21 mai 2010

Cat castiga un deputat in plina criza

A trecut Legea Educatie Nationale de Camera Deputatilor. Cu bune cu rele urmeaza sa ajunga la Senat unde sindicatele incerca sa introduca si celelalte amendamente.
In aceasta perioada cu reduceri de salarii si pensii am primit pe email STATUL DE PLATA AL CAMEREI DEPUTATILOR. Restul nu mai conteaza.... pentru ei. Conteaza numai pentru noi

13 comentarii:

  1. Este revoltator!!!!1 Intr-o tara in care pensionarii ies sa isi ceara dreptul castigat dupa ani de munca, in care profesorii isi doresc un trai decent pentru a asigura calitate si competitivitate actului educational, nu ne mai mira ca exista aceste salarii care creeaza discrepanta vizibila. Nu ne reprezinta cu nimic....Se reprezinta singuri si nevoile lor...Nu ne mai permitem sa fim lasi!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar un ministru cat castiga? Si domnul presedinte Basescu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne meritam soarta, de ce nu am inceput greva odata cu cei din Buzau, atunci se mai putea face ceva, acum este prea tarziu. pentru ca liderii de sindicat sunt VANDUTI. Negociati cu ministerele de un an. Ce ati obtinut? De ce nu ne dati banii cu care am cotizat innapoi? Dle Pop, aveti nesimtirea sa spuneti ca ne reprezentati? Cum? Cu ce rezultate? Ar fi de onoare ca toti liderii sindicali preistorici sa isi dea demisiapentru ca NU AU FACUT ABSOLUT NIMIC PENTRU CEI SIMPLI. Ba da, au incasat cotizatii si si-au facut sindicatele vile pe la munte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cunosc situatia din alte judete. Noi in judetul Satu Mare suntem multumiti de activitatea sindicatului FSLI. Recunosc ca inca suntem mai putini decat cei de la FEN dar suntem mai bine informati, suntem intrebati si in orice situatie suntem ajutati de liderii judeteni. Ne reprezinta si in instanta daca este cazul. Daca avem intrebari in cateva ore primim si raspunsul prin mail.
    Am trimis acest comentariu pentru ca in multe locuri vad ca sindicatul nu face nimic. Daca noi nu suntem uniti ce poate sa faca sindicatul?
    Greva generala este solutia in situatia de fata. Si sa lasam sindicatele sa lucreze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu situatia din alte judete,dar in jud. Dambovita,S.L.I.,NE-AU AJUTAT LA BINE SI LA GREU.
    Noi le multumim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Problema e alta. Sindicalistii (membri de sindicat) doresc sa se infaptuiasca o forma sau alta de protest. Se pun toate cap la cap si... cand sa spunem ca "acum incepe" .... se termina inainte de a fi inceput, intrucat se mai reuseste amanarea formei de protest prin "negocieri si promisiuni" desarte. Un os mic ici si colo.
    Clar ca majoritatea are o stare de lehamite atata timp cat de mult timp nu s-a realizat nimic. Doar vorbe vorbe vorbe...
    Dar, cum se spune... inainte! Ca inainte era mai bine?! Ma indoiesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă sindicatele vor să introducă şi alte amendamente la LEN, d-le Pop, faceţi ceva şi pentru actualii studenţi care nu aveau cum să intuiască decizia ministerului de a încadra ca profesori decât pe cei care vor absolvi PIPP şi pe cei care, la data promulgării legii, au absovit orice altă facultate . Poate nu înţeleg eu bine, dar cred că actualii studenţi sunt excluşi. Nu vi se pare o altă mare discriminare , mai ales pentru cei care au o vârstă mai înaintată şi nu mai au timp pentru încă o facultate ( PIPP)? De unde să fi ştiut acum 2 ani că trebuie să urmez PIPP şi că specializarea "Ştiinţele Educaţiei "nu are nicio valoare pe lângă această facultate atât de venerată? Sunt oarece interese şi aici? Dacă sunteţi reprezentanţii tuturor, vă rugăm luaţi în calcul şi actualii studenţi, altfel vor urma alte şi alte procese.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lista aceea cuprinde cam tot atatea pozitii cate posturi vacante/rezervate vor fi la disciplina pe care o predau, la concursul din iulie. Asta inseamna ca, teoretic, as avea cam tot atatea sanse...?!? Pai propuneti-le un amendament prin care sa fim obligati, ca si in LEN, ca in decurs de maxim 10 ani sa mai facem un curs (probabil de demagogie politica); ne-ar placea sa regasim pe fluturas o suma din 5 cifre, in loc de 3, si aceea (prima) nu ar mai insemna o nota prea buna...

    RăspundețiȘtergere
  10. in privinta comentariului „Cine vă reprezintă mai bine, elevii pe care îi pregătiţi sau liderii sindicali?” , eu cred ca am putea fi reprezentati in ultima instanta de ambele categorii mentionate, insa, din pacate, in niciun caz de cel care este platit de stat sa o faca. Ar trebui ca ministrul sa ne fie mama si tata, sa ne indrume, sa ne conduca cu intelepciune, sa ne administreze patrimoniul cu la fel de multa intelepciune... Asa ar trebui sa fie intr-o lume normala, dar nu avem pretentia de a afirma asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. bibliotecara23.05.2010, 13:23

    Domnule Liviu Pop, sunt bibliotecar scolar din anul 1998 la o scoala cu peste 1400 elevi.S-a vorbit mult despre salariul bibliotecarului ca este prea mare ,ca nu face nimic? In ceea ce ma priveste am o vechime de peste 32de ani in campul muncii,deducere de impozit(copil in intretinere,)gradatie de merit,iar salariul meu este putin peste1100 lei.Eu nu mai benefeciez de acel spor de15% pe care l-am obtinut in instanta cu toate ca alte colege din acelasi judet il primesc in continuare .Intrebarea este :cum poate fi diferenta atat de mare de la o scoala la alta privind salarizarea bibliotecarului? In privinta activitatii ,eu cred ca este nedrept sa se spuna la generalca bibliotecarii"nu fac mare lucru" Cu o frecventa de peste 70 utilizatori zilnic,sa pregatesti evenimentele aniversare,istorice, literare,diverse parteneriate,problemele tehnice ale bibliotecii,apoi cine suplineste la ore in cazul in care din diverse motive lipseste un profesor? nu prea cred ca este indreptatit sa se spuna ca bibliotecarul nu face nimic.Cred ca sunt cazuri si cazuri de bibliotecari nu este corect sa se generalizeze .In ceea ce ma priveste am o buna colaborare in scoala mea cu elevii si cadrele didactice de aceea suport greu cand vad pe forum ca bibliotecarul nu face nimic.Cred ca acest lucru il spun cei care nu au intrat in viata lor intr-o biblioteca sau asa cum am mai spus sunt bibliotecari si bibliotecari.Inca odata va intreb cum este posibila o asa mare diferenta intre salarii de la o scoala la alta

    RăspundețiȘtergere
  13. Am o intrebare: daca e descentralizare , ce mai cauta inspectoratele in ecuatie?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare