27 ian. 2010

Departamentul Invatamnat pentru Cerinte Educative Speciale Resurse si Asistenta Educationala a FSLI

Dezbatere organizata la sediul FSLI, incapand cu ora 9.30 pentru analiza problemelor care vizeaza invatamantul special. Coordonator- vicepresedinte FSLI, dna Mariana Becic.

2 comentarii:

  1. Cred ca tot inv.a devenit unul cu nevoi speciale,asa ca nu mai e cazul sa ne separam.E suficient un curriculum unic pentru a scoate tampiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cateva intrebari legate de aplicarea legii cu fundamentarea cifrei de scolarizare.
    Am inteles ca bugetul pentru 2010-2011 se calculeaza in functie de numarul de elevi, si suma obtinuta trebuie sa fie suficienta pentru plata salariilor pentru un anumit nr. de posturi. Pana aici totul este foarte clar, dar:
    - numarul actual de elevi nu este identic cu cel care va fi in septembrie, pot fi schimbari, fluctuatii;
    - la noi, directorul nu mai trece in plan nicio clasa I,
    - la un numar actual de 74 elevi in clasa a VII-a cu 2 elevi cu CES, se vor face doar 2 clase in loc de 3, preferand sa se sugereze elevilor ,, in plus,, sa mearga la alta scoala inca din sem. II.
    - se mai aplica OM 5379 , care reglementeaza raportul 1 la 2 pentru fiecare elev cu CES? Directorul nostru a spus ca nu exista nicio lege pentru acest lucru si la noi nu s-a aplicat aceasta formula.
    Inteleg sa se comaseze clasele cu numar mic de elevi, ceea ce s-a si facut la alte clase, dar a merge pana acolo sa renuntam la clasa I si la posibilitatea de a face 3 clase a VIII-a in loc de 2, renuntand astfel la peste 2 norme didactice, mi se pare inadmisibil.
    Chiar trebuie aplicata legea aceasta cu ,,ochii legati,,?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare