7 ian. 2010

Demersuri FSLI pentru clarificarea aplicarea Legii 330 din 2009 si incadrarea absolventilor PIPP

FSLI a solicitat MECTS, emiterea normelor metodologice de calcul a salariilor conform legii de salarizare unitara si emiterea unor precizari, privind incadrarea cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar
Detalii AICI
si AICI

23 de comentarii:

  1. E un demers necesar intrucat am studiat prevederile legii salarizarii unitare si am constat ca am doar de pierdut in urma aplicarii acesteia (n.a. bibliotecar scolar):
    1. daca pana la finele anului 2009 eram incadrata ca bibliotecar cu studii superioare, fiind absolventa a ciclului I Bologna, acum voi fi incadrata la studii superioare de scurta durata, deci pe o grila inferioara
    2. am fost incadrata ca bibliotecar 1A, acum, in noua lege nu mai exista aceasta functie pentru SSD, ceea ce-mi va aduce o alta diminuare;
    3. incerte raman cele doua sporuri pentru conditii periculoase respectiv vatamatoare de care beneficiam, unul din ele castigat in instanta.
    Noua legea a salarizarii unitare a adus doar discrepante intre anumite categorii de salariati, respectiv un bibliotecar scolar este salarizat inferior unui bibliotecar apartinand Ministerului Culturii.
    Ludmila Klocza, Colegiul Economic

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati complcat lucrurile...cu cuvinte inutile..."in profilul postului"...se elimina si gata -GATA-altfel, alte nedreptati.
    -invatator cu studii superioare-ATAT= prof-inv. si se rezolva problema ,fara a rezolva o nedreptate prin alta.
    inv-ed.= studii medii
    inv-ed+colegiu(sc postlic, instit ped. de 2 ani)= institutor
    inv.-ed.+ppip=prof inv primar 3 ani-Bologna)
    inv-ed+ stud sup (altele 4,5ani)=prof inv primar
    DECI= inv-ed, instit, prof inv primar Ce este clar e corect si sigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. " in profil pedagogic" ati dorit sa spuneti. Da, este corect. Am lic ped + fac de drept este in profil ped???? inainte de 89
    Cunosc situatii in care colegii au terminat fac tehnice(5ani de matematica..multa,multa...),dar care din motive intemeiate au renuntat(nu trb sa-i condamnam) sunt in prof ped???/ Da ,cred ca DA. Au invatat carte si trb sa apreciem si nu sa-i denigram!

    RăspundețiȘtergere
  4. la punct d se spune: pentru functia de profesor pentru învatamântul prescolar si profesor pentru învatamântul primar - absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat în profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de învatamânt superior de scurta sau de lunga durata în profilul pedagogic; deci daca am drept si fac masterat PIPP sunt profesor inv prescolar? eu asa inteleg

    RăspundețiȘtergere
  5. Mos Ion Roata nu mai este dar au ramas altii in locul lui.
    CUM VOM fi PLATITI ABSOLVENTII CICLULUI I,Invatamant primar si prescolar?
    PROFESOR I SAU PROFESOR II?
    ROG UN RASPUNS ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca am terminat PIPP in 2009 si vom fi incadrati conform legii ca si profesori II salariul cand,din ce data va fi marit, deoarece incadrarea am inteles ca se va face de la 1 Ian.2010.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. In baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S).

    art.38 din L 330/2009

    RăspundețiȘtergere
  8. As dori sa ma lamuriti daca se poate:
    am terminat liceul pedagogic-spec:educatoare,
    apoi UBB, Fac.de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, profilul : sociopsihopedagogie, specializarea : psihopedagogie speciala.
    Cum voi fi incadrata de la 01.01.2010 ?
    Raman institutor I sau profesor pentru inv.prescolar?
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  9. cum obtinem o adresa scrisa de la MECTS, ca raspuns la memoriu FSLI, o postez

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu scuzele de rigoare, nu inteleg de ce se face discriminarea ca pentru profesor pentru invatamantul primar sa fii absolvent doar al liceului pedagogic si al unei institutii de invatamant superior cu profil pedagogic in timp ce sunt cadre didactice care au absolvit un liceu ( 4 ani), o scoala postliceala cu profilul invatatori/educatoare (3 ani), apoi o institutie de invatamant superior cu profil pedagogic (3/4 ani) sau in profilul postului? Se putea specifica asa cum este pentru institutori:liceu pedagogic sau scoala postliceala pedagogica sau ...echivalenta.Nu ajung 10/11 ani de studiu?

    RăspundețiȘtergere
  11. ADINA spunea...
    CINE MĂ AJUTĂ CU UN RĂSPUNS?
    Sunt absolvent PIPP , Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei Suceava şi masterand tot în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, DOMENIUL: master interdisciplinar(Ştiinţe ale Educaţie, Ştiinţele comunicării, Management)
    Programul de studii: Managementul instituţiiloe educaţionale.Acest master mă ajută să devin prof I în învăţămantul primar?
    Cu multe mulţumiri, Adina

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt absolventă PIPP iar la nivelul judeţului Dâmboviţa nu se vrea efectiv încadrarea corectă a acestor absolvenţi, motivaţia fiind faptul că nu au apărut normele metodologice de aplicare a legii387/2009. Ce se poate face în acest sens? Ce fac liderii judeţeni ai FSLI? Nu le puteţi solicita înfiinţarea comisiei paritare pentru aplicarea legii? N-ar trebui să ţinem cont de faptul că încadrarea s-ar face conform legii învăţământului, cu modificările şi completările ulterioare , şi a L128/1997 cu modificările şi completările ulterioare ? Ce puteţi face pentru a-i ajuta pe cei din Dâmboviţa? Aş dori un răspuns concret pe adresa mbalaceanu@yahoo.com sau rezultate concrete la nivelul judeţului. Mulţumesc, Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt absolventa a10 clase la noi in comuna si acum sunt femeie de serviciu la E-On Gas si am un salariu de 1100 lei dar de Craciun am primit prima pt cumpararea porcului,de Paste la fel si tichete!La serviciu e cald,beau cafea zilnic de la seful,ascult muzica ,ma simt bine la serviciu!

    RăspundețiȘtergere
  14. taoate facultatile in profil pedagogic trebuie sa apara prin ordin de ministr saptamana viitoare.
    cel putin d ebun simt asa ar trebui sa faca MECTS ca raspuns la adresa FSLI pe aceasta tema

    RăspundețiȘtergere
  15. as vrea sa intreb , ce se va intmpla cu acei functionari publici care in decembrie 2009, aveau si primeau in mana doar salariile impreuna cu faimosul spor de vechime ajungand astfel la fabuloasele sume cupinse intre 500 lei -900 lei.In cazul in care ordonatorul de credite din prea mult exces de zel orientat catre investitii, uita si refuza sa dea celor datorita carora sunt posibile aceste investitii,un salar decent , care sa asigure traiul zilnic, cum se va aplica legea 330/2009?Traiam cu speranta ca legea se va applica la fel pentru toate categoriile de bugetari, si ca vor fi incluse in salar anumite sporuri specifice fiecarei categorii, si nu numai acelor functionari care au avut incluse in salar la 31.12.2009. Aceasta lege mai poate fi unitara atata timp cat un primar refuza sa dea vreun spor sau un salar decent angajatilor sai, iar altul cuprinde in salar, toate sporurile. Cand vorbesc de un salar decent nu pretind sume fabuloase , undeva intre 1200-1500 lei mi se pare un salar modest pentru a-ti intretine copii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua. Sunt licentiata in biologie si titulara pe aceasta specializare la gimnaziu. In cazul unui pretransfer pe liceu, mi se poate considera ca perfectionare, absolvirea unei facultati de scurta durata Litere-Spiru Haret-2005-2008? Mentionez ca am definitivatul in 2003 si inscrisa la grd2 pt sesiunea 2011. Unde gasesc asa ceva in lege?

    RăspundețiȘtergere
  17. Am aflat din surse f. sigure ca cei care au terminat jurnalismul,stiintele comunicarii,psihologia,pedagogia,vor fi incadrati PROFESORI PT INVATAMANT PRIMAR!Cred ca guvernantii nu-si permit sa mai piarda oameni de valoare din sistemul invatamantului!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai visat anonima sau anonimule!

    RăspundețiȘtergere
  19. se vorbeste doar de reincadrare, privind salarizarea in invatamat
    dar pentru cei care vor intra in invatamant dupa 1 ian 2010?
    care va fi salariul lor?
    spre exemplu, pentru un suplinitor calificat cu 4 ani de facultate si inca 2 ani de master, ambele la zi?
    debutant?
    cu norma intreaga?
    si cu o vechime totala in munca de peste 3 ani.
    dar pentru unul cu o vechime totala in munca de peste 5 ani?

    RăspundețiȘtergere
  20. am liceul pedagogic, facultatea de psihologie si master in psihologie.Momentan lucrez ca educatoare(de 5 ani), am fost 5 ani si invatatoare. Eu voi putea fi incadrata ca si profesor prescolar?

    RăspundețiȘtergere
  21. Am liceul pedagogic, facultatea de stiinte economice, specializarea contabilitate si informatica de gestiune. Momentan lucrez ca invatatoare(de 10 ani). Eu voi putea fi incadrata ca si profesor invatamant primar cu aceasta specializare?
    Va multumesc pentru orice sfat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da, daca sunt studii de lunga durata(in sistem vechi)sau aveti si master(in sistem nou).

    RăspundețiȘtergere
  23. daca am absolvit colegiul de institutori+ fac. filologie + master ,de ce nu sunt incadrata ca si prof in inv.primar ,in timp ce un coleg care a terminat lic . ped si doar 3 ani de fac .e incadrat ca prof? unde ma pot interesa? mi se pare nedrept sau gresit interpretata legea asta cu atatea alineate! please raspuns de la avizati

    RăspundețiȘtergere

Postări populare