27 mai 2010

intimidarile si abuzurile continua..nu trebuie cedat

am scris ieri despre un email din sutele primite de catre mine zilnic.
Din pacate abuzurile si intimidarile continua. Insa sa trece de la verbal la scris
UN EXEMPLU ESTE AICI SI UNUL AICI
ROG COLEGII SA NU SEMNEZE NICI O DECLARATIE
NIMENI NU VA POATE OBLIGA, si de ce sa semnati ceva ce nu se stie la ce o sa fie folosit de director, inspector sau ministru
SUGEREZ CELOR CARE SUNT OBLIGATI SA SEMNEZE SA ACTIONEZE IN PENAL PE CONDUCATORII UNITATII SAU INSPECTORATUL PENTRU ABUZ IN FUNCTIE. IAR LIDERII DE SINDICAT DIN UNITATI SA SESIZEZE ACESTE LUCRURI LA NIVEL DE JUDET-SECTOR

FELICITARI PENTRU ACEI DIRECTORI CARE NU DAU CURS INTIMIDARILOR INSPECTORATULUI.
IN ACELASI TIMP FAC APEL LA SOLIDARITATE SI LA UNITATE INDIFERENT DE "PROPUNERILE" CARE SE FAC DE VREMELNICII PE FUNCTII. MAI ALES PENTRU COLEGII CARE PREDAU LIMBI STRAINE. IAR PENTRU CEILALTI DE SOLIDARITATE CU ACESTIA.
ELEVII SI PARINTII TREBUIE SA INTELEGA SI SA FIE SOLIDARI CU NOI.
GUVERNUL REDUCE CU 25% BANII ALOCATI DE CATRE ACEST GUVERN IN DECEMBRIE 2009 PENTRU EDUCATIA FIECARUI ELEV SI PRESCOLAR DIN ROMANIA. ATUNCI A FOST INTRODUSA FINANTAREA PER ELEV IN BAZA CAREIA SE FACE SALARIZAREA DASCALILOR. REDUCEREA CU 25% A SALARIILOR INSEAMNA A REDUCE CU 25% ACEASTA FINANTARE.
COPII DIN ROMANIA MERITA O EDUCATIE MAI BUNA SI O FINANTARE PE MASURA.
ELEVII SI PRESCOLARII STIU CA PROFESORII SUNT SINGURII CARE AU GRIJA DE EDUCATIA ACESTORA. NICIODATA MINISTERUL CARE PRIN "REFORMELE" CONTINUE AU BULVERSAT EDUCATIA DIN ROMANIA, INCLUSIV BACALAUREATUL CARE A FOST MODIFICAT IN AUGUST 2009 CU APLICARE LA CLASA A 12.A
AVETI INCREDERE IN NOI SI ALATURATI-VA NOUA.
MAI TARZIU O SA NE PARA RAU DACA NU SUNTEM PE ACEASI PARTE A BARICADEI.
MINISTRUL FUNERIU NU ISI EDUCA COPILUL IN ROMANIA SI O SA PLECE DIN ROMANIA LA FAMILIA LUI DUPA FINALIZAREA MANDATULUI.
HAIDETI IMPREUNA SA IL AJUTAM SA AJUNGA MAI REPEDE LA FAMILIA DANSULUI SI SA NE OCUPAM NOI DE EDUCATIA COPIILOR DIN ROMANIA

5 comentarii:

  1. Buna dimineata.
    Oare nu ar fi bine sa ne comunicati si "adresele" (inclusiv telefonice) care s-au facut catre dvs, liderii de sindicat? Nu de alta, da pe "grevisti" ii au la mana (sa zic asa) cu amenintari ca vor fi disponibilizati sau persecutati; oare pe dvs cu ce "va au la mana" (daca va au). Doar ca intuitia mea "feminina" ma anunta ca nu se va face decat greva de maxim o zi sau "se va amana", iar drepturile vor fi tot ciuntite. Nu de alta, da dictatura de la conducere s-ar putea sa dea publicitatii si unele date despre dvs, date care s-ar putea sa va compromita. Sau nu?!
    Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa. Dar....

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cu tabelele pe care liderii de sindicat le completeaza, ce facem? Pe acelea le semnam sau nu?
    Nu prea inteleg de ce spuneti sa nu semnam nici o declaratie! Este dreptul fiecarui salariat sa faca sau sa nu faca greva, dupa cum ii dicteaza proria constiinta si propriul interes. Dar nu credeti ca le datoram elevilor macar atat, sa ii anuntam daca facem sau nu greva, ca sa stie daca sa mai vina sau nu la scoala?
    In plus, poate nu va dati seama, dar faptul ca indemnati oamenii sa nu semneze nici o declaratie cu privire la greva, ca ”nu se stie la ce o sa fie folosit de director, inspector sau ministru” ridica in mintea noastra un mare semn de intrebare: ce ni se poate face?! greva este o actiune legala! daca respecti legea si iti asumi consecintele legate de neplata zilelor de greva, legal nu ti se poate intampla nimic. Sigur ca pot exista presiuni, sicane de tot felul, dar in nici un caz nu poate fi folosita impotriva ta o declaratie ca participi la o forma de protest sindical LEGALA! Singura problema ar fi daca sindicatele nu s-au asigurat de legalitatea grevei! Aveti ceva sa ne spuneti in acest sens?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua!
    La un liceu din Giurgiu, directorii ne-au pus sa dam o declaratie pe proprie raspundere daca dorim sa participam sau nu la bacalaureatul din 31 mai 2010.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Si la liceul din Livada (Satu Mare) ni s-a cerut sa scriem o declaratie de mana daca participam sau nu la bac.

    RăspundețiȘtergere
  5. da greva foamei se poate face ?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare