15 ian. 2010

Se spun multe, se fac putine

"Altfel spus, în urma discuţiei de săptămâna trecută şi, în urma discuţiei de astăzi, vom prezenta joi, cel târziu vineri, sindicatelor, toate măsurile pe care am decis să le luăm, în vederea aplicării Ordonanţei 114, şi cu care, repet, vom intra în procedura de dialog social." declara acum 3 zile domnul ministru.
E vineri si nu avem nicio decizie in acest sens, desi e destul de greu ca aceasta sa se faca fara discutarea in Comisia de Dialog Social. Poate o aducere la cunostinta a ceea ce intentioneaza sa decida ministerul ar fi mult mai aproape de adevar.
Daca se respecta cat de cat legea aceasta trebuie convocata cu 3 zile inainte...asta inseamna ca abia miercuri este posibila o intalnire.
In ceea ce priveste Nota de fundamentare a OUG 114 pe site-ul guvernului nu a aparut inca asa ceva.
In ceea ce priveste CRESTEREA CALITATII EDUCATIEI cu masurile propuse astept cu nerabdare motivarea ministerului.
Pana la sfarsitul zilei de astazi mai este putin... Cine stie....

40 de comentarii:

  1. Cred ca nu mai are importanta astazi calitatea invatamantului...nu conteaza decat reducerea cheltuielilor..omul nu se mai regaseste nicaieri in acest balamuc...trist, dar adevarat. Se presupune sa facem restructurari..dar cine va face munca aceea care ramane???????o redistribuim femeii de serviciu? cine a facut o analiza justa a sistemului? cine a evaluat supranormarea, incarcarea peste limita maxima cu situatii, hartii de raportat, declaratzii, statistici???????fara sa mai spunem ca, schimbam planuri de invatamant si planuri cadru...exact dupa ureche..nu are importanta..noi muncim..nu gandim..

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine-i trage la raspundere pentru ca nu fac ceea ce trebuie? De ce nu iesiti in presa sa-i presati?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai au rost analize si comentarii cand e DICTATURA?Ca forma de defulare poate.

    RăspundețiȘtergere
  4. In judetul Dambovita "s-a taiat in carne vie","ne-au ciuruit".Din partea sindicatului nicio reactie.Omenii au devenit nervosi,ne intreaba pe noi,liderii de sindicat-cei de jos,de langa ei-cei de facut.
    CE LE RASPUNDEM D-LE POP,VAD CA SE ASTEAPTA TOT DE LA CENTRU HOTARARI?
    Sunt,majoritatea scolilor mici ,de la satele priferice comunelor- DESFIINTATE.
    VOI REVENI CU AMANUNTE!
    PANA ATUNCI, AR FI TIMPUL SA DECIDETI,LA NIVEL DE FSLI,CE MASURI URGENTE SE VOR LUA.VOR RAMANE TITULARI SI SUPLINITORI CALIFICATIPE AFARA. VOI REVENI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord cu Matabata.
    Nu are rost sa ne enervam sau sa comentam, trebuie sa ne obisnuim sa rabdam si sa tacem! De ce?! Pentru ca si Sindicatul asta ne cere(cel putin in Cluj) Nu mai protestam, trecem notele in catalog ca sa ,,ne achitam de aceasta sarcina profesionala"(am citat FSLI Cluj).
    Poate cineva sa mai aiba incredere in sidicat?!
    Oare sindicatul pe cine reprezinta???

    RăspundețiȘtergere
  6. Este poate timpul ca sindicatele sa faca ceva,ceva prin care sa arate ca educatia nu poate fi pusa la colt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Pop,

    E linistea dinaintea furtunii...
    Stam ca fraierii si asteptam sa fim ,,decimati "in masa ?
    La atat se rezuma ,,lupta sindicala" ?
    Totul a fost hotarat...la nivel de minister, de ISJ-uri...Ne simtim ca o masa de manevra.
    E buna acesta atitudine mioritica de care ne-am saturat?

    RăspundețiȘtergere
  8. LOREDANA-19:45,este ,cred ELEVĂ.FELICITĂRI!
    Se pare ca, domnilor colegi,elevii au inţeles ca "REFORMA",va afecta ELEVII,in acelaşi fel cu profesorii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Intr-adevar, suntem afectati nu doar noi, dascalii, ci si elevii. Parintii, din pacate, nu prea cunosc aspectele reale cu care ne confruntam permanent, din ce in ce mai mult. Si asta, pentru ca, noi dascalii, nu prea spunem lucrurilor pe nume fata de parinti, sa nu fim luati in ochi rai de directori, inspectori... In multe cazuri suntem pusi noi in fata, insa nu noi avem putem putere de decizie. Parintii.... unii inteleg, dar cei mai multi se multumesc sa ne condamne pe noi, fara a face efortul de a vedea lucrurile in profunzime.
    Pe de alta parte, da, sunt de acord ca exista si cadre didactice care nu sunt implicate in munca atat de mult pe cat s-ar cere. Dar... de ce oare? Cine poate pretinde implicare fara recompensare pe masura? Sa fim realisti, caci altfel batem pasul pe loc, iar invatamantul va mai aluneca si de acum incolo pe o panta descendenta. Psihologii spun, de exemplu, ca un soc de moment isi arata efectele nefaste in timp asupra individului. La scara larga, ceea ce se preconizeaza acum pentru sistemul de invatamant, se va repercuta, in timp, asupra actualei generatii de elevi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor lideri sindicali! Ce este cu linistea asta din ultimele zile? O fi linistea de dinaintea furtunii? Daca incompetentii din minister si executantii lor din inspectorate bajbaie solutii de economisire la buget pe seama distrugerii educatiei macar dvs., cunoscatori ai sistemului, incercati sa convingeti lumea ce efecte dezastruoase ar avea aplicarea acestor masuri care nu sunt potrivite pentru Romania zilelor noastre. Sper ca aveti intrare in emisiuni TV, unde ati putea sa explicati, cu exemple concrete, despre consecintele acestor masuri. Lumea care nu lucreaza in sistem nu intelege, poate se bucura ca mai scapa de unii care iau salariu pe 4 ore de munca pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  11. .... au ajuns invatamantul, sanatatea, alte categorii de bugetari... carne de tun. iti amintesti, prietene Liviu, vremurile in care nu se dorea ca intr-un partid sa existe elite, ci doar "masina de vot", pleaba care sa voteze? iti aduci aminte ca am spus ca incet incet vin vremuri in care elita va fi eliminata putin cate putin, dar sigur? si ca vor ramane "in picioare" doar masele care pot fi manipulate, conduse de imbecili cu multi bani?
    din pacate am avut dreptate. cu un salariu de sotie "cadavru didactic" in casa (sa nu se supere cadrele didactice pe mine, dar e o titulatura care mie imi place, desi suna urat) si cu un salariu de sot bugetar din admin. publica locala care trebuie sa creasca un copil, va mai asteptati sa fim noi normali si sa ne mai crestem copiii in normalitate? poate cei mai in varsta isi aduc aminte, poate cei tineri au aflat, dar asa au inceput comunistii ascensiunea: au lichidat (la propriu) elitele societatii ca sa formeze omul nou. si, cum istoria are parte de ciclicitate, acum urmam noi. nu ne pot lichida cu gloante, asa ca ne lasa sa ne "mancam" intre noi si sa murim de foame. pe cine intereseaza, este un film interesant care incepe sa devina de actualitate. nu doresc sa pun link-ul pe acest blog, va spun doar numele lui "The soviet story" (Povestea sovietelor). e un film cutremurator, a carui actiune tinde sa se repete, acum la o alta scara si la un alt nivel. din pacate, din prisma acestui film se aplica cel mai bine "repetarea este mama invatarii", intrucat acceptam sa se repete o istorie MORTALA!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu am fost profesor si stiu ca o sa iau multe injuraturi de la cei afectati de aceste concedieri masive. Din pacate, a fi concediat in Romania este o tragedie, mai ales acum, in recesiune. Am mai multe puncte de precitzat:

    1. Sunt de acord cu aceste concedieri, dar nu sunt de acord cu modul in care au fost facute. Prea rapid si pe negandite, ca multe politici din Romania in ultimii 20 de ani. In invatamant sunt multe rebuturi care trebuie eliminate, din pacate multe din acele rebuturi sunt printre profesorii titulari, mai in varsta sau care au platit mita ca sa obtina postul. Asta ii face pe cei tineri si care, poate, au chiar o inclinatie spre educatie sa paraseasca invatamantul si sa gaseasca ceva mai bun.

    2. N-ar fi asa o tragedie valul asta de concedieri, daca piata muncii din Romania nu ar fi asa de imobila, daca ai gasi altceva de lucru foarte repede.

    3. In al treilea rand mentalitatea multora dintre cadrele didactice nu permite schimbarea jobului atat de des. "Am terminat o facultate, trebuie sa raman la pregatirea din facultate." Nu trebuie sa fie asa, dar cand in Romania rata somajului este atat de mare este normal sa te temi de viitor, mai ales daca ambii soti sunt bugetari.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa mai si radem:

    La un interviu:
    - Si acum, daca aveti cumva vreo intrebare despre firma noastra...
    - Pai... m-ar interesa sa stiu cam cati oameni lucreaza in firma dumneavoastra.
    - In general, cam un sfert...

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru adultii contemporani, pseudo-intelecto-neuro-ipohondri.... adica.... noi...


    Se spune ca in fiecare zi trebuie sa mancam un mar pentru fier si o banana pentru potasiu.

    De asemenea o portocala pentru vitamina C, o jumatate pepene galben pentru a imbunatati digestia si o cana de ceai verde, fara zahar, pentru a preveni diabetul...!

    In fiecare zi trebuie sa bei doi litri de apa (si apoi sa astepti timp dublu decat timpul pe care ti l-a luat ca sa o bei).

    In fiecare zi trebuie sa mancam Activia sau iaurt, pentru a avea 'L.Cassei Defensis', care nu stie nimeni ce este, dar se pare ca, daca nu bei un iaurt si jumatate in fiecare zi, incepi sa vezi lumea cam tulbure.

    In fiecare zi o aspirina, pentru a preveni infarctul si un pahar de vin negru, pentru acelasi lucru. Si altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Si unul de bere, care nu-mi mai amintesc pentru ce era.

    Daca le bei pe toate impreuna, chiar si daca faci o congestie, nu te mai preocupa si probabil nici nu te mai intereseaza.

    In fiecare zi trebuie sa mananci fibre. Multe, foarte multe fibre.
    Trebuie sa consumi intre 4-6 feluri zilnic, usoare, fara sa uiti sa mesteci de 100 de ori fiecare inghititura.

    Facand un mic calcul, doar pentru a manca, iti ia cam 5 ore.

    Ah, dupa fiecare mancare trebuie sa te speli pe dinti, adica: dupa Activia si fibre, dupa banana, dupa mar,...si asa,
    daca ai dinti, fara sa uiti sa folosesti firul dentar, masajul gingiilor, o sorbitura de Plax...

    (Mai bine umple cada si pune muzica, pentru ca intre apa, fibra si dinti, iti vei petrece cateva ore inauntru).

    Daca dorm 8 ore si lucrez alte 8, plus cele 5 pe care le folosim pentru mancare, fac 21.

    Imi raman 3, in care intotdeauna se poate intampla ceva imprevizibil.
    Dupa statistici, vedem 3 ore zilnic televizor.

    Ei bine, asta nu se poate, pentru ca in fiecare zi trebuie sa mergi cel putin o jumatate de ora (adica sa te intorci dupa 15 minute, ca altfel dupa o jumatate de ora se face o ora de mers).

    Si trebuie sa-ti pastrezi prieteniile, pentruca sunt ca plantele: trebuie udate zilnic. Si cand pleci in vacanta deasemeni.

    Pe langa asta trebuie sa fii bine informat, asa ca trebuie sa citesti cel putin doua ziare si anumite articole de revista, pentru a compara informatia.


    Ah, trebuie sa faci sex zilnic, dar fara sa ajungi sa fie ca o rutina: trebuie sa fii inventiv, creator, sa renovezi seductia.

    Asta ia timp; si nici nu mai vorbim daca este sex tantric!!! (cu respect iti amintesc: dupa fiecare mancare, trebuie sa-ti perii dintii!).

    De asemenea trebuie sa-ti faci timp pentru curatenie, pentru spalat rufe, vase, si nu mai zic daca ai caine, sau alt animal... Copiii??? !!!

    In fine, dupa socoteala mea, imi ies cam 29 de ore zilnic.

    Singura posibilitate care-mi trece prin minte este sa faci mai multe lucruri deodata, de exemplu: iti faci dus cu apa rece si cu gura deschisa, asa bei cei 2 litri de apa.

    In timp ce iesi din baie cu periuta de dinti in gura, te duci sa faci amor (tantric) in picioare, cu perechea ta, care in treacat se uita la TV si comenteaza, in timp ce tu maturi. Ti-a ramas o mana libera?
    Suna-ti prietenii.

    Si parintii!!! Bea vinul (dupa ce iti suni parintii, va fi nevoie).

    Iaurtul cu mar ti-l poate da perechea ta, in timp ce isi mananca banana cu Activia si maine schimbati. Pentru ca deja am crescut, nu mai trebuie sa luam obligatoriul Danonino Extra Calcio in fiecare zi.

    Uuuf!!! Dar daca iti raman 2 minute, retrimite asta prietenilor (pe care trebuie sa-i uzi ca pe plante), in timp ce iei o lingurita de All Bran, care face foarte bine ...

    Si acuma te las pentru ca intre iaurt, jumatatea de pepene, berea, primul litru de apa si a treia mancare de fibra din zi, deja nu mai stiu ce sa fac, dar am nevoie la closet urgent.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cum este posibil,domnule Pop,sa se elimine din noua lege a salarizarii sporul de vechime pe care-l primesc toti salariatii indiferent de sectorul de activitate.Ni s-a explicat de catre secretare ca nu se mai aplica procentual la brut ci ca ar fi inclus (adica exclus)in coeficientul din grila.S-a abrogat Codul Muncii?Sindicatele dorm?Acest spor nu e specific invatamantului.Celelalte sectoare ce zic?Nu ne ramane in mana nici macar salariul de incadrare.Vom lua mai putin decat in prezent.Cum vom supravietui?Unii dintre noi au inceput sa recurga la suicid.La ce ne indeamna sindicatele platite din banii nostri de mizerie?Sinucidere in masa?Ce-aveti de gand sa faceti ca pana acum n-ati facut decat sa acceptati propunerile tampite ale diversilor ministrii.Sa spuna domnul Funeriu ce salariu are un cadru didactic in occident?Cat de mult munceste si cum este apreciat?Am facut perfectionari pe banii nostri si acum ni se micsoreaza salariul si mai suntem amenintati si cu disponibilizari.Cum e posibil dupa o facultate absolvita sa nu-ti permiti un trai decent si sa nu poti oferi mai nimic familiei tale.Imi pare rau ca am ramas 20 ani in sistem.Mi s-au cam ofilit toate pasiunile si pentru meserie si dragostea petru copii pentru ca la ai mei 3 nu se gandeste nimeni ca nu am cu ce sa-i tin in scoli.Simt un imens gust amar pentru tot...

    RăspundețiȘtergere
  16. @15.01.2010 13.35 aveti mare dreptate. Eu cred ca ar trebui sa ne trezim.
    @15.01.2010 16.49 in presa este cuvantul nostru impotriva cuvantului lor. Ei au decizia noi din pacate nu am reusit sa reactionam unitar si in unanimitate (vezi netrecerea notelor in catalog.
    Asta nu inseamna ca nu putem pe viitor sa facem asa ceva. depinde de fiecare dintre noi.
    @Matabata Am mai avut una care a disparut in 89, Deci merita.
    @Guta Marius reactia e normala mai ales ca este vorba de locuri de munca. Und esunt argumente se poate discuta. insa sa nu permiteti abuzul prin aceste "masuri propuse de inspectorii generali". Tinem legatura..desi semnalul ar trebui sa plece de jos in sus.
    @15.01.2010 17.25 atata timp cat sub 15% din colegi nu au trecut notele in catalog precum si faptul ca aceasta masura a fost recomandata pentru renegocierea grilei din legea salarizarii unitare cred ca nu asteptati minuni de la liderii de sindicat.
    Depinde de noi toti daca suntem in stare de o anumita ofrma de protest in semII, pentru ca acest sem este compromis. Vom trai si vom vedea.
    @loredana sindicatele suntem noi toti, nu cineva din afara sistemului. Astept propuneri care sa fie sustinute de toti colegii dvs de cancelarie si apoi de toti colegii din tara. Sindicatul suntem noi.
    @15.01.2010 21.00 Sunt niste masuri pe care FSLI nu le accepta. Furtuna nu se poate declansa decat cu o adiere.
    @ Guta Marius si in egala masura cu parintii. Masurtile propuse nu duc la cresterea calitatii in actul educational
    @ 15.01.2010 Perfect adevarat. reusim insa sa facem cunoscuta aceasta realitate fiecarui parinte si elev din Romania?
    @ Dragos Croitoru As vrea sa fie un uragan sa si stearga totul. Poate daca reusim sa construim o sa fie mai bine decat carpeala pe care o face fiecare ministru pus in functie.
    Miercuri avem invitatia la comisia de Dialog Social. Sa vedem ce e cu masurile "genialilor inspectori generali"
    @ Morosanu fara comentarii..ai dreptate
    @Sergiu Nu o sa injur ca nu imi sta in caracter ins ao sa fac si eu cateva comenatrii.
    1.cat timp peste 35% dintre cadrele didactice sunt suplinitori insemana ca din cauza salariului si a pozitiei sociale, aceasta meserie nu este atractiva. Acei colegi de care spuneti pot fi scosi din sistem daca intradevar se doreste de catre conducerea, acelei unitati, parinti si elevi si daca sunt chiar asa cum spuneti dvs.
    2.tragic e ca in ultimii 10 ani in sistemul de invatamant nr de posturi au scayut cu 1%, in sanatate au crecut cu 20% si in adm locala cu 60%. Iar masurile de reducer eincep totcmai cu noi.
    3. Sunt conservaoti (desi multi au deja doua specializari) pentru ca spre deosebire de altii, colegii mei doresc sa fac BINE o meserie, nu ca altii care fac multe si nimic bine. (aici sper ca nu am jignit eu ;) )
    @ Morosanu specific romanesc
    Romanul face haz de necaz
    chiar ca am ras
    @16.01.2010 sporul de vechime este inclus in coeficientul de salarizare pentru TOTI BUGETARII

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte pertinente si obiective observatiile lui Sergiu !

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai sa va arat eu cum va arata furtuna de dupa liniste: costul / elev nu permite sa faci un buget din care sa mai poti plati salariile la nivelul lunii decembrie 2009 fara zile de c.f.s( adica la nivelul lui octombrie). Ba mai mult, daca nu faci restructurari asa cum zice legea: 25 elevi in clasa- nu ai bani de salarii pana la sfarsitul anului. Furtuna mare arata asa: -director adjunct daca ai 1000 elevi;1 post de didactic auxiliar la 300 elevi; 1 post de nedidactic la 100 elevi.Am vazut grilele dar nu le am. Le-a primit contabila de la o prietena???????

    RăspundețiȘtergere
  19. Obedienta este caracteristica dominanta a natiunii si s-a instalat in timpul dictaturii comuniste.Politica pumnului in gura continua,slava ,,bravului conducator'' actual si anxiosilor supusi.Traiti cum puteti,pana puteti sau pana ni se da voie!Nicidecum ,,bine'',ca pe vremea cand inca nu stiam ce va insemna in curand.Stam si ne plangem de mila,speram sa se intample o minune si audiem toate stirile media ,poate,poate iesim din cosmarul Boc 1,2,3. De luna viitoare nu mai platesc cotizatie sindicala.Mai ganditi-va si voi :ce rost are?

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule POP ati raspus la toate intrb.Mai este una de raspuns

    -AM AUZIT DE LA UN "MARE OM "PD-list,cu o mare functie politica.SE ZICE CA,LA NIVEL DE MINISTER,CU ACCEPTUL INSPECTORILOR GENERALI!(se zice si a liderilor de sindicat-sper sa nu fie adevarat),s-a facut un TROC>NU SE MAI MARESTE NORMA,DE LA 16 ORE LA 18 ORE(la cei cu grad I),NU SE MAI MARESC NORMELE DIRECTORILR,IN SCHIMB RESTRUCTURAREA SA SE FACA PE SPINAREA AMARATILOR DE INVATATORI SI PROFESORI ,MAI ALES INCEPATORI,CHIAR TITULARI,IAR SINDICATELE SA TACA.
    DECI,CU ACORDUL TACIT AL "MARILOR" DE LA CONFEDERATIILE SINDICALE, ALE SINDICATELOR DIN INV.

    SE MAI SPUNE CA AR FI ASTFEL DE TROCURI SI IN ADMINISTRATIE,CU AVANTAJE pentru LIDERII DE SINDICAT,IN DETRIMENTUL "amaratilor de fuctionerasi".

    CARE-I ADEVARUL ,DOMNULE POP?
    Stirea vine din sursa politica sigura.(poate ca va dau si un nume,dar mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  21. in primul rand va rog sa pubeti un numne (chiar fictiv) pentru a fi mai usoara comunicarea. Multumesc pentru intelegere
    @ 17.15 ceea ce pot sa va spun si sa argumentey este ca fata de anul 2009 in 2010 avem un buget cu aproape 2% mai mic. Dar repartizarea (in paralel in anul 2010) a finantarii per elev o sa fie analizata in septembrie 2010 cand o sa fie unitati care vor avea bani mai multi si altele care vor avea bani mai putin (astept un ras[uns scris de la MECTS pe tema aceasta. Ceea ce spuneti dvs este in HG cu finanatrea per elev la normele metodologice de fundamentare a costului per elev. (acolo gasiti raportarile la nivel de 2009). Se vede de la distanta ca nu poate un director sa aiba in jur de 4500 salariu pe tot anul. DECI E O FUNDAMENTARE A COSTULUI.Eu am spus ca pentru a ajunge l afurtuna trebuie inceput cu adieri uspare care sa creasca in intensitate pana se ajunge la uragan.
    @ 18.11 e decizi adumneavoastra. Am spus si mai repet in 2009 datorita miscarii sindicale nu ne-au luat cat au dorit. In rest sunteti in mai masura ca mine sa vedeti ce ati obtinut in calitatea dvs de membru de sindicat. Chiar daca ord 71 a blocat punerea in aplicare a sentinteleor judecatoresti. In respt pot spune ca fara unitate nu avem cum sa obtinem ceva.
    @18.21 ( nu am vazut intrebarea aceasta)ce pot sa va spun ca cei de la MECTS au propus cele 4 posibile masuri care sunt postate si pe acest blog, iar dupa discutiile de luni saptamana trecuta, cu inspectorii generali, au mai gasit 8 posibile masuri. Nu am discutat absolut nimic pe aplicarea lor. Eu am spus ca trebuie inceput cu organigrama MECTS si apoi la functiile de inspector general si general adjuncti care sunt destul de multi si inghesuiti in birouri

    RăspundețiȘtergere
  22. Dle Pop, vor disparea mult mai mult de 15000 de posturi daca se va merge pe minimul de ore din planul cadru, numai la mine in scoala raman fara ore 5 colegi (printre care si eu) la o scoala de 750 de elevi. Va intreb in genunchi: care este masura pe care o vizati ca sef de sindicat? Chiar nu facem nimic, stam si asteptam? Unde este miscarea sindicala, va vedem numai la TV, dar concret nu facem nimic? Propun sa nu incheiem semestrul I, nu vedeti ca situatia este critica? Va lasati pacaliti ca in mai 2009?

    RăspundețiȘtergere
  23. DA!Cred că aveţi mare dreptate domnule POP,în ceea ce aţi propus-în legătură cu reducerile menţionate,să se plece de sus in jos.
    P.S. Acum ,la TV SE NEGOCIAZĂ FUNCŢIA DE SECRETAR DE STAT LA MECTS.....

    RăspundețiȘtergere
  24. De ce v-a disparut poza, d-le Pop? Va e rusine sa va mai uitati la noi, chiar si dintr-o "natura moarta"?
    Mai bine ati spune adevarul, ca nu sunteti buni de nimic, si cu asta basta.
    Incasati degeaba cotizatiile din amaratele noastre de salarii, de ce nu recunoasteti?
    Era o solutie si sa renuntati la cotizatii cand nenorocitii astia ne-au taiat atata din salariu, dar de unde sa luati si voi bani nemunciti?
    Din punctul meu de vedere sunteti niste LIPITORI!
    Stiti ca se intampla atatea nereguli si va faceti ca n-ati auzit. Rusine!!!!!!
    D-le Guta, dati-va demisia, sa intrati cu ceilalti in restrangere de activitate, daca sunteti atat de bun si de implicat in problemele oamenilor, pe cat pareti in poza!
    Sau poate vreti un post in locul lui domn'Marean- dar nu Vanghelie, sper!
    La noi exista sindicat degeaba, este si afirmatia liderei noastre, suntem o masa de manevra, daca zice Boc sa ne sinucidem, fapta era deja facuta!
    De unde verticalitate? Era normal sa se ajunga aici, eu am stiut, si nu numai eu dar daca zici ceva, esti deja dat afara si raman doar pilele lor, asta- i si ideea.
    E-adevarat ca de sus lumea se vede altfel, d-le Pop? Daca ati fi in locul celor cu adevarat disperati, ce ati face? La fel de calm ati fi?
    Eu nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ sergiu semestrul I nu se putea incheia daca nu erau rtrecute notele in catalog. Nu inteleg de ce colegii nostri nu au aderat la aceatsa forma. Poate reusim in Sem II sau examenele de bacalaureat. Insa fara majoritate si unitate nu vom avea castig de cauza. In mai 2009 mai putin de jumatate dintre colegi au dorit boicotarea tezelor unice.
    @ Guta Marius cu sau fara secretar de stat noi avem probleme cu aceste nenorocite de propuneri ai inspectorilor generali si agreate, poate miercuri, de cei din MECTS.

    RăspundețiȘtergere
  26. Aceeaşi problemă şi în şcoala mea.Reducerea orelor pe minim la IST.,GEO.,BIO.ED.TEH,ED.FIZ.va lăsa profesorii titulari fară ore şi-n restrângere.

    Sunt foarte mulţi prof. în aceeaşi situaţie,sus manţionată..

    FĂRĂ NICIO RĂUTATE,DAR CRED CĂ MAI BINE SE LUA O ORĂ DE LA MATEMATICĂ.4 ore pe săptămână sunt multe.Ora luată putea fi un opţional pentru prof. de matematică,mult mai atractivă pentru elevi....-este o părere personală şi fără răutate.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu stiu ce sa mai cred...incepusem sa sper in ceva mai bun cand am vazut ca s-a nascut acea alianta sindicala..., mai exista? in jud. Iasi se spunea ca 153 de posturi vor fi taiate, pentru ca apoi sa apara 543 (cica greseala de tipar). Dle, cat putem sa mai suportam? Suntem distrusi psihic, nu mai putem. Inspectorii s-au dus la Bucuresti ca mieii la taiere, nimeni nu ne sustine...iar din partea sindicatelor nu vedem nimic concret (in afara de cuvinte frumoase la TV)

    RăspundețiȘtergere
  28. La noi in scoala, in afara de lb romana si matematica, toate disciplinele vor fi afectate, iar cine spune ca numai suplinitorii necalificati si pensionarii vor fi afectati NU STIE CE VORBESTE (multi titulari vor avea probleme cu orele). Dl Guta are dreptate: chiar este nevoie de 4 ore de mate, dar asta este o alta problema si solutii nu gasim certandu-ne cu colegii din alte specialitati. Dle. Pop, va respect pt ce spuneti la TV, pt ce scrieti, dar va intreb: aveti vreo solutie, vreo propunere de protest in acest moment?

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Guta Marius trebuie sa fie asigurat numarul minim de ore pe nivel de studii, deci nu toate disciplinele trebuie incadrate la minim( Insa numai miercuri o sa se clarificeSPER aceste lucruri)
    @ sergiu am spus si repte ca era foarte eficienta netrecerea notelor in catalog. In sem I nu am avut suficienta sustinere. As avea o propuner epentru semestru al II.lea. TOTI CEI AFECTATI AR TREBUI SA NU FACA NOTAREA IN DOCUMENTELE SCOLARE
    IAR CEILALTI SA DEVINA SOLITARI CU EI.
    nu vreau sa m agandesc la forme care expun elevul.

    RăspundețiȘtergere
  30. Dle Pop, aveti dreptate, numai ca nu cunoasteti cateva lucruri:
    1. In scoli vin inspectori si verifica notarea ritmica a elevilor, la fel la sfarsitul semestrului
    2. Saptamana trecuta a venit o nota de la ISJ Iasi in care se reamintesc toate chestiunile astea legate de notarea elevilor
    3. In august, directorii au fost chemati la ISJ si li s-a impus taierea unor procente de norme (la noi in scoala 1,73). Cine nu taia exact cat era planificat, era trimis acasa si era chemat a doua zi cu planul facut intocmai. Vineri au fost chemati din nou directorii la ISJ, iar al nostru este chemat luni. Ma tem ca se va intampla ca in august si se va spune clar cate cadre mai trebuie sa ramana.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna seara!
    Am si eu cateva intrebarii pentru Liliana.Tu doar sa jignesti stii?De curiozitate in ce domeniu lucrezi?

    RăspundețiȘtergere
  32. Directorii au fost la ISJ unde au fost pusi sa faca noile incadrari 2010-2011 pe minim la toate materiile. Cand dl. Pop va negocia cu ministerul planurile vor fi deja duse la ISJ.

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnişoara Liliana "ţi-a pierit glasul?"

    RăspundețiȘtergere
  34. Liviule ,de ce nu ne spui nimic de normarea prezentata mai sus: 1 post did. aux. la 300 elevi; 1 post nedid. la 100 elevi si dir. adj. la 1000 elevi iar dir. plin sa predea 4-6 ore? Au aparut aceste normari, le-am vazut cu ochii mei. Tu nu? Spune adevarul si nu mai mintiti cadrele! Kapatos Ana

    RăspundețiȘtergere
  35. Nasol! Da' eu cred ca n-are cum sa nu se rastoarne caruta astora din minister, dac-o tin tot asa, intr-o dunga. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  36. Discutia despre situatia cadrelor didactice e mult mai profunda. In esenta, stim cu totii asta, este vorba despre schimbarea ierarhiei valorilor morale si sociale din societatea romaneasca in ultimii 20 de ani.

    Da, profesorii incompetenti pot fi scosi daca se doreste asta. Dar daca nu ar exista cercul vicios al hartogaraiei pe care profesorii trebuie sa o completeze, poate ca multi tineri nu ar fugi de invatamant. Si da, mai este si aspectul financiar. Nicaieri profesorii nu sunt platiti cat trebuie, dar au un salariu decent. Stii ca in Filipine, tara din Lumea a Treia, profesorii castiga cam cat in Romania ? Si stiu asta din surse sigure.

    1% cred ca este un procent cam optimist. Ai facut cumva o cercetare minutioasa in privinta numarului absolut, nu al procentelor, populatiei scolare care s-a diminuat in ultimii 10 ani, de exemplu ? Eu nu am facut, ca sa fiu sincer.

    Cand vorbeam despre mentalitatea conservatoare ma refeream la faptul ca trebuie ca profesorii sa fie ancorati in realitate in privinta optiunilor in viata. Cand situatia pe care o stiai si cu care te-ai obisnuit mult timp s-a schimbat trebuie sa te adaptezi. Inca o data, pacat ca piata muncii din Romania nu este atat de mobila. Nu neg faptul ca multi vor sa-si faca meseria cat mai profesionist. Iar asta e de laudat, dar cand iti faci meseria cum trebuie, mai ales in invatamant in Romania, o cam iei pe cocoasa. Asa mi s-a intamplat mie cand am fost profesor.

    Mai trist este ca profesionalismul nu este apreciat la adevarata sa valoare, iar multi elevi vor sa treaca prin scoala ca gasca prin apa, iar apoi se asteapta sa ia note mari la bac.

    RăspundețiȘtergere
  37. Adevărul este că ar cam trebui triaţi o parte din profesori: în primul rând necalififacţii care nu au nici o treabă cu acest domeniu şi ,vă spun ,din ce ştiu că sunt destui cu pile care stau şi ocupă locul celor calificaţi.Apoi nu au de ce să rămână cei care nu-şi fac treaba ,cunosc şi din aceştia ,de exemplu la noi la şcoală este un DOMN PROFESOR CARE SFIDEAZĂ PUR ŞI SIMPLĂ PĂRINŢII,ELEVII ŞI COLEGII prin faptul că stă 2 -3 ore şi apoi pleacă; este normal? Asta este culmea NESIMŢIRII LA MAXIM! Apoi aş mai elimina din sistem unele secretare care nu studii în domeniu, e posibil să angajezi pe post de secretară o persoană care nu are cunoştinţe minime de contabilitate ???????????Stau şi mă întreb că poate nu am dreptate ; aş dori un răspuns dacă se poate.

    RăspundețiȘtergere
  38. Da, trierea aceasta nu o neaga nimeni, sper. Si trebuie facuta acolo unde sunt alti solicitanti calificati. Dar, cu micsorarea sporurilor de zona, cu salariile mici, in general, in multe cazuri posturile respective nu sunt solicitate de personal calificat corespunzator.

    RăspundețiȘtergere
  39. @ sergiu
    1. pot sa verifice, nu au ce face daca este respectat Regulamentul. Iar sanctiuni nu pot acorda
    2. e prima nota aberanta a unui inspectorat?
    3. acest plan cadru se aporba in CA si CP la nivelui unitati de invatamnat. Daca sunteti uniti si respcta legea planul nu poate fi neaprobat de catre ISJ
    @ 16.01.2010 20.56 cred ca nju e locul de jigniri . Multumesc pentru intelegere
    @ 16.01.2010 21.22 planurile de invatamant se aprob apana in 5 februarie, si asa cum ati observat la clasa a 10 filiera tehnologica deja a fost discutat in CDS. Inteleg ironia ;)
    @ Kapatos Ana daca citi mai atent materialul o sa obsdervati CA ESTE CALCULUL IN BAYA CARUIA A FOST STABILIT COSTUL STANDARD PE ELEV. Si daca va uitati si la sume nu cred, spre ex, ca un director accepta 3500 de ron pe an salariu. Aprofundati ca inca cititul nu doare
    @ sergiu mare dreptate aveti
    @ 17.01.2010 necalificati se triaza an de an. Exista comisie d edisciplina care ar trebui sa isi faca treaba. Angajarea se face de catre CA al unitaii in care sunt si colegii dvs.
    @ 17.10.2010 15.15 partial adevarat. Sunt posturi ocupa de necalificati si in mediu urban. Modivul e unul cat se poate de simplu SALARIZAREA precara

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Liliana nu stiu la ce poza va referiti si nu vad care e motivul pentru care aruncati atata venin. Lumea se vede la fel indiverent unde suntem situati. Important e sa dorim sa o vedem
    VA doresc sa aveti calmul meu indiferent de situatie. Daca folositi putin autocontrol se poate

    RăspundețiȘtergere

Postări populare