15 dec. 2009

Boc baga la apa banii de carte - 130 lei in loc de 100 euro

Ministrul interimar al Educatiei, premierul Emil Boc a anuntat ieri seara ca profesorii vor primi, incepand de astazi, banii de carte. Mediafax scrie ca fiecare dascal va incasa, pe baza unui decont, suma de 130 de lei, in conditiile in care legea prevede un sprijin financiar de 100 de euro pentru achizionarea de manuale si materiale didactice. Altfel spus, banii de carte au intrat la apa.

Banuiesc ca e un calcul in baza proiectului de buget (care avea 12 milioane de euro prevazuti in loc de 27 de milioane de euro). Adica 12 milioane de euro impartiti la 275000 de persoane beneficiare ne duce undeva mai departe de 130 de ron. Dar cum bugetul nu a fost realizat se poate spune ca sunt pe la 130 de ron.

Se pare ca ministerul incearca sa ne imbuneze putin. Din pacate insa nu se aloca nici acum suma intreaga. Noi vom merge in instanta si vom cere toti cei 100 de euro, nu doar 130 de lei, cat spune Boc.


Banii de carte vor sosi de la Ministerul Educatiei, prin inspectoratele scolare si vor fi distribuiti catre toate unitatile din judet, urmand ca apoi sa ajunga si la dascali...

E greu insa de crezut ca o sa se reuseasca in perioada care a ramas pana la sf anului se vor reusi folosirea si decontarea sumelor


Voi reveni cu amanunte.

idetalii pe citynews

35 de comentarii:

  1. Va multumim pentru informatiile pe care ni le dati.
    Ca si alti cititori, asteptam insa lamurirea cu privire la sporul de doctorat.
    Chiar nu putem avea opinia unui jurist sau macar a ministerului?
    Poate ne puteti onora promisiunea pe care ati facut-o cind ati spus ca ne veti informa despre ordinul dat si la care se pare ca si-a adus aportul d-l Catalin Croitoru.
    Sau sa credem ca a fost doar o alta manevra electorala pe langa multe altele cu care am mai fost prostiti.
    Asteptam insa, ca sindicatul sa se informeze...pentru a avea in continuare convingerea ca nu suntem degeaba membri ai sai.
    Sa auzim numai de bine...!

    RăspundețiȘtergere
  2. da va multumim pt banii de carte dar va semnalez ceva care sper sa nu fie decat local in sectorul 5. azi e 15 decembrie si nu s-au primit salariile nici pana acum, vin sarbatorile si nu avem nimic, si asa sunt taiate cu vreo 3 milioane, ce naiba se intampla nu ne mai luam salariile de sarbatori>???????

    RăspundețiȘtergere
  3. voi v-ati luat salariile/? scriem pe forumuri si ramanem cu vorba, nimeni nu face nimic, ratele si facturile tipa la usa si noi n-avem nimic.ne-ati lasat balta/???

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici in sectorul 6 nu s-au dat salariile. De precizat ca retinerea pe luna noiembrie este de 15.5% Unde este sindicatul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sindicatul si-a incasat onorariile. Credeti ca ii mai pasa de noi? Ce ar fi sa ne retragem toti din sindicat, sa nu ii mai platim degeaba?

    RăspundețiȘtergere
  6. nici noi nu am luat salariile,e strigator la cer!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu cred ca puteti genetraliza. Fiecare dintre dvs are un lider de unitate si unul de sector/judet.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita!
    Ati votat schimbarea? V-au schimbat! In sclavii zilei de maine si in "ne"parintii copiilor vostri. O sa va mai vedeti copiii la ora de culcare (poate) cand o sa le spuneti noapte buna. Tocmai ne-au ajutat astia din conducere sa devenim sclavi cu acte in regula.
    Sa traiti bine! Economia, intreprinzatorii au fost distrusi sau "s-au sinucis", urmeaza sanatatea si invatamantul!
    Un tovarasesc "Sa traiti bine", asa cum v-ati asternut!

    RăspundețiȘtergere
  9. din ce am inteles eu (nu am reusit sa vad deocamdata ordinul, nici nu stiu daca exista) este vb de colegii nostri care au sustinut doctoratul anul acesta si care sa beneficieze de la 1 dec de acest spor pentru a intra in 2010 cu un salariu mai mare.
    Oricum acest spor se acorda de la 1 ianuarie.
    O sa revin cu amanunte in limita posibilitatilor

    RăspundețiȘtergere
  10. sa ne rugam ca la anul sa ne luam salariile. cei de la conducerea tarii sunt disperati. pt 2010 nu sunt bani de salarii si pensii. posibil ca pe tot parcursul lui 2010 TOTI bugetarii sa fie trimisi cate 5 zile in fiecare luna in concediu fara plata. daca nu le iese varianta asta atunci vor recurge la disponibilizarea celor 150000 de bugetari. n-au incotro. daca nu se imprumuta , romania intra in incapacitate de plata.

    RăspundețiȘtergere
  11. can ati vazut politicieni disperati?
    ei isi vad d einteresul lor nu a tarii.
    Disponilizam si parlamentari.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai rau este, d-le Pop, ca si sindicalistii nostri isi vad numai de interesul personal...printre care si dv.

    RăspundețiȘtergere
  13. ???? nu va contrazic... insa poate imi spuneti si mie ce interes personal vedeti la mine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt sigur ca dv ati primit salariul, poate chiar si un bonus, de sarbatori. Numai in invatamant NU ofera sindicatul niciodata nici macar o ... felicitare de sarbatori, ca de altceva nici vorba. Si totusi unii oameni nu au primit macar salariul pentru care au muncit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va poate spune olegul meu, liderul de sindicat de la liceul la care profesez, ce salariu am primi. Mai mult la nivelul municipiului Baia Mare am primit si eu doua tichete cadou de 50 lei.
    Eu stiu ca in MM (de care raspund in timpul ramas de la FSLI) salariile s.au luat in acest moment.

    RăspundețiȘtergere
  16. Maria
    Pentru decontarea sumei sunt valabile chitantele eliberate de CCD sau cele cu care ne-am achitat cursurile de masterat?
    Va multumim ca ne tineti la curent cu informatii. Sa va dea Dumnezeu sanatate, liniste si putere sa ne reprezentati si sa va luptati pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
  17. totusi nu ne-ati raspuns nimic referitor la primirea salariilor pe decembrie, Bucurestiul n-a luat inca banii, va puteti interesa undeva ?La scoli ni se zice doar ca nu se stie nimic, nici ca se iau nici ca nu, daca ramanem de sarbatori neplatiti cumva, liderii de sindicat de aici dau din umeri nu stiu nimic si nici nu le pasa.Reiau informatia pe care o repet mereu peste tot, la noi in scoala sector 5 liderul de sindicat nu a fost ales ci impus de catre directiune si toti cei care au mai avut curajul sa intrebe cate ceva referitor la drepturile noastre incalcate flagrant si sistematic au avut parte de represalii si razbunari din parte directiunii, persecutii pe fata mai rau ca in comunism , si toata lumea tace.unde sa ma mai adresez>??????

    RăspundețiȘtergere
  18. DIRIGINTII CLASELOR a XIIa MERG TOATA SAPTAMANA ASTA IN SCOLI PENTRU INSCRIERI BAC, DESI SUNTEM IN CONCEDIU FARA PLATA.NOI NU AVEM ACELEASI DREPTURI ?????NOI DE CE SA VENIM ZILNIC DACA NU NE LUAM SALARIUL???

    RăspundețiȘtergere
  19. -ospatul guvernantilor continua
    -ramasitele care raman pe masa sunt impartite bugetarilor
    -ne-a venit si noua randul
    -130 lei in loc de 100 euro
    -basescu spune la aparat-solidaritate
    -despre ce oare vorbeste ?
    -poate ca unii dintre colegi imi vor raspunde : cat la suta din cotizatia sindicala din jud. d-voastra este returnata grupelor sindicale pentru cheltuieli interne ?
    -va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. din ianuarie 2010 se aplica noua grila de salarizare?sau ramanem cu vechile grile?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua,domnule Pop!De ce in Maramures nu v-ati mobilizat sa reuniti comisia paritara ca in restul judetelor? De ce inspectoratul baimarean raspunde cu ,,probabil se va intampla in ianuarie'',cand celelalte judete si-au postat deja hotararile pe forumuri? Nu dormiti,dragi lideri de sindicate!E vremea de actiune.Cei care au absolvit cursuri universitare asteapta sa-si primeasca statutul de profesor si remuneratia din septembrie.De partea cui sunteti,fratilor? Incet,incet incep sa cred ca ar trebui sa ne contituim intr-un nou sindicat.O vreme ar functiona mai cu folos pentru noi,pana sa se ,,infrateasca si el cu cei de sus''.Hai,la treaba ca bani va intra frumusel in buzunare!!! Faceti si voi performanta,ca noi cei multi....Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  22. As dori sa stiu daca acesti bani sunt pentru cererile facute de cadrele didactice in octombrie 2008 si neonorate in 2009 sau pentru cele din octombrie 2009.

    RăspundețiȘtergere
  23. Secretarul de Stat Ovidiu Baba a trimis comunicatul de pe 15 NOIEMBRIE ! repet NOIEMBRIE! Ce s-a pazit ?

    RăspundețiȘtergere
  24. nici la noi nu s a ales nici un lider de sindicat iar la noi in scoala sunt toate cele 3 sindicate,toti au fost pusi"de sus" si nici unul nu stie nimica,toti sunt pe langa orice situatie mereu!!!
    Iar salariile nici azi nu s au luat nici la noi,maine facem o saptamana de cand trebuiau date si nimeni nu stie "nimic".
    Au dreptate anonimii cand va critica pt ca nu faceti nimic, sunteti totusi secretar la organizatia de la centru ,nu? Ar trebui ,cred sa aveti un raspuns,sa va agitati un pic,macar de dragul salariului pe care il luati de la sindicat,ca nu cred ca faceti munca patriotica!!! In nici un caz!

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Maria NU
    @ 6.54 Din discutiile cu colegii mei de la FSLI Bucuresti sector 1/6 am inteles ca ieri s/a rezolvat problema salariilor.
    @ 10.57 Pentru luna decembrie consider ca trebuiau acordate trei zile de concediu fara plata care ar acoperi diminuarea cu 13,5 % a salariilor asa cum prevede legea. Din pacate "geniala" solutie gasita de MECI duce la sacrificrea dirigintilor de clasa a XII-a care sunt mult mai constienti decat guvernantii vremelnici.
    @ Mihai Contanu La Maramures se returneaza 15 % in grupe si 5 % pentru lider lunar.
    @ 13.20 Se aplica legea salarizarii unitare
    @ 14.33 Comisia Paritara se poate intruni doar daca participa ambele parti. Sper ca maine reprezentantii ISJMM sa fie prezenti. Craciun fericit!
    @ 15.08 Da, sunt pentru cele din 2008. Diferenta pana la 100 euro urmand sa fie recuperata in instanta de catre sindicatul judetean.
    @ 17.38 Despre ce comunicat vorbiti?
    @ Ana Critica constructiva nu ma deranjeaza. Liderii de unitati ii alegeti si schimbati d/voastra, iar daca salariile intarzie, principalii vinovati sunt directorii si primarii pe care sindicatele judetene ar trebui sa ii actionaze in instanta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Acum ca ministrul educatiei va fi Catalin Croitoru sa vedem ce va fi. Inainte cand era sindicalist cadrele didactice duceau o viata stim cu totii....! Sa vedem domnule ministru ce mare branza vei face!Cred ca ar trebui sa nu mai fim de acord cu cele 4 zile de concediu fara plata din ianuarie...sa gaseasca resurse din alte parti! Am impresia ca vom fi ca in Republica Moldova....niste biete slugi ale statului....

    RăspundețiȘtergere
  27. Numai in liceul dvs.s-au dat tichete cadou d-le POP,eu tot in Baia Mare lucrez si n-am primit nimic?

    RăspundețiȘtergere
  28. @ 17.56 A fost pentru o zi. toti sunt o apa si un pamant
    @ 19.43 Ciudat. Difera aceste tichete de la liceu la liceu si depind foarte mult de veniturile extrabugetare ale liceului.
    O sa incerc sa fac si eu o centralizare a lor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pai nu le mai da primaria? adica depinde de director?Sunt curios ca venituri extra are lic.dvs.sau e directoarea mai cinstita?

    RăspundețiȘtergere
  30. PRIMARIA DA PENTRU UNITATILE CARE NU REALIZEAZA VENITURI EXTRABUGETARE, LA NIVELU M BAIA MARE.
    Insa la nivelul liceelor exista aceasta posibilitate.
    Iar in judet sunt primarii care au acordat 6 tichete

    RăspundețiȘtergere
  31. TREZITI-VA DOMNILOR! Mai cerem si euro cand vin disponibilizarile peste NOi! Se mareste nr. de elevi la clasa, se calculeaza salariul?elev/, se inchid scolile i-IV ,de la tara, credeti ca ne mai "arde" de tichete?????
    Ce ne spuneti de aceste lucruri, ori dvs sunteti scutiti ...de restrangeri...pt. ca sunteti lider????De unde ati mai scos si treaba astasi mai ziceti ca nu aveti interese, dvs, lideriii! RUSINE! Aparati-ne interesele ca de aia sunteti acolo sau vreti sa ajungeti in Parlament, unde oricum nu aveti salariul nostru
    VREM SA NE PASTRAM LOCUL DE MUNCA CHIAR CU SALARII MAI MICI DOMNILOR ... ASTA E ADEVARUL! Unde ne mai ducem la 50 de ani sa ne recalificam???? La Spiru H ??/
    De la tara nu vor mai veni copii la licee...v-ati gandit la aspectul asta??? Daca se comaseaza scolile...vom avea abandon scolar...cat cuprinde...!!!credeti ca nu veti fi afectai si DVS????/
    Se leaga lucrurilr...asa ca mai reflectati cand sunteti de acord cu finantarea si cu comasarile de la tara...!!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. In sectorul 6 am luat salariu abia luni 21.12.2009, cu toate ca ziua de salariu era 12.12.2009.

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt din CS si am primit 100 de Euro. Va trebui sa restituim diferenta sau pe 2009/2010 primim 130 ron?

    RăspundețiȘtergere
  34. Referitor la banii de carti...Dupa ce ca primim mai putin, acum nici macar acei bani nu ni se dau.Am inteles ca daca sunt in concediul de maternitate nu beneficiez de acei bani pe baza unei legi din octombrie. Mentionez ca am fost in activitate anul trecut pana in iunie inclusiv si am depus acea cerere. Va rog sa ma lamuriti, beneficiez sau nu de acei bani?Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  35. problema disponibilizarilor o sa fie strict legata de numarul de elevi
    nustiu idn ce resurse este alocata 100 de eruo in loc de 130 lei.Oricum trebuie recuperata diferenta in instanta.
    Beneficiati, chiar daca acuma sunteti in maternitate

    RăspundețiȘtergere

Postări populare