20 mai 2012

Mâine începe sesiunea specială a examenului de bacalaureat

      Pe 21 mai 2012, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare" şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen" din Bacău începe sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.
      La această sesiune participă 928 de absolvenţi de liceu aflaţi în proces de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România, atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.).
      Le urez tuturor candidatilor mult succes şi îi asigur ca apreciez eforturile deosebite pe care ei le depun pentru a reprezenta cu onoare România.

30 de comentarii:

  1. Cristina David21.05.2012, 07:48

    Mult succes si din partea cadrelor didactice pentru acesti merituosi elevi!...Cat priveste gestul de a publica acest anunt pe blog, felicitari si d-nului ministru si asteptam in continuare noutatile care vin de la MECTS.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Liviu Pop,
    1. CAMERELE de luat vederi in salile de clasa sunt expresia AROGANTEI si NESIMTIRII fostului guvern, care a dorit sa demonstreze mereu ca "scoala romaneasca scoate tampiti" si ca "profesorii sunt necinstiti, nepregatiti, nulitati ce nu merita sa fie platiti". Niste "furnizori de servicii " educationale, la un loc cu cizmarii, frizerii sau manichiuristele. ACESTA ERA LOCUL INVATAMANTULUI in mintea lui MIRCEA MICLEA, autorul catastrofei educatiei din Romania: "Legea" Asigurarii Calitatii (o prima catastrofa), Legea Educatiei Nationale (o ultima catastrofa). Acelasi individ care, in nimicnicia gandirii sale afirma pe 20 08.2011 ca "Invatamantul romanesc este IRELEVANT si LIPSIT de CALITATE" ! Ei bine, aceste "personulitati" au gandit totul prin prisma AMENINTARILOR si a INVINUIRILOR GRATUITE: Toti suntem HOTI, toti suntem NECINSTITI, toti suntem VINOVATI ! Pentru ce ? Nu conteaza !... Deci, toti TREBUIE sa fim paziti, spionati, umiliti, invinuiti !
    Domnule Pop, hotul tot fura, chiar daca il filmezi sau nu ! Dar atitudinea FATIS DUSMANOASA la adresa invatamantului, a copiilor si a profesorilor TREBUIE sa inceteze odata ! Corectitudinea la Bac se poate obtine prin CINSTE din partea guvernantilor: plata supraveghetorilor, acordarea increderii, refacerea demnitatii profesorilor, adaptarea REALA a dificultatii subiectelor ! Bacalaureatul NU e LICENTA !! NU PRIN AMENINTARI CONTINUE !
    ASa cum v-am mai scis, exista cateva URGENTE MAJORE:
    1. ABROGAREA LEN
    2. ABROGAREA LAC (prostie DOVEDITA in 6 ani de "fabricare de hartii" absolut inutile)
    3. Abrogarea Ord 5553 - e JENANT cum un invatator care are 2 ore/zi (ora de sport e facuta de profesor, cea de engleza tot de profesor, si cea de muzica, si cea de.... etc.) ei bine, este facut "peste noapte" PROFESOR, cu drepturi MAI MARI decat ale unui profesor REAL, iar colegii nostri, cei cu SSD, care au facut 3 ani de facultate GREA, cum era in anii comunismului, au sustinut un Examen de Stat dificil, au profesat cu cinste si eforturi 20 de ani, ei bine, acuma sa fie declarati NECALIFICATI ! Cica "n-au licenta" ! Pai, nici Presedintele Academiei Romane n-are licenta, domnilor "Profesori de primar". Nu una atat de valoroasa ca a domniilor voastre, care ati facut Facultatea la Plic. (Scuze ca m-am aprins, dar situatia este de-a dreptul ABERANTA)
    3. Revenirea la MAXIMUM 25 copii in clasa !
    3. Respectarea CONSTITUTIEI ROMANIEI care statueaza invatamantului rolul de PRIORITATE NATIONALA si acordarea a minimum 4% din PIB - nu, resturi de 2% RAMASE DUPA ce s-au impartit la altii !!!

    Inca odata, Domnule Ministru Liviu Pop (evident ca, fiind din mijlocul miscarii sindicale, FSLI - va sustin si va felicit), asteptam si noi o sustinere REALA si nu o CONTINUARE a DEZASTRULUI si a HAOSULUI instituit de guvernele anterioare! Nici noi NU SUSTINEM FURTUL SI NECINSTEA ! Insa, ca prim pas, TREBUIA LUATA ATITUDINE IMPOTRIVA MASURILOR TEMBELE LUATE DE CEI CE NU AU STIUT CE INSEAMNA INVATAMANT !
    Sa speram ca, macar pentru anul urmator ne vom apropia de normalitate ! Nu cu clasa 0 (ZERO rezultate), nu cu 3 ani de liceu (exact liceele "de prestigiu" au fost propuse spre desfiintare !), nu cu 30+ elevi inr-o clasa, nu cu amenintari, spionaje, dosariade, etc. TOATE se pot rezolva simplu DACA exista VOINTA REALA !
    Raman acelasi ANONIM de ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va asigur ca aveti in mine un sustinator al personalui din invatamant. Sunt cadru didactic si sunt preocupat de refacerea demnitatii acestuia, inclusiv printr-un salariu motivant. Dar la aceasta trebuie sa contribuim toti. Depinde de fiecare dintre noi ca ,,dezastrul si haosul instituit de guvernele anterioare'' sa ia sfarsit.
    Toate problemele semnalate de dv. sunt in atentia noastra si ele vor fi rezolvate intr-un timp mai scurt sau mai indelungat. Sunt multe lucruri de corectat si multe alte lucruri de facut. Aveti incredere in noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. In metodologia de bacalaureat se specifica ca este interzis sa se stranga fonduri pt protocol etc. Ce facem in situatia cand presedintele comisiei de bacalaureat din centrul de examen cere ca centrul de examen sa asigure fiecarui candidat (elev), in sala de examen, apa minerala si pahare de unica folosinta. Unitatea noastra nu are niciun venit. Bugetul de stat nu asigura fonduri pt nimic altceva in afara de consumabile. Ce e de facut?

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate domnule ministru as dori sa va intreb cand veti debloca posturile de asistent si sef lucrari in învăţământul superior ?

    RăspundețiȘtergere
  6. VA ROG D-LE MINISTRU SA FACETI IN ASA FEL INCAT SA SE REVINA LA CNU DE TITULARIZARE !
    Suplinitorii au ajuns bataia de joc a directorilor si a celorlalti candidati cu pile !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,suntem bataia lor de joc.Subscriu

      Ștergere
  7. DOMNULU MINISTRU va rugam din tot sufletul sa abrogati ordonanta prin care clasa pragatitoare sa treaca la scoala,pentru educatoarele au pregatirea necesara sa predea la grupa pregatitoare.Legea a fost gandita la nivelul oraselor unde nu au probleme cu natalitatea.Educatoarele din mediul rural vor ramane fara posturi,sau daca vor lua clasa pregatitoare vor intra in conflict cu invatatorii in anul urmator.Va SCRIE O EDUCATOARE CARE ESTE IN ACEASTA SITUATIE

    RăspundețiȘtergere
  8. EDUCATOARELE VA ROAGA SA SE RENUNTE CA GRUPA PREGATITOARE SA TREACA LA CICLUL PRIMAR,SPER CA SUNTETI DE PARTEA NOASTRA SI NE VETI SUSTINE.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce o sa realizati cu camerele la bac?cafenele pline de elevi care nu au luat bacul si nu au un serviciu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Examenele nationale trebuie recredibilizate. Pledez pentru examene corecte, dar cu subiecte care sa aiba un nivel mediu de dificultate.Subiectele trebuie sa fie astfel forumulate incat sa arate ceea ce stiu elevii si nu ceea ce nu stiu.

      Ștergere
  10. un gospodar isi face mai intai curatenie in propria ograda, vezi jud. maramures

    RăspundețiȘtergere
  11. mulţumim cadrelor didactice pentru munca depusă de aceştia împreună cu cea a elevilor spre rezultate cat mai meritorii ,arătând astfel ca învătământul nu este asa de ineficient cum cred altii.

    RăspundețiȘtergere
  12. CAT DE MULT NE BUCARAM CA SUNTEM ASCULTATI SI IN ACEST MOD POATE REUSIM SA CONTRIBUIM LA REALIZAREA UNUI INVATAMANT DE PERFORMANTA,SA FIE PROMOVATE NUMAI CADRELE DIDACTICE COMPETENTE.
    CURRICULUM PENTRU CLASA PREGATITOARE ESTE SUB NIVELUL CELUI PENTRU GRUPA MARE .DECI NU INTELEG DE CE EDUCATOARE CARE AU STUDII SUPERIOARE SI UNELE CHIAR SI MASTERAT NU POT PREDA,VA RUGAM SA REFLECTATI LA CEEA CE AM SCRIS.VA MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  13. VA ROG DOMNULE MINISTRU sa lasati grupa pregatitoare la gradinita,pentru ca si noi educatoarele avem pregatirea necesara.Iar daca nu se poate sa ramane la gradinita, macar lasati educatoarele sa predea , iar de la clasa I-a sa fie invatatori.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua, domnule ministru,

    Sunt elevă, am participat vineri la Sesiunea de Comunicări Științifice, Geografie, faza județeană în Bistrița. La secțiunea Geografie Umană, a luat locul I, eleva care a prezentat cel mai slab și care nici nu s-a încadrat în timpul de prezentare, incat a oprit-o comisia, iar la explicatia hartilor ii mai soptea si profesoara ei. M-am uitat in grila de evaluare si se dau puncte pe incadrarea in timpul de prezentare, pe coerenta expunerii, pe explicarea hărților etc. Apoi, pe ușă era afișată o comisie, dar pe noi ne-au ascultat alți profesori, nu cei care erau trecuti (avem poze cu listele unde e trecuta comisia și concurenții). Profesoara noastră a zis că nu are ce face, că s-au mai întâmplat lucruri din astea și în alți ani. Dumneavoastră, aveti ce face in cazul asta?
    Tot timpul ni se spune că nu invațăm, dar când ne pregătim si concursurile nu sunt corecte, iar ni se spune că nu avem ce face....

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi pare pentru faptul ca ti s-a intamplat acest lucru. Ma doare faptul ca un elev este dezamagit si nedreptatit de catre o comisie formata din profesori. Profesorii sunt oameni si, teoretic, pot sa greseasca, dar durerea sadita in sufletul unui copil poate fi cu greu stearsa.Incet-incet astfel de lucruri se vor intampla din ce in ce mai rar. Aceasta este speranta mea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca asa cum invata copiii nostri in scoala din Cornetu/Ilfov unde unii profesori nu vin cu saptamanile la scoala,examenul de bacalaureat este o himera. Dar cine sa vada? Directorul ? Vedeti domnule ministru cine este acest director, mare crai care si-a adus in scoala profesoare de doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  17. titularizarea la nivel de scoala si pentru cei care obtinut peste 7 la CNU din iulie 2011!

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule ministu,va rog sa faceti ceva cu ''mafiotii''de directori de la unele licee,care fac manevre de neimaginat la examenul de bacalaureat.Spre exemplu,anul trecut,au montat camerele in asa fel incat sa nu filmeze toti candidatii(candidatii care au dat bani normal....)si au avut TUPEUL sa scoata pe banca foite rupte din moderatoare, special de copiat...anul acesta la simulari,directorul a lasat pe cine a vrut sa copieze pentru a lua note mari,sa nu faca liceul de rusine...si inca ceva,sunt unii profesori care cer 800 de euro,sa iti aranjeze la corectat lucrarea....NU E POSIBIL ASA CEVA!!!!!!!!!!!!cui sa te mai plangi??????????VA rog sa faceti ceva!!!!!!!!!NU VREAU SA CRED CA TOTI PROFESORII SUNT LA FEL...faceti ceva in privinta asta...va rog sa imi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca sunteti dascal, luati atitudine.Asteptati sa ia ministrul masuri? Noi ce facem? Privim, barfim, discutam si ...asteptam miracole.Din pacate profesorii nu sunt solidari, nu fac opinie, nu se organizeaza pentru a inlatura neregulile din sistem. Haideti sa ne schimbam. O sa ne fie noua mai bine!

      Ștergere
    2. Din pacate nu sunt dascal...sunt elev in clasa a XII-a,si anul acesta sustin examenul de bacalaureat...Nu vreau sa se repete frauda de anul trecut...dar avand in vedere cum s-au organizat simularile de anul acesta,ma tem ca directorul va merge pana in panzele albe pentru ca unii elevi sa promoveze(cei care dau bani,bineinteles),si presiunea e mare...nu vrea sa faca liceul de ras....e ceva de neimaginat...inspectorul de anul trecut e mana in mana,cu directorul si ii mermite! Va rog sa faceti ceva,daca nu sunteti cu totii implicati!!!!!!!!!!!Si fiti atent cand se corecteaza lucrarile(se fac minuni mari)!!!!!!!!!!!!Nu e posibil ca sa ei 5.80,si dupa contestatie 8.90!!!!Poi ce erau nebuni primii profi care au corectat??????????????????????E o MAFIE mare cu bacul asta,sper ca nu sunteti cu totii implicati! Nu cred ca nu ati auzit niciodata despre notele primite dupa contestatii!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  19. CUM A FOST POSIBIL SA SE FACA SCIMBURI DE POSTURI IN TIMPUL ANULUI SCOLAR?CADRE DIDACTICE CARE AU OBTINUT TITULARIZARE IN ALT JUDET FAC SCHIMBURI DE POSTURI,SI O EDUCATOARE CU 30 DE AN DE EXPERIENTA NU POATE AJUNGE LA EA IN COMUNA DATORITA ACESTOR ANOMALII.DIRECTORII DE SCOLI RESTRANG POSTURI IN FUNCTIE DE INTERESELE POLITICE.DORIM CA DIRECTORII DE SCOLI SA FIE APOLITICI.VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna seara,

    Va rog frumos, nu anulati ordinul 5553, care se refera la echivalarea studiilor. Acest ordin rezolva inegalitatea dintre cadre didactice cu studii superioare de scurta durata si absolventii cu studii universitare de licenta.
    Daca se poate, modificati ordinul astfel incat sa nu fie nimeni discriminati!
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua, domnule Pop!
    Am patru intrebari si in acelasi timp patru doleante ale personalului didactic auxiliar din invatamant:
    1. cand vom vedea banii calculati in urma aplicarii sentintelor judecatoresti ramase definitive si irevocabile in anul 2012?
    2. de ce in ordinul privind plata la examenul de evaluare nationala, secretarii ,care de altfel in f. multe scoli asigura baza de date si tot ceea ce tine de organizarea si desfasurarea in bune conditii, nu sunt cuprinsi pt retribuire?
    3.se poate sa indreptati ,va rog ,urgent modul de salarizare al pers did aux care a terminat studii superioare in sensul echivalarii acestora ca la pers didactic de predare?
    4. puteti sa rezolvati ca SPORUL DE ECRAN sa fie reintrodus si acordat celor in drept ?
    In speranta ca-mi veti raspunde, va doresc sa aveti multa rabdare si sa va aplecati cu multa atentie, pentru rezolvare, catre multimea problemelor din atat de mult-incercatul nostru sistem de invatamant!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  22. D-le ministru, ptr. sedinta de guvern de saptamana viitoare, va rugam frumos, titularii sistemului, sa aveti in vedere si problema noastra legata de detasare si pretransfer. Poate s-o rezolva odata si aceasta nedreptate comisa la adresa nostra. Va multumim si fiţi alaturi de noi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnule Ministru, vă rugăm să aveti în vedere ca diferenţa la indemnizatia de concediu pe 2010 să fie indexata cu procentul de 33,34 deoarece majoritatea cadrelor didactice au câştigat precesele si pentru perioadele oct.2008- dec. 2009, apoi ian. 2010- mai 2011. Indemnizaţia de concediu a fost câstigată prin sindicat (USLI).
    De asemenea 1/4 din 5% cât am primit până acum din sumele câstigate în instanţă a fost calculat fără ca sumei câstigate să i se apice indicele de inflatie până la data platii. A se da la sfârşit complică si mai mult modul de calcul, iar multi contabili nici nu vor să audă de respectarea hotărârilor jud. Este stiut faptul că numai indicele de inflatie pentru 2011 e mai mare decât procentul de 5% ce ni se da anul acesta. Unde mai punem si o mare parte a anului 2010 pentru că atunci au fost castigate procesele.

    RăspundețiȘtergere
  24. As ridica o alta problema,legata de acest subiect. Din surse sigure stiu ca d-na profesoara de matematica PRAJESCU LORENA,de la GRUP SCOLAR AGRICOL PUIESTI, ameninta toti elevii dumneaei ca nu le va acorda note peste nota 5, pentru a intra in BAC. De patru ani de zile, elevii isi afla notele doar cand se incheie mediile,si de la alti profesori. Dintr-un colectiv de 22 de copii, medii de trecere primesc doar 3. Ma intreb cine e de vina in situatia data?Patru ani,acelasi profesor, rezultate sub media de absolvire. Elevii,care s-au straduit mereu, sau d-na profesoara, care preda orice, dar numai matematica de calitate nu? Este un cadru tanar, si este rusinos sa nu stii metodica predarii acestei materii. Pacat! Dar nu de doamna profesoara,ci de toti acei copii, pe care,practic,ii nenoroceste! Ar trebui sa incepeti o ancheta! problema nu porneste de la copii, ci de la profesor! Eliminati asemenea oameni care duc Invatamantul Romanesc de rapa...!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Vom avea de la 1 septembrie 2012 directori de scoli pusi dupa competenta-cu concurs sustinut- sau tot numiti de ISJ-uri?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare