8 mai 2012

Primul pas spre normalitate

O sedinta lunga de guvern in care s-au luat cateva masuri asteptate.
Printre acestea:
- De la 1 iunie salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, urmând ca restul sumelor necesare pentru revenirea la nivelul salariilor din iunie 2010 să fie acordate în luna decembrie.
Detalii www.guv.ro 
Sper ca incepand de maine organizandu-ma mai bine sa reusesc sa aduc in atentia dumneavoastra si un scurt calendar de lucru.



53 de comentarii:

  1. Succese! Asteptam anularea (sau retragerea) ordinului comun ticalos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult succes! Avem multe asteptari! In sfarsit, o raza de speranta, dupa o perioada indelungata de umilinte!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Succes si sper sa va ganditi si la personalul nedidactic din invatamint poate il treceti la didactic auxiliar sa fie egalitate in drepturi ptr toti lucratorii din scolile romanesti.Stima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce nu didactic?" daca peste tot e echivalare, de ce nu si o echivalare a maturii si aspiratorului?

      Ștergere
    2. Se pare ca lasitatea nu a disparut ptr ca preferati anonimatul . Care sa fie cauza ? Stima.

      Ștergere
    3. Există unii "anonimi" care nu fac diferența între: personal didactic necalificat și personal nedidactic calificat (ex. muncitor calificat la întreținere).Toată stima domnule Nicholasm, sincere felicitări și putere de muncă domnului ministru Pop.

      Ștergere
    4. Lasitatea nu a disparut pentru ca mereu am fost la dispozitia directorilor. E adevarat ca poate nu avem studiile lor , al directorilor, al personalului didactic auxiliar. Dar suntem buni sa ii inlocuim . Sa stam cu copiii cand lipsesc " din motive absolut urgente" . Si eu, personal nu am vazut vreun contabil , secretar,administrator ... etc... sa intre la o clasa de copii. Oare de ce?

      Ștergere
  4. Cotizatia de membru de sindicat sa se retina pe statul de plata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce pe stat? Poti plati direct liderului de sindicat. Nu se vede oare cati oameni s-au retras de la plata sidicatului cand au avut alternativa???

      Ștergere
    2. Dar la liderul de sindicat nu va ganditi? Cum alearga el dupa toti membrii, fie ca acestia uita, fie ca nu mai au bani, fie ca li se pare ca au mai platit (desi acest lucru se intamplase cu o luna in urma)...

      Ștergere
  5. Csutak Camelia09.05.2012, 06:37

    Felicitari ! Avem multe asteptari de la dumneavoastra .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu uitati de sporul de doctorat. La primarii foarte repede se sterg datoriile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Urgent sa se retina cotizatia de sindicat pe stat pentru salariatii din invatamant!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cotizatia pe statul de plata !Cat mai urgent

    RăspundețiȘtergere
  9. Titularizarea nationala, nu cu pile!

    RăspundețiȘtergere
  10. D-le ministru,

    CUM E POSIBIL sa se mareasca inclusiv celor ce au incluse stimulentele in salariul de baza (finante, vama,etc.)?
    Astfel li se "indexeaza" si stimulentele...
    Nu credeti ca trebuie sa aveti in vedere aceste categorii???

    RăspundețiȘtergere
  11. Degrevarea directorilor de gradinite cu program prelungit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu arondarea gradinitelor pe langa scoli? Din cate stiu eu sunt doar cateva judete in care exista directori de gradinite. Fiti sincera si spuneti-ne cum v-ati indeplinit norma de 5 ore la catedra?

      Ștergere
    2. Zilnic! Plec din gradinita in fiecare zi dupa orele 18 si vin inainte de ora 8!
      Vi se pare normal?
      Scolile nu doresc sa promoveze interesele educatorilor! Sunt interesate doar de finantarea/capita!

      Ștergere
    3. Cine v-a cerut asta? Nu mi se pare normal. Timpul de lucru in Romania este de 8 ore pe zi. Nu cred ca stati cu o grupa de copii de la ora 8 la 18. Sa fim seriosi. Poate la telefon, la cafele.... De fapt se subintelege. Veniti si plecati.Zilnic.E o munca foarte grea.Despre directorii de scoli ce spuneti? Au bac, examene nationale, etc...Apropo... gradatie de merit aveti?

      Ștergere
    4. Se sta la clasa 5 ore, dupa care sunt situatii de facut, de pregatit activitatile de a doua zi, de intrunit diversele comisii in sedinte, etc.NOI NU AVEM 2-3 SECRETARE, CA LA SCOALA, CI DOAR 0,25 NORMA SECRETAR. CE SA FACA ACEASTA MAI INTAI? Chiar ne credeti oarbe, ca nu vedem cum in prima si ultima saptamana din semestru, elevii pleaca la ora 10 de la scoala, iar in gradinite nici macar pauza nu-si pot lua cadrele didactice?

      Ștergere
    5. Pana la urma ce se stie in legatura cu degrevarea directorilor de gradinite? Daca nu se rezolva eu sunt hotarata sa-mi depun demisia deoarece nu se merita atata stres acumulat zilnic pe 260 lei fata salariul pentru activitatea la clasa, care este foarte solicitanta tinand cont ca avem la grupa 33 copii si ne staraduim sa fie un invatamant de calitate. Gradinita are 12 grupe si infinit de multe probleme de rezolvat...

      Ștergere
  12. Pe cand banii din sentintele judecatoresti?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu uitati de absolventii iunie 2011 care sunt invatatori sau educatoare! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. urgent gradatiile de merit pentru didactic auxiliar,nu este tirziu inca, va rugam dl.Pop faceti ceva pentru did.auxiliar.asteptam ,asteptam vesti.
    Giulia

    RăspundețiȘtergere
  15. titularizarea la nivel de scoala pentru cei care au obtinut peste 7 ca CNU din iulie 2011
    retinerea cotizatiei de sindicat pe statul de plata

    RăspundețiȘtergere
  16. am mai last un mesaj,dar nu am primit raspuns,am fost omisa din lista sentintelor,cu toate caci cotizatia si suma necesara ptr cheltuielile judecatoresti le-am achitat liderei de sindicat.vreau sa stiu daca am sansa sa mi recuperez sumele restante
    mentionez caci am intentat actiune in tribunal.
    va multumesc,astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt curioasa ce raspuns primesti...am colege care mutandu-se in alta scoala au fost omise din scoala unde erau in perioada 2008-2010 pe motiv ca doar cei care mai activau acolo puteau fi pusi pe lista de revendicari iar scoala unde lucrau in prezent s-a dezis pe motiv ca ele nu erau in acest loc in anii respectivi.....cine reglementeaza acest lucru???? sindicatul in niciun caz....au ramas pe dinafara cu atat mai mult cu cat nu mai poti da in judecata pe nimeni pt ca dupa 3 ani nu-ti mai poti cere drepturile...din urma.

      Ștergere
    2. Ati achitat "suma necesara ptr cheltuielile judecatoresti"? In ce sindicat sunteti? Oricum, daca nu aveti sentinte, adresati-va direct liderului judetean sau consilierului juridic al sindicatului judetean.

      Ștergere
    3. Eu in, martie 2009 m-am intors din CIC,in mai am participat la pretransfer,deci din sept.2009 am lucrat la o alta scoala.Unde am revenit din CIC nu m-au trecut pe liste pt procese,iar la scoala unde lucrez si acum m-au trecut pe liste dar mi s-au cerut 800 ron pt executor sau avocat,nu mai retin ca oricum nu aveam sa dau acesti bani(banii au ceruti de liderul din scoala).In concluzie -noi ce facem?Frumos si corect ar fi ca toata lumea sa primeasca acei bani

      Ștergere
  17. Scurt, să nu plictisesc:
    Cotizaţia pe statul de plată, urgent!!!
    Gradaţiile de merit pentru personalul didactic auxiliar;
    Să revenim cu clasa 0 la grădiniţe şi clasa a 9-a la liceu;
    Promovare în liceu prin examen de ADMITERE în liceu, ORGANIZAT DE LICEE.

    RăspundețiȘtergere
  18. Respectarea traditiilor : VACANTA PE 15 IUNIE !

    RăspundețiȘtergere
  19. Şi să nu uităm codul social, care suspendă contractul de muncă pe perioada grevei, astfel încât sunt loviţi colegii care nu au 10 ani vechime şi nu beneficiază de sporul de fidelitate de 10% inclus în bază.
    Astfel, pentru a beneficia de acest spor, orice profesor trebuie să devină spărgător de grevă până când are 10 ani vechime, altfel îi arde la salariu!!!
    Halal drept la grevă...

    RăspundețiȘtergere
  20. Refacerea retelei scolare, pentru ca in Salaj incepand cu data de 01 septembrie 2012, majoritatea gradinitelor nu vor mai avea personalitate juridica.

    RăspundețiȘtergere
  21. -Titularizarea de anul acesta este un esec total.Foarte putini din cei care merita vor ajunge titulari, in schimb cei care sunt sustinuti da...?!
    -Admitere liceu, admitere facultate.
    -Transparenta si respectarea legilor.

    RăspundețiȘtergere
  22. scapam de comasarea claselor ????????

    RăspundețiȘtergere
  23. De ce cotizatia pe statul de plata????? Este un abuz pentru cei care nu doresc afilierea la niciun sindicat. Eu personal am renuntat cu data de 1 ianuarie la acest lucru dupa 18 ani de cotizat. Gata!!! M-am saturat si cred ca-i dreptul meu sa aleg! Cine vrea sa plateasca treaba lui.Stiu care sunt argumentele celor care sustin acest lucru dar cred ca pot decide singura ce vreau si ce nu si cu atat mai mult ma pot reprezenta singura in diferite probleme cu atat mai mult cu cat singurul lucru de care am beneficiat in 18 ani de sindicat a fost un singur bilet la mare in urma cu ceva ani in rest.......doar sperante si atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate incercati sa propuneti un proiect legislativ cu o perioada scurta de aplicare privind pensionarea celor care au de expl.30 de ani vechime si varsta peste 50 de ani,ar fi benefica mai ales pt secretarii de scoli care au trudit si trudit (fara prestatori de servicii in preajma,cum se mai intampla pe la unele bresle profesionale )multumim! si multa putere de munca.

      Ștergere
    2. Trepadusule pedelist, mic si neastamparat, nu obliga nimeni pe nimeni sa se afilieze la un sindicat si nici sa i se retina cotizatia pe statul de salarii. Iar tu nu ai renuntat niciodata la sindicat pentru ca nu ai fost sindicalist si nici nu lucrezi in invatamant. "Mars afara, javra ordinara!"

      Ștergere
    3. @Adriane mai ai si alte cuvinte in vocabularul tau? cotizatia la sindicat a fost o mare lovitura data sindicatelor din invatamant si drept dovada sta nr. mic de cotizanti , iar acest lucru se datoreaza liderilor de sindicat care in loc sa ne apere drepturile noastre au stat cu mainile incrucisate si in loc de marire cu 50% la salariu am avut taieri de peste 40 %, ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca nu erai membru de sindicat ti se oprea 0,5 % pe statul de plata... asta e REALITATEA!!! acum liderii trebuie sa demonstreze ca fac ceva pentru membrii de sindicat si nu isi urmaresc propriile interese si conturile salariale lunar.

      Ștergere
  24. asteptam cu nerabdare si masurile de depolitizare,in special "curatarea" posturilor de conducere,de cei care au fost numiti politic.

    RăspundețiȘtergere
  25. “Am ajuns la concluzia că anul şcolar 2012-2013 trebuie să fie dedicat sportului de masă în şcoli. Programul iniţiat de MECTS va cuprinde o ofertă, un calendar de activităţi sportive la care pot să adere voluntar şcolile, fără obligativitate, dar care va presupune angrenarea a cel puţin 50% din elevii şcolilor”. Vom avea un sistem de încurajare a oricărui cadru didactic să obţină certificatul pentru participarea la acest program, astfel încât să obţină recompense în urmă activităţilor. Ne gândim chiar la voluntariatul pe care îl pot realiza studenţii de la facultăţile de profil.” citat din secretar de stat Oana Badea
    Oare de ce s-au grabit sa anunte structura anului scolar viitor? Vor fi schimbari de personal la nivel guvernamental? Sau ne "bazam"pe aceleasi conceptii si idei legate de sistemul de invatamant? Sa aveti succes in tot ce intreprindeti si fie ca FSLI-ul sa capete si mai multa importanta in randul sindicatelor romanesti!

    RăspundețiȘtergere
  26. Absolventii 2011,educatoarele si invatatorii;titularizarea la nivel national si pensionarea cadrelor didactice tot la 55 de ani,dar fara penalizare.Sa fim seriosi la acea varsta nu mai ai nici rabdare ,nici randament-stiu despre ce vorbesc

    RăspundețiȘtergere
  27. Să revenim cu clasa 0 la grădiniţe şi clasa a 9-a la liceu;

    RăspundețiȘtergere
  28. Doresc sa va rog sa aveti in vedere si ceea ce am sa scriu:
    -clasa pregatitoare sa ramana la gradinite, deoarece nu s-a realizat nimic din ce s-au laudat ca fac;
    -sa se introduca notarea cu note la clasele I-IV;
    -clasa a-IX-a sa ramana la liceu, deoarece nu exista spatiu suficient la scolile generale;
    -examen de admitere le liceu, organizat de conducerea liceului;
    -cotizatia de sindicat a membrilor de sindicat sa fie retinuta pe statul de plata;
    - cotizatia CAR si ratele sa fie retinute tot pe statul de plata;
    -salariul de merit sa fie reintrodus, deoarece suntem singurii carora li s-a taiat acest drept(gradatiile fiind date pe pile si celor care sustin partidul de la putere);
    -sporul pentru doctorat sa fie dat celor care au muncit pantru acest lucru;
    ....si poate as mai scrie si aletele , dar ii las si pe altii.
    DORESC SA NU UITATI CA SUNTETI PROFESOR SI POATE SI NOI, cei multi, V-AM AJUTAT SA FITI AICI !!!SUCCES!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Va rugam din suflet - transferuri, detasari, dar mai ales schimburile de post prin consimtamant sa ramana si dupa 1 septembrie 2012. Poate reusiti ceva anul acesta, altfel va fi vai si amar de multi dintre noi.
    Va multumim si mult, mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca se poate sa negociati reintroducerea transferurilor si a detasarilor. Multumim

    RăspundețiȘtergere
  31. SINDICATUL SUNTEM CU TOȚII, ÎMPREUNĂ CU DV!SUCCES!MULȚUMIM!

    RăspundețiȘtergere
  32. Si eu pledez pentru reintroducerea transferului. Nu se mai poate face nimic? Asteptam si noi muritorii de rand un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  33. succes!
    reintroduceti examenele de titularizare cu subiect unic la nivel judetean,anul acesta se incurajeaza frauda
    inspectie speciala la clasa .... ce e asta?
    sa te evalueze un coleg?si sa iti dea si nota mica
    nu cunosti nici elevii
    reintroduceti cotizatia pe statul de plata
    reinfiintati scolile care le-au desfiintat pdl-istii
    numar mai mic de elevi la clasa chiar si 12
    nu sunt de bun augur comasarile
    pleaca multi din invatamant
    eu fac 17 ani vechime ,am o varsta,unde ma angajez eu acum?
    sunt inca suplinitoare pentru ca nu sunt posturi de chimie sunt foarte putine ore anul acesta ,iar nu am sanse

    RăspundețiȘtergere
  34. Desfiintati cotizatiile sindicale d-le Pop, munciti pe baza de voluntariat si nu pe lefuri de 2000 euro pe luna, bani luati cu japca de mafia sindicala de la fraierii de profesori.
    Ce s-a obtinut din greve sistate dupa o zi din motive obscure, desi 1000 de oameni au dat jos guvernul boc asta iarna, iata ca se poate, dar nu cu liderii sindicalisti ca dv. membrii USL si PSD.

    RăspundețiȘtergere
  35. Degrevare de norma a directorilor ?acum in timpul anului scolar ??of...cita truda !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare