25 mai 2010

11 lucruri pe care Sebastian Vlădescu nu le va spune niciodată

1. Am câştigat într-un singur an, de la stat, aproape 100.000 de EURO. Potrivit declaraţiei de avere, depusă în data de 6 ianuarie 2010, Sebastian Vlădescu a primit în anul fiscal precedent depunerii declaraţiei de avere, suma de 405.650 de lei, numai de la companii de stat, astfel :

* de la CEC Bank, în calitate de membru în Consiliul de Administrație, a încasat 227.885 de lei

* de la Romavia, unde a mai prins un Consiliu de Administrație, a încasat într-un singur an 34.119 lei

* de la Fondul Proprietatea, unde a fost președinte de Comisie, a încasat într-un singur an 143.946 de lei.

În total, cei 405.650 de lei, încasați într-un singur an, la un curs de 4,2 lei pentru un EURO, reprezintă circa 96.000 de EURO.

2. Într-un singur an, am câștigat, mergând la câteva ședinte, unde am fost numit politic, echivalentul a 266 de salarii medii pe economie (1509 lei pe lună în martie). Fraierilor, care munciți, veți face banii aștia în 22 de ani. Numai dacă țin banii aștia pe dobânzi, voi încasa anual, din dobânzi, echivalentul a 26 de salarii medii pe economie.

3. Nu îmi pasă că și mie îmi tai salariul cu 25%. În fapt, dacă pierd 250 de EURO lunar din salariul de ministru de circa 1000 de EURO, voi returna în 384 de luni (32 de ani), ceea ce am încasat într-un singur an, din consilii de administrație. Să strângem cureaua!

4. Am câștigat într-un singur an, de la stat, din consilii de administrație, echivalentul a 570 de pensii medii. Adică ceea ce voi nu veți câștiga niciodată din pensie. Pentru că, fraierilor, trebuie să încasați pensia medie timp de 47 de ani și 6 luni pentru ca să primiți aceiași bani ca mine, într-un an. Iar media de vârstă este de 73 de ani. Și dacă vă scot la pensie la 67 de ani, veți încasa cel mult 6 ani de pensie, pe medie, chit că ați muncit și contribuit 50 de ani. Pardon, vă tai pensiile cu 15%, aşa că banii pe care i-am făcut într-un vor reprezenta echivalentul a 671 de pensii. Adică 56 de ani de pensie! Categoric nu prindeţi asta!

5. Am duble standarde. Plătesc cât pot de puțin la fisc. Potrivit declarației de avere, în calitate de director al SC PVB Euroconsulting, am încasat 4.970 de lei într-un an. Adică, probabil că mi-am dat cel mai mic salariu cu putință astfel încât să plătesc minimum de taxe.

6. După propria evaluare, merit 4970 de lei pe an (1183 de EURO). În fapt, în același an, am încasat din consilii de administraţie, de 81 (optzeci şi unu) de ori mai mult. Ce fraieri!

7. Am fost ministru de finanţe şi acum sunt din nou ministru de finanţe. Între timp nu am avut nici o jenă să fentez statul, prin optimizări fiscale. Mi-am făcut şi cont de PFA. În contul de PFA deschis în anul 2009, am la BRD peste 275.000 de lei (65.500 de EURO). Dacă aş fi primit banii aştia pe carte de muncă, ar fi trebuit să virez la stat, cam 55.675 de EURO (calculul este aproximativ). Aşa, cei care m-au plătit (nu vă spun cine şi pentru ce desi stiu) şi cu mine am plătit cam 14.625 de EURO. Am optimizat fiscal 40.000 de EURO. Echivalent al plăţii indemnizaţiei medii pentru creşterea copilului pentru 18 mame, timp de un an.

8. Deşi sunt ministru, nu am nici o jenă ca o societate la care mă declar asociat cu 25%, să nu plătească dările către stat. Să nu plătească banii pentru bugetul de pensii. Nici pentru bugetul de sănătate. societatea EOL Renewable Energy figurează în postura de a face obiectul procedurii de executare silită, cu datorii de 25.278 de lei la bugetul de stat, cu datorii de 836 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate (unde vă bag coplata, sâc!), şi cu datorii de 5537 de lei la bugetul de pensii.

9. PVB Euroconsulting este o companie pe care am înfiinţat-o cu prietenii mei de pe vremuri, unii neamuri prin alianţă. “P” vine de la Popescu-Tăriceanu, “V” vine de la “Vlădescu” iar “B” vine de la Boureanu. Tăriceanu nu a fost prea tare, m-a dat afară pentru Vosganian, iar Boureanu… cu Boureanu m-am certat, pentru că nu este dispus să accepte chiar orice.

10. Iubesc banii de la stat. Pe lângă banii de la punctul 1, din 2005 până acum, am mai făcut câteva zeci de mii de EURO. Ca preşedinte al Comisiei de Privatizare BCR, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare Ford, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare CEC (apropos, CEC nu s-a privatizat). Am luat bani şi de la AVAS, şi de la EXIMBANK, de oriunde am putut, de-a lungul carierei.

11. Timpul costă bani. Măsor timpul cu o pendulă, dobândită în 2008. O evaluez la 50.000 de EURO. Ştiţi câte pensii medii s-ar putea plăti cu 50.000 de EURO? Sau câte indemnizaţii pentru creşterea copilului? Sau câte salarii medii? Nici eu nu ştiu. Pentru că nu mă interesează. Hai pa!

Datele care au stat la baza calculelor şi interpretărilor se găsesc în Declaratia de Avere a lui SebastianVladescu

10 comentarii:

  1. MAI GOLANILOR CARE NE HOTARATI VOI SOARTA !!! SOARTA NOASTRA A CELOR CE SUNTEM CINSTITI, AM INVATAT SI AM TRANSPIRAT PLINI DE EMOTII PE BANCILE SCOLILOR DURE SI SEVERE UNDE NU SE DADEA SPAGA PENTRU "A TE AJUNGE" IN STILUL EBA!!!!!!!!!!!
    MAI NENOROCITILOR CE ATI TRAS IN VIATA DOAR PENTRU A VA CAPATUI PE SPINAREA UNORA CA NOI !!!!!!! ATI CAUTAT DOAR OPORTUNITATI CA SA VA INAVUTITI DIN BOGATIA TARII, LOVIND ACUM LA GREU IN CEI CARE V-AU PUS ACOLO PENTRU A NE MINTI SI FURA DESTINELE SI IN FINAL VIETILE.CUM VA PERMITETI SA MAI IESITI LA TV SI SA NE SFIDATI???? CUM VA PERMITETI VOI NESIMTITII ROMANIEI D.P.D.V. A AVERILOR ACUMULATE SA NE HOTARATI SOARTA ACUM LA DRUMURI DE RASCRUCE??????? DONATI-VA AVERILE, TRAITI SI VOI CU 400-600 RON/LUNA AVAND 2-3 COPII SI CU DATORII, FARA PERSPECTIVE SI ORIZONTURI, INCLUSIV LA VARSTE PESTE 40 DE ANI !!!!!!!!!!!
    MAI VLADESCULE!!!
    DE UNDE VEI SCOATE TU BANI PENTRU A REVIGORA ECONOMIA DACA REDUCI SALARII SI PENSII, VEI REDUCE CONSUMUL, VEI MARI TAXELE SI IMPOZITELE, VEI SCAPA DE MULTI CONTRIBUTORI LA CAS SI ALTE FONDURI, VEI OMORA PENSIONARI, DEJA AI DISTRUS MEDIUL PRIVAT CU COTA UNICA, ADUCI DOAR NENOROCIRI IN ECONOMIE, IN VIATA OAMENILOR SI MACEREZI SADIC SUFLETELE ROMANILOR ????? TE ASTEPTI CA OAMENII SA-SI VANDA CASELE, TERENURILE, MASINILE, AGONISEALA DE-O VIATA???????? INTREBARE SOC PENTRU MINTEA TA BOLNAVA: CINE LE VA CUMPARA????????? TARA VA FI IN COLAPS, VA FI MURITOARE, VA INTRA IN FALIMENT, IAR NOI POSIBIL VOM EMIGRA.
    ESTI UN IPOCRIT INCOMPETENT, TU CU INTREAGA TA CLASA POLITICA DE TROGLODITI PLINI DE BANI CE ATI INSTAURAT DICTATURA CAPITALISTA.
    SA VA DEA DOMNUL DUPA CE INIMA SI CARACTERE AVETI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
    CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
    NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!!

    DACA A FOST EL IN STARE SA LOVEASCA UN COPIL PESTE FATA LA ACEA INTRUNIRE ELECTORALA, CE CARACTER CREDETI CA ARE UN ASTFEL DE OM????? CUM CREDETI CA POATE AVEA SUFLETUL CURAT UN ASTFEL DE OM?????CUM POATE EL IUBI O NATIE DACA DA PESTE FATA UNUI COPIL SUBTIL SI REPEDE CU PUMNUL TICALOSESTE ??????? CUM ATI PUTUT VOI CEI PESTE 5 MILIOANE SA CREDETI UN ASA OM ????? ACUM NE VOM SCUFUNDA DE TOT, NE VOM DESFIINTA CA NATIE CU ACEST OM CE INTRUCHIPEAZA SATANA !!! A IMPUS SA FIE IMPOZITATA SI ACEA PENSIE MINIMA DE 350 DE LEI, SPUNAND CA SA FIE LUAT UN LEU IMPOZIT DIN EA.CUM ASA CEVA??????? CE MIZERABIL DE OM POATE GANDI ASA CEVA????????DAR EVAZIUNEA FISCALA SI ECONOMIA NEAGRA DIN CARE EL S-A ALIMENTAT CA SA CASTIGE ALEGERI SI SA PROSTEASCA UN POPOR N-O VEDE??????CAT DE PROSTI SUNTETI MAI ROMANILOR???????UNDE NE MAI TRIMITETI CU IMBECILITATEA VOASTRA???????IN IAD????? SA MURIM IN CHINURI???????NOI VREM SA MUNCIM, SA TRAIM, SA NE CRESTEM COPIII, SA AVEM DEMNITATE SI ONOARE, SA NU NE INCHINAM IN FATA CRETINISMULUI, A CORUPTIEI SI INCOMPETENTEI.CE-ATI FACUT CU NOI MAI BASISTILOR?????CUM REPARATI VOI ACEASTA STARE SI SITUATIE NATIONALA???? IA IESITI VOI AKU IN STRADA FARA A AFECTA VIATA NOASTRA SI FACETI O ALTA REVOLUTIE DANDU-L JOS PE ACEST NEMERNIC DICTATOR!!!! IA FITI VOI CURAJOSII CARE SA NU CONTINUATI A DISTRUGE DE TOT TARA ASTA!!!!!!!! NOI VREM SA TRAIM BINE, DAR NU CA VOI!!!!!!!! CI CA NOI, DUPA PRINCIPIILE NORMAL UMANE, LOGICE SI FIRESTI, DUPA CRITERII SANATOASE, GANDITE DE OAMENI NORMALI, NU SCELERATI CA BASESCU SI CAMARILA LUI. FACETI CEVA SA TRAITI NORMALI SI SA REPARATI CE ATI STRICAT IN ACEASTA TARA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviule, esti lider de sindicat la stat; adica bugetar; ti se par multi 100.000 euro/ an pentru ca tu ai salariu mic;

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti profesorii trebuie sa faca greva generala!Ciudat este ca multi se retrag!De ce? Daca nu vom fi uniti vom pierde totul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toţi românii: „Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!” voichita

    RăspundețiȘtergere
  7. Este incredibil cu cata siguranta si aroganta si (vorba fostului consilier) cu cata excitare spune basescu tampenii legate de cat or s-o mai duca ei acolo in fruntea bucatelor.Cica doi ani,atat mai trebuie sa treaca pentru ca sa-i prosteasca pe prosti sa-i mai voteze si in 2012?Extraordinar!Incredibil!Fantastic!Monumental!Acest satrap este de un cinism inimaginabil!

    Popor roman,ce mai stam,ce mai asteptam,oare cat mai suportam sa-l auzim pe acest nemernic,ha?

    Acest tiran "democrat" a facut o tiganie din Romania.El desconsidera toate valorile reale,adevarate,perene si inaltatoare si promoveaza incultura,lipsa de educatie,atitudinea insolenta a imbogatitului prin hotii(cu accent pe" ii") ,incurajeaza crima.Niciodata "cainii latra caravana trece " nu a fost mai potrivita momentului.

    Sper sa-l dam jos pe basescu cu tot cu arogantii sai de la guvern si din preajma lui,sper ca greva generala sa aiba un efect,efectul dorit de toata tara(mai putin ei si ai lor care. sigur. nu mai sunt 5 milioane).

    o postare pe un blog al unui abilitat al sistemului...
    am sa revin cu propriile pareri...

    RăspundețiȘtergere
  8. oameni "cu carte"25.05.2010, 22:03

    Dle Pop, aceste postari de pe blogul dv sunt intotdeauna sterile, menite doar sa instige si sa intoxice ... ca-n vechile cutume marxiste. Aveam pretentii sa veniti cu propuneri comstructive si pertinente direct proportionale cu sumele uriase pe care le primiti din cotizatiile noastre. as fi vrut sa vad facute publice si declaratiile de avere ale dv si celorlalti lideri de sindicat. Cred ca Vladescu ramanea un "mic copil". Lasati logo-urile astea populiste ... pt ca, nu uitati, va adresati unor oameni "cu carte". Ma dezgusta total modul in care tratati problemele sistemului de educatie.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ oameni "cu carte" daca sunt sterile nu va obliga nimeni sa cititi si postati. Cautati alte bloguri ale celor CU CARTE.In rest
    Numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  10. CIFRELE NU MINT...
    Un miliard de euro deficit bugetar intr-o singura luna

    Un miliard de euro deficit bugetar intr-o singura luna. In aprilie, deficitul a atins 12,1 mld lei. La Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, cheltuielile au urcat cu circa un miliard de lei.
    Deficitul bugetului general consolidat al Statului a atins dupa primele 4 luni din acest an 12,1 miliarde lei, cu aproape 4 miliarde de lei mai mare fata de nivelul de la finele lunii martie, de 8,22 miliarde lei. Numai la Compania Nationala de Autostrazi, cheltuielile au urcat cu circa un miliard de lei.
    ...
    In privinta veniturilor bugetare, cele mai mari scaderi comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut se observa la capitolul "Alte impozite pe venit, profit si castiguri din Capital" ( minus 35%) , "Impozitul pe comertul exterior si tranzactiile internationale" (minus 16,8 %) Impozitul pe profit (minis 4,5%) , impozitul pe salarii (minus 7,3%).
    ...
    ORICUM NE ASTEAPTA MAJORAREA TVA SI A COTEI DE IMPUNERE...
    asta e Ro. 2010

    RăspundețiȘtergere

Postări populare