23 mai 2009

Demisia nu rezolva fondul problemei

Degeaba doar la evenimente deosebite se face putina ordine in sistem.
Demisia unei persoane sau a doua in conditiile in care se constata deficiente severe in sistem nu rezolva cu nimic fondul problemei.
In aceste conditii d Ministru ar trebui sa faca mai multe cercetari in toate structurile ministerului, inclusiv in inspectoratele scolre si poate si in cateva unitati scolare.
O sa se mire cate neregului o sa constatate.
Dar daca o sa continue musamalizarea lor aceste cercetari sunt facute doar de fatada.
Pana la rezultatele ancheteei dvs o sa ramana numai imaginea ca Institutiile statului din invatamant sunt subrede rau.

2 comentarii:

  1. Daca cerceteaza modul cum conduc unii directori unitatile scolare, atunci cred ca va trebui sa importam cu adevarat directori. Daca la tezele unice au fost 4 demisii, la bacalaureat oare cate vor fi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt directori care îşi fac doar interesele. Îşi sapă porumbii cu elevii şi părinţii, îşi fac curat acasă cu femeile de serviciu când acestea ar trebui să facă curat în şcoală, îşi spală tot felul de lucruri în incinta şcolii, apoi le urmează exemplu şi femeile de serviciu aducând la spălat covoare şi alte obiecte. Toate cu acceptul directorului şi pe banii publici. Comisionul se împarte. Director care te cheamă să suplineşti dar care îţi cere cotă parte din salariul,care îşi pune spor de calculator dar el nu atinge calculatorul,scoate profesorii din oră să facă lucrări şi să le trimită prin emai-l. Director care percepe tot felul de comisioane de la firmele care aduc:oferte de diplome, fotografii pentru 8 martie, banchet etc... Director care ia ore la clasele care au teze, doar pentru a avea elevi la meditaţie, care în loc să urmărească frecvenţa la ore a elevilor, îi trimite singur să plece de la anumite ore şi să facă meditaţie cu ei acasă la el, pe bani,în loc să-i lase să-şi facă orele respective.Directori care fac ce vor chiar dacă CA nu este de acord cu ce vrea el..... Faceţi ceva şi cu aceşti directori, se consideră pe moşia lor, iar noi răbdăm că suntem ori suplinitori ori detaşaţi ori nu ne mai vedem ore în şcoala respectivă. Citiţi d-nei ministru ce vă trimitem să vadă ce conducători avem. Dar ce să ne mirăm dacă sunt profesori care au avut calificativul satisfăcător sau nesatisfăcător şi au fost avansaţi politic iar acum sunt inspectori ai ISJ-exemplul pentru tinerii dascăli. Până unde merge nesimţirea unora d-na ministru? Cum să mă tregă la răspundere un incapabil care nu a putut lua calificativul FB, dar care este numit inspector. Dacă nu luaţi măsuri vi se dărâmă şandramaua cât de curând. Vă bateţi joc de inteligenţa copiilor noştri si a tarii intregi.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare