4 mai 2009

o mica sinteza a zilei de azi

imi cer scuze dar programul de azi nu mi-a permis sa raspund tuturor postarilor de pe forum, e-mail si sms. Stiu ca exista confuzie in momentul de fata in sistem in randul tuturor.
De la ora 12.00 pana la ora 18.20 am fost la MECI de la 19.00 la 20.00 am fost la Antena 3 iar de la 21.00 la 22.00pe http://www.stirileprotv.ro/
La ora 15.00 cand am iesit ptr a intra in direct la Prima TV si am sustinut ca greva va fi maine, era datorita a ceea ce era in discutie pana atunci. Am reintrat in sediu MECI si am continuat discutiile. Elementele s-au modificat.
Am sa sintetizez ce s-a intamplat astazi.
Faptul ca ministrul eduucatiei a modificat data tezei unice ne-a obligat si pe noi sa nu facem maine greva. Este decizie a referendumului ca boicotam tezele unice iar maine nu mai avem teza unica.
Intalnirea de miercuri va confirma sau nu daca in data de 7 mai se va face sau nu greva, evident dupa consultarea birourilor operative. Asta daca nu decaleaza iarasi datele
Am postat si comunicatul comun, care reprezinta o sinteza a ceea ce s-a discutat azi.
Ceea ce va pot spune e ca mandatul nostru era acela de a nu ceda si asta am facut azi.
In conditiiile in care tezele nu se mai dau maine si sunt reprogramate pe 7 mai nu rezolva tensiunea din sistem.
In acelasi timp stiu ca semnalu de solidaritate din scolile din tara faceau ca maine sa fie o greva bine sustinuta (ex. din datele de la ISJ MM pot spune ca dora 6 scoli nu faceau greva maine). Acest lucru demonstreaza ca suntem o forta.

Zilele de maine si poimaine pot clarifica situatia.
maine la 10.00 la sediu MECI are loc comisia de Dialog Social cu privire la modificarile de metodologoii si evident se va aborda si problema de azi.
la ora 12.00 la sediu M Muncii pe legea salarizarii unitare

pentru data de 6 mai ora 10.00 la sediu FSLI este programata sedinta reunita a birourilor operative ale federatiilor din invatmant unde sunt asteptati si m muncii, m finante, primul ministru si m educatiei.

Declaratia de azi a d presedinte Basescu nu vreau sa o comentez decat ca IN ROMANIA NU MAI EXITA DORINTA DE REFORMA IN SISTEM.
Totul este privit din prisma numarului de vot.
P.S. imi cer scuze ca poate nu sunt coerent in exprimare

26 de comentarii:

  1. D-le Pop daca mai sunteti intrebat daca "nu ne intereseaza copiii?" (evident cu rautate si unilateral), raspundeti-le va rog, ca ne intereseaza in egala masura in care ii intereseaza si pe politicieni si in egala masura in care-i intereseaza si pe parintii elevilor nostrii viata copiilor nostri personali, ca doar si ai nostrii trebuie sa traiasca.
    Sunt revoltata peste masura.Ar trebui sa ne facem toti moderatori tv, deoarece acolo putem spune orice, oricand fara teama de a gresi.Noua insa ne sunt rastalmacite cuvintele permanent.Din pacate s-a ajuns in situatia in care invatamantul este tavalit de toti neavenitii.Spunea Guran ( a se vedea ca nu-i mai spun domn) ca am primit bani in anii precedenti si nu i-am cheltuit, dar nu spune in ce perioada a anului au fost primiti ( a se vedea toata treaba contabiliceasca cu anul financiar bla, bla, bla care ne-a iesit pe nas).
    De la invatamant apolitic centrat pe elev, am ajuns la un invatamant politizat peste masura.
    Am fost alaturi de d-vs in timpul emisiunii de la Antena 3 si ce n-ati putut spune d-vs, am spus eu chiar daca nu m-a auzit doar televizorul..
    Cu respect pentru munca si tenacitatea de care dati dovada, profesor, director, mama si contribuabil in acelasi timp)

    RăspundețiȘtergere
  2. n-ati fost coerent nici la tv. nu va mai crede nimeni. unde este ordinul MECI care sa amane data la care se sustine teza la romana? ati inghitit minciuna asta sau vreti sa ne-o bagati noua pe gat!

    unde e nota MECI care sa o anuleze pe precedenta, care cere isj-urilor sa taie salariile? unde sunt fondurile care sa fie investite? la ce bun o comisie de evaluare a investitiilor daca nu sunt bani de investitii?!

    nu suntem oligofreni, putem trage linie si aduna. va e teama de o greva generala la fel de putin pe cat se tem ministrii de ea.

    lista aia de nimicuri este o porcarie, o lista de sperante pe care nimeni nu o va pune in forma legala si nici nu o va mai lua in seama maine.

    va dati seama cum ati acoperit cu ridicol intregul corp profesoral??? rusine!!

    dati-va toti demisia, din sindicat si din invatamant!

    ce sa mai adunati voturi iar, ce sa va mai consultati!! am votat deja pentru greva generala, vrem GREVA!!! am ajuns sa ne dea lectii tatoiu si guran, am ajuns sa avem lideri ce stau 6 ore la "negocieri" si ies spunand ca nu s-a rezolvat nimic, dar nu mai e greva! am ajuns sa ne spuna ministrul educatiei ca greva se suspenda, si nimeni sa nu o contrazica~!

    CUM NU VA E RUSINE! NU NE MAI DUCETI CU ZAHARELUL.nu dvs stati intre copii, nu pe dvs va injura parintii si elevii pe toate saiturile, prin toate scolile, in toata romania.

    DEMISIA, A VOASTRA SI A INCAPABILEI DE MINISTRE, CARE, ADORMITA CUM E, TOT V-A DUS DE NAS!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviu, te-a făcut pulbere azi Moise Guran!!! Nu te mai expune, mai ales dacă eşti obosit! Înţelege oricine că e greu să dezbaţi problemele noastre după alte 6 ore de dezbateri, dar practic nu ne-ai luat apărarea când Guran ne jignea! Nu ştiu câţi înţeleg asta!
    În plus, rămânem doar cu ce aţi discutat pe 4 mai??? În continuare îi voi spune fiică-mi că "N-AM"????? Elevilor le voi spune că NU-S bani de materiale didactice???

    Liviu, nu putem renunţa acum!!! Vor mai fi încă 4 ani de umilinţe!!! Nu ne trădaţi!!! Oamenii din învăţământ VOR GREVĂ!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu numai el jignea
    parca eram tinta lor
    iar atacul in "haita" e la moda.
    nu stiu exact l acare atac nu am reusit sa fac apararea ca eu nu le mai stiu numarul
    multumesc pentru sfaturi

    RăspundețiȘtergere
  5. ptr Anonim
    coerenta e grea atunci cand toata lumea este impotriva noastra ( in speta parintii, moderatorii si chiar unii profesori)

    Eu nu am inghitit nimic
    astept si ordinul si nu vreau sa bag nimic pe gat

    nota MECI s-a dat in urm ahotararii de guvern
    celelalte puncte sun cele desprinse din realitate

    greva e ultimul lucru de care imi e frica

    ptr dvs sunt nimicuri pentru altii sunt lucruri multe

    o sa vedem maine si poimaine
    Noi aveam mandat de boicotare a tezelor unice
    daca maine nu e teza ce facem?


    chestia cu ridicolul e relativa

    crd ca demisia ar trebui ceruta in alta parte

    sunt curios ce raspunsuri aveati dvs ptr toti cei trei din platou

    maine la ora 9 o sa fiu din nou la Antena 3
    poate reusesc sa transmit o parte din mesajele dvs

    in rest
    numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  6. ne vorbesc elevii pe la colturi...citez doar doua exprimari: "iar e greva, iar vor profesorii astia bani" sau "sper sa li se scada salariile, nu sa li se mareasca".
    mi-e si jena sa merg maine la scoala (de fapt azi)
    vad ca nimeni nu-si mai aminteste de greva de avertisment..in care mi s-au taiat cele 2 ore din salar...si tot nu s-a realizar nimic..acum luam aceeasi "tzeapa"

    RăspundețiȘtergere
  7. deci sunteti de acord cu principiul sacrificii minime si beneficii maxime

    RăspundețiȘtergere
  8. floreteacher05.05.2009, 00:31

    NU POT SA CRED! Ati fost intre HIENE, nu intr-o emisiune tv! Pana si moderatoarea v-a intrerupt tot timpul. NU VA LASATI!

    RăspundețiȘtergere
  9. personal am avut impresia ca suntem singuri(noi profesorii) impotriva tuturor

    RăspundețiȘtergere
  10. al doilea anonim sunt. dle pop, nici nu am rezistat sa privesc intreaga panarama, ma scuzati, emisiune tv, in care ati fost victima moderatorilor.

    noi suntem victimele dvs si ale colegilor dvs care nu sunteti in stare sa dati nici macar o vaga impresie de unitate si vointa, si permiteti sa fim facuti de ras in fata societatii.

    tot vorbiti de mandat - AM VOTAT DEJA GREVA GENERALA! CE MANDAT MAI VRETI? sperati sa se mai razgandeasca suficient de multi incat sa nu mai fie nevoie sa mai faceti nimic?

    acele formulari savant necompromitatoare pe o hartie neoficiala - indiferent de prezenta acelor semnaturi, care consfintesc intreaga magarie - NU CONTIN NICIUN FEL DE OBLIGATIVITATE din partea nimanui. maine se vor preface ca au uitat. maine cand elevii ne vor rade in nas sau - cei mai cuminti - pe la spatele nostru.

    daca nu sunteti in stare dvs si colegii dvs - sa ne reprezentati, retrageti-va si lasati pe altii. altii care sa mai si apere interesele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  11. of of
    la cati anonimi sunt nici nu mai stiu cum sa raspund
    in aceste momete, din unctul meu de vedere, intreg corpul profesorla este victima.
    Unitate nu mai este, din pacate, nici in sala profesoral. Problemele sunt multe.
    Situatia recensamantului o cunosc foarte bine si la nivel de judet si la nivel national si credeti-ma ca o fac publica cand se termina toata tevatura asta.
    MANDATUL ERA PENTRU BOICOTAREA TEZEI CU SUBIECT UNIC. Va intreb : daca teza se amna pana joi noi ce trebuia sa facem maine?
    Scopul e unul singur
    Sacrificii minime beneficii maxime.
    Astept sugestii in legatura cu ce trebuie facut.
    Accept mereu critica, mai ales constructiva

    RăspundețiȘtergere
  12. ok, hai sa punem problema simplu. cine vrea sa aiba o pozitie de forta (si bineinteles nu vorbesc de violenta fizica!) ar spune in felul urmator: vom boicota TSU. daca in termen de 2 zile (pentru ca deja ati facut acest compromis si timpul nu se intoarce), guvernantii nu retrag actele aberante care au bulversat sistemul de invatamant, daca nu incep negocierile REALE cu parteneri sociali, daca nu gasesc imediat resursele minime necesare invatamantului (si nu vorbesc de cresterea salariilor cu 50 %, n-am innebunit!) - si in plus, daca TSU sunt decalate din nou pentru a evita boicotarea lor, se trece FARA EZITARE la pasul urmator, si anume, greva generala incepand cu 7 mai.

    pana cand sa dam inapoi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa cum v-am spus mai devreme,chiar vor sa ne mai duca mult cu zaharelul guvernantii?
    Probabil ca ne vor promite marire de salariu cu 50 la suta exact cu o luna inainte de alegerile prezidentiale, cand vor avea din nou nevoie de votul nostru. Eu lucrez de 13 ani in invatamant si am invatat o lectie foarte grea de la politicieni: indiferent de culoarea lor politica, toti sunt " o apa si-un pamant"! Dupa fiecare greva ramaneam cu un gust amar acum din cate vad eu, incearca, din nou, sa dea vina pe noi ptr. ca elevii vor fi afectati de greva. Nu se gandesc la faptul ca ACTIUNILE NOASTRE SUNT CONSECINTELE nerespectarii promisiunilor pe care EI le-au facut? Ce ajung sa invete copiii de astazi din atitudinea CELOR CARE NE CONDUC? Va spun eu: SA NU-SI RESPECTE PROMISIUNILE, SA CALCE IN PICIOARE DREPTURILE SI DEMNITATEA CELOR DIN JURUL LOR, SA MANIPULEZE, SA MINTA CU NERUSINARE.... Ajung sa cred ca am ales gresit atunci cand, la o varsta frageda, am decis sa devin invatatoare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Intr-adevar, profesorii au fost dusi cu zaharelul din nou. Dureaza cam de mult timp acest lucru. Ajungem in punctul in care profesorii se tem de greva generala, datorita faptului ca, de atatea ori s-a dat inapoi, s-a renuntat la proteste in momentul in care ni se promitea ceva (un os aruncat cainelui, nu o masa in toata regula). Pur si simplu multi nu vor mai dori greva. Trebuie sa fiti hotarati, cei care ne reprezentati pe noi, dascalimea, si sa puneti punctul pe i. Din pacate, din atatea proteste, doar cel din anul 2000 a dat rezultate vizibile, desi profesorii nu si-au luat salariul o luna. Si daca intram in greva, materia cine o recupereaza? Nu noi? Si atunci de ce sa nu ne plateasca pt aceasta? Multi se tem ca nu vom fi platiti o perioada de timp si nu putem trai cu aer. Am ales un drum, MERGEM PANA LA CAPAT!

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Pop, iar ne-ati tradat!!! ( liderii ,nu doar dvs) Nici macar Dl Nistor,care parea cel mai incisiv nu mai e decat un mielusel. Vreti sa va spun cum zic colegii mei? "Cu ce i-or fi cumparat de data asta , ce li s-o fi promis? iar ca vor ajunge parlamentari? sau vreo viluta?" Ca ne umilesc guvernantii nu e nimic nou,dar si dvs? si atunci pt ce mai platim sindicatul? Doar ca sa aveti o leafa in plus? Aveti mandat pt boicot si greva, indiferent de data tezei, la familiile noastre se gandeste cineva? Sa ne lase in pace cu textele astea, ca nici macar manuale noi nu sunt in stare sa asigure...sa se ia din salariile parlamentarilor si sa se investeasca in manuale noi pt elevi,si apoi sa vb de grija fata de elev,ipocritii naibii!!! guran si alti asa -zisi "moderatori" facuti moderatori si oameni de tv cu scoala pe strada lor este doar unul din multii elevi pe care ii promovam de mila. Mare greseala ca nu i-am lasat cu 4 clase cat merita,dupa "bogatul" lor intelect) care intelect, oare????)Daca auzi niste texte si le repeti obsesiv nu inseamna ca esti la curent cu problema. Iar tatoiu asta a fost profa de mate,va dati seama cate meditatii a dat ca sa aiba bani sa se privatizeze? era sigur din aia care conditiona notele copiilor de meditatii,la ce caracter abject are, nu degeaba o roade cancerul, rautatea a imbolnavit-o.daca i-a fost asa de bine in sistem de ce nu a ramas , macar ca sa ne demonstreze cum nu e ea terorista.

    Nici copiii de gradinita nu mai cred in foi -fituici ca cea de aseara ,daca legea promulgata de pres. nu e aplicata ce va face sa credeti ca ce ati semnat aseara se va respecta? si ce ati semnat? in afara de mentinerea titularizarii pentru nimica nu ati semnat ca nimic nu ati obtinut! Sa nu ne mai puna pe acelasi plan cu doctorii ca aia iau mita en gros si en detail ,la doctor nu te duci cu un buchet de flori,sa fie clar!!!
    Daca cedati,eu ma retrag din sindicat si sunt la FSLI sa stiti, nu va mai dau nici un leut degeaba!!! Sa spuneti la tv ca nici supravegherea si corectarea la examene nu sunt platite si sa o vad pe urata aia patata de la parinti raspunzandu-va cate ore a facut ea la serviciul ei fara bani! Isi aduc copiii in clasa 1 la scoala si dupa 2-3 ani mai dau pe la scoala,doar ca sa zica "nu am ce sa ii mai fac dna diriginta", sa le fie rusine! Si noi cand eram copii aveam multe ore/ saptamana ,si nu am murit - invatam chiar si sambata, in caz ca nu se mai stie,si a iesit oameni din noi! Sa ii evalueze an de an si pe doctori, procurori ,ofiteri etc, si apoi sa se ceara examene peste examene profesorilor, si, in plus , competenti trebuie sa fie toti ,nu doar dascalii. Nu aveti ce mandat sa mai primiti,nu va mai ascundeti dupa degete! Greva, boicotare ca apoi tot noi asiguram si TSU si BAC-ul! NU va mai lasati cumparati ,ne faceti de ras, inca o data in plus! Dana

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu am sa va critic, doar va urez multa forta si mai ales perseverenta.Citind comentariile de mai sus, ici nu stiu ce as putea spune pentru ca toti au dreptate.Stiu un singur lucru, si anume ca nu vereau sa ni se "astupe gura" cu mizilicuri. As mai avea o intrebare: se poate pina la urma realiza pretransferul de la rural la urban si in ce conditii concret si unde gasesc scris negru pe alb?va multumesc si fiti hotariti ca si noi astia de jos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu cred ca e cazul sa va judecam noi, domnule Pop.Eu sunt unul dintre cei cu PIPP de pe forum. sunt convinsa ca nu ati stat degeaba. Eu ma tot intreb ca un om normal care traieste intr/o tara de politicieni descreierati de ce nu se poate sa dea doamna ministru un ordin mic cum a dat domnul "ADORMITZEI" si sa fim si noi platiti in randul lumii (adica profesor I ca si cei de la gimnaziu cu studii Bologna). Ar fi foarte simplu si ar fi liniste si pace. Oricum nu se mai intelege nimic din sistemul asta de invatamant. Si nu e ilegal si anormal sa salarizezi pe cineva in baza unei legi care nu exista??????????

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Pop, cred ca niciun alt lider n-ar fi facut fata acelei emisiuni. Pacat ca ati fost impins in fata taman acum, ca sa luati dumneavoastra bobarnacele. E o tactica si asta...

    RăspundețiȘtergere
  19. Laura Dumitrascu05.05.2009, 13:28

    Sincer imi pare rau.....suntem foarte suparati de evenimentele pe care le traim si sunt convinsa ca nu este usor pentru nici una din parti: reprezentanti de sindicat , cadre didactice, parinti , copii... In aceste momente se speculeaza tot , moderatorii tv vor sa faca senzatie si ataca sub centura tot ce le pica la emisiuni doar , doar aprind un subiect mai diferit fata de alte posturi, acum ne inteleg lipsurile si vai ce ne compatimesc mai sa-ti dea lacrimile cand le auzi vorbele pline de compasiune, ba intorc foaia si iaca ce parinti necajiti prezinta si ce mai copii suparati de amanarea tezei....si ce sa mai spun de reactia noastra ...cei care traim cu adevarat din aceste salariide tot rahatul suntem pentru orice ne-ar putea aduce o cat de mica stabilitate financiara....cei dintre noi care traiesc din meditatii pe bani grei sau carora le mai merge cate ceva pe langa serviciu stau comozi si se cam dau dupa cum bate vantul ...chiar nu le pasa de greva noastra ci majoritatea sunt din categoria "spargatori de greva" care cred ca fac o impresie buna parintilor ca-i apuca in zilele de greva preocuparea pentru educatia elevilor...doar doar mai scapa si ei de acele injuraturi aruncate printre dinti de parintii cu buzunare goale ce nu-si permit pregatiri in particular ci ar astepta asta sa se intample pe la scoala cum " era odata pe vremea impuscatului"......Intrebare pentru colegii care mai intra cand si cand pe aici : aveti in colectivul vostru specimene ca cele pomenite mai sus??? cum sa reusim ceva fara a fi uniti? cum sa reusim ceva fara sa ne dezvatam de a fi rai si de a ne denigra intre noi?? medicii se apara unii pe altii, magistratii la fel.....noi nu..mergem pe principiul " sa moara vecinul sa-i iau capra.."

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt profesor in mediul rural din tarisoara asta a noastra mult incercata...Si grav este ca multe incercari vin de la proprii cetateni!Si nu unii oarecare:cei care ne tin destinele in maini...
    Nu sunt genul care aduce laude nemeritate, dar nici genul care nu lauda niciodata.De aceea pot sa spun ca eu consider ca ne-ati reprezentat onorabil la intalnirea cu "mai-marii"!
    Am urmarit cu foarte mare atentie ce se intampla in ultimele zile, stiu ca astazi la ora 10 ati discutat despre modificarea metodologiei de miscare care suporta schimbari datorita ordonantei 40/2009.O sa apara aceasta metodologie pana la data cand are loc sedinta publica pentru efectuarea pretransferarilor?Si daca nu apare, ordonanta 40 are aplicabilitate in sedinta din 19,20 mai 2009?
    Astept un raspuns cand veti gasi putin timp liber(stiu ca este cam greu)!
    Adresa mea de mail este:loredana_marinescu2@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  21. MONDONEWS: "SURSE SINDICALE SPUN CA NU SE MAI BOICOTEAZA NICIUN EXAMEN, IAR GREVA ESTE SUSPENDATA."

    ASA NE-ATI SERVIT INTERESELE? NENOROCITILOR!!!! TOTI SUNTETI NISTE NENOROCITI!! PENTRU UN LOC SIGUR SI PASTRAREA DIRECTORILOR, PENTRU BINELE PROFESORILOR DIN UNIVERSITAR, ATI CALCAT IN PICIOARE DEMNITATEA NOASTRA!!!!

    NIMIC PENTRU PROFESORII DIN PREUNIVERSITAR!! UN PROFESOR CU GRAD I ESTE ECHIVALENT CU UN GREFIER! DAR CEI CARE SUNT LA INCEPUT??? NOI SA MURIM DE FOAME?

    DOAR DRACU' O SA MAI VINA IN INVATAMANT, CATI CRISTOSI CARE SA SE SACRIFICE PE EI PENTRU A-I SALVA PE ALTII CREDETI CA SE MAI NASC IN ROMANIA???

    NEMERNICILOR!!! NICI MACAR N-ATI AVUT CURAJUL SA NE SPUNETI CA NE-ATI TRADAT DIN NOU, A TREBUIT SA AFLAM DE LA TELEVIZOR!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Să criticăm..., văd că la asta ne pricepem noi toți cel mai bine...dar eu cred că în loc să criticăm, mai bine am veni cu soluții concrete...în loc sa-l jignim pe domnul Pop spunand că nu s-a descurcat bine (între 3 hiene) la antena 3, mai bine l-am susține și l-am încuraja pe domnul Pop, și pe ceilalți lideri de sindicat,și le-am prezenta idei concrete (dacă le avem).

    RăspundețiȘtergere
  23. Vai de capul vostru lideri,mi-e pur si simplu mila de voi,ati intrecut nerusinarea guvernului Boc si nu-i prima data!daca de greva nu va temeti de D-zeu cred ca nici atat!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce idei mai vrei mai IDIOTULE,DACA GASIM NOI SOLUTIILE EI CE-OR FACE?NU DE AIA SUNT SA NE REPREZINTE SI SA GASEASCA SOLUTII?

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru "anonimul" de la ora 20:37...cred că în loc de anonim, mai bine te autointitulai pe tine IDIOT. După expresiile tale se vede că nu ești un cadru didactic, așa că nu ai ce căuta cu postări pe acest blog. Să-ți fie rușine să te exprimi în felul acesta față de un om care și-a spus și el părerea, și nu a jignit pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  26. si eu sunt suparat
    insa putina decenta nu strica
    in rest
    numai de bine

    RăspundețiȘtergere

Postări populare