniti si sa nu lasam carcotasii sa ne dezbine!daca acum nu dovedim ca suntem o forta ne meritam soarta!UNITATE !Luci din Cluj

    RăspundețiȘtergere
  16. Guvernul Boc stă să cadă, decizia primului ministru de a demisiona urmînd să își reia cursul (amînat zilele trecute), cel mai tîrziu după avizarea scrisorii de intenție către FMI. Succesorul actualului premier va fi, mai mult ca sigur, finanțistul Mihai Tănăsescu.

    Informațiile vehiculate în media, pe surse, potrivit cărora premierul Boc a vrut să își dea demisia în ultimele zile, are un mare sîmbure de adevăr. Premierul știe că va urma catastrofa socială și a vrut să își salveze pielea, printr-un gest de operetă, în ultima clipă, numai că s-a opus Traian Băsescu. Mesajul acestuia către Boc, potrivit unor surse din PDL, a fost să mai aibă răbdare pînă se acumulează tensiuni sociale de proporții, pentru ca demisia guvernului să aibă, cu adevărat, rolul de supapă de refulare. Acest lucru se va petrece, cel mai probabil săptămîna viitoare, după ce actualul guvern va aviza scrisoarea de intenție către FMI, în ședința specială programată la finele acestei săptămîni.

    Cele mai mari șanse de a prelua șefia guvernului le are Mihai Tănăsescu, nu atît pentru faptul că a fost ministru de finanțe în guvernul Năstase, cît pentru cel că e soldatul credinicios 100% FMI, pe lîngă care reprezintă România de ani buni. Pe vremea guvernării Năstase, Tănăsescu avea misiunea de a turna la FMI toate ideile vehiculate în ședințele de guvern prin care social-democrații încercau să fenteze cerințele fondului, din cauza costurilor sociale. Nici nu se termina bine ședința că începeau să sune, însă, telefoanele, nervoase, de la Washington, lucru care a iritat la culme miniștrii vremii, Tănăsescu fiind la un pas, chiar, de o chelfăneală în plină ședință de cabinet. Acum, însă, desemnarea lui Tănăsescu ar avea misiunea simbolică de a transmite mesajul predării necondiționate a regimului de la București către organismele internaționale de la care se așteaptă salvarea financiară. Maurul Boc și-a făcut, vorba lui Schiller, ”datoria” și poate să plece.

    Pe de altă parte, PDL a decis să își amîne congresul pentru toamna acestui an sau chiar primăvara anului viitor, motivul oficial fiind acela că problemele guvernului nu mai lasă timp și pentru așa ceva. În treacăt fie spus, PDL riscă desființarea, dacă face acest lucru, pentru simplul motiv că legea partidelor politice obligă orice formațiune să aibă congres ordinar cel mai tîrziu odată la patru ani, ori, ultimul congres de acest fel al PDL a avut loc în mai 2005. În realitate, conform surselor mai sus citate, motivul renunțării la organizarea congresului în iulie este acela că, în perioada amintită, se așteaptă atingerea unui prag critic al protestelor sociale, iar derularea forului partidului de guvernămînt într-un loc public l-ar transforma în țintă a unor manifestații de amploare.

    Din păcate, norii negri se adună asupra României nu doar din cauza protestelor tot mai violente de stradă cît, mai ales, din cauza exasperării UE. Surse din grupul europarlamentarilor români afirmă, pentru Inpolitics, că la Bruxelles prinde teren, vertiginos, un curent de opinie radical, în sensul abandonării statelor cel mai recent venite în uniune pentru ca eforturile de salvare să se concentreze strict asupra țărilor din zona euro. Între cei mai îndîrjiți adepți se numără, spre exemplu, reprezentanții Germaniei, al căror mesaj neoficial e foarte drastic: ”ne-am săturat să rupem de la gura cetățenilor germani bani care să îngroașe conturile politicienilor corupți din fostele țări comuniste”. Un mesaj destul de greu de combătut, la urma-urmei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunteti o mare dezamagire, d-le Pop!!!! Si ziceti asa, candidat din partea PSD ??? sa nu veniti cu argumentul "da Croitoru??" ca e acelasi lucru, pt mine. A, presupun ca acest comentariu nu va aparea... hm...

    RăspundețiȘtergere
  18. Cata rusine pe obrazul cadrelor didactice!!!!! Cei care nu aveti verticalitatea sa protestati ar trebui sa luati exemplu de la pensionarii care ieri au iesit in strada in multe orase ale tarii....RUSINE!!!!! ... stati ca niste lasi si reprosati sindicatului ca nu face nimic dar voi ce faceti oameni buni???? Va dati doar cu parerea si comentati in van asteptand ca altii sa rezolve problemele care ne afecteaza pe toti. In scoala mea toti am decis sa iesim la mitingul organizat sapatamana viitoare...nimic nu ne va face sa dam inapoi si sa stiti ca si eu am rate de platit, intretin singura un copil dar ma intreb daca ar trebui sa ma sperii de cateva zile taite sau de o micsorare a salariului pe termen nelimitat?????Cuvintele sunt de prisos....acum doar faptele mai pot misca ceva..

    RăspundețiȘtergere
  19. Si la noi in cancelarie incepusera sa boicoteze greva si pichetarile, sa se lamenteze ca mai bine venim la scoala ca oricum nu scapam de taierea de 25.Le-am spus sa le fie rusine, ca pensionarii au avut mai multa demnitate, ca trebuie sa ne unim sa protestam, sa luptam.Nu pot sa accept resemnata sa -mi cresc copilul cu 7 milioane pe luna din care 3 milioane le dau la banca. Cine nu e de acord cu greva sa stea toata viata din 7 milioane , fara meditatii, fara bani de la sot si de-abia dupa aceea sa zica ceva.La noi in cancelarie au fost impotriva grevei sotii de diplomati si de patroni, care au din ce trai si nu simt la buzunar lipsa salariului ( ca ni s-a zis ca nu vom primi nici un leu pe iulie si august), cum sa traiesc 2 luni fara nici un venit/??????????????????????????

    RăspundețiȘtergere
  20. Stimati colegi din invatamant,
    Nu sunteti inca nici acum constienti ce mare rahat ne paste din toamna.
    In principiu nu sunt nici eu de acord cu greva. Dar nu mai exista alta solutie. Toate formele de protest au fost epuizate.
    Sa nu aveti impresia ca sindicatele va arunca in mod voit in greva. Nicidecum.
    TREZITI-VA ODATA OAMENI BUNI DIN INVATAMANT!!!!. Altfel va meritati soarta.
    La greva cu totii din 31 mai.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dragi colegi, cel mai usor lucru este sa nu facem nicio greva si sa asteptam. Dar daca vor fi reduceri si mai mari si unii vor fi dati afara fara sa primeasca post altundeva atunci unii isi vor schimba parerea si atitudinea dar atunci va fi prea tarziu.
    Nu asteptati sa lupte altii pentru voi, sa intram toti in greva generala, altfel vom pierde si mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce sa facem, domnilor, la greva? Sa ne pierdem si bruma de salariu care ne-a mai ramas? Sa vedem directorii ranjind cand ne taie din salariu? Sa ne umilim prin fata Parlamentului si a Guvernului in timp ce guvernantii se plimba prin fata noastra cu masini luxoase si ne sfideaza? Sa castigam tot ceea ce am castigat la fiecare greva facuta pana acum, adica NIMIC? Asta sa facem? Nu, multumesc!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu propun sa fie platiti doar cei care participa la greva, chiar daca sunt majoritatea cotizanti. Sa astepti mereu sa-ti pice pere malaiete e usor, dar pana cand?
    Si cei care participa au greutati, dar fara sacrificii nu am obtinut NIMIC! Iata unde am ajuns daca i-am lasat in pace, crezand ca o s-a ducem bine: au furat tot, ca termitele, nici piranhia nu reusesc sa "curete" pana la ultima firimitura, cum au facut hotii astia nenorociti.
    Greva pe termen nelimitat, afara cu gorilele mafiote,imbuibatii nesimtiti care vor sa ia tot de la noi, nu-i destul cat ne-au prostit!
    E ceasul al 12-lea, pe trecute! Sa nu mai ne fie frica de acesti derbedei analfabeti, jos cu ei, iar ii lasam sa-si faca de cap ??

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule Pop, sunteti complet depasit de realitate; mai degraba cereti eradicarea coruptiei din invatamant, pornind de la directori, inspectori si urcand la ministerul educatiei; uitati-va pe site-urile inspectoratelor si al ministerului, este haos generalizat; mergeti in scoli- oricare rural- urban, provincie- Bucuresti, central- periferie si ve-ti vedea o blazare ingrozitoare; participati in comisii metodice scolare interne si vedeti ce discutii sterile si ce concurs in a face procese verbale sterile si dosare cu n si n xerocopii adeverinte perfectionari fictive; si lideri precum dumneavoastra sunteti incapabili sa propuneti solutii reale preferand figuratii tv si pe bloguri;

    prof. Ionescu Florin

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dragi colegi,
    ,,DESTEAPTA-TE, ROMANE!" abia acum incepe sa aiba sens! Ce mai asteptam? Suntem genetic, un popor pacifist, niciodata nu am purtat razboaie de cucerire decat a Independentei noastre! Haideti sa ne unim fortele, haideti la LUPTA CEA MARE!!!
    Calaii mizeaza pe frica celor mai multi dintre noi, de a ne pierde si bruma de bani... Sa le dejucam planul diabolic de a ne dezbina! Este ultima noastra SANSA, ,,Acum ori niciodata'' Pensionarii si studentii au dat startul...Impreuna putem fi o tortza pe 19 Mai!
    ,,Caci nu-i totuna Leu sa mori/ Ori caine-nlantzuit!''
    Gabriela-Carmen Tarna, sind.Constanta

    RăspundețiȘtergere
  27. profesor de chimie14.05.2010, 20:16

    Nu ma incanta sub nicio forma greva generala care inseamna zile neplatite pe langa un salariu relativ scazut. Solutia ar fi o curatenie in interiorul sistemului in care exista inca un excedent de catedre facut cu dedicatie pt oamenii directorilor sau a inspectorilor. Nu voi face greva ...

    RăspundețiȘtergere
  28. VENITI MIERCURI LA MITING. NU MAI ASTEPTATI SA SE HOTARASCA TOTI COLEGII, VENITI VOI SI ASTFEL VOM FI MAI MULTI.

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim spunea...
    domnul cu barba spunea-mircea marian;
    ' Unul din liderii sindicali din învăţământ, Liviu Pop, era varianta PSD-PNL pentru primăria din Baia-Mare. Lista este mult mai lungă, pentru că o mare parte din cei care conduc sindicatele sunt controlaţi prin afacerile pe care le au ei sau rudele lor apropiate. Acum este momentul să plătească: vor asmuţi lumea să iasă în stradă şi vor face tot posibilul ca situaţia să degenereze în violenţe..................
    RUSINE DOMNULE marian mircea,LINGAUL PARTIDELOR LA PUTERE,MEREU LAUDA PUTEREA,ORICARE AR FI.........

    Toate acestea sunt scrise pentru a bruia demonstratia de miercuri.
    VENITI ,CU MIC CU MARE ,LA MITINGUL DE MIERCURI.TRBUIE SA FIM PESTE 100000 DE PARTICIPANTI,numai asa vom invinge!

    RăspundețiȘtergere
  30. Total de acord cu prof de chimie care a scris mai sus. Trebuie sa privim cu atentie inauntrul sistemului pt a vedea pe unde se scurg banii. Asta cred ca ar trebui sa faca si sindicatele... sa ajute la curatenia interioara a sistemului. Multe posturi sunt finantate si prinse in schemele scolilor doar pt servirea unor interese, inclusiv ale unora din mai marii sindicatelor. Nu pot sa mai am incredere in aceeasi oameni care de 20 de ani "ne reprezinta" ca lideri de sindicat. Ce mai cauta Isvoranu in fruntea sindicatului "Spiru Haret"??? ... are aproape 70 de ani, este depasit si anacronic ... daaaar, ciolanul nu-l lasa. Dl Cornea??? ... afaceri "la greu" prin firmele copiilor lui care acstiga "mereu" licitatiile pt informatizarea sistemului. Pt latraturile acestor imbuibati "peste poate" fara nimic constructiv, eu nu accept sa fac greva generala. Am rate, obligatii si nu-mi risc putinii mei banuti ... Vine vacanta mare si voi incerca sa muncesc orice. Munca nu este o rusine.

    RăspundețiȘtergere
  31. Platim cotizatie de zeci de ani la sindicat de ce nu s a facut FOND DE GREVA?
    Am facut greva o zi si mi s a retinut peste 100 de lei.
    Liderii de sindicat stati toata ziua la televiziuni ,va luati banii dar noi ce facem?
    Doi profesori cu copii cum se vor descurca?
    Surprinzator si dnul Pop si nu numai au aceleasi puncte de vedere cu dna Andronescu si PSD .A fost in functie a dat ordin dupa ordin cu decizii halucinante:schimbare plan cadru,ora de dirigintie scoasa,posturi retrase....

    Nu va pasa de noi profesorii ,va urmariti interesul .De ce liderii de sindicat sa nu va declarati averea??
    Sunteti actionari la TV stiri?Ce interese aveti dnul Pop?

    RăspundețiȘtergere
  32. mi-a placut la nebunie cum s-a terminat dansul gradatiilor de merit. numai somitati pe locurile fruntase!
    putori pedeliste, lingai de seama, caratori de spagi la inspectorate, pilosi vajnici si maaaari specialisti in xeroxuri de diplome si acte falsificate.
    astia sunt varfurile care vor lua gradatie de merit in urmatorii 5 ani.
    iar restul lumii, dascalii care muncesc in tacere, umiliti si obiditi, se vor chinui in continuare sa isi duca zilele, ei si familiile lor, din mizeria de suma careia guvernantii imbuibati ii spun salariu.
    GREVA GENERALA!
    ACUM ORI NICIODATA!
    NU MAI FITI RÂME, FITI MACAR O DATA LEI!

    RăspundețiȘtergere
  33. Acum mai bine de 14 ani m-am îmtâlnit pe stradă cu un coleg învăţător aflat în pragul pensionării. Printre alte discuţii mi-a spus şi două bancuri care circulau la acea oră,despre învăţământ.

    1. La radio Erevan se întreabă:
    - Ce este învăţământul?
    Răspuns:
    - Nu ne ocupăm cu probleme de HAOS.


    2. Tu ştii că la oala cadrelor didactice nici dracii nu trebuie să facă pază?
    De ce?
    Cum vrea unul să iasă, vin alţi zece şi-l trag înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  34. 10 măsuri pentru ieşirea imediată din criză şi salvarea României
    Partidul România Mare cere, în mod ferm, demisia lui Traian Băsescu. Dacă acest individ profund bolnav nu vrea să-şi dea demisia, Parlamentul are datoria să-l suspende din funcţie, imediat. Fie din slăbiciune şi laşitate, fie din complicitate cu acest regim criminal, PSD şi PNL se complac în acest joc extrem de periculos, refuzînd să-l debarce pe Răufăcătorul Naţional. Nu Moţiunea de Cenzură este soluţia - aşa ceva dîndu-i şansa lui Băsescu să tragă de timp şi să joace melodrama stupidă a îngrijorării faţă de soarta ţării.


    ...
    FFF IMPORTANT...
    ...


    Si mai e ceva massmedia din ARDEAL MAINE LA ORA 11 VA PUBLICA O STIRE BOMBA...pe toate canalele de presa......Maine, la ora 11, vom publica un anunt-soc, care va zgudui Ardealul....

    am sa va tin la curent

    RăspundețiȘtergere
  35. Liviu joi am scris o scrisoare catre presedintele Romaniei ... pt demiterea in regim de urgenta a guvernului Boc... as fi publicat-o dar... nu prea sunt de acord cu Voiculescu... vulpe batrana...
    oricum era un protest manifest adresat si opiniei publice...
    ... din informatiile pe care le detin... sunt 2 solutii pt marii abilitati ai statului... si in urma sedinbtei de astazi... cerintele unora sunt ferme...
    la vremea potrivita am sa revin.
    acum 9 zile scriam ca presedintele se teme de o revolutie ... se pare ca informatia a fost f veridica... mai verific cateva si apoi am sa le postez pe toate pe blogul personal.
    numai bine...

    RăspundețiȘtergere
  36. Si mai e ceva massmedia din ARDEAL MAINE LA ORA 11 VA PUBLICA O STIRE BOMBA...pe toate canalele de presa......Maine, la ora 11, vom publica un anunt-soc, care va zgudui Ardealul....
    POATE ASTA E STIREA...

    Boc, viitorul rector al UBB?

    In laboratoarele secrete ale puterii de la Bucuresti se croseteaza un plan de exit onorabil al lui Emil Boc din functia de premier.



    Acesta nu doreste sa accepte sinecura unui post de ambasador, dar nu ar spune nu preluarii functiei de rector al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, un vis ce pare sa capete contur daca in urmatoarele trei luni se va gasi o solutie de eliminare a lui Marga din functie.



    Si se va gasi, spun sursele...

    RăspundețiȘtergere
  37. Sorin Todea, Tg. Jiu16.05.2010, 23:39

    Domnule Pop, va rog sa ne spuneti ce ati mai negociat pana la urma cu guvernul. Pierdem titulatura sau nu. Ce drepturi vom mai avea in sistem. Cu salariile inteleg, ne luptam, dar ce facem cu legea educatiei? Am inteles ca s-ar fi obtinut deja sa ramanem titulari pe judet. Este adevarat? Eu zic ca asta este mult mai important decat salariile si anume stabilitatea si linistea de a ramane in sistem. Va rog sa-mi raspundeti. Am incredere mare in d-voastra.

    RăspundețiȘtergere
  38. Niciunde in Europa măsurile de austeritate, caracterizate , în general , de echilibru şi decenţă, nu au vizat atingerea drepturilor de pensii, sau atingerea cu 25% a salariilor bugetarilor.Poate că s-ar fi dorit dar, cu excepţia Letoniei-adusă rapid şi ea în legalitate- s-a conştientizat că este vorba de un drept de proprietate, ajudecat definitiv de titulari, deci intangibil.
    Constat cu stupoare cum spuneam deseori ca massmedia manipuleaza la greu... vezi libertatea de astazi... si paralelismul cu criza din 31...si vorbele lui Iorga... etc.

    politica nu fac decat poate cea a bunului simt,
    dar de aceasta data sunt chiar ingrijorat... interesant ca avem colegi chiar membrii de partid, deci abilitati cum spun eu care tac... de fac defileaza cum o cer directivele de partid...

    RăspundețiȘtergere
  39. cititi articolul din Bursa din 13 mai
    Drama nationala, provocata de un artificiu contabil ...

    ... si mai ales felicitari celor care reusesc sa mai aiba incredere in farsorii guvernamentali. Cere efort, nu gluma...



    http://www.petitieonline.ro/petitie/apel_national_pentru_rescrierea_legii_educatiei_nationale-p25985058.html

    http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/protestul_profesorilor_de_fizica_din_romania-p02225042-pg18.html

    RăspundețiȘtergere
  40. Intrebare pt liderii FSLI.
    Azi liderul de sindicat la nivel de scoala ne-a comunicat ca greva generala care se va declansa in data de 31 mai 2010 va fi declarata ilegala, deoarece nu au fost parcurse toate etapele.

    De ce nu comunica liderii nationali situatia reala?

    Mariana, Constanta

    RăspundețiȘtergere
  41. Stimate domnule Pop,

    Va rugam sa ne tineti la curent cu negocierile pe care le-ati avut pana in prezent, si cu rezultatele lor. Nu ne putem multumi cu anunturi lacunare date pe la TV. Acele stiri pot la fel de bine sa ne dezinformeze, printr-o informatie partiala. Ce s-a obtinut relativ la titulatura? Dar relativ la miscarea de personal didactic? Detasari se mai fac anul acesta? Concursul de titularizare se mai sustine, si sub ce forma? In urma concursului de titularizare ne mai putem detasa, cu rezervarea postului pe care suntem titulari?

    RăspundețiȘtergere
  42. Salut , esti interesat de un banner/link exchange ? am un blog cu aproape 400 vizitatori pe zi !! daca da contact eTr_4fun@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  43. Ba mi s-ar parea cat se poate de normal sa va declarati averile si voi,liderii de sindicat!La inceput de mandat si la sfarsitul lui! Asa cred eu ca ar fi normal,bine si corect. De ce ati sarit ca arsi voi,liderii de sindicat(din ce in ce mai multi,batu-v-ar...) cand ati auzit ca s-ar putea sa vi se ceara acest lucru? Aveti ceva de ascuns? Eu militez in continuare pentru ca si voi sa va declarti averile,ca toti alesii din societatea noastra amarata!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare