31 mai 2012

Despre ședința de guvern de ieri, 30 mai 2012

         Am aprobat ieri, 30 mai 2012, un proiect de ordonanță de urgență privind completarea Legii Educaţiei Naționale, care să asigure funcţionarea clasei pregătitoare la începutul anului şcolar 2012-2013 şi două hotărâri de guvern, prin care să asigurăm, pentru această clasă pregătitoare, materialele didactice necesare. Este vorba de 22 de milioane de lei, pe care le vom folosi  pentru a achiziționa materiale didactice pentru cele aproximativ 5500 de clase pregătitoare.
      Licitațiile pentru achiziționarea de mobilier nu au fost organizate la timp în centrele regionale.  Motivul pentru care fosta guvernare a amânat aceste licitații este greu de găsit, în condițiile în care banii existau  în contul MECTS încă din 1 ianuarie. Dacă nu luam decizia de a trimite banii direct școlilor, riscam ca în 10 septembrie să nu avem mobilier în clase. Această decizie a făcut să fiu acuzat că am trimis banii direct școlilor ca să favorizez eventualele aranjamente pe care directorii de școli le-ar face la achiziționarea mobilierului. Chiar nu avem încredere în directorii unităților școlare din Romania? Chiar îi suspectăm ca ar fi infractori?
         Prevederile cuprinse în proiectul de ordonanță ne oferă siguranţa că, în 10 septembrie, vom avea, în faţa elevilor, profesori bine pregătiţi, că nu vom avea profesori necalificaţi, iar clasa pregătitoare va putea să funcţioneze, din acest punct de vedere, la parametri normali. În acest moment, nu mai are rost să ne întoarcem în trecut şi să vedem de ce s-a întârziat foarte, foarte mult în luarea deciziilor necesare pentru implementarea acestei clase pregătitoare. Fosta guvernare avea la dispoziţie un an şi jumătate să pună în ordine acest lucru, dar nu l-a făcut. Noi avem la dispoziție doar trei luni de zile, în care trebuie să luăm măsurile necesare, pentru ca, la începutul anului școlar, clasa pregătitoare să fie funcţională.
      Înainte de aprobarea acestei ordonanţe, la nivelul Capitalei, pentru cele 1138 de clase pregătitoare lipsesc 300 de profesori. Nu este nimeni înscris pentru a preda la cele 300 de clase, fapt pentru care trebuie să găsim aceşti profesori, să îi formăm în luna august, pentru ca în septembrie să poată intra în clase.
       Nu-mi place să folosesc cuvinte grele, dar trebuie să spun adevărul: fosta guvernare și-a bătut joc de copiii care, în toamnă, vor începe clasa pregatitoare și de părinții acestora. Nu a fost respectat niciun termen din planul de organizare și punere în practică a acestei clase, deși fostul ministru, care acum s-a ascuns la Cotroceni, în spatele președintelui, spune că totul a fost foarte bine organizat de domnia sa. Ministrul respectiv a avut la dispoziție peste un an în care să gândească astfel lucrurile, astfel încât părinții să nu fie supuși atâtor umilințe, pentru a reuși să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. În realitate, am descoperit un haos general și în lipsa acestor măsuri, exista riscul ca acești copii să nu aibă unde să învețe din toamnă.
        Situaţia camerelor de luat vederi pentru examenul de Bacalaureat este rezolvată de săptămâna trecută. În conturile unităţilor şcolare au fost alocaţi banii necesari supravegherii tuturor celor 7000-8000 de săli de clasă din cele 638 de centre de examen. Garantez faptul că toate sălile de examen de la evaluarea naţională şi de la examenul de bacalaureat vor avea camere de luat vederi. Suma totală pe care Ministerul Educaţiei a alocat-o pentru achiziționarea acestora este de aproximativ 13 milioane de lei.
       Vă asigur că suntem foarte bine pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat.  Avem o mică problemă legată de unii dintre inspectorii şcolari generali sau generali adjuncţi, care răspund de buna desfăurare a examenului și care sunt implicaţi în campania electorală. Ei trebuie înlocuiţi şi, ca să liniştim chestiunea aceasta politică, eu fiind un ministru tehnocrat, pot să spun că, la sfârșitul lunii august, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de inspector şcolar general, pentru prima dată după patru ani. Pentru aceasta, am organizat o nouă serie a concursului pentru constituirea corpului național de experți în management educational. După ce, în 20-25 august, se vor desfășura concursurile pentru funcțiile de inspectori şcolari generali, vor urma,  în lunile septembrie şi octombrie, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari generali adjuncţi și de directori de unităţi şcolare. Astfel, vom putea asigura stabilitate managerilor de unități școlare timp de patru ani de zile. Principala vină pe care inspectorii şcolari generali au găsit-o fostei guvernări  a fost tocmai aceea că nu au organizat concurs în ultimii patru ani de zile şi astfel ei depindeau de stiloul unui ministru.
         Potrivit proiectului de act normativ aprobat  astăzi, formaţiunile de preşcolari din grupa mare sau de elevi pot funcţiona, în situaţii excepţionale, sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări corespunzătoare, ţinând seama de încadrarea în costul standard per elev şi în numărul maxim de posturi aprobat pentru învăţământul preuniversitar la nivelul judeţului, respectiv municipiului Bucureşti. Această ajustare a cadrului legislativ permite, de exemplu, înscrierea unui elev după începerea anului şcolar într-o clasă care are efectivul la limita maximă, dar care este unică pe nivelul respectiv sau are o specializare unică. Un alt efect benefic este posibilitatea funcţionarii claselor sub efectivul minim (în situaţii temeinic motivate) în zonele izolate din mediul rural sau peste efectivul maxim, în zonele aglomerate din mediul urban.  Există în momentul de faţă unităţi şcolare, mai ales în mediul rural, unde avem 26 de copii pentru clasa pregătitoare. Nu aveam actul normativ prin care să poată funcţiona cu 26 de elevi. Trebuia să luăm un elev să-l plimbăm vreo 15-20 kilometri sau să facem două clase cu 13 elevi.
       În legătură cu raportul privind violența în unitățile școlare din România pot să spun că, în acest moment, există doar un raport parțial, iar vineri acesta va fi finalizat. Vom lua măsuri de prevenire și combatere a violenței prin  regulamentul de funcţionare a unităţilor şcolare, a cărui adoptare a fost întârziată cu un an şi jumătate, deși Legea Educaţiei Naționale prevedea ca acest regulament să fie elaborat în opt luni de zile. Unele măsuri vor fi introduce și prin regulamentul de funcţionare a consiliului de administraţie al unității școlare, care nu există în acest moment. Cele două regulamente vor aduce elemente de îmbunătăţire în această direcție. Şi, în paralel sau în completare, vom elabora un plan naţional privind prevenirea și combaterea violenţei în şcoli.
        Proiectul de ordonanță de urgență se referă și la învăţământul superior. Am luat măsuri care permit organizarea şcolilor doctorale, respectiv menţinerea şi îndeplinirea standardelor de autorizare provizorie/ acreditare în învăţământul superior.  Trebuia ca, în urmă cu şase luni de zile, să se facă o evaluare a școlilor doctorale, care însă nu s-a făcut și, în momentul de faţă, exista riscul să nu putem să repartizăm numărul de locuri la universităţi. Pentru anul 2012-2013, acest lucru se va face prin ordin de ministru. Pentru anul universitar 2013-2014, cu siguranţă, vom demara, așa cum prevede Legea Educaţiei Naţionale, competiţia pentru granturi.

174 de comentarii:

  1. kovacs_stefan31.05.2012, 04:50

    Am fost printre primii care v-au criticat dar revin cu sentimente mai bune! Incep sa cred ca sunteti solutia cea mai buna pentru functia de ministru. Aveti precizia si consecventa de matematician!
    Acum va rog sa va mai ocupati de cei care au terminat la Spiru Haret in 2008-2009 si care sunt in procese interminabile desi sunt o multime care au castigat definitiv! Trebuie sa le recunoasteti diplomele celor din 2008 si sa le dati celor din 2009 si sa se termine cu nebunia asta. Sunteti speranta noastra! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum am mai spus,sa nu credeti ca au probleme cu SPIRU HARET doar promotiile 2008-2009,ci si cei care au terminat in 2006,2007.Credeti ca daca avem diploma in mana e recunoscuta?Se joaca cu noi,un an este buna,un an nu.Problema este ca dupa 5 ani de invatamant ,am ajuns sa cred ca locul meu nu este acolo pentru ca m-am saturat sa fiu bataia de joc a ministerului.Mi-am dat definitivatul si dupa 2 ani de stat in concediu de cresterea copilului am sustinut inspectia speciala pentru a participa la titularizare,apoi"SURPRIZA" studiile nu sunt recunoscute,desi daca ma gandesc mai bine si pun cap la cap hotararile guvernamentale,ele sunt,dar cu cine sa ma cert????MAI AVEM 2 LUNI PANA LA EXAMENUL DE TITULARIZARE SI DACA NU SE VA REZOLVA,SPERAM SA REZOLVE ACEST LUCRU INSTANTA.
      Cu respect pentru domnul ministru,Gabriela

      Ștergere
    2. Vrem sa se rezolve,fie si politic problema studiilor neacreditate de la USH,insa sper sa fie pentru totdeauna,nu pana la urmatoarele alegeri.

      Ștergere
    3. Domnule ministru,cand ati fost invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani"ati afirmat ca veti solutiona problema Spiru Haret pana la sfarsitul lunii mai,inceputul lui iunie.La nivel de tara suntem peste 1000 de candidati carora nu li s-a validat fisa pentru examenul de titularizare.Stiu ca nu depinde numai de dumneavoastra,dar va rugam sa le transmiteti domnilor din partid,parlament ca noi nu ne vom da batuti.Si daca ne gandim ca va fi o decizie politica,puteti sa le transmiteti ca acesti 1000 si ceva de oameni ,plus rude si prieteni ,plus restul de 300.000(cu rude si prieteni)vom sti pe cine sa votam...,sau nu.CACI ASA E IN ROMANIA!
      In speranta unor vesti bune,cu stima..Mihai.

      Ștergere
    4. DE CE IN ACEASTA SEDINTA DE GUVERN NU ATI VORBIT SI DESPRE DIPLOMELE DE LA SPIRU HARET? NU E CEVA IMPORTANT,NU?
      nu sunt sarcastic dar sunt in situatia celor care din toamna vor fi someri.Sper si cred ca pot avea dreptul de a-mi demonstra capacitatea,sau incapacitatea prin intermediul concursului;am mai facut acest lucru si am luat peste 7,dar nu erau posturi titularizabile.CE VINA AM EU?

      Ștergere
    5. Ne straduim sa rezolvam aceasta problema veche. Este o problema importanta, dar nu depinde doar de mine. Crede cineva ca eu nu doresc sa rezolvam aceasta problema? Trebuie gasita solutia cea mai buna. Va fi o decizie politica.

      Ștergere
    6. Sunt sigura ca doriti sa rezolvati aceasta problema, asa a dorit si d-l Funeriu chiar de la 1 septembrie 2011.Poate reusiti sa o convingeti pe doamna Andronescu sa nu se mai opuna eliberarii diplomelor pentru ca nu castiga nimic, va asigur ca aveti cu totii de pierdut, daca cei din PDL nu au fost in stare sa rezolve aceasta problema sa o rezolve PSD-ul ca doar dumnealor au creat-o in frunte cu d-na Ecaterina Andronescu. Va rog sa-i amintiti d-lui Ponta ca d-l Geoana a pierdut prezidentialele si ca tot ce fac bine(sau rau)membrii marcanti ai unui partid se contabilizeaza si vine si scadenta la un momentdat

      Ștergere
    7. VA RUGAM SA VA STRADUITI MAI MULT SI VA MULTUMIM PE ACEASTA CALE!!!!

      Ștergere
    8. Doamne,dac-ar fi "stimabila" doamna Andronescu langa mine,mi-e si frica sa spun ce i-as face.DE ce a dormit pana in 2009?In tot scandalul acesta cu USH care nu se mai sfarseste,tot noi avem de suferit si copilasii nostri.MI-e rusine sa spun ca am terminat la SPIRU HARET ca se uita lumea la mine ca la un lepros.DISCRIMINARE!!!!!!!

      Ștergere
    9. Va multumim,domnule ministru pentru promptitudinea de care ati dat dovada,insa va rog sa-l informati si pe domnul Geoana ca aceasta problema este URGENTA!Oamenii isi pierd locurile de munca sau sunt pe cale sa le piarda.Pentru ce?pentru ca unii n-au avut posibilitatea sa urmeze o facultate la zi(poate unii aveau familie si copii si nu au stat pe banii parintilor).De aceea va rog sa o urgentati,nu numai pentru mine,ci si pentru sutele de absolventi Spiru Haret care au o diploma si........
      Cu respect,Lavinia

      Ștergere
    10. Am inteles domnule ministru,dar ne puteti spune cand se va lua aceasta decizie?Aceasta problema "veche"ne-a mancat sanatatea,suntem cu moralul la pamant.Si cred ca intelegeti ca pana atunci mesajele vor curge garla.

      Ștergere
    11. VA RUGAM SA NE SPUNETI SI LA CINE TREBUIE SA MAI APELAM SA SE IA ACEASTA DECIZIE? OARE LA INSTANTA?

      Ștergere
    12. Cei din Spiru nu va mai dati rotunzi Da, ati dat niste bani ...dar examenele au fost grila cele mai multe si nu au avut dificultatea celor de la facultatile de stat! Din punctul meu de vedere nu meritati aceste diplome! As fi absurd sa generalizez insa toti cei pe care ii cunosc si sunt absolventi de SPIRU nu merita, REPET nu merita sa se numeasca absolventi de studii superioare!

      Ștergere
    13. spune cu cine te aduni, ca sa iti spun cine esti! asa oameni cunosti tu! eu cunosc foarte multi angajati responsabili, cu functii, cu rezultate exceptionale , care au absolvit ,, spiru haret''. asa ca fii itelept si abtine-te sa mai emiti rautati.

      Ștergere
    14. Elevii ce au picat la bacalaureat in anul 2011 nu au fost pregatiti de profesori ce au terminat la USH ci de cei care au terminat la stat,credeti ca ei isi meritau diplomele?

      Ștergere
  2. Domnule Ministru,
    Pentru solicitarea noastra privind rezolvarea problemelor create de OM 5568/2012 a-ti reusit sa gasiti o rezolvare? Aziincep examenele la clasa a IX-a si in 3 zile elevii vor fi dati afara daca nu semneaza angajamentul.Ne-ati promis ca rezolvati problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema dv a fost data spre analiza celor care pot gasi o solutie. Eu am promis ca vom analiza problema dv si ca se va lua o decizie. Sper ca ea sa fie in favoarea elevilor in cauza.

      Ștergere
    2. Cei care au primit problema sa o analizeze si sa ia o decizie sunt tocmai cei care au creat-o si azi refuza si sa discute despre ea. Intre timp au inceput sa apara rezultatele negative ale problemei.Azi, inainte de inceperea examenului de aptitudini in sedinta ni sa comunicat ca suntem OBLIGATI sa semnamn anexa 4.In caz contrar copii vor fi mutati la alte clase.
      Ati afirmat ca ,,si un singur elev daca ar avea de suferit, ordinul trebuie corectat" , acum a ramas doar speranta ca se va rezolva? Trebuie sa mergem sa ne milogim ca sa se rezolve aceasta problema?

      Ștergere
  3. Domnule Ministru,
    "Costul Standard pe Elev" este inca o masura ABERANT APLICATA IN ROMANIA, care trebuie ABROGATA, si asta chiar cat mai repede posibil! Degeaba negocieri salariale, degeaba procese castigate, degeaba ordonante de functionare sub sau peste efectiv, daca, pana la urma, totul se reduce la MOFTURILE unui guvern care se hotaraste sa aloce o suma ARBITRARA pentru fiecare elev! La ora actuala, cu suma alocata per elev (PER CAPITA, ca la vite!) suntem OBLIGATI sa avem clase cu peste 35 de elevi, fara servicii auxiliare in scoli, fara materale didactice, adica DEZASTRU ! E drept, mai sut tari in Europa care aplica aceasta "Finantare per elev", insa, acolo sumele sunt pe masura> intre 8000 si 11000 euro/elev! Cum sa avem pretentia CALITATII in invatamantul romanesc, cu o finantare de 400 euro/elev ? Fara dotari, fara nimic? Aceasta forma de finantare este exemplul CLAR de aplicare a ARBITRARULUI si conduce fara discutie la INCALCAREA SISTEMATICA a legislatiei in vigoare !
    Am speranta reala ca veti citi si analiza cele scrise foarte pe scurt, aici. E adevarat, la ora actuala asa prevede Legea si a nu o respecta ar insemna sa ne comportam la fel ca CEILALTI. Dar, se poate amenda, abroga, schimba. Spre binele copiilor nostri, pana la urma !
    Anonimul de Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. FELICITARI PENTRU BUNA COMUNICARE !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua, domnule POP!
    Imi permit sa va semnalez, si sunt convinsa ca sunt in acor cu toti colegii mei, caracterul absolut birocratic si aproape inchizitorial al organismului numit ARACIS pe care toti am sperat ca-l veti desfiinta.Datorita lui NE-AM TRANSFORMAT IN SCRIBI . IN LOC SA NE PREOCUPAM DE PROCESUL DE INVATAMANT NE INGROPAM IN HARTII, GRAFICE, STATISTICI, ETC.Ce vreti sa facem? Pollitie sau carte? Parca am fi niste infractori care TREBUIE SA-SI DOVEDEASCA NEVINOVATIA! Dupa fiecare activitate ni se cer DOVEZI(POZE, FILME) DE LA ACTIVITATE, LA PREGATIRILE SUPLIMENTARE TREBUIE SA PUNEM COPIII SA SEMNEZE CA AU PARTICIPAT(TRECE ORA PANA SEMNEAZA), PARINTII CA AU STIUT DE PREGATIRE,...ETC. Ce inseamna asta?E nebunie curata!Cateodata imi vine "sa le dau in trasnet toate" si sa ies mai devreme la pensie , desi mai am 5 ani.Iar directorii parca ar fi niste vatafi care stau cu biciul in mana sa ne pazeasca SA NU LIPSEASCA VREO HARTIE CA ...NU-TI MI DAU CALIFICATIVUL 'FOARTE BINE'!Eu zic sa va mai ganditi si sa stabiliti ce fel de invatamant vreti sa faceti: carte sau puscarie! MAI BINE REINFIINTATI EXAMENELE DE CUNOSTINTE TINUTE DE FIECARE LICEU SI EXAMENE PE CUNOSTINTE LA FACULTATI! Acum orice prost 'cu bani ' face facultate si se bate pe burta cu unnul care a invatat de si-a rupt creierii! Si bagati, domnule, practica aia pedagogica in facultati!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUBSCRIU!
      Aveti mare, mare dreptate, cea mai buna solutie sunt examenele la intrarea in liceu, la intrarea in facultate, pentru titlarizare, ocupare de posturi, concurs pentru directori, inspectori, sa reuseasca cei mai buni si mai bine pregatiti.Lasati-i si pe cei care au terminat la Spiru Haret sa-si sustina examenele, sa vedem sunt chiar asa de slab pregatiti cum sustin unii? Eu nu cred pentru ca ei stiu sa invete singuri si mai stiu ceva foarte important: sa caute si sa selecteze informatia si nu in ultimul rand sunt niste luptatori. Sa va ajute Dumnezeu,domnule ministru, si sa va lumineze mintea sa corectati o mare nedreptate pentru care sper sa plateasca toti vinovatii.

      Ștergere
  6. 1) Desigur, nu chiar în toti directorii unităților școlare din Romania nu avem încredere. Nu chiar pe toti îi suspectăm ca ar fi infractori dar unii chiar ca sunt. Foarte putini cunosc legile in baza carora trebuie sa conduca. Daca le spui de lege iti raspund ca nu e treaba lor, ca nu sunt juristi. Unii sunt, in continuare, directori prin delatiune si sperjur, "au sapat" intr-un mod abject pe colegi pentru a deveni directori. V-am transmis un memoriu despre un astfel de caz. Raspund pentru fiecare cuvant de acolo; totul este absolut real.
    2) Cu transferarea la directori a sarcinii achizitionarii de mobilier pentru clasa pregatitoare, este cineva care asta si astepta chiar daca e o stare de conflict de interese cat roata carului. Va avea bani si pentru familia lui si pentru campania electorala a celor care spera sa se reintoarca la guvernare. E cameleon dar in fond nu s-a schimbat absolut de loc.
    In rest, numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Pop,
    Anomaliile ce se petrec in MISCAREA PERSONALULUI DIDACTIC vor fi eliminate de anul viitor sau se vor mentine? Consider ca doar un CONCURS UNIC poate sa ofere o urma de obiectivitate...

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le ministru,

    Permiteti-mi sa va felicit pentru aceste initiative legislative si pentru maxima dvs. implicare in ceea ce inseamna sistemul de invatamant romanesc (atat de bulversat)!

    Acum, legat de prevederile OUG, imi pun urmatoarea intrebare:

    La scoala unde invata fetita mea(una buna din Bucuresti), din 5 clase de a IV-a se vor face NUMAI 4 pe pentru clasaa V-a, dintre care una de engleza intensiva (25 elevi).

    Cum este posibil sa se respecte prevederile OUG daca cei ramasi (cca 100-110 elevi) vor fi repartizati DOAR in 3 clase ? Nu mai spun ca la testarea din iunie, pentru clasa de engleza intensiva, pot veni si copii din afara scolii..

    Va intreb asta pentru ca nu am inteles justul motiv pentru care din 5 clase in care se preda engleza se vor face numai 4 si din ele una de engleza intensiva, iar la clasele de germana, tot la scoala in cauza, din 2 clase de a IV-a se vor face 2 clase de a V-a, una de germana intensiva???

    Care o fi fost logica ISMB de a aprobat o atare stare de lucruri? De ce nu a aprobat 2 clase de engleza intensiv? Sunt doar niste intrebari...

    Multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  9. cand vom auzi noutati despre transfer si detasari?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca d-l ministru L.M.P. vine din randul nostru, al profesorilor, stie cu ce ne confruntam si observ ca deja a luat masurile ce se cuvin. Excelente masuri! Vorbesc de Concursul National de Titularizare... Toata lumea sa aiba sanse egale, nu doar cadrele didactice care deja predau la scoala pentru care opteaza. Dar daca suntem deja titulari si dorim un transfer in alta localitate? Asteptam vesti bune

      Ștergere
  10. ceea ce spuneti este, ca de obicei, pertinent si la obiect.
    cel mai interesant mi se pare aspectul privitor la concursul pentru inspectori. stim ca nu puteti inlatura dumneavoastra subiectivismele si retelele locale, dar e foarte bun un suflu nou de seriozitate si competenta. va rugam din suflet sa-l impuneti si la concursul de titularizare si chiar la criteriile punctajelor pentru transfer, pentru ca altfel suntem fara speranta. mie, de pilda, mi s-a spus clar ca, desi sunt foarte buna, n-am sanse in fata cuiva intim cu fosta putere. numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. MD-afiliat FSLI31.05.2012, 09:05

    Domnule Ministru,

    Va rog sa postati Ordinul Comun O.M.E.C.T.S. 4271/29.05.2012,
    O.M.A.I. 116/29.05.2012, O.M.F.P. 755/29.05.2012 si anexele modificate deoarece la adresa http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=163079 pagina a doua nu se poate vizualiza complet.

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule ministru,
    Va rugam asa cum ati sprijinit intotdeauna personalul didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar va rugam sa o faceti si acum de la acest nivel, modificati LEN asa incat sa putem beneficia si noi de gradtia de merit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunoastem aceasta problema si speram sa o rezolvam, desi implica alocari bugetare.

      Ștergere
    2. Mai terminati domnule cu gradatia de merit,sunt alte probleme urgente ca doar nu muriti daca nu mai luati un an gradatie de merit, sunt cadre didactice care ies la pensie fara sa fi luat gradatie de merit si nu mai streseaza atat pe toata lumea cu vaicareala.

      Ștergere
    3. Domnule ministru, vreau sa va spun ca ati rezolvat rapid cu cotizatia de sindicat sa se retina pe statul de plata.Dar stiti ca retinerile si implicit salariile le fac secretarii???si cum sa facem ca noi astazi de ex.stam pina diseara in scoli sa facem retineri la sindicat pe statul de plata.Gradatii nu mai avem,ore suplimentare nu se platesc, 2% nu mai exista, noi muncim degeaba , pe nasturi? ce alocatii bugetare> suntem putin in aceasta tara secretari, ce intr-adevar lucram de ce nu se poate si pentru noi sa ne rezolvati cu grad.de merit.Acum sunt singur in scoala ,toata lumea a plecat acasa,profesori,laborant,bibliotecar,contabil ,eu si femeia de serviciu.Ei nu au nici o raspundere: sa treaca azi si sa vina miine: leafa le merge.Scuzati ca acum m-am suparat tare, cind am vazut ca s-a aprobat retinerea de sindicat rapid si pentru noi nu se poate grad.de merit.Suntem tot personal din invatamant de ce se fac discriminari. Stresul si munca din scoli este pe secretar si director,Va rugam faceti ceva pentru noi acum si nu la anul viitor, si noi avem nevoie de bani pentru ca muncim mult,si contributii la pensionare.....Va doresc o zi buna si inca o data ma scuzati ca am fost cam dur.

      Ștergere
    4. dle profesor, ANONIM-31.05.2012, 14,40-
      CE ATI ZICE D-STRA daca o sa ramaneti fara salar o luna , sau doua ,cred ca n-o sa muriti,-nu de alta dar s-ar putea secretarii de scoli sa ne mobilizam , si sa protestam pentru ca ni s-au taiat gradatiile de merit, si nu de alta dar in cele 8 ore nu reusim sa realizam ce ne impune fisa postului.Va instiintez ca pregatirea o avem identica.Munca noatra e mult mai mare ca a d-stra.Sa fim seriosi ca s-au dat gradatii de merit la didactic care nu meritau,dar li s-a dat pe ochi frumosi, iar cei care au merite nu pot obtine.Asa ca va rugam fiti solidari cu noi , noi nu v-am avut treaba dar vedem ca d-stra ne siciiti sa fim rai.Va doresc o zi frumoasa si un sfarsit de saptamana frumos.

      Ștergere
  13. Domnule Ministru,

    Ce se intampla la ISJ Olt?
    Ati vazut ce scriu ziarele locale?

    http://gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=13970&title=Mariana-Gheorghe--numita-inspector-general-adjunct-la-ISJ-Olt.html

    E bine de mentionat si ca este presedinta PDL Bals si candideaza din partea aceluiasi partid la Consiliul judetean iar sotul este candidatul PDL pentru primaria Bals, deci nu este implicata politic!?.

    RăspundețiȘtergere
  14. D-le ministru, va rugam,ocupaţi-va si de problemele titularilor sistemului,privind transferul si detasarea.Nu mi se pare deloc corect ca, pe locurile disponibile de acum, care de bine de rău au fost scoase la concurs sa vina pe ele toate persoanele care pana acum nu luau nici macar 5 la ex. de titulariuare din anii anteriori.Sa fie ca pana anul trecut: pt. transfer, detasare si apoi pt. concurs. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mai ales pentru detasarea in interesul invatamantului, de pe post de maistru instructor pe post de profesor de cultura civica si educatie tehnologica, halal detasare in interesul invatamantului.

      Ștergere
    2. george ghinescu02.06.2012, 19:37

      Multumim pentru modificarea L.E.N. Asteptam modificarea calendarului. Oricum ne-ati dovedit ca sunteti ”omul potrivit la locul potrivit”. Un ministru care cunoaste problemele celor din sistem, dar mai ales care le rezolva. Un profesor motivat = elevi care sunt bine instruiti.
      Astept calendarul de miscare de personal.
      Un profesor care stie ca o problema majora i-a fost rezolvata si a facut naveta 400*2 km pe saptamana timp de un an.

      Ștergere
  15. Felicitari domnule ministru!

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule ministru cum o sa gasiti cei 300 de profesori pentru clasele pregatitoare? Unde trebuia sa ne inscriem cand nici macar isj'urile sau centrele nu ne ofereau informatii, ca nu se stia nimic concret..Daca cei care sunt acum in sistem nu vor sa predea la acele clase, eu sunt una dintre persoanele care isi doresc asta, si poate nu am privilegiul asta. Am studii superioare, sunt suplinitor pe cultura civica, si pot invata foarte multe pentru a fi pregatita profesional. Numai ca nu ni se ofera o sansa, cand altii o refuza..
    Pacat..
    Pacat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clasele pregatitoare ar fi putut ramane la gradinita. Exista mobilier adecvat, materiale, cadre didactice specializate......si s-ar fi numit grupe pregatitoare, ca si pana acum.

      Ștergere
  17. Si directorii sunt implicati in campania electorala,doar d-aia au fost batjocoriti cei cu concurs,pana au cedat dandu-si demisia si numiti politic altii in locul lor.E bine de organizat concurs in septembrie dar...oare nu e prea tarziu?Trebuiesc schimbati acum,nu dupa ce vor indeplini in continuare ordinele celor ce i-au sustinut.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si directorii sunt implicati in campania electorala.Doar d-aia au fost batjocoriti cei cu concurs,pana si-au dat demisia si numiti politic altii in locul lor.Organizarea unui concurs in septembrie e o solutie buna,dar oare...nu e prea tarziu?Ei trebuiesc schimbati acum,nu dupa ce vor executa in continuare ordinele celor care i-au sustinut.

    RăspundețiȘtergere
  19. ce inseamna camera de luat vederi? camera web conectata simplu la un computer sau camerea de supraveghere care se conecteaza la un dvr si care poate fi permanenta? a mai ramas foarte putin timp pana la examene....

    RăspundețiȘtergere
  20. la liceul meu nu a intrat niciun leu pt achizitionarea camerelor de luat vederi necesare examenului de bacalaureat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le ministru cei care am participat la concursul national unic de titularizare in 2011 si am obtinut note peste 7, chiar nu avem nici o sansa de a ne titulariza la fel ca si colegii nostrii cu note din 2008, 2009, 2010 - care au beneficiat de prevederile art.253 din LEN nr.1/2011? Si noi am sustinut un concurs national unic, nu la nivel de scoala sau consortiu.

      Ștergere
  21. Buna ziua!

    La nici una din unitatile scolare din orasul meu nu a äjuns nici un leu pentru achizitionarea camerelor de luat vederi necesare atat examenului de bacalaureat, cat si a evaluarii nationale. Si nu mai este timp foarte mult pana la bacalaureat...

    RăspundețiȘtergere
  22. Care e solutia pentru grupele in care sunt inscrisi de 40 de prescolari?Educatoarele sunt epuizate si depasite...am asistat ca parinte la activitati in saptamana "Scoala altfel"...dureaza 20 de minute sa imparti materialele de lucru...timp in care copiii deja s-au plictisit!Daca vrem invatamant de calitate...nu se poate cu 35 de copii (care au 3, 4, 5 ani) prezenti, cu toata pregatirea si bunavointa doamnelor educatoare.Daca pentru clasa pregatitoare se poate cu 25...la gradinita de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  23. ..solutia optima si necostisitoare era reintoarcerea clasei pregatitoare in gradinite, unde erau si cadre didcatice calificate si spatii special amenajate si un mediu specific categoriei lor de varsta.Aruncam banii intr-o perioada dificila , de criza pe niste lucruri care nu sunt viabile, fiindca in urma cu ceva ani un ministru pasager a emis ineptia clasei 0( zero inseamna nimic), iar rezultatul costisitor al acestei clase pregatitoare, ca finalitate va fi un mare 0! Aprecieri pt. interventia referitoare la nr. fix de elevi...nu se poate asa ceva, alta ineptie, vor fi situatii in zonele in care exista o singura clasa in care vor fi inscrisi 26, 27, 28 de elevi. Ce trebuia facut , sa-i aruncam in strada ? va rog sa faceti publice situatiile constatate sa se convinga si o parte a presei de dezastrul pe care l-a indus sistemului d-ul Funerariu..

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule ministru,
    Felicitari pentru atitudinea dumneavoastra!
    In sfarsit invatamantul are un ministru!

    Asteptam cu interes modificarile referitoare la reintroducerea examenului de admitere la liceu si facultate!

    RăspundețiȘtergere
  25. D-le ministru!
    Va rugam luati in calcul si problema celor care am sustinut concurs unic de titularizare in iulie 2011 si au luat note peste 7, dar nu s-au putut titulariza la nivel de scoala intrucat art. 253 includea doar pe cei cu note din 2008-2010. Mai sustinem un examen si anul acesta in conditiile in care exista post de titularizare viabil si avem nota din anul 2011?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va rugam sa verificati cum s-a aplicat art 253 la gr.sc. Ctin Brancoveanu din Horezu Valcea in cazul unei invatatoare suplinitoare pe un anumit post care nu era viabil si titularizata pentru clasa 0 neindeplinind astfel toate conditiile legii.Ce facem noi educatoarele care suntem titulare in sistem si care nu mai avem copii suficienti la grupa mare,intram in restrangere?? Ce fac ceilalti invatatori care nu vor mai avea copii suficienti pentru 3 clase din 2013 intra in restrangere? Doar pentru ca respectiva invatatoare este prietena directoarei pdl Nu era corect ca unul dintre educatorii cu dubla specializare sa preia clasa O ?

      Ștergere
    2. Va rugam sa verificati activitatea educatoarelor ce activeaza la gradinita din orasul respectiv si probabil o sa gasiti problema. Din cate stiu zona nu duce lipsa de copii si posturile sunt infiintate si desfiintate in urma unui recensamant facut de catre unitatea respectiva. Si nu exista clasa 0, exista clasa pregatitoare.

      Ștergere
    3. Postul respectiv a devenit vacant prin pensionarea unei doamne invatatoare

      Ștergere
  26. Reveniti la CNU de titularizare ! Numai asa eliminati spaga, traficul de influenta si nepotismul !
    CNU de titularizare este cea mai buna solutie pt noi toti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CNU si renuntarea notei de la inspectia speciala la clasa unde apropiatii examinatorilor au luat 10, iar muritorii de rand note de 7 - 8 ...

      Ștergere
  27. Se dau burse elevilor merituosi...cu discursuri liberalo-pedeliste...taman acuma!

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnule ministru, din toamna preotii care au parohie si sunt titulari cu norma intreaga vor mai putea preda? In Timisoara s-au luat masuri ...ori preot ....sau profesor !

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumim domnule Ministru!
    Sa aveti sanatate,putere de munca si sa fiti lasat si ajutat de catre cei din jur sa faceti ceea ce trebuie pentru invatamantul romanesc, atat cat se mai poate, dupa atatea nenorocite de ordine aparute, unele aberante chiar. Sa "luati" din "semnalizarile" celor cu experienta in invatamant si din experienta dvs., cee ce ne poate ajuta cu adevarat, intr-o realitate deloc "roza"...

    RăspundețiȘtergere
  30. D-le ministru,
    TRANSFERUL SI DETASAEREA PENTRU CLASA PREGATITOARE SE VOR ORGANIZA INAINTE DE EXAMENUL DE TITULARIZARE?
    Sunt titulara de 12 ani in sistem, dar doresc sa ma mut mai aproape de casa. M-am inscris la concurs, stiind ca transferul e imposibil, numai ca risc sa-mi pierd titulatura in sistem.
    Transferul la clasa pregatitoare ar fi o solutie optima in cazul meu.
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI! MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  31. D-le ministru, va rog sa solutionati si problema celor care am absolvit in 2011 iunie, cica dupa intarea in vigoare a noii legi a invatamantului, unii suntem platiti ca si institutori iar altii ca si prof.inv.primar, dupa bunul plac a ISJ sau a directorilor.

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnule Ministru,
    Când veţi face dreptate învăţătorilor şi educatoarelor care au terminat facultatea în iulie 2011 şi nu sunt plătiţi ca profesori?

    RăspundețiȘtergere
  33. Mi se pare incalificabil modul cum se procedeaza cu cei din sistemul educational!
    Domnule POP !! va rugam...faceti ceva!!! Simt ca imi cedeaza sanatatea fizica si cea mentala... M-am titularizat anul trecut in 2011, sunt tiular in sistem national, iar acum, surpriza!...ca sa pot pleca dintr-un oras intr-altul ( din motive strict familiale )trebuie OBLIGATORIU sa sustin concurs, intr-un oras(cel in care domiciliez actualmente)in care NU sunt posturi titularizabile! Practic, de ce merg la concurs, daca se stie deja ca nu am ce sa primesc in toamna? Desi va reamintesc ca sunt titular in sistem la nivel national De ce sunt obligat sa imi refuz dreptul de a-mi pastra titulatura, deoarece am obtinut-o , pe munca proprie.Este un bun castigat in urma unui concurs national trecut cu multe emotii si sacrificii... Chiar nu se tine cont deloc de drepturile omului? Am incredere ca dvs. veti face ceva...Astept cu interes un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnule ministru!
    Rezolvati va rugam problema diplomelor SPIRU HARET 2009. Ce vina au studentii ca universitatea si cei care trebuiau sa-i monitorizeze au ocolit legea. Si cum se poate ca unii dintre studenti care au fost trecuti la "zi" sa primeasca diplomele, iar ceilalti nu, atunci cand cursurile si examenele au fost identice. Eu am urmat o astfel de universitate dupa absolvirea liceului pedagogic si, sincer am invatat, pentru a absolvi, avand si familie si obligatii profesionale, fiind titulara a sistemului de invatamant. Sunt in proces cu ministerul pe care il slujesc pentru recunoasterea studiilor facute si consider ca noua absolventilor id 2009 ni s-a facut o mare nedreptate. Culmea, mai cred inca in sistem si astept ca justitia sa-si faca datoria, asta daca ministerul nu o va face.
    Poate va ganditi dumneavoastra la o solutie.
    Cu consideratie,
    Sanda

    RăspundețiȘtergere
  35. Despre Motoc Galati din nou! Va rugam faceti controale si investigatii cum a fost "suspendata" sau "demisa" conducerea in 2009. Si ceea ce s-a facut in instanta. In numele partidului......PDL.......desigur. Memorii au fost trimise si la momentul respectiv dar......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si Suceava, unde ati lasat lupul paznic la oi, pe monacu.

      Ștergere
  36. Multumim ca v-ati ganist si la altii decat membrii PDL si ati dat un nou calendar pt membrii in Corpul de experti.

    RăspundețiȘtergere
  37. Domnule ministru,
    Despre Distinctiile "Gh. Lazar" - 2009 si 2010 ce ne puteti spune? Trebuie sa le obtinem in instanta?(in educatie toate drepturile se obtin in instanta)

    RăspundețiȘtergere
  38. Dumnezeu sa va dea sanatate si sa avem parte de dvs multi ani la rand!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Felicitari pentru reintroducerea titularizarii nationale.Astepatam vesti , cat mai curand, despre pretransfer si datasare.

    RăspundețiȘtergere
  40. Domnule Ministru,
    Pentru cei care au obtinut doctoratul dupa 31 decembrie 2009 nu se poate face nimic? Nu ar trebui sa primeasca si ei sporul de doctorat?

    RăspundețiȘtergere
  41. La Dolj ,in urma primei selectii pentru corpul de experti, lista este completa cu toti inspectorii scolari care si-au mai dat o sansa pentru posturi de conducere ca directori in scoli.
    Revizuiti criteriile de selectie astfel incat sa aibe sanse sau macar sa spere si cadrul didactic de rand ca ar pute sa fie vreodata director de scoala in urma unui concurs bazat pe competente si real neavand ca baza de plecare dosare de selectie care stim cu totii cum sunt concepute.
    Domnii inspectori "merituosi" ,aroganti si care au facut uneori legea proprie in inspectorat coboara acum sa conduca scolile?Nu este corect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dosarele inspectorilor scolari au fost evaluate la ministerul educatiei, nu la inspectoratele scolare. In conditiile in care nu se intelege ca un doctorat in specialitate sau un masterat in orice, mai putin management educational, nu poate fi considerat pentru admiterea in corpul de experti este mult mai simplu sa sugerezi ca ai fost nedreptatit pentru ca esti de alta culoare ... politica. Cei care nu au avut cele 60 de credite pe management educational la momentul primei sesiuni a acestui concurs au dovedit doar ca nu-i intereseaza deloc legislatia invatamantului pentru simplul motiv ca inca de la aparitia proiectului LEN(in dezbatere publica in 2010 si aprobat din feb. 2011!!)si pana in martie 2012 puteau termina chiar si un curs postuniversitar pe aceasta tema, nu doar un curs de formare acreditat. Si-atunci ma intreb, retoric: aceste persoane merita sa fie experti in management educational? Studiati listele si vedeti cat de multe cadre didactice care nu au indeplinit nicodata functii de conducere au promovat acest concurs la Dolj(au fost depuse 505 dosare si au promovat 393, dintre care doar 21 sunt actualmente inspectori). Daca s-ar fi publicat si anul dobandirii creditelor in management ati fi observat ca multi dintre directorii/inspectorii pe care ii huliti aici s-au preocupat de formarea lor in domeniul managementului educational cu mult inainte de a se vorbi macar de crearea acestui corp. Dar, ca de obicei la o schimbare politica, devin dizidenti tocmai cei care dovedesc faptul ca oricum nu stiu despre ce este vorba. Si ca sa fiti linistit/a, veti vedea ca pe lista de la Dolj figureaza ca admisi si toti fostii generali/generali adjuncti/inspectori numiti in functii de PSD sau PNL la un moment dat(chiar si cei care i-au demis abuziv in 2009 pe cei care sunt acum la inspectorat repusi in functii de justitie), deoarece cei pe care ii criticati aici au avut puterea sa le recunoasca meritele si documentele intr-un moment in care nici nu se punea problema ca s-ar putea schimba ceva la ministerul educatiei. Sper sa aveti mai mult succes in a doua sesiune!!! Poate va vor evalua alti inspectori, numiti de alte partide. Si-atunci ar fi chiar un dezastru sa fiti din nou respins/a.

      Ștergere
  42. Felicitari, d-le Ministru, ati indreptat un mare neajuns prin reintroducerea CNU.Deja la mine la scoala se stia...cine se va titulariza...si cine nu.Pe criterii clientelare cu directorul, fireste, si nu pe baza competentelor profesionale.Unii colegi au fost umiliti de acele inspectii la clasa total neprofesionst si ilegal organizate.Din punctul meu de vedere acea ora nu are nicio relevanta pentru cel asistat, iar copiii au fost total zapaciti(ex.la aceeasi clasa 5 inspectii cu 5 candidati diferiti ).
    Felicitari din nou, asteptam in continuare sa va mentineti in actiune.

    RăspundețiȘtergere
  43. La concursul pentru postul de director,cadrul didactic trebuie neaparat sa fie in grupul de experti ?!!Sunt unele cadre f.bine pregatite,buni manageri si fara un curs de cateva ore(sau...mai grav pe baza de plic si gata adeverinta de expert fara sa-si mai faca aparitia la curs)...Cursul de management al calitatii e valabil?Legea 1/2011 spune ca se va organiza concursul pentru director al scolii la cererea Consiliului de administratie din acea unitate.Dar daca C.A.nu-si doreste un concurs si e multumit cu actualul director numit cu delegatie?!!!I se va putea prelungi mandatul tot la cererea C.A.?Mi-as dori un raspuns deoarece noi ne confruntam cu o asemenea situatie.Suntem multumiti de actualul director numit de ISJ,doar ca acesta nu este in grupul de experti pentru ca nu are cursul de managment educational si daca acum s-ar inscrie la unul tot nu se poate incadra in aII-a etape de inscriere.Nu s-ar putea prelungi aceasta perioada pana in septembrie ca sa apuce si altii sa faca cursurile necesare?Va multumim si ne mandrim cu asa un ministru!Va dorim multi ani in acesta functie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In proiectul de metodologie pentru ocuparea posturilor de director/director adjunct se prevede ca membri C.A. pot numi interimar, pe o perioada in care se desfasoara maxim 2 sesiuni de concurs(asta insemnand cel putin un an scolar, sesiunile fiind, de regula, oct-nov si martie-apr.). Consider ca s-a introdus acest aspect tocmai pentru a da posibilitatea persoanei dorita a fi director de catre C.A. sa urmeze cursurile necesare si sa fie inscris in corpul expertilor. Asa este corect, din punctul meu de vedere. Dar pentru a deveni si realitate, este necesar a fi aprobata odata aceasta metodologie, ca si regulamentul C.A. din unitatile scolare. Cand se va intampla acest lucru si daca se va mentine acest paragraf in metodologie, veti putea pastra directorul pe care il doriti. Conditia de a fi membru in corpul de experti este, cel putin in acest moment, obligatorie numai in cazul inscrierii la concursul pentru ocuparea functiei, nu si pentru a o ocupa prin delegatie/detasare!!!

      Ștergere
  44. Domnule ministru,
    Aratati ca sunteti curajos, drept si nu ezitati in a face treaba buna in minister. Cred ca ati observat ca sunteti primit cu simpatie, multa lume punandu-si speranta in dvs.Sunt convinsa ca, avand aceasta pozitie,veti fi ajutat in activitatea dvs de oameni competenti.
    In privinta absolventilor Spiru Haret 2009,justitia v-a dat mana libera in a transa problema in orice moment. TOTI absolventii USH au castigat procesele cu Ministerul Educatiei,asa ca NU inteleg de ce predecesorii dvs. nu si-au asumat rezolvarea acestei situatii, care a creat, in timp, atat de multe efecte colaterale.
    Fiti barbat,lasati-va ghidat de instinctul dvs.,si veti fi aclamat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare dreptate mai ai,cred ca in curand ministerul va fi asaltat si de multe alte procese ale celor care sunt in invatamant si nu pot sa-si dea gradele.Chiar daca pe cont propriu nu putem,ne vom strange grupulete si vom chema ministerul in instanta.

      Ștergere
  45. Va rog sa-mi spuneti daca acele cadre didactice care vor preda la clasele pregătitoare, vor preda numai in aceasta clasa, sau trebuie sa predea si in clasele I-IV ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  46. Cel mai democratic mod de a alege un director ar fi acela in care Consiliul profesoral ar avea aceasta misiune.Si-ar alege o persoana din interiorul unitatii, pe care o cunosc,o respecta si si-o doresc.Nu s-ar mai crea rumori,disensiuni,speculatii,acuzatii,banuieli...Luati in vedere aceasta varianta... Succes in tot ce veti face!!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Domnule ministru,chiar asa...un certificat in managementul educational este cea mai mare realizare a unui cadru didactic pentru a putea participa la concursul pentru directori?Nu mai conteaza si altele?!!Ma indoiesc de acest,,corp al expertilor"...prea mult spus ,,experti'' doar pentru ca au 60 de credite obtinute in cateva ore comparativ cu anii de munca incununati de rezultate ai altora.Lasati oamenii sa-si aleaga omul din frunte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fim corecti: grila de evaluare pentru portofolilul candidatilor are mult mai multe criterii in afara acelei "adeverinte de 60 credite". O simpla adeverinta nu este nici pe departe suficienta pentru a fi admis!

      Ștergere
    2. Nu este chiar foarte usor sa intri in acest corp de experti. Nu este suficienta doar adeverinta cu 60 de credite.

      Ștergere
  48. Titularizarea la nivel de scoala conform art.253 este O MARE AFACERE pentru directorii si inspectorii scolari care isi tituarizeaza pilele cu orice risc.In acest sens sunt create artificial posturi cu viabilitate de peste 4 ani desi in anul scolar urmator se vor face restructurari din aceasta cauza.Dar cui ii pasa??? Directorul sau inspectorii trebuie sa isi aranjeze pilele cu orice pret contra unor avantaje materiale numai de ei stiute umilind uneori cadre didactice care semnaleaza ilegalitatea acestor decizii.Vi se pare corect???
    Va rugam sa eliminati aceasta aberatie care incurajeaza mita si frauda.
    Oragnizarea concursului de directori la nivel de scoala este O ALTA OPORTUNITATE de a se instala in functia de directori oamenii cu "trecere si dare de mana".Si acest lucru vi se pare corect???
    Asa cum vreti sa fiti corecti cu desfasurarea concursurilor pentru elevi la final de cicluri scolare, fiti corecti si cu concursurile de selectie a cadrelor didactice in functii de conducere DOAR PE BAZA DE COMPETENTA.De ce sa nu se desfasoare si pentru ocuparea functiei de director scolar un examen la nivel national pe criteriul competentei si nu al "dosarelor contrafacute" iar apoi ,si nu in ultimul rand ,al pilelor?Stim foarte bine cat de "corect" ajung unii sa faca parte din corpul de experti iar apoi directori de scoli.Nu incurajati si dumneavoastra vechile metode de promovare si selectie a cadrelor didactice pentru ca noi ne-am pus toate sperantele in deciziile corecte pe care speram sa le luati.

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna dimineata!
    E ok.cum ganditi,dar cei care sunt titulari de multi ani,peste 14 ani,dar s-au titularizat foarte greu,la nivel national,sub 7,asa a fost legea ce sanse au la pretransfer daca le dati voie invatatorilor,educatorilor,care au facut o facultate la FF?Ar fi bine sa se dea alt concurs,dar nu mai raman posturi pana atunci,daca le scot la pretransfer .E logic.As putea sa-mi completez la oras ,dupa o restrangere avand in vedere media?
    succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le ministru! Va rog sa-mi spuneti daca acele cadre didactice care vor preda la clasele pregătitoare, vor preda numai in aceasta clasa, sau trebuie sa predea si in clasele I-IV ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

      Ștergere
  50. D-LE POP, SUNT PROFUND REVOLTATA DE CELE CATEVA CUVINTE ARUNCATE LA CONFERINTA DE PRESA DESPRE TITULARIZARE!
    CREDETI CA E BINE SA MODIFICATI CU ATAT USURINTA SI LIPSA DE DISCERNAMANT O LEGE CARE S-A AFLAT IN DEZBATERE PUBLICA, CARE A FOST ADOPTATA SI CARE E APLCATA PRIN METODOLOGII?
    D-LE POP LASATI RESENTIMENTELE FATA DE PREDECESORII DVS AFLATI LA CONDUCERE SI GANDITI-VA CA DATI PESTE CAP CU O VORBA VIATA A MII DE OAMENI CARE SE PREGATESC SA INTRE IN SISTEM PRINTRE CARE MA NUMAR SI EU. AM SUSTINUT INSPECTIA SPECIALA LA CLASA, M-AM INSCRIS LA UN ANUMIT CENTRU DE CONCURS... CE VOI FI EU ACUM DACA DVS VRETI IARASI TITULARIZARE LA NIVEL NATIONAL, TITULAR AL SCOLII SAU AL SISTEMULUI? ORICUM AR FI E INCORECT CA NOI SA DAM SI INSPECTIE LA CLASA FATA DE CEILALTI DINAINTEA NOASTRA, CARE, APROPOS AU AJUNS SA OCUPE POSTURI IN INVATAMANT PE BAZA UNOR NOTE DE DOI LEI LUATE ACUM NU STIU CATI ANI! VORBITI DE AUTONOMIA UNITATILOR SCOLARE, DAR ARATATI CATA "INCREDERE" AVETI IN COLEGII DVS., FACAND SUBIECTELE LA NIVEL NATIONAL! FRUMOASA IMAGINE CREATI INVATAMANTULUI ROMANESC!
    D-LE POP, GANDITI-VA MAI BINE! CHIAR CREDETI CA SE VOR FACE ARANJAMENTE LA NIVEL DE SCOALA? CHIAR CREDTI CA SE INGHESUIE LUMEA SA INTRE IN INVATAMANT? PARCA ERA VORBA DE REFORMA IN EDUCATIE! PARCA ERA VORBA SA FIM LA FEL CA CELELALTE TARI EUROPENE! AU CURS RAURI DE CERNEALA DESPRE ACEASTA PROBLEMA!DE CE DATI ACUM TOTUL PESTE CAP? NU MAI INTELEGEM NIMIC, NU MAI E NICIO VIZIUNE! CHIAR NU SE RESPECTA LEGILE IN TARA ASTA? INTELEG SA ADUCI COMPLETARI, DAR SA SCHIMBI FUNDAMENTAL INAINTE CU DOAR 2 LUNI DE EXAMEN , MI SE PARE O BATAIE DE JOC NEMAIPOMENITA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu ce e schimbata fundamental? e aceasi programa !!!!!!!!!!!si daca va pregatiti nu aveti de ce sa va fie frica de examen!

      Ștergere
    2. Probabil ti s-au stricat "ploile".E aceeasi programa.Iar inspectia la clasa a fost doar o inspectie.O poti considera activitate metodica.

      Ștergere
    3. Doamna draga si revoltata si care doresti sa te titularizezi in sistem, esti singura nemultumita de aceasta scimbare! Am 31 de ani de invatamant, pana am reusit sa vin in oras de la tara am asteptat 10 ani posturi titularizabile. iti spun eu, e mai bine si mai corect asa, nu te mai revolta degeaba, stie el Ministrul ce a facut, ai incredere. Ce tot sustii ca LEN a fost dezbatuta public??? Da, Funeriu ne-a pus sa intocmim documente cu ce article din lege nu suntem de acord, de ce, apoi a trecut prin asumare tot cum a vrut el, iar acum ne chinuim toti cu un cadru legislativ incoerent, inaplicabil (vezi clasa pregatitoare, costul standard!) si bulversant. Schimbarea asta proasta se numeste REFORMA????

      Ștergere
    4. Da! domnule anonim,se fac aranjamente pt. concursurile la nivel de scoala.
      Stiu unitate care are 5 locuri si sunt 5 dosare depuse.
      Nu vi se pare suspect?
      Foarte bine ca subiectele pt. titularizare sunt la nivel NATIONAL.
      HAI SA PUNEM ACCENT SI PE PREGATIREA PERSONALULUI DIDACTIC NU NUMAI PE "PILOSI"!

      Ștergere
    5. Foarte bine ! Sa se revina la sistemul vechi de titularizare ,asa e corect . Domnule Mastan ,anonim este nevinovat ,,nu stie,, ca se fac aranjamente la nivel de scoala ;) de asta este asa revoltat . Sorry anonim ,acum s-a facut dreptate!

      Ștergere
  51. Va salut cu respect domnule ministru,sunteti singurul care isi manifesta dorinta de a comunica cu noi,si,asa cum o faceti va rugam sa le comunicati si colegilor dumneavoastra ca absolventii SPIRU HARET nu mai au rabdare.De ce spun asta?pentru ca din 2009 tot ne promit solutii,dar ceva concret nu.Chiar daca se vehiculeaza ca numai cei care au terminat in 2008,2009 au probleme,nu este adevarat.D-na Andronescu cred ca detine puterea in Minister pentru ca nimeni nu indrazneste s-o infrunte.A spus ca toate formele ID din 2002-2009 nu sunt acreditate si asa a ramas.Daca in 2010,2011 nu au fost probleme decat in unele judete,acum iar s-a generalizat.DE CE?se apropie alegerile?Nu mai stim ce sa facem ,dar un lucru este sigur:TOTI cei care au probleme isi vor castiga drepturile in instanta ,cum au facut-o unii pana acum.CATE PROCESE A CASTIGAT MINISTERUL PANA ACUM?
    va las sa-i informati pe toti cei care,alaturi de dumneavoastra pot si vor sa ia o decizie definitiva.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  52. Domnule ministru,vreau sa -i informati pe stimabilii dumneavoastra colegi ca daca pana la sfarsitul lunii iunie nu se ia o decizie in privinta STUDIILOR NEACREDITATE ,ministerul se va rezi cu inca vreo mie de oameni gata sa-l dea in judecata.Acesti o mie si ceva sunt doar cei care nu pot participa la TITULARIZARE,insa mai tarziu ni se vor alatura si cei care nu-si pot da gradul.
    VA MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  53. Domnule ministru,daca studiile mele sunt neacreditate(asa spune ministerul),pot sa mai trag speranta ca voi participa la concursul de TITULARIZARE din 2 august 2012?
    Se va lua o decizie pana atunci?
    Va rog mult sa-mi raspundeti!

    RăspundețiȘtergere
  54. Directorii sa fie numiti de o comisie de experti formata din parinti si elevi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca expertii sunt doar in randurile parintilor si elevilor??? Doamne, a plecat Funeriu si ai venit tu!....

      Ștergere
  55. Nu va lasati intimidat de reactiile ostile ale elevilor olimpici care au sustinut bacalaureatul!Acesta e nivelul de pregatire al lor.Fiti ferm!

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua!
    Felicitari pentru implicarea in aparitia Ordinului comun privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal in invatamantul preuniversitar, dar chiar in acest moment Siveco a transmis o nota prin care creeaza probleme la nivelul unitatilor de invatamant!
    Iata ce apare din partea Siveco „Stimaţi colaboratori,
    A fost implementată pe server o nouă alertă – Alerta “G” care va marca unităţile de învăţământ care au operat la mai mulţi
    membri de sindicat aceleaşi număr şi dată de cerere pentru reţinerea cotizaţiei de SINDICAT pe statul de plată.
    Numai bine,Echipa EduSAL”
    Daca la nivelul scolilor au fost facute tabele cu semnaturi ale cadrele didactice care solicitau retinerea cotizatiei pe statul de plata,este normal ca ele sa fie inregistrate cu acelasi numar si in aceiasi data! Cred ca din nou se incearca o imixtiune brutala in conditiile in care ordinul este destul de clar!
    Cu stima!
    Nicolaescu

    RăspundețiȘtergere
  57. De ce nu postati d-le Pop si comentariile care nu va convin? Am scris unul de dimineata pe un ton politicos si civilizat si nu l-ati publicat

    RăspundețiȘtergere
  58. ati reintrodus CNU, f.bine, dar daca nu avem posturi titularizabile pentru ce muncim?
    o idee ar fi reintroducerea ex. de suplinire ce avea loc dupa cel de titularizare.
    oricum ore sunt din ce in ce mai putine
    ati reintrodus CNU,iar inspectia la clasa de ce am mai facut-o?bani cheltuiti si mult stres.

    RăspundețiȘtergere
  59. Domnule ministru,

    ati pastrat art. 254 (15) corect!

    vorbiti la art. 253(2) modificat despre TITULARIZARI (concursuri, la plural) din 2011, corect!

    Deci echivalati ex intitulat (arbitrar) de suplinire si celelalte din 2011 cu cel intitulat de titularizare, fiind desfasuarate in aceleasi conditii, corect!


    Va multumim.


    Intr-adevar, la art. 253(2) trebuie metodologie, fiind vorba de fapt de concursuri in timpul anului scolar 2010-2011 si concursuri din anul scolar 2011-2012. Prin metodologie se vor trata , presupun, concursurile "locale" din anul scolar 2011-2012, eventual doar cele din 2012 neprevazute la 253(1), desfasurate, totusi, in aceleasi conditii (camere de luat vederi, etc.)

    RăspundețiȘtergere
  60. D-le ministru! Va rog sa-mi spuneti daca acele cadre didactice care vor preda la clasele pregătitoare, vor preda numai in aceasta clasa, sau trebuie sa predea si in clasele I-IV ?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  61. FELICITARI! MA INCLIN!

    RăspundețiȘtergere
  62. Domnule Ministru va rugam sa anulati ordinul cu Examenul de Definitivat! Daca tot dam Titularizarea ca si inainte (CNU) e normal sa dam Definitivatul in centrele universitare (asa cum se dau gradele II si I)nu cum e stipulat acum in OMECTS 5560 (Miscarea Personalului didactic 2012-2013). Si a mai fost ceva ciudat , noi ne-am depus dosarele pe vechea metodologie , unde am specificat centrul universitar , Ordinul 5560 a aparut dupa ce inscrierile pentru Definitivat si celelalte grade erau deja finalizate...

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua!
    Domnule ministru ,cand trimiteti un ,, corp de expreti" pentru a verifica modul in care s-au obtinut gradatiile de merit?Stiti cum ar fi mai nimerit?A-i trimite( pe experti) sa verifice in scoli, acolo unde li se fabrica unora dosarele.
    Este strigator la cer in unele cazuri; cum pot unii tupeisti sa faca din concursul de gradatii de merit un scop, iar mijloacele prin care-si fabrica dosarele .... sunt deplorabile, domnule ministru!

    RăspundețiȘtergere
  64. BRAVO!!Se vede intradevar ca incepem sa intram in normalitate.
    Aveti toate parghiile acum , nu dezamagiti lumea!
    Recastigati increderea oamenilor (lider sindical)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doresc sa pun lucrurile in ordine. Ma straduiesc sa fac tot ceea ce este posibil. Sper sa va conving ca puteti avea incredere in echipa care se afla acum la conducerea ministerului.

      Ștergere
    2. Domnule Ministru va rugam sa anulati ordinul cu Examenul de Definitivat! Daca tot dam Titularizarea ca si inainte (CNU) e normal sa dam Definitivatul in centrele universitare (asa cum se dau gradele II si I)nu cum e stipulat acum in OMECTS 5560 (Miscarea Personalului didactic 2012-2013). Si a mai fost ceva ciudat , noi ne-am depus dosarele pe vechea metodologie , unde am specificat centrul universitar , Ordinul 5560 a aparut dupa ce inscrierile pentru Definitivat si celelalte grade erau deja finalizate...
      DACA A FOST REINTRODUS EXAMENUL DE TITULARIZARE NU VAD CE SENS MAI ARE SA FIE SI DEFINITIVATUL TOT EXAMEN UNIC. D-NUL FUNERIU A BAGAT ACEST EX DE DEFINITIVAT LA NIVEL NATIONAL PENTRU CA DESFINTASE CNU DE TITULARIZARE...

      Ștergere
  65. Florean Andrei01.06.2012, 18:07

    Domnule ministru, în condiţiile în care autoarea Foii de parcurs a fost, pe bună dreptate, dată afară, vă rog să-mi spuneţi dacă mai sunt oportune testările finale, prevăzute aici.
    Ideea de la care a pornit autoarea acestei foi, este falsă din start.A dorit să aprecieze activitatea cadrelor didactice, comparând rezultatele de la testarea iniţială, cu cele de la testarea finală. Problema este însă aceea că, la cele două testări, sunt evaluate competenţe diferite ( la liceul tehnologic unde predau sunt în fiecare an 7-11 module de specialitate diferite). De aceea consider că nu este relevantă această comparaţie pentru aprecierea activităţii unui cadru didactic. Contează modul în care elevii şi-au însuşit competenţele prevăzute pentru acest an şcolar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este in intentia noastra sa finalizam masurile cuprinse in Foaia de parcurs.Evaluarea finala este insa necesara si cadrele didactice o vor realiza, asa cum au procedat intotdeauna.

      Ștergere
  66. Bună ziua!
    Vorbim de grupe pregătitoare? Dar ce facem cu școlile și grădinițele începute acum 5 ani din fonduri guvernamentale și care din lipsa fondurile stagnează de mai bine de 4 ani? Până vor sosi banii pentru terminarea acestor lucrări se vor degrada de tot. Este păcat de banii care au fost investiți până acum, iar copiii nu au unde învăța. Stau prin case închiriate. Motivul: nu sunt bani.
    Unde trebuie să mergem sau ce demersuri putem face pentru ca și acești copiii să învețe în condiții decente? Vrem rezultate, însă condițiile în mediu rural sunt uneori de domeniul irealului. Se poate face ceva și pentru acești copii?

    RăspundețiȘtergere
  67. Da. Scolile din mediul rural vor fi in atentia noastra. Chiar vom redeschide scolile inchise abuziv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mediul rural s-au inchis "abuziv" scoli in care invatau 7 elevi in 4 clase simultane. Le veti redeschide si pe acelea? Cum platiti cadrele didactice(invatator, profesor de religie, profesor de limba moderna) + femeia de serviciu + incalzire + alte utilitati din 2300lei per capita? E o calitate a invatamantului demna de buricul Bucurestiului. Apropo, stiti ca la 4 clase simultane programul invatatorului este de 6 ore si ca profesorul de limbi moderne daca nu are minimum 5 elevi pe clasa face munca voluntara?

      Ștergere
  68. Buna seara,
    D-nule ministru asteptam rezolvarea dipomelor Spiru H.2009,sunteti singurul in masura sa intervina in aceasta problema,altfel stim cu cine vom vota,o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  69. Ar fi tare bine daca ati gasi o solutie si pentru cadrele didactice navetiste. Stiti foarte bine ca majoritatea primariilor nu deconteaza naveta ca nu au bani, dar daca un cadru didactic nu are bani sa vina intr-o zi la scoala?
    Primariile ar trebui obligate sa deconteze naveta cadrelor sa nu fim nevoiti sa dam din salariul nostru, mic si ala cate 200 - 300 de lei pt naveta. Dupa ce terminati cu urgentele majore sa va interesati cate primarii din tara mai deconteaza naveta......
    Cu respect,
    Addinna

    RăspundețiȘtergere
  70. Sper sa se intre in posesia celor 5% din sentintele judecatoresti(ar fi un oxigen de incredere in sindicat)

    RăspundețiȘtergere
  71. Multumesc d-le ministru pentru ca va ganditi si la gradinitele din rural,ele au ramas tot,,Cenuseresele invatamantului''.fara apa,tavane in stare deteriorata,mobilier rupt.Cum este posibil ca la nivelul scolii sa nu existe personal de intretinere?
    Cu deosebit respect

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor fi deblocate posturile in invatamant si se vor reyolva aceste probleme.

      Ștergere
  72. Sa aveti sanatate si putere de munca ,prin miscarea personalului didactic ati facut multa lume fericita ...asteptam calendarul .Eu deja eram disperata ,fac naveta la 60 de km ,400 de lei pe luna , inainte mai deconta ,de -o vreme nu a mai decontat nimic ,sunt unic intretinator de familie . SPER SA MA DETASEZ MACAR ANUL ASTA .
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  73. Colegiul MOTOC Galati02.06.2012, 09:39

    Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru ca vedem cum va straduiti sa faceti ordine in tot ce s-a stricat anterior, in masurile urate ce s-au luat. Va rugam sa ne ajutati si pe noi!

    RăspundețiȘtergere
  74. Pentru concursul de directori. Scoateti idiotenia aceea de proba cu solutia la studiul de caz si bagati limba straina proba eliminatorie. E jale. Suntem tara europeana si pretendentii la functia de director vorbesc limba straina cu mainile. Unii muncesc in scoala si fac parteneriate Comenius si in loc sa se ocupe de activitati sunt obligati sa o faca pe translatorii pentru tot felul de neispraviti. Vor domnie sa o faca la nivel european.

    RăspundețiȘtergere
  75. Directorii sa fie desemnani de catre o comisie de experti formata din parinti si elevi ! Ma mir ca LEN nu s-a gandit la asta !

    RăspundețiȘtergere
  76. Va rog sa verificati cum s-au facut titularizarile la Gr.sc. Ctin Brancoveanu din Horezu Valcea conf.art 253 in 2012 la invatatori pe post creat artificial cu 8 elevi luati din alte clase si raportat la inspectorat ca avand 15 elevi,post care nu are viabilitate,respectiva doamna invatatoare preluand clasa O din acest an.Cum s-a respectat legea cand noi educatoarele vom intra in restrangere nemaiavand copii.La fel va fi si cu invatatorii deoarece acest post nu a fost niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  77. Domnule Ministru-eu sunt educatoare ,Prof.inv. prescolar.anul acesta la solicirtarea parintilor si colegilor profesori trebuie sa iau grupa(clasa) pregatitoare,dar doresc ca in anul scolar 2013/2014 sa o predau invatatorului ,altfel ramane fara post,de aceea am spus ca se ivesc conflicte intre categoriile sociale.Speram sa aduceti amendamente la LEN,care sa clarifice situatia.Daca sunt educatoare cu studii superioare,master, pot acupa functia de Manager de scoala?
    cu deosebit respect,

    RăspundețiȘtergere
  78. Apropo de USH...Cei din promotia 2009,care au castigat procesele au primit si diplomele.De ce nu au toti dreptul sa primeasca aceste diplome?Au dat toate examenele ca cei din promotia 2008 si 2010.Au trecut 3 ani!Nu-si pot da nici examenele de definitivat si nu li s-au validat nici dosarele pentru examanul de titularizare.E chiar DISCRIMINARE!
    D-le Ministru ,va rugam rezolvati aceasta situatie,asa cum ati promis!
    CU MULTUMIRI!

    RăspundețiȘtergere
  79. Buna ziua!
    FELICITĂRI! Domnule Pop
    Până acum a-ţi reuşit să corectaţi multe lucruri.
    Cănd îl ve-ţi demite pe d-ul ins. general adj. Monacu Vasile de la Suceava? Când ve-ţi dispune un control la ISJ Suceava, să verificaţi cum au fost distribuite gradaţiile de merit pe discipline, dupa ce au fost evaluate dosarele? Să vedeţi cum toţi directorii portocalii au luat gradaţii cu 50 puncte iar profesori cu 70-80 puncte nu au luat gradaţie de merit.
    Au fost distribuite sume pentru camere video. Gropuri Şcolare mari nu au primit nici un leu. După ce criterii s-au distribuit aceste sume? Când o să dispară d-na economist Guşetu Adriana de la ISJ Suceava? Aceasta are o mare parte din vină pentru aberaţiile de la ISJ.
    De ce nu dispuneţi ca toate ISJ-urile să facă publice rezultatele de la gradaţii de merit pe site-ul propriu şi pe ftp? De ce este limitat acesul la multe alte informaţii?
    Spor şi noroc!
    Cu stima, un slujitor al învăţământului românesc de 25 ani foarte dezamăgit şi nemulţumit.

    RăspundețiȘtergere
  80. D-le ministru, va rog, nu le mai permiteti preotilor sa fie titulari pe catedre de Religie si cu parohii. Unde sunt ei atunci cand sunt sarbatori crestine: la Biserica sau la Scoala?este corect? ei ne ocupă noua, profesorilor de religie posturile si nu fac nici cum trebuie caci nu poti fi in doua locuri deodata. Poate îi puneti in situaţia de a alege una din doua. Multumum.

    RăspundețiȘtergere
  81. DOMNULE MINISTRU VA ROG SE REPARATI ABERATIA FACUTA DE D-NUL FUNERIU CU EXAMENUL DE DEFINITIVAT! EL A SCHIMBAT REGULILE IN TIMPUL JOCULUI , ADICA NOI NE-AM INSCRIS PE VECHEA METODOLOGIE IN PERIOADA 1-31 OCTOMBRIE 2011 SA SUSTINEM ACEST EXAMEN IN CENTRELE UNIVERSITARE (CA SI CELELALTE GRADE DIDACTICE)SI ORDINUL CU EXAMENUL UNIC A FOST DAT DUPA TERMINAREA PERIOADEI DE INSCRIERE... IDEEA ACESTUI EXAMEN UNIC ERA CA NU MAI SE SUSTINEA CONCURSUL NATIONAL UNIC DE TITULARIZARE....DAR ACUM CA DVS ATI REINTRODUS TITULARIZAREA (CNU) CE ROST MAI ARE SUSTINEREA EX DE DEFINITIVAT CA UN CONCURS NATIONAL UNIC SI CU MEDIA DE PROMOVARE MINIM 7 !!!??? DACA NU MAI EXISTA TITULARIZAREA AVEA UN SENS ...DAR ACUM?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce tot vorbiti ca d-lul Pop ”a reintrodus CNU”? Ati vazut vreun act normativ, ceva? Credeti ca d-lul Pop a D-zeu? Nu are si el un sef? Credeti ca daca arunca cateva vorbe la o conferinta de presa, gata avem din nou CNU? Dar articolele din LEN care vorbesc despre organizarea concursului la nivel de unitate scolara? Ele sunt inca in vigoare. Are dreptate persoana de mai sus, se da totul peste cap, inclusiv definitivatul, daca se reintroduce CNU. Si daca vorbim despre schimbat regulile in timpul jocului, exact asta este si intentia ministrului interimar, acum, cand vrea sa ”revina la CNU”
      D-le ministru, intrebati, d-le, un jurist, sa va expplice ce inseamna ”litera si spiritul” unei legi!Litera si spiritul legii educatiei este autonomia si descentralizarea, iar dvs ce vreti sa faceti? Poate nu va convine si vreti s-o abrogati in totalitate, dar cu parere de rau, va spun, ca nu veti putea pune prea repede ceva in loc. A fost amuzant sa va urmaresc la TVR Info vorbind despre descentralizare, in timp ce cu o zi in urma spuneati ca veti reintroduce titularizarea la nivel national. Daca nu asta ati vrut sa spuneti, dati o noua declaratie, faceti precizari, pentru ca ati starnit multe controverse si multe intrebari. Concursul de ocupare a posturilor vacante din invatamant este inceput, procedura se deruleaza. Este destul de grav ca vreti sa schimbati regulile in timpul concursului. Eu, personal nu am mai auzit de asa ceva in alt caz.
      In aceeasi zi cu conferinta de presa in care ati pomenit de subiecte la nivel national, etc, a aparut in M.Of. OUG 21 in care la punctul 10 se foloseste explicit sintagma ” posturile didactice si orele ramase neocupate după concursul organizat la nivelul unitatii sau al consortiilor scolare”. Ce ar mai putea intelege orice om logic si normal? Trecand peste consideratiile legate de corectitudinea sau incorectitudinea directorilor care ar face aranjamente, etc, nu uitati ca sunteti ca ministru garantul respectarii legilor si in primul rand al legii invatamantului. Ati creat multa confuzie cu afirmatiile dvs. Sunt mii de oameni, colegi sau viitori colegi ai dvs care s-au inscris la concurs. Le datorati o explicatie cat mai urgenta.

      Ștergere
    2. Definitivatul trebuie dat in centrele universitare ca si celelalte grade didactice!

      Ștergere
  82. Nu stiu de ce nu imi apar comentariile dar din nou intreb si sper ca problema elevilor-sportivi din Colegiul Emil Racovita sa se remedieze si sa re-apara clasa mozaic unde vor putea invata copii legitimati la diferite cluburi de Inot !
    Ce hotarare ati luat dle Ministru? Se anuleaza Ordinul 5568/2011 ?

    RăspundețiȘtergere
  83. De ce nu raspundeti la problemele ridicate de cei care vor pretransfer si detasare anul acesta? Indiferent care ar fi raspunsul ca macar sa stim si noi ce sa facem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blaturi cu isj-urile, ca s-au facut o gramada deja.

      Ștergere
  84. Pentru cei care ocupa un post complet cu nota CNU peste 7 si nu le-am putut aproba titularizarea cu art 253 pentru ca nu aveau proba practica.....si acum au sustinut in perioada prevazuta de Metodologie, adica 02-08 iunie. Intrebarea este: ii putem titulariza in unitate ( au dosarul depus) si le recunoastem aceasta proba practica sau ii trimitem la CNU.
    De la ISJ nu avem raspuns pentru acesta situatie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa meargă la CNU, ca nu le strica. sa dea examen pana intra in sistem pe usa din fata, nu pe cea din dos. Asa e corect pentru toata lumea.

      Ștergere
    2. Vorbiti despre o profesoara care este de 8 ani la noi in scoala cu rezultate la olimpiade (nivel national), cu 4 examene CNU cu note peste 7( ultimul din 2010 cu 9,10).
      Singurul inconvenient este ca nu mai sunt posturi pentru ingineri.
      Dorim sa ramana la scoala noastra ca profesor instruire practica ( acum sunt obligatorii studiile S ) in locul maistrului instructor ( acum pensionar) care avea doar scoala de maistri si nu participa la asemenea concursuri.
      D-na inginera are CNU pentru profesori si acum a dat proba practica la scoala pentru Concursul National de Titularizare 2012 dar are depus si dosarul pentru art 253.
      Astept raspuns

      Ștergere
  85. Pretransferul si detasarea vor avea loc si anul acesta( inainte de titularizare)?Se va modifica calendarul miscarii personalului didactic actual sau doar anul scolar viitor?

    RăspundețiȘtergere
  86. Domnule ministru ,de ce nu ati anulat si alineatul 4 de la articolul 248 din LE?Sa intelegem ca vom fi discriminati in continuare, noi absolventii din 2011, care nu avem nici o vina ca aveam statutul de student ,cand actuala lege a intrat in vigoare?

    RăspundețiȘtergere
  87. Domnule ministru, eliminati politica din scoli. Din ce in ce mai multi profesori, din dorinta de a ocupa functii de conducere marsaluiesc pe strazi in campanii electorale, fiind tot mai putin preocupati de procesul instructiv/ educativ.

    RăspundețiȘtergere
  88. REFERITOR LA DEFINITIVAT 2012(IULIE) SI LA TITULARIZARE 2012(AUGUST) D-NUL MINISTRU TREBUIE SA FACA MAI MULTE PRECIZARI!

    RăspundețiȘtergere
  89. Este recomandat a se vedea reaua intentie de care da dovada dna Director a Colegiului Racovita +Catedra de Natatie privind hotararea de a re-apare clasa mozaic !
    Dle Ministru POP va rugam analizati si vedeti ca numai in Bucuresti,la acest singur Colegiu de sport se intampla aceste lucruri nefiresti 1!
    Va rugam sa evenim la normalitate si sa re-apara clasa mozaic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes in continuare! La bacalaureatul urmator dispare disciplina informatica? Pentru absolventii de matematica - informatica era disciplina de bacalaureat informatica, se intentioneaza eliminarea aceseia sau a fost omisa doar?

      Ștergere
  90. AM PLECAT DIN TARA FOARTE DEZAMAGITA DE CEEA CE SE PETRECE IN INVATAMANTUL ROMANESC BRAILEAN SI NIMENI NU AU LUAT NICI O MASURA ASUPRA ACELOR CONTABILI SI SECRETARI CARE GRESESC SALARIILE CADRELOR ,CARE AU DOUA NORME INTREGI,CU TOATE CA PROGRAMUL ESTE DE 8 ORE.CUM ESTE CAZUL CONABILEI DE LA SCOALA 32 DIN BRAILA,PRIMESTE DOUA SALARII SI ALTI TINERI NU AU LOC DE ACESTE CONTABILE ,CARE SUNT ANGAJATE DUPA GRAD DE RUDENIE SI POLITIC ACEASTA CONTABILA E DIN ORG.PDL.LA SCOALA UNIREA DIN JUD.BRAILA DEASEMENI O PARTE DIN CADRELE DIDACTICE AU AVUT IN 2009-20010,PE UN AN CHIAR SI PE TREI ANI SALARII GRESITE CATE 2-3MIL.PE LUNA.NU S-AU LUAT MASURI ASUPRA LOR DEOARECE DIRECT.SC.SI PRIMARUL SUNT.PDL.ACEASTA DIRECTOARE ESTE ANTICA SI DE DEMULT.E DE NESCHIMBAT .ACOLO SA TRIMITETI CORP DE CONTROL.DEASEMENI SUNT TITULARI CU NOTE DE 5 SI 6 SI FARA GRADE CARE STAU BINE MERSINUI DERANJEAZA NIMENI Ca asa au apucat pe vremuri titularizare cu 5 si 6.iar cei care au grade si performanta nu reusesc sa se titularizeze.LUCRURILE ACESTEA NE-AU DETERMINAT SA PLECAM DIN TARA.AVAND COMPETENTA NECESARA REUSIM SA FACEM LUCRURI FRUMOASE SI AICI.

    RăspundețiȘtergere
  91. Detasarile vor fi facute prin bunavointa directorilor de scoli acesti "tatici" de zeci de ani in functie ?
    V am tot auzit ca vreti sa faceti ordine .
    De ce nu se ocupa prin concurs?????
    Posturi ascunse si date cu dedicatie ?????

    RăspundețiȘtergere
  92. Asteptam recuperarea tuturor sporurilor furate de portocalii!

    RăspundețiȘtergere
  93. Vorbiti despre o profesoara care este de 8 ani la noi in scoala cu rezultate la olimpiade (nivel national), cu 4 examene CNU cu note peste 7( ultimul din 2010 cu 9,10).
    Singurul inconvenient este ca nu mai sunt posturi pentru ingineri.
    Dorim sa ramana la scoala noastra ca profesor instruire practica ( acum sunt obligatorii studiile S ) in locul maistrului instructor ( acum pensionar) care avea doar scoala de maistri si nu participa la asemenea concursuri.
    D-na inginera are CNU pentru profesori si acum a dat proba practica la scoala pentru Concursul National de Titularizare 2012 dar are depus si dosarul pentru art 253.
    Astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  94. Buna seara domnule ministru,
    Am trecut cu greu peste acest an scolar,sunt director la o gradinita cu program prelungit cu peste 300 de copii,dar in acelasi timp am si grupa de copii carora trebuie sa ma dedic,e drept ca imi exercit profesia de bazain aceste conditii si sa acopar si celelate probleme pe care le am datorita functie.Nu ne putem compara cu profesorii care au minim 6 ore, cu noi cei care avem 25ore.Indiferent daca voi mai fi sau nu director in urmatorii ani e imposibil la o unitate atat de mare si cu atatea probleme sa le acoperi pe toate. sau poate trebuie sa repetam o sintagma specifica romanilor "LAS-O MA CA MERGE-ASA" trebuie revenit la DEGREVAREA DIRECTORILOR DE GRADINITE in functie de specificul gradinitei(PROG NORMAL SAU PRELUNGIT) si de numarul de copii inscrisi.VA MULTUMESC SI SPER SA AVETI IN VEDERE SI ACEASTA PROBLEMA

    RăspundețiȘtergere
  95. Dle Ministru...atatia copii sportivi asteapta hotararea pe care ati luat-o !Va rugam nu ne mai tineti pe jar si anuntati ce ati hotarat cu privire la re-infiintarea clasei mozaic la Colegiul Emil Racovita din Bucuresti ! Urmeaza Campionatele Nationale,examenul ptr cl 9-a ...si noi fierbem in continuare. Va rugam anuntati hotararea !

    RăspundețiȘtergere
  96. Domnule Ministru Liviu Marian Pop,
    sunteti profesor si lider sindical,cumoasteti bine sistemul de invatamant care este in degradare continua din pacate.Va rog daca faceti ordine si curatenie,in scoli,inspectorate judetene si minister,faceti curatenie totala!Redati oamenilor
    scolii demnitatea,speranta si salariile furate de Funeriu/Boc/Basescu.Demiteti pe toti inspectorii generali, pe adjuncti si directorii cameleoni,care se cred dictatori si d-zei!
    Cand il demiteti pe Gorun,pdl-ist pus de Funeriu/Turcanu?
    Va urez mult succes,curaj si sanatate.Un slujitor al scolii,
    profesor-Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  97. Nimic despre "Gh.Lazar" 2009? Poate primim banii acum in vacanta???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care au fost in gradina pdl au primit banii in 2009.Acolo unde erau directori pe lista, banii s-au dat fara ordin de ministru si nu i-a verificat nimeni.
      Acum, vad ca subiectul este inchis, nici macar nu ni se raspunde ce avem de facut, sa mai speram sa intram in legalitate, este un drept al nostru castigat, sau sa ne depunem si anul asta dosare? Dar, conform noii legi numarul de locuri s-a redus drastic fata de 2009.

      Ștergere
    2. De ce nu ne dati un raspuns clar legat de "Gh. Lazar"? Raspundeti la toate cererile,mai putin ale noastre, cei de pe listele din 2009 care nu am primit GH.LAZAR. Va rugam raspundeti intrebarilor.

      Ștergere
  98. Buna seara! Felicitari pentru lucrurile bune pe care ati inceput sa le faceti pentru invatamantur romanesc si mult succes in continuare!
    As vrea sa va intreb daca un cadru didactic titular al unei unitati scolare poate si in ce conditii sa intre la restrangere de activitate cu un cadru didactic titular al sistemului de invatamant? Va multumesc si va rog din suflet sa va faceti timp sa imi raspundeti. Mult, mult succes in viitor!

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna seara, Domnule Ministru.
    Daca tot ati inceput sa faceti curatenie, sper din suflet sa faceti curatenie pana la capat.Felicitari pentru lucrurile bune pe care le faceti!
    Sper sa feceti curatenie si in Brasov, unde toti directorii de scoli sunt PDL-isti, numiti politic de inspectorul general, PDL-ist si el.Sunt dintr-o scoala din Brasov si va spun cu mana pe inima ca ajunsesem la capatul rabdarii. Mai aveam un pic si ni se sugera intrarea in PDL pentru a ne mentine locul de munca. Acum parca incepe sa se vada luminita de la capatul tunelului. Exista o speranta cat de mica si pentru noi. In sfarsit cineva este de partea noastra. La ISJ Brasov trebuie facute schimbari radicale! Sunt aceeasi oameni de ani de zile. De fiecare data nu se schimba decat orientarea lor politica. Sunt directori de scoli care sunt pe liste la consilieri! VA ROG FACETI CURATENIE SI LA BRASOV!
    Un membru sindicat FSLI.

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna ziua,Domnule Ministru,
    as vrea sa va felicit pentru decizia luata in privinta examenului de titularizare.Totusi, as avea o intrebare: se va tine cont in continuare de nota obtinuta la inspectia speciala la clasa?Sper din tot sufletul ca nu, pentru ca subiectivismul si arbitrariul au fost la ele acasa.In plus, cred ca este foarte grav ca soarta noastra sa stea in mainile unor elevi mai mult sau mai putin pregatiti sau interesati: exemplu concret,sotul meu a obtinut nota 8 la aceasta inspectie,pe motiv ca elevii nu au fost activi.
    De ce sa hotarasca niste elevi, chiar in proportie de 25 % cat reprezinta aceasta nota, soarta familiei mele, daca sotul meu va avea post sau va fi somer???
    Subliniez ca sotul meu a sustinut aceasta inspectie intr-o scoala foarte slaba,iar postul pe care il vizeaza nici macar nu este acolo ci in alta parte.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui modificata metodologia si astfel de criterii sa fie anulate

      Ștergere
    2. De ce sa hotarasca comisia la nivel de scoala pe cine angajeaza????
      Sunt animozitati si intre dascali si aceasta este o ocazie buna pentru platit polite

      Ștergere
  101. Buna ziua,Domnule Ministru,
    este extraordinar ca avem un ministru care stie despre ce vorbeste in invatamantul preuniversitar, unde sunt cele mai mari si complexe probleme. Felicitari pentru ce ati facut pana acum si multa putere de munca.
    In legatura cu acele camere de supraveghere de la examenele nationale, in procedura operationala emisa de Minister exista precizarea ca respectivele vor fi utilizate si la competentele de la examenul de bacalaureat, dar la instruirea ce s-a facut la inspectoratul scolar s-a spus ca vor fi folosite doar la probele scrise. Puteti sa precizati unde este adevarul. Se folosesc sau nu camere web la probele orale de bacalaureat? Ne putem trezi ca scoala cu o multime de procese intentate de elevii care ar fi intimidati de filmarile ce se deruleaza, atunci cand vorbesc. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  102. Buna ziua, Domnule Ministru,
    as vrea sa stiu daca pretransferul va fi posibil si anul acesta?
    Daca da, se va desfasura inainte de examenul din 2 august? (m-am inscris si la acest examen- mai invat sau nu?)

    RăspundețiȘtergere
  103. Referitor tot la modificarea din LEN...cum se procedeaza cu pretransferul anul acesta?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  104. Buna ziua, am o mare nelamurire si as vrea sa ma rezolvati. In legatura cu examenul de titularizare, eu mi-am depus dosarul la scoala respectiva, unde vroiam postul. Daca este examen national , unde vom da examenul si unde vom avea posturi ?? Credeti-ma este o mare debandada si sper sa ma lamuresc. Sfatul meu este ca legea aceasta sa fie de anul viitor, ptr ca am inteles ca vreti sa schimbati si data examenului, ceea ce ar fi un lucru rau pentru noi. Va multumesc si sper sa imi raspundeti !

    RăspundețiȘtergere
  105. Domnule Ministru,
    Elaborati si publicati metodologia si calendarul pentru transfer si detasare.Va rugam!

    RăspundețiȘtergere
  106. Mai apare anul acesta calendarul si metodologia referitoare la transfer si detasare? Ati spus in cel mai scurt timp posibil.Vrem si noi sa stim ce avem de facut.

    RăspundețiȘtergere
  107. am fost profund dezamagita cand pretransferul a fost eliminat.Eu sunt titulara la 60km de casa si am 2 copii.Inca sunt in concediu de ingrijire a copilului dar din toamna ce ma fac?se intrezareste o speranta acum cu OUG 21.Ma bucur ca avem un ministru din randul nostru care chiar profeseaza si are habar de dificultatile cu care se confrunta un profesor.imi pun speranta ca va fi bine.

    RăspundețiȘtergere
  108. SUNT DIRECTOARE DE GRADINITA SI AM 3 LOCATII SI CLASA.VA ROG SA INTERVENITI PENTRU A SE REVENI LA DEGREVAREA DIRECTORILOR INTRUCAT NU POTI SA FACI CALITATE NICI LA CLASA NICI IN DATORIA DE DIRECTOR EDUCATOARELE AU FOST DENIGRADE LA MAXIM IN LEGEA NOUA DE CATRE CEI CARE NU REALIZEAZA CA NOI SUNTEM TEMELIA INVATAMANTULUI.DE ASEMENEA SA SE REVINA CU GRUPA PREGATITOARE IN GRADINITA .AICI AM PREGATIT GENERATII INTREGI PENTRU SCOALA SI NIMENI NU NE-A REPROSAT NIMIC.

    RăspundețiȘtergere
  109. as dori sa stiu daca personalul didactic auxiliar cu studii superioare si master in managementul economic al unitatilor scolare se poate inscrie in corpul de experti in management educational

    RăspundețiȘtergere
  110. Nu gasesc nicio metodologie referitoare la absolventii Spiru Haret , promotia 2004-2008, care sa reglementeze situatia lor. Cum se poate rezolva aceasta problemea in scurt timp? Cei de la inspectorat au spus ca toate generatiile de absolventi se regasesc inacasta situatie. Pai, in eventualitatea unor examene de diferenta, eu pentru ce voi da examen, pt e repeta anul 3 cand eu am facut 4 ani???
    Unde gasesc lista cu facultatile si diplomele neacceptate din metodologia miscarii personalului didactic?

    RăspundețiȘtergere
  111. Directorul unei unitati scolare nu trebuie sa fie membru in Corpul de experti in management educational? Poate sa fie director un absolvent al USH, promotia 2004-2008?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare