19 dec. 2009

Se doreste reforma in invatamant?

In 30 iulie presedintele Traian Basescu a declarat la Radio Romania Actualitati ca o "intelegere intre oameni politici si sindicate blocheaza reforma din educatie". sursa
In 18 decembrie nominalizarea la Ministerul Educatie, Cercetarii si Invarii este un lider de sindicat, presedinte fondator, pe viata, a unei federatii din invatamant.

Asta inseamna ca Presedintele Romaniei nu doreste reforma in sistemul de invatamant decat la nivel declarativ?

In ceea ce ma priveste, FSLI, o sa sustina, in continuare, reforma si necesitatea reformei in sistemul de invatamat . Este necesar ca in secolul 21 sa se inceapa cu adevarat reforma chiar daca unii nu o doresc.

6 comentarii:

  1. N-am incredere in dl Croitoru, am fost 3 ani in FEN si am simtit ca practic nu exista sindicat, tot el e cel care a spart greva inainte de final si a facut praf miscarea sindicala , sper sa nu faca praf si ce-a mai ramas din invatamant.Din cauza lui m-am intors la FSLI in care sunt de 16 ani ( am vechime 19 ani) si care chiar actioneaza, care chiar face ce poate pentru oamenii scolii, macar voi FSLI nu ne tradati cum a facut-o Croitoru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai mediocru ministru n-am avut niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar daca "reforma" inseamna, de exemplu, renuntarea la titulatura care ii tine pe multi incompetenti la adapost? Oare sindicalistii cum au pledat?

    RăspundețiȘtergere
  4. Renuntati si la titularizare,renuntati si la salarii,renuntati si la al 13/lea salariu cu care mai puteai carpi pe ici pe colo,faceti clase de 30 de elevi dar angajati si un jandarm sau psiholog cu tine in clasa la cat sunt de rai copiii in ziua de azi!Si obraznici fara masura!Renuntati la toate ca la coloana voastra de dascal,gen Basil Dragosescu,Ion Creanga,Domnu Trandafir,Spiru Haret,Gr. Moisil,etc ati renuntat de mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt de acord sa se renunte la titularizare, apoi vom fi la mana unui director,daca ii cari sacosa sau daca ii place fata ta mai esti pe post ,altfel nu! Eu nu am dat un capat de ata nimanui,mi-am luat toate examenele invatand,nu am datorii fata de nimeni, deci nu voi cara sacosi nimanui!Concursul de titularizare este national,invata temeinic,si ,pe langa specialitate, invata metodica,este foarte importanta,si nu iti imagina ca o sa iei din prima concursul,este f greu. Mie imi cadea parul in suvite cand invatam pt. el, de credeam ca am cancer, si apoi cele 4 ore ale examenului aproape ca nu sunt suficiente pt cat este de scris,daca ai invatat!!!
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acesta lege este o mizerie, nu indreptata spre profesori, ci spre urmatoarele generatii de elevi.
    Cine mai ramane in invatamant in aceste conditii? Oare nimeni nu-si pune problema asa?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare