6 ian. 2010

Notele si calificativele!!!

Mult discutata si comentata recomandare a FSLI, ca forma de protest, netrecerea notelor in documentele scolare ar trebui sa se apropie de data scadenta. Cum stam si ce vom face in contextul actual depinde de fiecare dintre noi.
Nu exista o radiografie clara a acestei forme in intreg sistemul de invatamant mai ales ca ea a fost recomandata numai de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.
Poate informarea si comunicarea intre noi, liderul judetean, liderul de unitate, membru si nemembru de sindicat, precum si cat de legala sau nu este forma a dus la o confuzie in interiorul unitatii scolare.
Atunci am spus ca este "balonul de oxigen" a negocierilor din luna ianuarie.
Suntem in ianuarie si suntem din nou pusi in fata unor demersuri care duc la terfelirea sistemului de invatamant de catre "clasa" politica prin masuri din care avem te pierdut mai ales noi cei care lucram in invatamant.

Cat de puternic este sustinuta aceasta forma de protest?
Cat de motivati suntem sa o facem sau sa aderam la ea?
Ce altceva suntem dispusi si putem face in perioada imediat urmatoare?

Sunt intrebari la care cu siguranta si dumneavoastra, dragi cititori ai acestui blog, cautati raspuns. Cu siguranta sunt si altele.
Astept cu placere comentariile, criticile si sugestiile dumneavoastra precum si situatia din unitatea in care munciti.

29 de comentarii:

  1. De douazeci de ani acesti guvernanti se joaca cu nervii profesorilor ai copiilor, ai parintilor facand fiecare cam ce le trece prin cap . Ca nu trecem notele in catalog ii doare pe ei in cot!Ar trebui sa nu mai organizam BAC, ,admiterile la liceu, incheierea mediilor ar trebui amanata. Ar trebui ca scolile sa nu mai elibereze adeverinte , si diplome! Si mai iesiti domnilor pe posturile TV si spuneti ca un dascal nu lucreaza 18 ore pe saptamana ca lectiile trebuie pregatite ca se fac materiale didactice ,proiecte de lectie iar unele veri sunt pierdute cu pregatirea gradelor a titularizarii sau admiterile elevilor ocupa timpul profesorlor la fel si corigentele lor!DACA NE DAU AFARA PE TITULARI VREM SALARII COMPENSATORII!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am trecut nici acum notele de pe agenda mea in catalog. Si colegii mei au procedat la fel. Pentru ca liderul de sindicat ne-a comunicat de fiecare data, in cele mai bune conditii, tot ce era de stiut.
    Eu, una, sunt dispusa sa merg pana in panzele albe pentru a protesta fata de toate masurile astea care ciopartesc sistemul de educatie, ce nu mai doreste nici performanta, nici calitate...ci doar un buget de avarie prost inteles... Astept vesti legate de inchegarea acestei forme de protest!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai sa fim seriosi. Credeti ca pdl-istilor le pasa ca nu trecem notele in catalog? No.
    Esential pt ei este sa ajunga Prigoana jr deputat.
    Chiar e reala lumea in care traim acum ?!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Are dreptate ANONIM-17:15.Eu am (şapte)COMISII ,în şcoala mea-UMANISTĂ,SITUAŢII URGENŢĂ etc + lider sindicat pe 4 Şcoli I-VIII +6 şc.i-iv.Nu am avut salariul de merit decat în 2(doi)ani,în ultimii 10(zece)ani.Nu am niciun alt avantaj.Speram,anul acesta ,la SALARIUL DE MERIT.L-AU TRANSFORMAT(SALARIUL DE MERIT)ÎN AFIŞELE ELECTORALE,DE LA PREZIDENŢIALE ,numai învăţamăntul s-a sacrificat.........
    DA!POPULARIZAŢI,DRAGI COLEGI.ÎNVĂŢĂMÂNTUL,NU ÎNSEAMNĂ NUMAI ORE...............=MULTA,MULTĂ MACULATURĂ ŞI MULT TIMP PIRDUT!Dacă nu ştim ,să ieşim în faţă,"să dăm din gură"-ca politicienii, NE VOR DESFIINŢA ,DECIMA,DEZUMANIZA,VOM AJUNGE,şi aşa suntem,"pleava bugetarilor".MAI SUNT MULTE DE SPUS....................

    RăspundețiȘtergere
  5. Dle Pop v-am vazut la TVR in seara asta...felicitari pentru modul in care ne sustineti punctele de vedere si aduceti argumente, insa nu vedeti ca dna Vergu se face ca nu aude? Imi permiteti o sugestie? Stimate coleg, intrebati-o odata ce competente are ca sa ajunga in aceasta functie si apoi intrebati-o cand era veridica: cand sustinea invatamantul sau acum cand il ingroapa?

    RăspundețiȘtergere
  6. Revenind la subiect....notele/calificativele s-au pus in catalog. De ce? Pt. ca dvs liderii de sindicate nu cadeti la pace,sa va uniti ,sa-l "reformati"intr-unu si sa luptati drept si cinstit. Atatea sindicate in inv. ne-au facut mai mult rau decat bine. Informatia nu a ajuns la timp, lupta nu a fost sustinuta la fel de catre toti,continuu , cu perseverenta si consecventa...si multe,multe...
    Nu este timpul trecut...cred... uniti-va si noi va vom sustine...! La sistemul actual al inv..organizat,centralizat...informatia trebuia sa curga...trebuia sa fim ca minerii...odata...asa se va intampla si cu noi dascalii...
    Cred ca e lipsa de vointa..sau ...interese la mijloc...in scoli se vorbeste ca liderii de sindicat nu vor fi afectati de disponibilizari...de unde aceasta "lege" ...de aceea ei au dat mana cu conducerea, cu isj...cu partidele si tac CHITIC pt a-si apara pielea lor. Acesta este adevarul...joc didactic "scapa cine poate"
    Dumnezeu sa va dea minte pt. a ne sprijini,dar pt. multi dintre noi...e tarziu . SUCCES! Pe fiecare dintre noi NE VEDE DOMNUL, macar o data in viata, daca trisam si va fi rau pt. trisori.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru modul profesionist in care abordezi problematica recenta legata de disponibilizarile care se anunta. D/na Vergu este intr-o postura care nu prea cadreaza,deoarece daca ar fi fost in continuare gazetar cu siguranta ca ataca idile pe care acum este nevoita sa le sustina.
    Liderii de sindicat si noi toti suntem intr-un moment de cotitura.Acum se va vedea forta liderilor si a dascalilor in ansamblul lor.Sigur ca nu trebuie sa ne opunem reformei in sistem,insa aceasta nu este sub nici o forma reformare ci antireforma.Lucrurile nu sunt abordate global ci doar pe paliere izolate.

    RăspundețiȘtergere
  8. As dori un raspuns"legiferat" Asa este cum s-a mentionat mai sus ca liderii de sindicat din scoli nu vor fi disponibilizati? Care-i legea care-i apara si de ce? VREAU sa fiu LIDEEEER!

    RăspundețiȘtergere
  9. TECUCI-
    Nu cred ca aceasta forma de manifestare va influenta.Daca facem greva la fel ii ajutam sa faca economii pentru a oferi altora premieri.Sa cautam solutii si sa demonstrati la negogieri ca toate calculele facute fara a aplica pe scoli sunt eronate.
    Cand au realizat Metodologia de determinare şi repartizare a alocaţiilor bugetare destinate finanţării de bază pentru învăţământul preuniversitar din România pe baza standardelor de cost şi de calitate
    Grupul de lucru pentru finantarea învăţământului preuniversitar au facut si o aplicatie practica sa vada daca este viabila metodologia???
    Va spun ca la noi in scoala am calculat conform acestei metodologii bugetul pentru 2010 si sumele nu ajung pentru salariati pentru tot anul.Conform calculelor doua luni muncim fara salarii.
    Dumnealor chiar au luat in calcul calitatea invatamantului???Ne-am saturat sa ne hranim doar cu pasiune.

    RăspundețiȘtergere
  10. La noi liderul de sindicat a devenit diretor dupa ce a tras sfori serioase. Si ne-a cerut sa trecem notele in catalog chiar si cand era lider de sindicat. Asa ca, nu mai stiu ce sa cred.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate Dnule Pop , aş avea o sugestie ,propuneţi dnule să plece şi din inspectorii care stau degeaba pe la inspectorate şi nu îşi fac treaba ba mai mult,au încurajat angajările unor suplinitori necalificaţi pe criterii de nepotism!Să poftească aceşti inspectori la catedră şi să rămână doar câţiva care într-adevăr merită ,stau şi se plimbă dintr-un birou în altul şi învârt două hârtii,Pă ăştia nu-i vede nimeni? Sau sunt puşi de ei anume acolo ca să le facă jocul...ne-am săturat de directori care stau la cheremul primarului,de secretare care sunt directori adjuncţi şi dau ordine fiind încurajate de directori ,de lideri de sindicat care sunt duplicitari şi dau dovadă de obedienţă şi servilism. Chiar nu se poate face nimic? Este mai mult decât jalnic ce se întâmplă în acest sistem...

    RăspundețiȘtergere
  12. In scl mea s-au pus note,s-au trecut in catalog,totul a fost normal...nici urma de forma de protest...poate ca profesorii de acolo sunt de acord cu tot ce spune guvernul...sau poate ca li-se pare un efort prea mare acest protest caci doar e cel mai tare liceu din jud...
    Oricare ar fi motivul e pacat ca nu se ia atitudine in fata a tot ce face guvernul vizavi de profesori...pacat caci astfel devenim simple marionete la mana guvernantilor care nu duc lipsa de bani(a se vedea cu cat s-au suplimentat bugetele unor ministere0ci de interes fata de invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sariti in capul INSPECTORATELOR !! Sunt doar cei ce se comporta ca acele capuse ce sug fara sa se vada un sistem si asa slabit al invatamantului, un sistem oblojit in care doar se trage si din care se storc resurse financiare prin compartimentele de investitii pentru clientelera politica personala si de grup a partidelor de la putere, indiferent care sunt acestea.Haideti toti sa sarim cu totii si facem o mare greva si atunci o sa vedeti prin eliminarea capuselor cum cei care trudesc pe bune au o paine si raman in sistem, reusind sa asigure calitatea atat de necesara sistemului cat si pot supravietui ca oamenii.De ce sindicatele sunt atat de slabe in aceasta tara? Totul e fara vlaga, moale, umilitor si slugarnicesc.Va e frica de un sistem corupt? Sa-l dam jos! Sa-l desfiintam caci de fapt noi suntem cei puternici, nu ei.Chiar ne pot ingenunchia ca pe niste rupti in coate? Nu avem demnitate? Nu am muncit pentru a lupta pentru niste drepturi normale si corecte??? Suntem slugi ale celor fara minte si cu bani??? Chiar ne lipseste demnitatea???? Putem razbi daca suntem uniti si chiar daca facem sacrificii la limita.Nu pot ei sa ne distruga dupa cum au nevoie ei sa fure!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Stiati domnule Pop ca in anumite judete au fost trimise comisii speciale de la ISJ pentru a verifica notarea ritmica? In Hunedoara au fost depistati profesorii care n-au notat ritmic elevii si admonestati! Sincer, nu asta este forma de protest cea mai potrivita, ci greva generala de 3 zile in perioada probei de Bacalaureat din februarie!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu/i intereseaza pe ei daca trecem sa nu notele!In schimb pe parinti ii intereseaza si nu doresc ca sa/i stresez si eu cu aceasta ciudata metoda!NU TREBUIA ANUL TRECUT INCHEIAT ANUL SCOLAR!SCURT PE DOI!ATI GRESIT IAR ACUM TREBUIE SA NE GANDIM SERIOS SA NU INCHEIEM MEDIILE PE SEMESTRUL I!Bataia de joc la adresa noastra a fost si estev prea mare!Gata!Eu una nu mai rezist!

    RăspundețiȘtergere
  16. Liderii de sindicat?!Cei mai mari sforari!Pe de o parte sunt in mana cu directorii,pe de alta parte particxipa la sedintele dvs si ei isi fac meandrele!

    RăspundețiȘtergere
  17. In data de 6.01.2010, (miercuri), la ora 13, la ISJ Maramures nu era NIMENI. Toate usile erau inchise. D-nii inspectori ce program de munca au?
    Ia uite ce usor s-ar putea face reduceri de posturi; economie la buget... Oricum au posturi rezervate pe la scoli si licee foarte bune din oras.

    RăspundețiȘtergere
  18. D_LE POP??????!!!!!!!
    Este sau nu adevarat ca liderul de sindicat nu intra in restrangere datorita statutului sau de lider?????????????????Ce "lege" il apara,mai ales ca in multe scoli au fraternizat cu politicul???11
    VA ROG SA RASPUNDETI!!!!!!!!!
    Multi din sindicalisti vor depune o SCRISOARE catre minister si presedintie pt a demasca "lupta sindicala" de concedieri!
    ASTEPTAM RASPUNS URGENT PE ACEST forum...Sindicatele isi aranjeaza "ploile" nu ne apara onest drepturle...este mai bine de un an ds cand s-a intrebat pe acest blog de disponibilizari si ati raspuns ,ca in niciun
    caz si IATA acum ce se intampla...!!!chiar nu s-au stiut aceste lucruri? De ce nu ne-ati spus? De ce ascundeti si acum ce se intampla,cand la isj se lucreaza cu usile inchise si se trag"sforile" DE CE? Ce urmaresc liderii?? Oare este nevoie sa sacrificati atatia oameni ,ca sa va faceti interesul??? Putem sa renuntam la sindicatsi asa nu ne-au ajutat prea mult..
    ASTEPTAM RASPUNS!!!!!!@daca mai aveti curaj sa dati"ochii cu noi" sindicalistii ...

    RăspundețiȘtergere
  19. prevederea cu reducerea este in Legea Sindicatelor, nu mai stiu in ce articol

    RăspundețiȘtergere
  20. DA!Sunt doua variante.Cei ce scriu,aici,sunt bine intentionati si sinceri......,putini.
    Altii ,majoritatea,cei ce scriu cu ANONIM,cred eu,sunt infiltrati pentru a denigra pe liderii de sindicat si sindicalisti ,in general,pentru ca noi-profesorii, sa ne certam intre noi,SA NE DEZBINE,SA ABANDONAM LUPTAS ,IAR EI (care ei?),sa ne dea afara,sa ne manevreze cum doresc,sa fim slabi.
    CINE ESTE IN SPATELE "la ei"?PARCA AM MAI VAYUT ACEASTA TACTICA

    RăspundețiȘtergere
  21. netrecerea notelor in catalog nu este o solutie:
    1. s-a spus tarziu despre asta
    2. nu este toata lumea de acord plus ca te ia directorul sau isj -ul la pleasna
    3. vedeti cum boicotati bacul pentru ca daca il boicotam ca tezele cu subiect unic de anu trecut .... nu am facut nimic draga d-le Pop. Vedeti ce negociati punctual nu principii ca de principii suntem satuli.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce ar fi daca s-ar desfiinta ISJ-urile? Chiar ca s-ar face economii serioase.

    RăspundețiȘtergere
  23. Adriana Petre07.01.2010, 21:53

    D-le Guta, sper ca nu sunteti din tragi-comicul vestit neam de manelisti, e-adevarat ca nu e bine sa scriem anonim dar, daca scriem numele, ne cunoasteti? Sau functioneaza si o securitate a sindicatelor si care spune ceva e "ras"?
    De ce nu stiu oamenii ca liderii de sindicat au imunitate cand vine vorba de plecarea dintr-o scoala? Si de ce, in general, pierdeti timpul si incasati bani pe care nu-i meritati, voi, cei care ziceti ca ne reprezentati?
    Daca tot NU SUNTETI BUNI DE NIMIC, dati-va la o parte si lasati-i pe cei care ar mai putea face ceva. In aceasta categorie, de taietori de frunza la caini, intra TOTI LIDERII ACTUALI, fara nici o abatere, deci parasiti locurile extrem de caldute si foarte convenabile pe care le ocupati de ani buni, poate ne scapa si pe noi cineva!
    Stiti foarte bine care sunt adevaratele gauri negre ale sistemului si-i lasati pe nenorocitii care-si bat joc de noi sa faca ce vor.
    Ce rost mai aveti????
    Ma semnez de acum, sa nu ziceti ca n-am curaj:
    Adriana Petre, ma cunoasteti?
    Poate ca da, intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere
  24. ce este de facut,dupa parerea d-voastra,doamna(d-soara)A.PETRE?
    Am facut greva,ce-am realizat?
    NETRECEREA NOTELOR ÎN CATALOG,ce-am realizat?
    Ce se mai poate face?
    Poate că noi singuri ,pentru următorii 5 ani,ne-am hotărât singuri soarta,poate............ceilalţi,cum erau.......cred,la fel...... ?
    TOŢI POLITICIENII NE-AU PĂCĂLIT,TOATE PARTIDELE DIN ROMÂNIA.
    NUMAI UNIŢI,VOM ÎNVINGE!
    P.S.-din păcate,nu am avut norocul să fac parte din familia,rasa şi neamul acela vestit.POATE CĂ ERA MAI BINE ,SĂ FIU CÂNTĂREŢ, DECÂT PROFESOR.

    RăspundețiȘtergere
  25. are dreptate CORA,numai asa putem sa ne aparam drepturile

    RăspundețiȘtergere
  26. ...totul este o ipocrizie,un joc de culise.De cate ori am inceput o actiune sindicala serioasa,vezi TEZELE UNICE, cand eram pe punctul de a castiga ,liderii nostri de sindicat STOPAU actiunea ,si ne "bagau"la clasa.Asa ca ,nu stiu daca mai are sorti de izbanda daca incepem din nou si ne oprim la mijlocul drumului. Liderii judeteni si cei de la nivel National nu sunt seriosi atunci cand merg la NEGOCIERI. D-nul Liviu Pop este cel care a incheiat negocierile in 05.05.2009,in cazul Grevei TEZELE UNICE !

    RăspundețiȘtergere
  27. @ G Somesan nu cred putem spune de negociere atata timp cat procentul de sustinere a fost sub 50%. Si daca mai punem in ecuatie si celelalte 3 federatii.

    RăspundețiȘtergere
  28. ADINA spunea...
    CINE MĂ AJUTĂ CU UN RĂSPUNS?
    Sunt absolvent PIPP , Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei Suceava şi masterand tot în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, DOMENIUL: master interdisciplinar(Ştiinţe ale Educaţie, Ştiinţele comunicării, Management)
    Programul de studii: Managementul instituţiiloe educaţionale.Acest master mă ajută să devin prof I în învăţămantul primar?
    Cu multe mulţumiri, Adina

    RăspundețiȘtergere
  29. inca nu avem un raspuns scris de la minister pe aceasta tema

    RăspundețiȘtergere

Postări populare