27 ian. 2010

GUVERNUL BOC ANULEAZĂ SPORUL DE DOCTORAT ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ respinge proiectul de ordonanţă care prevede anularea sporului de doctorat în învăţământul preuniversitar şi universitar.

DETALII AICI

Sedinta de dialog social va avea loc in data de 28 ianuarie 2010, ora 14.00, sala 205 la Ministerul Municii.


În proiectul de „Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora precum şi alte măsuri în domeniul bugetar”, Guvernul României intentionează sa abroge de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, art.50 alin. (10) şi art.90 alin. (5) din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare.
Astfel personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, care are titlul stiinţific de doctor, nu mai este remunerat cu 15% în plus la salariul de bază.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine că acest spor trebuie să se păstreze în continuare pentru a avea personal bine pregatit pentru un învăţământ de calitate.


Preşedinte,Aurel CORNEA
Bucureşti, 27.01.2010

40 de comentarii:

  1. Este bine! Doctoratul a ajuns mai nimic!

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca daca apare o problema in invatamantul universitar, pt ca sa fim seriosi, in preuniversitar putini au doctorat, imediat reactionati dar cand e vorba de noi, cei de jos, din primar si prescolar nu va mai intereseaza si spuneti sa asteptam.ce? sa treaca de stadiul de propunere lista aceea cu facultatile "nepotrivite"? cum ramane cu dreptul si jurnalismul stimabililor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare corect. Nu e necesar sa fii doctor in inv. preuniversitar, asa ca nu trebuie platit doctoratul. Se compenseaza cu recunoasterea gradelor, si nici asta nu mi se pare cinstit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimata Doamna eu mi-am dat gradele cinstit si doctoratul la fel. Apuca-te si Dumneata de cercetare si atunci poti emite pareri!!

      Ștergere
    2. Apucă-te Dumneata de citit, ai restanțe, și apoi emite păreri!

      Ștergere
  4. Cat este de adevarat ??? Din bugetul pentru salarii in invatamant 65% apatine universitarului, in conditiile in care fac de stat au si "cu plata", de unde se incaseaza multi ,multi bani de la studenti... In preuniversitar de unda sa ia un profesor bani? Din meditatiile alea de care se tot vorbeste??? hai sa fim seriosi...!!! Prof univ sunt putini...chiar credeti ca s-a intrat in ultima perioada pe competenta? Unde se dau d-le examenele pt a intra in sistemul universitar????? E omul si locul...se cunosc treburile astea in sistem...f. putini cei care sunt "pe bune""
    DAARR!!!!! multi prof univ sunt parlamentari..., sindicalisti..,partidisti..,!
    Iar cei de la baza pt acesti "superiori".. sa zicem un invatator...nici bani, nici sevici.... PACAT!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu pentru noi, cei din preuniversitar, isi fac sindicatele griji ci pentru cadrele didactice universitare, sa fim seriosi

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ne mai mira nimic in tara asta…doar ca se loveste in valori si se promoveaza non-valorile. De fapt si acest aspect e normal…altfel cum am putea ajunge ca natie la nivelul lor de pregatire decat prin lipsa valorilor.
    Cred ca ar trebui d-le Pop sa-l intrebati insa pe “fostul” dvs. coleg de sindicat, d-l Croitoru, cum e cu ordonanta pe care o lauda atat in mass-media inainte de alegeri si care se referea la faptul ca sporul de doctorat se va acorda in preuniversitar. Se spunea atunci ca ar fi dat guvernul o ordonanta prin care acest spor se acorda. E drept ca asta se intampla inainte de alegeri si cu siguranta a fost doar o manevra electorala. Oare de ce trebuie sa induram atata nesimtire? Cu ce am gresit? Cu faptul ca am muncit mai mult si am primit un merit perfect legal? De ce in alte domenii se primesc tot felul de prime, pentru NIMIC. De ce nu se vad jafurile din ministerele lui Ridzi si Udrea and company…???
    Sau acum platim pentru asta din banii nostri. Nu va fi niciodata dreptate cata vreme ne vor conduce toate nulitatile. De ce nu ne cautam si noi dreptatea la CEDO….?
    Si acum pun si eu o intrebare de bun simt…daca acea ordonanta a fost data intr-adevar cum a precizat d-l Croitoru, nu ar trebui sa o abroge si pe aia ca sa poata sa ne taie “legal” acest spor?
    TRIST DAR ADEVARAT!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar nu este corect si asta si pentru noi, cei din preuniversitar. De exemplu, am muncit 9 ani pentru a termina o facultate (am fost ultima generatie care a dat examen de admitere,1999), un master si un doctorat, toate la zi. Dupa facultate am inceput sa lucrez in invatamant si aproape ca nu am mai avut week-end liber, fie cursuri, fie examene, fie ma pregateam. Am muncit foarte mult ca sa ajung pana aici si nu este normal sa ni se ia ceva ce am obtinut prin multa multa truda. De aceea suntem in halul asta, nu suntem uniti, inclusiv in comentariile acestui post, invatatorii arunca cu laturi in profesori si invers acum si cu treaba asta cu facultatea), cei mai tineri in cei mai batrani, suplinitorii in titulari, s.a.m.d. Este la fel adevarat, ca la unele facultati doctoratul a ajuns ceva ...desuet...

    RăspundețiȘtergere
  8. Evident ca nu e necesar sa fii doctor in invatamantul preuniversitar... cum nu e necesar sa obtii gradele didactice in afara definitivatului, ca sa faci performanta cu elevii. Mergand pe acest gen de argumentare ar fi posibil sa nu se mai plateasca in plus nici gradele didactice ca doar nu e obligatoriu ca un profesor cu gradul I si 15 ani vechime in invatamant sa aiba performante mai bune decat unul cu definitivat si aceeasi vechime. Ce ziceti?
    Deja ai impresia ca ar trebui sa iti fie rusine ca ai un titlu de doctor!
    Pentru cei "pro acesta masura" - ar fi bine sa nu bateti campii despre lucruri pe care nu le cunoasteti. Dupa ce o sa faceti un doctorat la o universitate de stat recunoscuta (sa zicem UBB) mai povestim despre ce si cum se obtine titlul de doctor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alex, evident că mulţi vorbesc-scriu în necunoştinţă de cauză. PĂCAT. Logica ta este corectă, ironia fină, dar nu ştiu dacă va atinge ţinta. După logica antevorbitorilor noştri nici în armată nu ar trebui să fie decât subloc., deşi asta este o altă discuţie, ce mai trebuie alte grade, ce mai trebuie în învăţământ grade???

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ai DOCTORATUL,IN INV. PREUNIVERSITAR,TREBUIEI SA-TI FIE RUSINE?
    Ani multi pierduti din viata.

    MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI!

    VA MULTUMIM PENTRU CADOU!

    Un domn numit CROITORU----"SĂ NE TRĂIASCĂ" PENTRU CUM NE AJUTĂ,ACOLO UNDE "s-a cocoţat".

    MULŢUMIM DOMNULE lider CROITORU!

    RăspundețiȘtergere
  11. Va rog sa faceti performanta cu lelita de pe vale care are doftorat la cur (si indemizatia de 80 % rural) si sta pe baute toata ziua. Asta-i adevarul, la un salar de mizerie, oameni de mizerie...

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimați colegi, daca citiți toate cele de mai sus, veți înțelege de ce suntem ultimii în toate.Ne dăm în cap unii altora imediat ce apare o problemă.Alte categorii profesionale au grija să strânga rândurile la necaz. Noi ne risipim în tot felul de fleacuri încercând a ne satisface orgolii marunte și meschine.Păcat, mare păcat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu mai dezinformati, cititi cu atentie ce scrie in Lege art 6 pag.33, se acorda NUMAI pentru Profesorii Universitari si pentru Profesorii I cu grad didactic I,INSTITUTORII si INVATATORII cu gradul didactic I, Halal sindicat...Postezi numai sa te aflii in treaba

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca e asa de usor de obtinut doctoratul - atunci hai sa-l facem toti. Pana nu-l avem toti - sa ne abtinem de la comentarii rautacioase.
    Si apoi ideea e ca iar se ia, iar se taie din salariile noastre. Reactia noastra? A, nu e vorba de mine. Atunci e ok. In acest caz, meritam ce ni se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  15. Art. 14 din proiectul de ordonanta– La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se abrogă:
    a) art. 9 alin. (1), art. 11, art. 28 - 32 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/1998, privind valorificarea unor active ale statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) art. 4 alin. (1) şi (2), art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare prin comasarea prin absorbţie cu Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, aprobată cu completări prin Legea nr. 360/2004, cu modificările ulterioare;
    c) art. 4 alin. (1), (2) şi (4), art. 6 alin. (2), (3) şi (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., aprobată cu modificări prin Legea nr. 707/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
    d) art. 7 alin 1 şi 2, art. 8 alin.1, alin.3 şi alin 4, din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare;
    e) art. 4 alin. (3) şi (5) din Legea nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare;
    f) art. 3, art. 5, art. 6 art. 7 şi art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 58/2004 privind înfiinţarea Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 408/2004;
    g) art. 14 alin. (2), (3) şi (4) şi 15 din Ordonanţa Guvernului nr. 125/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 594/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    h) art. 688 alin.3 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;
    i) art. 6 alin. (2) şi art. 23 din Legea nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale, republicată;
    j) art. 4 din OG nr. 9/1996 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a instituţiilor publice de cultură finanţate din venituri extrabugetare şi alocaţii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, a sistemului de salarizare a personalului din aceste instituţii, precum şi îmbunătăţirea salarizării personalului din instituţiile şi activităţile cu profil cultural;
    k) art. 10 alin. (2) din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    q) ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 6 din 26 martie 1998 privind majorarea salariilor personalului din unele instituţii publice, aprobată cu modificări prin Legea nr.92/1998, republicată;
    r) art.50 alin. (10) şi art.90 alin. (5) din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare;
    s) orice alte dispoziţii din actele normative speciale care reglementează posibilitatea negocierii drepturilor salariale pentru instituţiile şi autorităţile publice care şi-au schimbat regimul de finanţare, din instituţii finanţate integral din venituri proprii în instituţii finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat potrivit Legii nr. 329/2009.

    RăspundețiȘtergere
  16. E JALE din ce in ce mai mare in Romania. Din ce citesc pe stiri e grav. Nu. E GRAV. FMI-ul a anuntat ca vor fi anul acesta 1.000.000 de someri si nu am nici un motiv rezonabil, logic sau de bun-simt sa nu-i cred. Oameni buni, tineti-va tari si nu va pierdeti speranta.

    RăspundețiȘtergere
  17. cititi toata LEGEA 330 /2010 din MO nr.762/9.11.2009 la PAG.33 pct.6

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce ne mai mira la astia??????Bataie de joc, umilinta nationala, lovituri sub centura.
    Sa zicem c-au iesit astia la putere c-asa a vrut el poporul asta saracit si umilit ce se-ndoaie din coloana pentru a ridica din praf gogoasa electorala si nerabdator de a galgai setos o bere rasuflata si acra tinuta doar pentru alegeri.Sa zicem ca ei care-au iesit vor binele tarii, vor reformare si toate teoriile electorale mizere cu care-au prostit o tara, dar odata cu directul contact cu realitatea cand FMI-ul vine si ne radiografiaza pentru a ne da ceva parale ca sa nu murim repede dar in final penru a ne subjuga economic, baietii ce ne-au mintit cu seninatate se apuca sa aplice nemiloase masuri "reformatoare" ucigand de fapt oameni, destine, plapiumioara lor ramanand calda si chiar fierbinte pentru zilele negre in care se afunda total Romania.Noi vom plati un faliment de tara, ne vom sacrifica destinele, viata, soarta copiilor nostri, tocmai pentru ca am fost cocosati de umilinta aplecarii dupa covrigul electoral aruncat in praf in mijlocul strazii si mintiti cu nerusinare, punand botul oligofrenic---cei care l-au pus--- la toate caterincile acestor golani politici inculti si mizerabili.Asteptam cu infrigurare sa va treziti, voi cei ce sustineti ca ne aparati drepturile si sa convingeti opozitia din tara asta de rahat ca trebuie initiata urgent o motiune de cenzura, demoland acest impotent guvern si grobian de presedinte betivan.Tara se indreapta spre un ireversibil faliment, se distruge implacabil, e dirijata spre o subjugare umilitoare, spre a fi infierata de o dictatura democratico-economica din care nu mai poate avea scapare daca nu se iau urgente masuri.Convingeti opozitia si impreuna cu ei iesiti si salvati ce se mai poate din mana acestor nelegiuiti ce vor cumpara doar pentru ei aceasta tara la un pret de nimic.

    RăspundețiȘtergere
  19. In legatura cu eliberarea celor 15000 de posturi in invatamant:era vorba ca primii care pleaca vor fi pensionarii si suplinitorii necalificati.Dar,citind Miscarea personalului didactic,am observat ca partea cu prelungirea activitatii celor care ies la pensie nu s-a scos.Inseamna ca tot nu vom scapa de ei.atunci pe cine vor scoate din sistem????pe suplinitorii calificati si titularii?????la asa ceva chiar astept raspuns!!!!!vorbim discutii,ca intotdeauna!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sorin sorcati@gmail.com28.01.2010, 12:47

    Va rog sa ma sprijiniti in solutionarea urmatoarei probleme.
    Dat fiind noua lege de salarizare aplicabila de la 1 ian 2010, va rog sa-mi comunicati, daca angajatorul este obligat sa-mi acorde incepand cu 1 ian 2010 un spor la care angajatorul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca inca din 2008, in conditiile in care legea spune ca salariul din 2010 nu poate sa scada sub salariul brut al lunii decembrie 2009?
    Multumesc de ajutor
    Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  21. Este dreptul lor sa primeasca acest spor. E gradul de profesonalism la polul cel mai inalt. Sa li se dea. E castigat cu munca si sudoare. Oare si pentru domnii parlamentari se suprima acest drept? Mira-m-as! Sunt si printre ei asemenea posesori.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu sau fara d-l POP noi vom iesi in strada,stim sa ne organizam si fara structura numita FSLI care doar ne mananca banii degeaba!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Si liderii sindicali sunt la fel de imcompetenti ca si guvernantii!!!Ne duc cu zaharelul!

    RăspundețiȘtergere
  24. VOM IESI IN STRADA!.

    TOATE SINDICATELE DIN INVĂŢĂMÂNT, AU DAT" LA PACE CU GUVERNUL".

    CRED,CINE ÎI ARE LA MÂNĂ ,CU CEVA,PE FIECARE DINTRE LIDERII NOŞTRI.

    CARE-I MOTIVUL PENTRU CARE SINDICATELE "AU HIBERNAT",NU NE-AU GHEMAT LA LUPTĂ?

    ASTĂZI,ÎN URMA TUTUROR SINDICATELOR BUGETARE,AU IEŞIT UNII DINTRE LIDERII DE LA ÎNVĂŢĂMÂNT,"PE STICLĂ", CU CEVA VIITOARE PROTESTE.

    CRED,EU CUNOSC UNELE CAUZE "ALE HIBERNĂRII"-deocamdată nu le scriu,dar dacă se persistă cu "PITITUL DUPĂ CIREŞ",FAC TOTUL PUBLIC.

    DACĂ ,CEEA CE AM SCRIS NU-I ADEVĂRAT,stimate DOMN SECRETAR GENERAL POP LIVIU-RĂSPUNDE-ŢI ŞI COMBATEŢI-MĂ ,ÎN SCRIS.


    Cel puţin ,mai mult ca sigur ,pe dumneavoastră, domnule POP LIVIU, nu au,până acum, cu ce să vă ŞANTAJEZE.

    CRED,NICI PE domnii HADĂR şi IZVOREANU!

    C O M B Ă T E Ţ I -M Ă,cu argumente!

    RăspundețiȘtergere
  25. DE CE FSLI,NU NSE GASESTE AICI?

    RASPUNSUL......................................................aici,de la domnul CORNEA?

    ALIANŢA BUGETARILOR alcătuită din:

    Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”,
    Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,
    Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,
    Federaţia „SANITAS” din România,
    Alianţa Sindicatelor „SED-LEX”,
    Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”,
    Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,
    Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,
    Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală şi Centrală din România „COLUMNA”,
    Federaţia Naţională a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din unităţile sanitare şi balneare din România,
    Federaţia Naţională a Ziariştilor de la AGERPRES,
    Federaţia „UNITESA” a personalului fără normă didactică din învăţământul superior,
    Federația Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănătate,

    întrunită în şedinţă în data de 28 ianuarie 2010, analizând prevederile OUG nr.1/2010 referitoare la normele metodologice de aplicare a Legii nr. 330/2009 a hotărât:

    1. Înaintarea unei scrisori deschise către parlamentari și partidele politice pentru a contesta la Curtea Constituţională a României prevederile OUG nr.1/2010 care încalcă dreptul la negociere colectivă;
    2. Solicitarea unei întâlniri a președinților de federații reprezentative componente ale Alianței Bugetarilor, cu prim-ministrul Emil Boc, pentru clarificarea problemelor care apar în urma aplicarii Legii nr.330/2009.
    Secretariatul Tehnic Central al Alianţei Bugetarilor
    Bucureşti, 28.01.2010
    Publicat de S.L.I.P.C. la 17:28

    RăspundețiȘtergere
  26. În câteva zile,cred ,vom începe PROTESTELE.

    METODA DE PROTEST?

    CÂNTĂRIM CEEA CE VA AVEA CEL MAI PUTERNIC IMPACT.

    Domnul POP ne va anunţa.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu cred ca mai e nevoie de anunturile sale care nu fac decat sa bulverseze si nu se materializeaza nimic.Ne descurcam si fara!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. SAPTAMANA VIITOARE VOR FI IMPARTITE MANIFESTELE IN TOATE SCOLILE!DASCALI TREZITI-VA

    RăspundețiȘtergere
  29. De un an de zile tot faceti scrisorele si va intalniti cu boc si bic si tot nu rezolvati nimic.Vreti sa va mai credem?Suntem satui de negocieri esuate sau proforma,de procese castigate care nu folosesc la nimic.Sub pretextul"ii dam in judecata"va ascundeti de multa vreme.ALTCEVA NU STITI?credem ca stiti dar nu vreti,si pentru asta veti PLATI !!!Am fiert destul,ASA NU SE MAI POATE!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Adriana Petre28.01.2010, 20:22

    D-le Guta, ce mai faceti?
    Toata lumea fierbe, putini se mai gandesc la faptul ca, oricum ar fi, trebuie sa traim, ca sa le facem lor in ciuda!
    Oricate proteste vor fi, ne va fi foarte greu, daca nu imposibil, sa dam nenorocitii jos de acolo unde s-au cocotat de 20 de ani incoace.
    Poate o greva MARE,generala, va rezolva ceva, daca nu cumva se vor razbuna tot pe noi, cei care sustinem toti mafiotii.
    Daca ne dau indemnizatie de somaj, duca-se cu posturile lor aranjate, sa vedem cata prostie mai rabda societatea.
    Acum suntem si multi dar si prosti, cu diplome si titluri de doctori!
    Eu cand mi-am dat gradele nu m-am gandit la salariu ci la faptul ca, poate, va conta la restrangere sau pretransfer. Si n-a fost mereu asa, tot pilele, si deci banii, primeaza!
    Inchei tot cu d-l Guta: aratati destul de bine in poza!

    RăspundețiȘtergere
  31. Sindicatele nu au rezolvat problema absolventiloR PIPP, care sunt in numar considerabil si platesc cotizatii la sindicat, dar s-au zbatut pentru 60 de pensionari cand era vorba sa renunte la pensie sau la salar, s-au zbatut pentru directorii de scoli cand nu li s-au dat sporurile si acuma se zbat pentru sporul de doctorat. Invatatorii si educatorii sunt buni numai pentru plata cotizatiei!Ar trebui sa ne facem un sindicat al nostru pentru ca suntem capabili sa ne aparam drepturile deoarece la nivel de tara suntem un numar considerabil.Cad noi cei din primar si prescolar o sa avem sindicatul nostru o sa avem si drepturi,pana atunci sunt bune numai cotizatiile noastre. Care dintre problemele primarului si prescolarului le-au rezolvat? Va rog sa-mi spuneti? Plata cu ora pentru un an! Doar atat. Lege 387 credeti ca se va aplica, vor lupta sindicatele pentru aplicarea ei,nu cred , ne-au imbatat cu apa rece!Treziti-va!!!!!stimati colegi,sa nu-i mai lasam sa-si bata joc de noi nici guvernantii si nici sindicatele

    RăspundețiȘtergere
  32. Certati-va pentru sporuri, nu avem nevoie de doctori (reali, nu contrafacuti), dar e nevoie de salarii uriase pentru sereisti si politisti, astia duc societatea inainte. Va doresc succes!

    RăspundețiȘtergere
  33. Mi se pare ca au reusit guvernantii sa ne invrajbeze, fiecare asteptam acuma sa vedem cine pica primul, cine se reduce, cum sa fac sa nu fiu eu. Si la drept vorbind in situatia in care toti dintre noi avem rate pe la banci nu ne da mana sa facem greve, si cred ca pe asta se bazeaza. Nu greva domnilor, linsaj . chiar credeti ca vom mai rezolva ceva cu grevele? Sunt fara rusine, ii doare doar de buzunarul lor, trebuie facut ceva urgent ca nu se mai poate. Inspectoratele misuna de tot felul de inspectorasi de nu mai stii de unde sa ii iei, dar reduceri la ei nu vezi.
    O solutie pt reduceri:dati directiunile celor cu materii care au probleme cu nr de ore. De ce sa dai directiunea unuia de matematica , iar pe postul lui sa vina un suplinitor in timp ce titularul de fiz, chim, bio, ist, geogr nu are ore. nu dati cu paru, e o parere

    RăspundețiȘtergere
  34. apropo de reduceri, de ce se cer situatii doar de la directori si in timp de 2-3 ore? ca sa se poata sari peste consiliile de administratie din lipsa de timp?

    RăspundețiȘtergere
  35. Noi vorbim, ne contrazicem, ne certam si statul actionează. Deja sporul de doctorat a fost anulat...cel putin asa ne-a comunicat contabila noastră.

    RăspundețiȘtergere
  36. un sindicat al invatatorilor ne-ar mai trebui...

    RăspundețiȘtergere
  37. Stau si ma intreb cati dintre cei care ma invidiau ca am doctoratul se vor bucura atunci cand vor vedea ca amaratul ala de 1/2 metri si cu minte la fel de mare mi-a spulberat intr-o secunda sporul acela simbolic de 15 o/o...Am cheltuit foarte mult,am comanadat carti in afara ,am mers la documentare prin europa, ,zeci de drumuri in tara la Universssssssitate si la biblioteci sperand ca daca iau acest dur examen voi mai recupera ceva din aceste cheltuieli...Rusine sa-ti fie mai om de 1/2 metri,adica se platesc gradele(am si gradul I) si nu vrei sa platesti sporul de doctorat ,va veti merita soarta...Tii minte, Iorgovan,(Dumnezeu sa-l ierte !!!)cand te-a pus la punct si ti-a cerut ca atunci cand vorbesti cu el sa-ti iei notite ,stia maestrul ce stia ,era DASCAL ADEVARAT,stia carte, ma tocilar amarat si prost,fara respect pentru cei din breasla ta...Sa-ti fie rusine!!!Liberalii voiau sa duca sporul de doctorat in 2007 la 25 0/0 SI SA INSTITUIE SI SPOR DE MASTERAT DE 10 0/0 ,STIAU CU ADEVARAT SA INCURAJEZE PERFORMANTA ,VIN EI IAR LA PUTERE SI VA VETI MAI COCOTA ACOLO SUS ,ASA CUM SE MAI SPUNE IN POPOR,LA PASTELE CAILOR ,ASA SA STITI!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. Acum sunteti la guvernare domnule Pop, cand intentionati sa reintroduceti sporul de doctorat pentru toti cei care detin titlul de doctor, care este aplicat in mod discriminatoriu?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare