4 mai 2010

Legea Educatiei Nationale in Camera Deputatilor

Dupa atata timp alocat discutiilor din Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor s-a ajuns la art 35.
Chiar daca partidele de la guvernare au 16 voturi si cele din opozitie 15 voturi sunt anumite amendamente care modifica proiectul Legii. Deocamdata nu de esenta. speram pe parcurs...
In mare parte este o recapitulare a Legii aprobate de Guvern. E greu de crezut ca pana vineri o sa se ajunga la art 316 si la finalizeze raportului.
Maine la ora 9.00 continua
IN DIRECT DEZBATERILE DIN CAMERA DEPUTATILOR AICI
Voi reveni cu amanunte...

15 comentarii:

  1. poate nu stiu eu sa citesc legea, insa nu am inteles care va fi prima generatie de clasa a IX-a de gimnaziu... Va rog sa ma lamuriti, ca eu singura nu pot sa-mi dau seama din lectura legii care este prima generatie afectata. Cei care sunt acum in clasa a VI-a, cei care acum sunt intr-a V-a, sau cei care sunt acum intr-a IV-a???

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviu, noi mai intram in greva generala sau ne razgandim precum functionarii publici?

    RăspundețiȘtergere
  3. dar ce sens are greva? trebuia sa fie facuta ieri , la teza. in iunie o sa faca liderii singuri. Ieri am luat fluturasul de salariu, am 97 de lei mai putin din cauza porcariei aleia de 22 aprilie! ce sens a avut? niciunul. Noi ne gandim foarte serios sa ne unim si sa dam in judecata sindicatul pt ca sa nu ni se mai opreasca automat pe stat cei 1%, pentru ca vrem sa iesim din sindicat. Nu faceti decat sa vorbiti aiurea pe la tv si articole la ale caror comentarii nu raspundeti sau raspundeti din joi in paste si doar la cele care va convin.De ce nu sunt alegeri in sindicatul vostru? cel mai bine ar fi sa iesim cu totii din aceste sindicate -balerine si sa facem unul singur, cu un statut clar , iar mandatul liderilor sa fie de 2ani si atat. Nu pe viata cum v-ati ales voi si nu faceti absolut nimic decat sa ne umpleti de ridicol!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. daca noua lege se aplica eu nu mai inteleg rolul sindicatelor. cred ca nu puteti afce nimic, va inteleg ca nimeni nu va asculta propunerile dar...nu va mai justificati existenta. sunt educatoare de 25 ani, suntem 4 in gradinita in care lucrez, toate avand numai specializare pe educatoare plus facultati in alt profil decat cel pedagogic adica drept jurnalism si administratie. cine va trece la clasa pregatitoare daca noi suntem educatoare? inseamna ca una va intra in somaj. asa ca lasati bazaconiile ca titularii raman neafectati. de cand se aplica legea pentru gradinita? de anul acesta? e scandalospentru ca noi deja am facut incadrarea pe grupapregatitoare. sa vedem in toamna ce zic parintii,,,daca noi nu contam chiar deloc. va iesi scandal mareeeeeee daca se aplica de anul acesta ... chiar sunt curioasa incotro neindreptam... bunastare sau grecia?prima era o gluma nereusita ce-i drept

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Anonim 04.05.2010, 19:37 art 313 a) masura introducerii clasei a IX-a în învatamântul gimnazial intra în vigoare începând cu
    anul 2013;
    @ Daniel Intram, deja pe site.ul www.fsli.ro se afiseaya rezultatul referendumului.
    @ ANA Stiu ca uneori nu ajunge informatia in mod cirect si rapid la membri. si de foarte multe ori nu se obtine rezultat de 100% la formele de protest. Din cauza aceasta nu avem succes deplin in actiuni. Sper ca urmatoarele forme de protest sa fie mult mai sustinute si coerente. Din pacate numai dupa ce facem sacrificii obtinem cate ceva. Nu inteleg de ce aveti o asa retinere. Mi se pare foarte mare. Legat de mandatul liderilor se poate schimba statutul in sensul prezentat de dvs.
    Eu sunt pe functia de secretar general din decembrie 2007 iar ca presedinte la Maramures sunt ales din februarie 2009. Mandatele sunt de 5 ani, dar in conformitate cu statutul Conferinta nationala sau judeteana poate schimba orice.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Anonim 05.05.2010, 14:23 nu stiu de unde deduceti ca titularii nu vo fi afectati. Am spus ca trecerea clasei a IX a la gimnaziu si implicit a grupei pregatititoare va afecta resursa umana. Asa cum stiti este una din revendicarile Federatiei Sindicatelor Libere in Invatamant

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate domnule,


    Sunt bibliotecar scolar de 14 ani, la Scoala cu cls. I-VIII nr. 7 “ Aurel Vlaicu “ – Fetesti – Ialomita.
    Conform noii Legi a educatiei, art. 221, alin. a ( pag. 78 ), pentru ocuparea functiei de bibliotecar trebuie indeplinite urmatoarele conditii de studii :

    - absolvirea, cu examen de diploma, a unei institutii de invatamant, sectia de biblioteconomie, sau a altor institutii de invatamant ai caror absolventi au studiat in timpul scolarizarii discipline de profil din domeniul biblioteconomiei.

    Functia de bibliotecar, este singura functie didactica auxiliara unde exista atata strictete.
    Munca de bibliotecar nu inseamna numai cotare si catalogare a cartii, aici trebuie sa ai tact pedagogic, sa fii apropiat de elevi, sa stii care sunt dorintele si optiunile fiecaruia.
    Sa stii cum sa le indrumi pasii prin lumea cartii, sa cauti sa-i atragi spre lectura si sa dezvolti legaturi de prietenie. Lucrezi cu sufletul omului, modelezi minti si calauzesti pasi.
    Peste tot se spune, ca nu se mai citeste. Aici pot sa contrazic.
    Daca stii cum sa te comporti cu cei din jur, cu elevii, stii sa le vorbesti, cauti sa le dezvolti dorinta de a citi, exista si cititori.
    Sunt multe de spus, de aceea vin cu o propunere, care cu ajutorul dumneavoastra se poate materializa.
    Pe langa conditiile trecute in lege sa fie acceptate si studiile in domeniul psihologiei, pedagogiei.



    Cu deosebit respect,
    Gabriela Gheorghiu

    RăspundețiȘtergere
  8. pai eu am destul de putin 97 de lei,caci am colegi carora li s- au oprit 180 de lei, iar secretara ne-a spus ca e in "functie de salariu" adica, cu cat e mai mare salariul,cu atat e si ziua de greva mai "scumpa". Mandatul ar trebui sa va fie de 3 ani cel mult si sa dea dreptul la o singura realegere,( in fctie de rezultatele concrete pe care le-ati avut) ca prea s-au "insurubat" unii acolo pe viata, iar rezultatele............ se vad: din toamna nici titularizari, pe vara nu bani de salarii,iar in mai si iunie din nou zile fortate de concediu fara plata! Pai si sindicatul ce face???????? NIMIC! noi cu cine si cu ce sa fim uniti? cu unii care ne tradeaza cand ti-e lumea mai draga? De ce nu a fost greva ieri? de ce nu e greva miercurea viitoare? Asa s-ar obtine ceva concret, altfel...apa de ploaie, veti face singuri dvs liderii greve caci noi nu vom mai face nimic,cel putin atata timp cat ne "conduceti" voi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie mi s a taiat salariul cu 60%!Am CAR si mai trebuie sa duc 220 lei la CAR!Din ce mai traim??Hai o data la greva!Ce mai asteptam???

    RăspundețiȘtergere
  10. Liviu, concret ce vor sa faca cu geografia si istoria? De ce s-au retras reprezentantii PNL de la dezbateri?

    RăspundețiȘtergere
  11. ţinerea de cursuri de Istorie şi Geografie în limba maternă a minorităţilor naţionale doar la nivelul ciclului primar, nu şi la gimnaziu şi liceu aşa cum era prevăzut în forma legii educaţiei venită de la Guvern.

    RăspundețiȘtergere
  12. grupa pregatitoare de cand va trece la invatamantul primar? tot din 2013? in lege nu este mentionat ca s-ar proceda ca si cu clasa a IXa,adica 2013.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. ORICUM DACA NU SE ADOPTA PANA PE 26 MAI EA VA TRECE TACIT.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu de la toamna nu voi mai fi membru in sindicat! am cotizat ani de zile degeaba, ca sa ajungem in final sa fim invartiti prin scoli ca se pierd o parte din catedrele la liceu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu vom fi invartiti prin scoli,pur si simplu vom pleca acasa.Sindicatele au facut referendum pt greva si majoritatea membrilor de sindicat nu vor.Ei au zis ca au rate si nu-si permit sa mai piarde din salariu.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare