26 ian. 2010

Stie ministrul muncii ce scrie in L330?

Salariile de merit, primele si cel de-al 13-lea salariu nu vor mai fi acordate bugetarilor dupa ce actualele contracte colective de munca isi vor inceta valabilitatea, a declarat luni seara dupa sedinta de Guvern, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihail Seitan.
O decalaratie normala la prima citire.
Insa, potrivit art.25 din Legea nr. 330/2009 "Pentru activitatea desfăşurată, personalul beneficiază de un premiu anual egal cu media salariilor de bază sau a indemnizaţiilor de încadrare, după caz, realizate în anul pentru care se face premierea”. „Plata premiului anual se va face pentru întregul personal salarizat potrivit prezentei legi, începând cu luna ianuarie a anului următor perioadei pentru care se acordă premiul”.

Al 13-lea salariu nici nu exista ca si terminologie in lege (Conform art. 14 alin. 1 din HG nr. 281/1993 “Pentru activitatea desfăşurată, personalul din unităţile bugetare beneficiază, după caz, la sfârşitul anului calendaristic, anului şcolar, stagiunii etc., de un premiu anual de până la un salariu mediu lunar de bază realizat în anul pentru care se face plata”).... iar mai grav e ca nu prea e sustinuta declaratia domnului ministru de catre Legea Salarizarii Unitare (L330).
Doar.... daca acest articol se pregateste a fi abrogat de actualul guvern.... si atunci ar putea avea dreptate domnul ministru.(sper ca niciodata)
Pana atunci cred ca un ministru trebuie sa fie atent cand face declaratii si nu sa faca confuzii chiar in acest mod...
Daca nu ... sa caute pe cineva care sa le traduca ceea ce scrie in lege...

10 comentarii:

  1. Cand sindicatul,de sus,de la conducere va incepe calendarul protestelor?

    Domnule POP, oamenii si-au pierdut rabdarea.Stiri ,peste stiri-SUMBRE SI NEGRE-îi sperie,în ceea ce priveşte viitorul lor,dar şi viitorul învăţământului românesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe zi ce trece, pe ora ce trece, se acumuleaza tot mai multa nemultumire in ceea ce priveste deciziile guvernantilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Investiţia în educaţie şi în formarea oamenilor este cea mai rentabilă pentru dezvoltarea unei societăţi pe termen lung. De aceea, instituţiile de învăţământ şi educaţie, precum şi cele de cercetare ştiinţifică trebuie privite ca instituţii strategice pentru destinul naţional.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intrebare!!!
    Pentru 2009/2010 in invatamant exista CCM??,daca nu exista, atunci cam are dreptate seitan!!!!!
    La nivel de organizatii sindicale judetene, cred ca nici pe 2008-2009, nu au CCM la nivel de ramura invatamant, cum are FSLI Maramures!!.
    Mare atentie sa nu profite ministrul muncii,ministrul finantelor si funeriu(care nu apara invatamantul de loc)de aceste lipsuri!!!Intentionat am scris cu litere mici...lipsa respect pentru respectivii!!!
    Pacat ca in sindicate exista multe interese,poate reusiti totusi sa va uniti si sa deveniti reprezentantul nostru, al TUTUROR!
    Stima pentru munca pe care o desfasurati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog sa-mi spuneti daca, dupa noua lege a salarizarii, profesorii preuniversitari vor primi sporul de doctorat. Am inteles ca va fi inclus in salariul de baza....dar sunt multe zvonuri contradictorii, asa ca sper sa ma lamuriti dvs.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Antonie Iustin-Bacau27.01.2010, 16:58

    Avem (deocamdata)doua legi de salarizare care ne privesc direct pe noi cadrele didactice CARE NU SE APLICA.Chiar si in legea veche scrie negru pe alb ca directorii unitatilor de invatamant trebuie sa primeasca salar ca fiind la ultima treapta de pregatire si vechime in munca.Cum sa traim din 1000 ron (caz fericit) ????

    RăspundețiȘtergere
  7. SI TOTUSI SE MAI DA AL 13-LEA? LA UNELE SCOLI AM AUZIT CA S-A DAT

    RăspundețiȘtergere
  8. Voiam sa intreb cand se impart parii, ciomegele, maciucile(sau cum vreti sa le spuneti)..pentru ca asta e ultima solutie...inca o revolutie(numai ca de data asta sangele sa curga din partea lor, nu tot din a noastra)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar trebui toate cadrele didactice din tara sa intre in greva generala cat mai repede .
    Sa intre la ore doar in momentul in care li se acorda drepturile salariale castigate in instanta .Sa nu mai fie mintite si amanate deoarece bani exista suficienti doar ca sunt la cei care ne conduc si care au devenit din ce in ce mai avari.Ne trateaza ca pe niste sclavi in timp ce lor isi dubleaza bugetele si lefurile.Toti sunt milionari in euro .Cu aroganta ne arata posetele de zeci de mii de euro,hainele lor la fel de scumpe ,cum isi petrec vacantele in statiuni de lux unde un profesor niciodata nu o sa ajunga . Odraslele lor nu sunt educate in clase simultane cu profesori necajiti si amarati de neajunsurile zilnice ,ci in scolile cele mai scumpe.
    Un lucru este de laudat ca totusi acesti copii a-i lor ,cu toate ca au frecventat scolii inalte in strainatate au ramas tot niste agramati si sunt in incapacitate de a tine un discurs coorent .Asa ca n-ar trebui sa critice invatamantul romanesc pe care zi de zi se straduiesc sa-l duca de râpă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca e asa de mare saracia de ce la prescolari in Maramures e nevoie de 2 inspectoare? ca sa cultive frica si teroarea cu abordarile lor malefice?pop marcela chiar ne crede pe toate proaste si supuse indicatiilor idioate pe care le emite?se inseala!!!Cel mai mare par i-l rezervam pt.distrugerea inv.presc.din Maramures prin popularea gradinitelor cu directoare servile si incompetente si indiferenta fata de problemele reale din prescolar!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare