19 dec. 2009

Incadrarea absolventi PIPP Maramures

Ieri, 19 decembrie 2009, a avut loc sedinta comisiei paritare ISJ MM-SLI.MM.
Un punct pe ordinea de zi a fos incadrarea absolventilor PIPP pe care o atasez.
Totodata a ramas in analiza structra PJ in anul 2010 si reorganizarea Centrelor de executie bugetara, pe care o sa le aborfdam in seidnta de comisie paritara din data de 5 ianuarie 2010


30 de comentarii:

  1. Aceasta hotatare se refera doar la cei din Maramures?
    In judetul Cluj ce se intampla?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact!

    Comisiile din celelate judete TREBUIE sa se intalnesca pentru a lua decizia pana la sfarsitul anului 2009 sau intalnirea este optionala? Cine a initiat intalnirea?

    RăspundețiȘtergere
  3. De la 1 ianuarie 2010, absolventii Bologna I vor fi incadrati conform legii salarizarii unice ca si profesori II ? Atunci si profesorii SSD care si-au continuat studiile si-au fost incadrati profesori I de la 1 septembrie 2009 , vor ,,redeveni" iar profesori II ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Inititiva intrunirii Comisiei paritare ar trebui sa vina din partea Sindicatelor, care ne reprezinta interesele si la care cotizam zilnic.
    La Constanta ce se intampla in acest sens?
    Liniste si pace ca doar vin sarbatorile!Pentru unii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si in Prahova e liniste. Nu e prima data cand am semnalat ca sindicatul din acest judet este mult mai apropiat de inspectoratul scolar si, cum acesta vede in absolventii PIPP o amenintare-ca doar statutul de profesor si salariile ar fi date din buzunarul lui,nu se vede nicio sansa de a se face ceva in privinta acestor oameni care au o facultate si care lucreaza in domeniul inv. primar/preprimar. De ce, domnule Pop, nu se iau decizii la nivel national?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt educatoare cu liceu pedagogic, am o facultate de stat de 4 ani la zi (ultima promotie de 4 ani), am modulul pedagogic facut nu ca optional ci ca materie obligatorie lucrand in invatamant de peste 20 de ani. Cum este normal sa fiu platita? Institutor sau profesor?
    De ce sunt ridicati in slavi cei cu PIPP?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum adica platiti conform legislatiei la data emiterii deciziei? Nu exista grile pentru profesor pentru invatamantul prescolar sau primar la data emiterii deciziei. Eventual se schimba incadrarea doar in cartea de munca, dar raman cu aceasi salarizare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar asa! Expresia ,,conform legii in vigoare,, este cea mai mare gaselnita a mai marilor zilelor noastre. Asa scapi de a da o explicatie sau de a lamuri o anumita chichita legislativa pasand aceste sarcini neplacute celor aflati pe trapta ierarhica inferioara tie profesional.Chiar daca va parea ca sunt adepta centralizarii, eu inclin sa cred ca reprezentantii MECTI si ai tuturor sindicatelor din invatamant ar trebui sa se aseze la masa trataivelor si sa stabileasca cine si cum trebuie incadrat si salarizat la nivel national.Grila aparuta in legea salarizarii unice nu acopera toate situatiile din viata reala si aastfel creaza multe nedreptati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai sa ramaneti cu cei cu PIPP atunci daca ii considerati superiori altor facultati si sa vedem unde o sa ajunga invatamantul.

    RăspundețiȘtergere
  10. OU 40 a devenit Legea 230 prin votul din 9 noiembrie al Senatului. Aceasta a fost amendata, astfel ca vor fi profesori si colegii cu liceu pedagogic si facultati cu profil pedagogic, iar salarizarea va fi cea de profesor de la 1 ianuarie 2010 asa cum se specifica la punctul II al legii.
    Legea a fost promulgata pe 15 decembrie si urmeaza sa fie publicata in MO in urmatoarele zile. D-l Pop cunoaste foarte bine situatia colegilor cu PIPP inca de la initierea primelor actiuni. Cititi pe forumul institutorilor topic-ul "O, ce veste minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari domnule POP! Ma bucur ca , in sfarsit , v-ati amintit de noi. Dar trebuie sa subscriu la cele srise de colegii mei.: ordonanta 40 explica clar ca cei din inv. primar vor fi incadrati ca institutor I , salarizarea fiind sub nivelul profesorului II, in timp ce ceilalti de la alte specialitati sunt profesor I.. Puteti bate fierul cat e cald si sa rezolvati si aceasta problema?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt educatoare cu liceu pedagogic din 1982. Am terminat o facultate cu profil de arta in 2008, studii de lunga durata, la zi. Sunt titulara la o unitate cu profil de arta ( Gradinita de Arta, structura a Liceului de Arta, Baia Mare). Am facut modulul pedagogic in cei 4 ani de facultate. Cum ar trebui sa fiu incadrata: Institutor I sau Profesor?
    Repet: studii de specialitate in unitate cu profil de arta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce vina au cei care au facut liceu pedagogic + o facultate inainte de aparitia PIPP? De ce trebuie sa fie discriminati?Pentru a fi platiti Profesor sa urmeze cursurile PIPP? Sindicatele de ce nu-i reprezinta pe toti la fel?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu propun ca absolventii de PIPP sa fie incadrati ca si femei de serviciu la Eo/gas si Renel!

    RăspundețiȘtergere
  15. "Mult zgomot pentru nimic". De ce va inversunati doar impotriva absolventilor PIPP? Solicitati dreptul de a fi incadrati ca profesoriI , fara a dori sa moara capra vecinului. De ce nu spuneti nimik despre faptul ca absolventii Bologna II(3 ani) sunt tot una cu absolventii de facultate de 4 ani? Daca ati facut o alta facultate si sunteti nemultumiti de incadrare, de ce nu va cautati post in specialitate? Absolventii PIPP lucreaza IN SPECIALITATE , AU sTUDII SUPERIOARE si NU sunt incadrati corect. Oricum totul este la nivel de comisie paritara , deci se poate incalca asa cum se incalca si dreptul la reducerea cu 2 ore a normei didactice la invatatori.
    Apropo de ultimul comentariu: putin respect pentru categoria de oameni din care unul/ una care v-a invatat sa cititi si sa scrieti!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce PIPP facut la distanta? Fi-ti seriosi! De
    Deci, cine are PIPP va fi profesor, ,iar un invatator cu liceu pedagogic+facultate istorie, romana, geografie, limbi straine etc. ce va fi? Eu stiu ca in profil pedagogic inseamna cu pregatire de profesor.Sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  17. La cine se refera cand se spune absolvent de liceu pedagogic+facultate in profil pedagogic? Pentru ca la inceput se spune clar ca ptr. prof. sunt absolventi.... in profilul postului.Pai, nu aici se incadreaza cei cu PIPP?

    RăspundețiȘtergere
  18. O invatatoare care a terminat acuma ia in mana putin peste 900 ron si stiti ce munca grea este la clasele mici iar un profesor de ed.tehnologica,ed.plastica sau eucatie fizica ia 2000 ron!E echitabil?Nu se poate face nimic in acest sens,referindu/ma la faptul ca si eu am aceleeasi studii doar ca sunt incadrata institutoare?!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ar trebui... Daca ti se recunoaste o diploma si ti se da dreptul sa lucrezi in invatamant, atunci chiar nu-nteleg de ce este o alta incadrare. Ori esti profesor, ori nu mai esti...

    RăspundețiȘtergere
  20. Invatatorii care au terminat o facultate in alta specializare decat PIPP si sunt atat de bine pregatiti, de ce nu trec pe specialitatea care o au pe diploma? Atunci vor fi profesori si vor fi platiti corespunzator studiilor.Pana ce nu au aparut absolventii PIPP,au fost multumiti cu incadrarea de institutor,au stat linistiti,acuma cand prin multe eforturi absoventii PIPP si-au castigat dreptetea,tup si ei cu atata rautate si ura. Absolventii PIPP majoritatea au liceul pedagogic, colegiu pedagogic si o mare vechime in invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am absolvit Liceul Pedagogic- învăţători- cu durata de 5 ani, iar în 2002, Colegiul Universitar Pedagogic cu durata de 3 ani, pe diplomă scrie institutor- muzică. Sunt încadrată ca institutor II la ciclul primar. Am o vechime de 35 de ani în învăţământ. Vă rog, dacă ştiţi careva, să mă informaţi corect cum voi fi plătită de la 1 ianuarie 2010, tot ca institutor ori ca profesor SSD? Vă mulţumesc pentru răspuns. Visele de azi să devină realitate, speranţele de mâine- împliniri, orice cădere- un pas
    înainte, gândul bun şi fericirea să vă însoţească mereu. ANUL NOU să vă aducă ceea ce nu aveţi, să aveţi parte de ceea ce vă doriţi, să fie un an al înţelegerii, armoniei, dragostei şi fericirii. “La mulţi ani!”

    RăspundețiȘtergere
  22. institor II veti fi plarita si de la 1 ianuarie, deoarece ati absolvit Colegiul Pedagogic .

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna seara.Eu am liceul Pedagogic si Facultatea de Stiinte Economice in sistem Bologna.Puteti sa+mi spuneti cum voi fi incadrata?

    RăspundețiȘtergere
  24. elena dumitrescu12.01.2010, 13:35

    Alooooooooooooooooooooooooooo!!! Cuconule, du-te mamă pe specialitate dacă vrei să fii profesor.In inv. primar este CORECT să fie încadraţi cei cu PIPP. Eu nu pot sa mă duc să predau, spre exemplu, istoria ptr că nu am ...diplomă. Mătăluţă de ce să poţi să predai la înv. primart dacă nu ai ...DOCOMENTE. Mai învaţpă tată, dacă vrei să fii ...profesor PIPP.

    RăspundețiȘtergere
  25. elena dumitrecu12.01.2010, 13:39

    Institutor I. Dacă aveati facultatea in domeniu ped. deveneati prof. inv primar.

    RăspundețiȘtergere
  26. CINE MĂ AJUTĂ CU UN RĂSPUNS?
    Sunt absolvent PIPP , Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei Suceava şi masterand tot în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, DOMENIUL: master interdisciplinar(Ştiinţe ale Educaţie, Ştiinţele comunicării, Management)
    Programul de studii: Managementul instituţiiloe educaţionale.Acest master mă ajută să devin prof I în învăţămantul primar?
    Cu multe mulţumiri, Adina

    RăspundețiȘtergere
  27. in prezent sunt educatoare si sunt incadrata ca instit I cum voi fi incadrata de la 1 ianuarie 2010 daca am absolvit Lic.Pedagogic(5 ani)+FAC.matematica+MASTERAT (MANAGEMENT EDUCATIONAL)

    RăspundețiȘtergere
  28. Am citit tot ce s-a scris pe aici. Am umplut buzunarele unora care au infiintat fel de fel de "facultati" in speranta unui salariu mai mare. Ce facem acum? Ne scoatem ochii unii altora. Dupa parerea mea ne-au adus unde au dorit. Si eu sunt absolventa de liceu pedagogic, 5 ani, colegiu si facultate. Pentru ce le-am facut? Pentru salariu. Ce stiu? Stiu ce am invatat in liceul pedagogic, restul nu a fost decat timp pierdut, bani pierduti, nervi macinati... Mai mult decat salariul ma doare bataia de joc la care suntem supusi si lipsa noastra de solidaritate. Degeaba suntem multi...

    RăspundețiȘtergere
  29. - Am absolvit Liceul Pedagogic ,5 ani, specialitatea educatoare
    - Am diploma de absolvire a Colegiului Pedagogic specialitatea inv. primar-prescolar(UBB Cluj-Napoca)
    - Am licenta in invatamant primar prescolar- sistem Bolonia cu diploma de licenta (UBB Cluj-Napoca)-act de studiu pe care este specificat-PROFESOR INV. PRIMAR, PRESCOLAR
    Intrebare: Potrivit carcotasilor, chiar nu merit sa fiu platita ca profesor?
    Mai am si 30 de ani de activitate in inv. prescolar!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Cum vor fi platiti absolven'ii Bologna I,ca prof.S,sau ca prof.SSD?Legea 330/2009 precizeaza la art.38 ca salarizarea absolventilor ciclului I si II Bologna se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata S,dar in grilele de salarizare absolventii Bologna I,sunt considerati prof.SSD.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare