11 mai 2010

Ordonanta de urgenta cu reducerile de salarii si pensii

Ordonanta de urgenta cu reducerile de salarii este deja pregatita pentru sedinta de Guvern.
AICI este forma acestei ordonante
trecem notele in catalog?
boicotam exameul de bacalaureat?
Pichetam?
inghetam anul scolar?
facem greva?
Toate formele de protest sunt necesare pana la sf lunii mai.
ACUM ORI NICIODATA

AICI E SCRISOAREA DE INTENTIE SI MEMORANDUMUL CU FMI

32 de comentarii:

  1. Greva generala. Inghetarea anului scolar. Orice altceva nu-i va determina sa-si schimbe pozitia fata de profesori si asa destul batjocoriti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mitinguri in fata Palatului Cotroceni (nu la guvern ca sunt legitimati aiurea - aia e gasca lui Basescu, nu un guvern), greva generala pe termen nelimitat, inghetarea anului scolar. Cum spui tu, Liviu: "ACUM ORI NICIODATA".

    RăspundețiȘtergere
  3. Greva in ultima saptamana, fara posibilitatea recuperarii orelor, deci fara a se putea recupera plata acelor zile, ii determna pe colegii nostri sa nu semneze pentru greva,
    (ar pierde acei bani irecuperabil). Ce-i de facut???

    RăspundețiȘtergere
  4. oare mai are rost sa facem ceva atata timp cat suntem bajocoriti si ni se baga pumnul in gura ca sa acceptam indiferent de voia noastra ceva ? Ar merita ceva mai mult decat o greva generala dar asa ca multi altii imi este teama ca vom fii innabusiti si le vom da posibilitatea de a de a mai taia din salarii ... Poate o forma de protest prin care sa nu le dam sansa de a ne mai lua ceea ce avem ar fii mai indicat ... ceva de genul in care nu trecem note in catalog, nu incheiem anul scolar, boicotam examenul de bacalaureat ... multumesc si Doamne ajuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oameni buni, dar de ce semnati cu Anonim daca sunteti atat de curajosi ? De ce nu va dati numele ? Nu trebuie sa va fie teama ca luati atitudine. Multe comentarii de pe blogul asta sunt anonime. Stiu ca nu este o oglinda fidela a corpului profesoral, dar indraznesc sa spun ca nu se va face nimic atat timp oamenii se mai ascund in spatele pseudonimelor.

    Pronosticul meu: nu se va face nici o grava de amploare sau pe termen nelimitat, doar una fasaita fara nici un rezultat. Am mai spus si in alte parti. As vrea sa vad niste proteste in Romania ca cele din Grecia, dar romanii sunt prea apatici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tie, Sergiu, ti-e usor sa scrii asa, de la distanta. Las' c-om vedea noi ce facem! Noi, care-am ramas pe-aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tie, Sergiu, ti-e usor sa scrii de-acolo. Las' c-om vedea noi ce facem! Noi, care-am ramas pe-aici.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim: Da, Anonim, oricine ai fi tu, mi-e usor sa scriu, dar si tie iti e la fel de usor sa scrii. Atitudinea celor care gandesc de genul "Las' c-om vedea noi ce facem! Noi, care-am ramas pe-aici." este ca aceea ca a unuia care se ineaca dar care refuza sa fie salvat. Puteai sa-mi spui foarte bine daca am sau nu dreptate. Nu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pare rau,Sergiu, dar n-ai inteles sensul celor spuse de mine. M-am referit la faptul ca unii ati plecat( sa va fie de bine), iar altii am ramas, si-acum primim indicatii din departare. Multumim! Nu era vorba despre resemnare in ceea ce am scris. S-auzim de bine! Si pe-acolo, si pe-aici.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim: Si asta ce vrea sa insemne ? "Nu ne dati voi sfaturi pentru ca nu sunteti mai destepti ca noi ?". Si eu am fost profesor si as fi gandit la fel daca as fi fost acum in tara. Iar cei care ati ramas sunteti martiri si sa va lasam pe voi sa va duceti crucea pentru ca noi, astia din afara, nu intelegem nimic ? Nu am plecat de atat de mult timp incat sa uit cum este sa traiesti greu. Peste tot e greu. Crezi ca unde sunt eu acum sunt caini cu covrigi in coada ? De aia sunt romanii sunt unde sunt pentru ca se cred cei mai destepti si cred ca toti au ceva impotriva lor. Vrei sa-ti spun ceva ? Romanii nu sunt atat de importanti, iar unii nici nu au auzit de Romania, asa ca ar fi bine ca romanii sa nu o mai faca pe martirii si pe victimele si sa-si ia soarta in maini. Numai bine si de aici.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim: Nu sunt vehement si nici nu ma cert cu tine. Daca faceam asta scriam cu majuscule. Cand scrii cu majuscule inseamna ca tipi. Si cand vorbeam de atitudinea aia, nu ma refeream la resemnare, desi termenul poate sa descrie foarte realist atitudinea profesorilor si romanilor in general, ci de frica, lasitate. Spune-i cum vrei. Accentuez din nou: nu o sa se faca nici o greva, pentru ca profesorilor le este frica, iar capul ce se pleaca il taie sabia oricum, nu-l lasa nevatamat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cioc George - secretar scoala12.05.2010, 09:12

    cred ca "sergiu" are dreptate
    daca ne ascundem = ne resemnam, si asta inseamna ca suntem de acord ca suntem "capusele societatii" noi acesti ILUSTRII BUGETARI
    de un an si ceva de cand a inceput criza mi se spune zilnic ca sunt o capusa care traieste pe munca altora

    RăspundețiȘtergere
  13. GREVA, GREVA, GREVA
    ACUM SI PE TIMP NELIMITAT!
    SI DACA A SCRIE CU MAJUSCULE INSEAMNA SA TIPI, ATUNCI, DA ,TIP!
    SI TOTI TREBUIE SA TIPAM

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce sa astept pomana de la stat??? Vine vacanta de 3 luni de zile si mi-am aranjat sa plec in Austria la sora mea si sa muncesc acolo 3 luni. Daca fac greva ce rezolv??? ... pierd alti bani??? Trebuie sa gandesc pragmatic, şi, nu emotional. Cred ca ar trebui sa ne schimbam putin si mentalitatea si modul cum privim lucrurile. Am fost in SUA si acolo profesorii erau platiti relativ prost, dar majoritatea isi suplimentau veniturile cu un al doilea job, part-time, fie si 2-3 zile pe saptamana. Acolo am primit o lectie de capitalism pragmatic care m-a invatat ca trebuie sa-mi consum energia in beneficiul meu si, nu, prin lamentari. Pare, probabil, un comentariu cinic, dar asta inseamna capitalism ... adaptarea rapida la realitatile dure. Bafta tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. parerea marilor specialisti ...ai asociatiilor civice din Ro.... este ca romanii nu vor iesi in strada fara o scanteie...scanteia in educatie a fost fenomenul Buzau,..., pacat ca a fost stins... iar noi colegii din tara nu am inteles la timp protestul lor... apoi cazuri izolate in Arad...
    ... apatie generala... asta e in cazul profesorilor si/sau dezinteres... nu e vorba de frica... este o inconstienta greu de definit...
    oricum pt multi speranta in mai bine nu mai exista, este prea scumpa si nu si-o mai permit...
    asta e in Ro. 2010.
    ... atentie cei ce vom ramane in sistem vom lucra in 2011 pe max. 55% din salar...(vezi angajamentele cu FMI si targhetul de 3,3% a deficitului bugetar...vezi si ce scriam in urma cu un an referitor la testarea noastra exponentiala la masuri de austeritate...)ipocrizia acestor guvernanti...trebuie amendata de urgenta prin proteste energice si o negociere de pe pozitii ferme.
    ...
    Liviu, in Cluj lumea este de o delasare crasa...inconstienti la ceeace va urma...si in tara cam la fel...
    Ipocrizia acestor abilitati t

    RăspundețiȘtergere
  16. Recesiunea se prelungeşte, firmele se sufocă, guvernul se dovedeşte incapabil să contracareze criza cu măsuri inteligente şi curajoase, FMI impune un corset bugetar insuportabil, salariaţii de la stat şi pensionarii dau în clocot. Şi atunci – se întreabă criticii puterii – nu este desuet, frivol, indecent chiar, să discuţi despre lustraţie într-un astfel de moment, cînd ţara se prăbuşeşte economic, iar problemele sociale abundă? Parşivă această tentativă, vizibilă mai ales la Antenele lustrabilului Felix, de a contrapune problemele unui prezent stresant temelor grave legate de trecut, dar care ţin de re-fondarea statului pe criterii morale. De un tratament similar a avut parte şi embrionul de dezbatere pe marginea revizuirii Constituţiei şi a reformei instituţiilor ţării. După 20 de ani, proiectul unei legi menite să-i ţină, o vreme, departe de treburile publice pe foştii activişti şi securişti şi-a menţinut, totuşi, intactă capacitatea de a stîrni patimi. Lustraţia irită stînga politică aproape în aceeaşi măsură în care o făcea celebrul punct 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. Întîiul lustrabil al ţării, Ion Iliescu, a denunţat caracterul stalinist al unei astfel de legi, pe care tînărul său coleg şi şef al PSD, Victor Ponta, a calificat-o drept tardivă şi excesivă. Greu de decelat regretul în prima dintre aprecierile liderului social-democrat, cea privitoare la oportunitatea scoaterii de la naftalină a proiectului Legii lustraţiei!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru cei care va mai intereseaza Romania, sau care doriti o lume normala pentru urmasii vostri, militați pentru un viitor mai bun, si pentru a da o “palma morala” acelora, care desi DATORI, prin fisa postului, sa promoveze Binele Public, prefera sa manifeste o NESIMTIRE CRASA fata de orice solutie cat de cat rezonabila…

    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Am semnat intodeauna si am fost de acord cu actiunile sindicale. Acum nu sunt. Am pierdut ocazii multe de a fi uniti si de a obtine o farama , acolo, din demnitatea lezata de politicieni.
    Nu vreau sa aud de "scatei" de "grecizare". NU. Toate aceste incitari si prea multele iesiri pe sticla ma obosesc si nu-mi mai inspira incredere.

    RăspundețiȘtergere
  19. Trebuie sa facem cu siguranta ceva numai ca oamenii nu mai au incredere in ceea ce se mai poate face. In Brasov profesorii, invatatorii nu mai vor greva deoarece finalitatea unei greve spun ei va fi doar bani minus la salariu si zero probleme rezolvate. Este bine spus "acum ori niciodata". Vrem (vreau)greva generala cat timp este necesar, poate ne baga cineva in seama ca altfel degeaba tipam in strada. Pe mine ma doare cel mai tare desfiintarea titularizarii si a miscarilor de personal neinsotite de spaga.

    RăspundețiȘtergere
  20. ma gandesc la salariul pe care urmeaza sa il primesc si imi fac socotelile: ar ramane vreo 700 de lei, din care din toamna se vor mai pierde inca vreo 300 minim, insemnand cheltuieli de transport (naveta), care presupun ca nu ni se vor mai deconta, ca e an de criza... Daca se maresc si taxele, atunci se va mari si abomanemtul, asa ca s-ar putea sa mai raman cu maxim 300 de lei de cheltuiala. Si uite asa ma gandesc la un voluntariat masiv al profesorilor, ca altfel nu are cum sa se cheme.

    RăspundețiȘtergere
  21. intotdeauna greva s-a facut doar pentru marirea salariilor sefilor si sustinatorilor acestora. Asta e si una din cauzele pentru care am ajuns aici, dar de platit pentru ce-au furat sefime trebuie sa plateasca tot pulimea .
    E clar acum ca trebuie reduse salariile pentru ca unii au furat prea mult, dar eu as propune o reducere diferentiata aplicata tuturor din sistemul bugetar sau finantati de buget si anume:
    - pana la 600 de lei sa nu se faca reduceri
    - intre 600 si 1200 sa se reduca cu 15%
    - intre 1200 si 1800 cu 30%
    - intre 1800 si 2400 cu 45%
    - intre 2400 si 3000 cu 60%
    -intre 3000 si 3600 cu 75%
    -intre 3600 si 4200 cu 90%
    - peste 4200 cu 100%
    in acest fel vor plati mai mult cei care au furat

    RăspundețiȘtergere
  22. o alta masura a guvernului este inchiderea unor scoli. S-a optat, tot de catre guvern, la masura transferarii clasei a IX-a la gimnaziu, cica pentru prevenirea abandonului scolar in randul elevilor din mediul rural. Imi poate spune onor guvern ce crede ca vor face elevii din mediul rural ale caror scoli se desfiinteaza, dar care se afla la distante inuman de mari si care trebuie strabatute zilnic cu pasul? Pana acum s-au facut tot felul de comasari si de reduceri, asa ca daca mai inchid ceva, copiii locului sunt nevoiti sa stea acasa, devenind astfel analfabeti pentru ca li se ia dreptul constitutional la educatie.
    Avem drepturi care exista doar pe hartie; avem legi care se schimba de la o zi la alta; avem o mare nesiguranta a zilei de maine; avem asigurari date de oficialitati care sunt negate intr-un termen neasteptst side neacceptat de scurt. Asta nu poate duce la nimic bun. Ma astept la orice, de la protestele autorizate, mai mult sau mai putin zgomotoase, pana la... orice.
    Oare o iesi Basescu la tribuna sa ne promita inca 100 de lei?

    RăspundețiȘtergere
  23. Acum v-ati speriat, cind va reduce pensiile cu 15%, dar cind a-ti votat nu v=ati gindit, voi jigodii de bosorogi, a-ti primit sacose incarcate cu pulpe de pui si alte alimente, si pentru asta i-ti votat, ca cei tineri nici macar nu s-au dus la vot, acum sa-i sugeti sosetele lui Basescu. Trebui sa-i lasa-ti pe tinerui sa-si voteze viitorul. Bine va face Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule Pop, apreciez intențiile bune ale dvs însă dacă observăm traiectoria pe care o au evenimentele ultimelor zile este evident că pe acești guvernanți nu-i interesează decât să-și salveze propria piele. Niciodată nu vom obține clemență de la omul aflat în corzi pe ringul de box. Acesta va lovi cu disperare pana ce ori el ori adversarul va cădea răpus. Să ne dea bunul Dumnezeu numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  25. ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
    CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
    NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!! DACA A FOST EL IN STARE SA LOVEASCA UN COPIL PESTE FATA LA ACEA INTRUNIRE ELECTORALA, CE CARACTER CREDETI CA ARE UN ASTFEL DE OM????? CUM CREDETI CA POATE AVEA SUFLETUL CURAT UN ASTFEL DE OM?????CUM POATE EL IUBI O NATIE DACA DA PESTE FATA UNUI COPIL SUBTIL SI REPEDE CU PUMNUL TICALOSESTE ??????? CUM ATI PUTUT VOI CEI PESTE 5 MILIOANE SA CREDETI UN ASA OM ????? ACUM NE VOM SCUFUNDA DE TOT, NE VOM DESFIINTA CA NATIE CU ACEST OM CE INTRUCHIPEAZA SATANA !!! A IMPUS SA FIE IMPOZITATA SI ACEA PENSIE MINIMA DE 350 DE LEI, SPUNAND CA SA FIE LUAT UN LEU IMPOZIT DIN EA.CUM ASA CEVA??????? CE MIZERABIL DE OM POATE GANDI ASA CEVA????????DAR EVAZIUNEA FISCALA SI ECONOMIA NEAGRA DIN CARE EL S-A ALIMENTAT CA SA CASTIGE ALEGERI SI SA PROSTEASCA UN POPOR N-O VEDE??????CAT DE PROSTI SUNTETI MAI ROMANILOR???????UNDE NE MAI TRIMITETI CU IMBECILITATEA VOASTRA???????IN IAD????? SA MURIM IN CHINURI???????NOI VREM SA MUNCIM, SA TRAIM, SA NE CRESTEM COPIII, SA AVEM DEMNITATE SI ONOARE, SA NU NE INCHINAM IN FATA CRETINISMULUI, A CORUPTIEI SI INCOMPETENTEI.CE-ATI FACUT CU NOI MAI BASISTILOR?????CUM REPARATI VOI ACEASTA STARE SI SITUATIE NATIONALA???? IA IESITI VOI AKU IN STRADA FARA A AFECTA VIATA NOASTRA SI FACETI O ALTA REVOLUTIE DANDU-L JOS PE ACEST NEMERNIC DICTATOR!!!! IA FITI VOI CURAJOSII CARE SA NU CONTINUATI A DISTRUGE DE TOT TARA ASTA!!!!!!!! NOI VREM SA TRAIM BINE, DAR NU CA VOI!!!!!!!! CI CA NOI, DUPA PRINCIPIILE NORMAL UMANE, LOGICE SI FIRESTI, DUPA CRITERII SANATOASE, GANDITE DE OAMENI NORMALI, NU SCELERATI CA BASESCU SI CAMARILA LUI. FACETI CEVA SA TRAITI NORMALI SI SA REPARATI CE ATI STRICAT IN ACEASTA TARA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce analfabeti scriu aici. Doamneeee, cine v-a invatat sa scrieti?

    RăspundețiȘtergere
  27. Stimate domnule secretar general,

    Citesc cu ingrijorare comentariile de pe blogul dumneavoastra. Isi pierd profesorii increderea in rolul pe care-l au, isi pierd demnitatea? Nu am optat pentru greva de o zi, era evident inutila, dar in conditiile actuale ar fi revoltator, inacceptabil, sa acceptam umilinta la care suntem supusi fara proteste radicale. Daca liderii nostri nu reusesc sa ne uneasca in jurul ideii ca avem un rol foarte bine definit in societate, ca si cei din sanatate, si ca e inacceptabil sa fim tratati ca "bugetari" consumatori doar de resurse, suntem in mare pericol sa ramanem priviti asa pe vecie. E foarte important sa fim uniti, sa reusim sa blocam bacalaureatul. Altfel lupta e pierduta.

    Ar fi foarte important sa stabilim care sunt solicitarile prioritare, si sa gasim variante care sa poata fi acceptate.
    Pastrarea clasei a 9-a la liceele teoretice e una dintre cele mai importante si ar trebui sa insistam si sa argumentam sustinut pentru asta.

    Reducerea cu 25% a salariilor este inacceptabila. Nu suntem noi vinovati pentru nesabuinta altora! As fi insa de acord sa imprumut statul cu 25% din salariul meu, pe o perioada stabilita de comun acord, cu o dobanda similara cu cea practicata de banci. Salariul meu nu-mi permite acte de caritate, am copii de crescut, incerc sa ma lipsesc de acesti bani o perioada, dar statul sa se angajeze ferm sa mi-i returneze.
    Sunt banii mei, muncesc pentru ei, nu au dreptul sa mi-i fure! Nu primesc acesti bani ca pomana de la stat, ci pentru munca pe care o fac!

    Dragi colegi,
    sa fim demni, uniti si sa nu cedam. Meritam sa fim respectati!

    RăspundețiȘtergere
  28. domnul cu barba spunea-mircea marian;
    ' Unul din liderii sindicali din învăţământ, Liviu Pop, era varianta PSD-PNL pentru primăria din Baia-Mare. Lista este mult mai lungă, pentru că o mare parte din cei care conduc sindicatele sunt controlaţi prin afacerile pe care le au ei sau rudele lor apropiate. Acum este momentul să plătească: vor asmuţi lumea să iasă în stradă şi vor face tot posibilul ca situaţia să degenereze în violenţe..................
    RUSINE DOMNULE marian mircea,LINGAUL PARTIDELOR LA PUTERE,MEREU LAUDA PUTEREA,ORICARE AR FI.........

    RăspundețiȘtergere
  29. Dreptatea, ordinea si respectarea legilor in Romania ???? NUMAI CU PISTOLUL MITRALIERA.
    MOARTE HOTILOR SI HULIGANILOR !!!
    ACUM AU AJUNS SA FURE SI DE LA BATRANI SI DE LA COPII. SA-I BATA DUMNEZEU DE TICALOSI

    RăspundețiȘtergere

Postări populare