28 mai 2012

Astăzi, 28 mai, a avut loc proba de limba şi literatura română din cadrul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat

      Astăzi, 28 mai, a avut loc prima probă scrisă din cadrul sesiunii speciale a examenului de  bacalaureat pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale, proba de limba şi literatura română.
Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, în cele două centre de examinare au fost prezenţi 878 din cei 880 de candidaţi înscrişi. Din totalul elevilor care au susţinut proba, 20 au fost eliminaţi din examen din cauza tentativelor de fraudă (telefoane mobile, căşti, materiale ajutătoare etc.).
Neregulile au fost descoperite atât cu ajutorul sistemului de camere de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu ajutorul profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria.
     Marţi, 29 mai, va avea loc proba obligatorie a profilului. În următoarele zile, respectiv, miercuri 30 mai, şi joi, 31 mai se vor desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării şi proba la limba şi literatura maternă.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

20 de comentarii:

  1. Spune bine o invatatura crestina:cine se simte fara nici o vina, sa ridice piatra si sa arunce. Si cand Isus si-a ridicat fruntea, nu mai era nimeni in jurul lui. Acum vremurile sunt altfel: toti ridica piatra..... Ba, mai avem si mijloace performante pentru a gresi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine e crestin? asa sunt crestinii? plini de ura, invidie, minciuna etc etc. Romania e crestina? :)) Poate pe dinafara domnule. Oricum toti ridica piatra, toti sunt falsi, ne doare in cot de tara, ne doare in cot de lume si ne doare in cot de propriile vieti stimate domn, tocmai de aceea suntem unde suntem dupa 22 ani. Bravo noua!

      Ștergere
  2. Voiam sa spun ca si un elev extraordinar de bun la o disciplina sau la un grup de discipline poate avea probleme la disciplinele pentru care este mai putin dotat. A apelat la ceeace au apelat toti de dinaintea lui si a fost descoperit tocmai pentru ca nu e suficient de pregatit in tehnica de a copia. A fost prins si, probabil, i s-a compromis viitorul. E bine? E rau? Crestineste, pacat! (pentru toti cei 20)

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule ministru,
    Referitor la examenele nationale:
    ultima adresa cu camerele de supraveghere este cireasa de pe tort.
    Sunt curios cine a clocit-o. Oare suntem considerati toti, hoti? Gandirea celor din minister, abonati la bani europeni (formatori de personal, in concubinaj cu ISJ-urile!?) se pare ca nu iese din vechi tipare.
    Simt asa o boare portocalie, devenita verzuie, care imi intoarce stomacul pe dos in ministerul asta.
    BANI CHELTUITI AIUREA!

    RăspundețiȘtergere
  4. VA ROG SA AVETI IN VEDERE ACEST CAZ DE DEMITERE ABUZIVA!!!!!Domnule ministru,cum se poate asa ceva?!!Sa schimbe un inspector extraordinar pentru un motiv ridicol,intr-adevar vanat de ceva vreme de rauvoitori si oportunisti?Azi la Suceava a fost demis d-l insp.general Cuciureanu pentru ca pe geamul unui microbuz dintr-un satuc era lipit un afis al PDL.Acel afis putea fi lipit chiar de denuntatori...Asa ceva nu e posibil!!!Unde e dreptatea?Nu conteaza capacitatea unui om,reusitele,performantele sale,energia si puterea de munca,implicarea si dorinta de a face ca sistemul educational al unui judet sa mearga?!!!D-L CUCIUREANU TREBUIE READUS LA CARMA ISJ SUCEAVA!!!VREM COMPETENTA!!!Ati spus undeva mai sus,raspunzand unei alte persoane,care ma bucur ca e tot din acest judet si care are de asemenea o parere buna despre insp.Cuciureanu,ca nu se vor face demiteri pe criterii politice!!!Va rog,tineti cont de acst lucru!!!Lasati un om pregatit la locul pe care il merita si a dovedit asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Paiiiiii, iaca , se confirma ideea ca hotia se poarta si la "case mari"!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca la ELEVII OLIMPICI au fost ELIMINATI 20 pentru tentative de frauda, atunci la ceilalti, mai normali, la ce sa ne asteptam ? Si, se DOVEDESTE ca tot SUPRAVEGHETORII si-au facut datoria, iar camerele au fost, ca de obicei, INUTILE !

    RăspundețiȘtergere
  7. EXAMENUL VIEȚII TREBUIE SĂ FIE ACESTA!ALA E?FIE CU NOTE NICI, DAR CINSTITE!SE VREA TRANSPARENȚĂ!ORI NU?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule ministru,

    noi, elevii, suntem sanctionati dacă copiem, inspectoratele de ce nu au parte de acelasi tratament? Anul acesta, la olimpiada de geografie, faza judeţeană, subiectul la clasa a XII a, a fost identic în Bistriţa-Năsăud şi Bacău, deşi am văzut pe site-ul inspectoratului, regulamentul olimpiadei care zice că la această fază, fiecare judeţ are o comisie care elaborează subiectele. Şi subiectele şi baremele au fost identice, la cls a XII a, în cele două judeţe, iar la noi la Bistriţa din 28 de elevi participanţi, 26 am luat sub 5 la olimpiada judeţeană. Adică noi am învăţat, cei care trebuiau să facă subiectul l-au luat de pe undeva, iar nouă ne-au dat note mici. Şi nici rezultatele nu sunt pe site, numai premianţii, au fost afişate câteva zile la şcoala unde a avut loc olimpiada. Nu ştim nici ce note am luat la fiecare dintre probe, la teorie şi practică. Eu dacă copiam, luam 1, inspectoratul de ce poate atunci să se ,,inspire#?

    RăspundețiȘtergere
  9. cand sosec in scoli banii pt. montarea sistemelor video. Nu e o gluma, in mii de scoli generale trebuiesc montate camere video pt. evaluare, intreb: cine da banii si cat mai repede Domnule Ministru...primariile nici nu vor sa auda de asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  10. As dori sa va supun atentiei o problema aparuta in judete si anume cea legata de expirarea mandatului multor directori. Cu referire la acest aspect sunt puncte de vedere diferite in judete, deci nu exista o viziune unitara in legatura cu rezolvarea acestei probleme! Spre exemplu in unele judete ISJ nu au mai prelungit mandatele directorilor ci au lasat decizia la nivelul CA din scoli iar in altele ISJ au prelungit mandatul cu aprobarea CA! Trebuie clarificata problema deoarece exista riscul ca la nivelul unitatilor de invatamant sa se creeze un haos generalizat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari, domnule ministru!
    Ati reusit, la fel si ca predecesorii dvs, sa UITATI CUPRINDEREA LA PLATA IN COMISIILE DE EVALUARE SI ADMITERE A SECRETARILOR, care fac oricum in toate scolile treaba cea mai grea in legatura cu aceste examene. Ati uitat ca in scolile din mediul rural singura persoana care stie sa lucreze la calculator este secretarul iar cei care fac parte ca presedinte sau ca membri n-au habar de procedurile si situatiile aferente, dar SUNT PLATITI!!!
    Ce sa mai zic?! Sunt foarte, foarte dezamagita!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va rugam sa dispuneti modificarea art 100 din OMECTS 5560/2011 pentru promovarea examenului de definitivat sa se faca media dintre notele la cele 2 inspectii si nota la proba scrisa!

    De ce nu se da definitivatul in centrele universitare?

    RăspundețiȘtergere
  13. Va rugam sa reveniti la norma de 16 ore la cadrele didactice cu gr I si 25 ani vechime .La matematica , in gimnaziu, unii colegi au norma de 20 ore ( 2 ore la PO )pentru ca sunt 4 ore la clasa si altii au norma incompleta sau intra in reducere.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe cand concursuri de directori in scoli ?
    Unii directori au mandat pe viata ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Ministru, v-am mai trimis doua mail-uri la care nu am primit niciun raspuns, dar continuu pana cand imi veti raspunde.
    La Teleorman s-a incalcat metodologia acordarii gradatiei de merit prin neacordarea procentului de 16% pe discipline, pe ciclu de 4 ani. Astfel in ultimii 4 ani,la un numar de directori de 178 s-au acordat 97 de gradatii( 10,30,21,36), iar la un numar de 630 invatatoare (in ultimul an, au fost mai multi in ceilalti ani), s-au acordat 95 de gradatii(18,25,20,32). De cand 178 > 630? Model din Parlament?Anul acesta din 237 de gradatii s-au dat directorilor 36, iar invatatorilor 32 din 39 cate trebuia, restul de 7 spunandu-ne ca se transfera la directori .Astept totusi o pozitie a dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule ministru interimar, știți ce se întâmplă în școlile și la Inspectoratul din județul Mureș? Aici se fac niște afaceri extraordinare, pe bază de mită, cadouri extrem de mari, salarii făcute în favoarea lor, trafic de influență, relații, pile. Sunt profesor cu vechime mare în învățământ, dar eu asemenea mișcări mari în învățământ nu am văzut niciodată. Inspectorii își măresc veniturile în mod nepermis, am văzut de multe ori mergând inspectori, incongnito, cu straie ponosite, pentru a depune bani la bănci. Minciuna, sperjurul, afacerile mari sunt la ele acasă. Îmi sunt afectate direct interesele, eu cred că aș putea muri văzând câte nereguli sunt, cât de părtinitori, rău intenționați sunt inspectorii, directorii, vor intenționat să facă rău, sunt duri, fără Dumnezeu. Se gândesc doar la interesul lor, numai pe bază de interes merge totul. M-am îmbolnăvit de supărare, mi-e rău și urât când văd asemenea oameni care nu au un Dumnezeu, care fac rău în mod intenționat, încă în momente dificile, doar spre a ieși ei în avantaj. Domnule ministru, trimiteți niște comisii ministeriale să verifice, la ISJ Mureș totul merge numai pe bază de interes, relații, pile, bani, mulți, mi-e rău numai când văd cât de multe rele se pot face și mi s-au făcut și mie personal până acum. Este nepermis, domnule ministru, a ajuns Învățământul de toată minunea, din cauza unei clici de hoți, de duri, mincinoși, oameni fără moralitate. Trimiteți, domnule ministru, la Mureș, să se verifice, se poate face aici orice, sub conducerea acestui domn inspector general, care a fost cel mai rău din câți am cunoscut până acum. Un Rumburak modern. Un vrăjitor al răului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am mai trimis un mail si nu s-a inregistrat. Proba.

    RăspundețiȘtergere
  18. Hai sa incep ca toti. Domnule ministru, nu sunt intr-un partid si putin imi pasa de alegeri. N-am mai votat din 1996, de ce? Pentru ca nu am ce. Sa aleg dintre cei rai pe cel mai putin rau? CU o floare nu se face primavara. SUnt constient ca sunt multe lacune in sistem si multi predecesori au facut gafe care sunt reparabile cu greu. Dar, exista un mare DAR. Este absolut inadmisibil ca dupa ce 12 ani de zile atat noi cat si copiii nostri am fost invatat ca o greseala de scriere sa o punem in paranteze, taiata fiind, sa fie marul discordiei din ziua de azi. Am in familie sportivi de lot national care isi dau bac-ul la Bacau. SPre deosebire de multi altii, isi invata, sunt pregatiti si sarguinciosi. Deocamdata au luat toate probele cu brio, doar unul mi s-a plans la telefon ca a facut in lucrarea scrisa la Limba si Literatura Romana (lucrare de 8 pagini) o greseala pe care dupa ce a taiat-o a pus-o in paranteza (undeva pe la mijlocul lucrarii). Unde doream sa ajung. E inadmisibil ca se copiaza sau se recurge la diferite tertipuri pentru a copia la examene si sunt de acord cu sanctiunile prevazute. Informarea candidatilor uneori lasa de dorit. Dar e cu atat mai inadmisibil ca un elev de nota 9-10 care a tras si si-a invatat pe tot parcursul liceului, component al unui lot national sportiv, dupa o lucrare de 8 pagini sa se afle in postura posibila de a-i fi anulata lucrarea pentru o paranteza . (chipurile semne distincte pentru comisia de corectare). Credeti ca o paranteza opreste asta? Oamenii pot creea alt cod, de ex 2 greseli consecutive taiate, etc. Eu ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Va intreb. Adica in Romania democratica a zilei de azi viitorul unui om cinstit, erudit si sarguincios atarna de o nenorocita de paranteza? Daca asta e tara in care traim, cu mana pe inim va spun ca e frumoasa dar mi-e scarba de cei care o conduc. Ce sa facem domnule ministru? Ce e de facut? Cream potere sa vaneze scursurile societatii? Executam guvernul? Facem ca in Dallas in `63? Ne sinucidem? Unde vreti sa ajungeti? Cand mai mult de jumate din guvern e semi-analfabet, ignorant etc. Unul ca Vanghelie conducator? Noi promovam cultura sub-urbana, ignoranta crasa si lipsa de civilizatie prin proprii nostri conducatori (Vanghelie, Becali, Vadim Tudor) Va mai mirati ca in tara raman tot mai putini oameni capabili? Eu nu. Vai tie Romanie!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Hai sa incep ca toti. Domnule ministru, nu sunt intr-un partid si putin imi pasa de alegeri. N-am mai votat din 1996, de ce? Pentru ca nu am ce. Sa aleg dintre cei rai pe cel mai putin rau? CU o floare nu se face primavara. SUnt constient ca sunt multe lacune in sistem si multi predecesori au facut gafe care sunt reparabile cu greu. Dar, exista un mare DAR. Este absolut inadmisibil ca dupa ce 12 ani de zile atat noi cat si copiii nostri am fost invatat ca o greseala de scriere sa o punem in paranteze, taiata fiind, sa fie marul discordiei din ziua de azi. Am in familie sportivi de lot national care isi dau bac-ul la Bacau. SPre deosebire de multi altii, isi invata, sunt pregatiti si sarguinciosi. Deocamdata au luat toate probele cu brio, doar unul mi s-a plans la telefon ca a facut in lucrarea scrisa la Limba si Literatura Romana (lucrare de 8 pagini) o greseala pe care dupa ce a taiat-o a pus-o in paranteza (undeva pe la mijlocul lucrarii). Unde doream sa ajung. E inadmisibil ca se copiaza sau se recurge la diferite tertipuri pentru a copia la examene si sunt de acord cu sanctiunile prevazute. Informarea candidatilor uneori lasa de dorit. Dar e cu atat mai inadmisibil ca un elev de nota 9-10 care a tras si si-a invatat pe tot parcursul liceului, component al unui lot national sportiv, dupa o lucrare de 8 pagini sa se afle in postura posibila de a-i fi anulata lucrarea pentru o paranteza . (chipurile semne distincte pentru comisia de corectare). Credeti ca o paranteza opreste asta? Oamenii pot creea alt cod, de ex 2 greseli consecutive taiate, etc. Eu ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Va intreb. Adica in Romania democratica a zilei de azi viitorul unui om cinstit, erudit si sarguincios atarna de o nenorocita de paranteza? Daca asta e tara in care traim, cu mana pe inim va spun ca e frumoasa dar mi-e scarba de cei care o conduc. Ce sa facem domnule ministru? Ce e de facut? Cream potere sa vaneze scursurile societatii? Executam guvernul? Facem ca in Dallas in `63? Ne sinucidem? Unde vreti sa ajungeti? Cand mai mult de jumate din guvern e semi-analfabet, ignorant etc. Unul ca Vanghelie conducator? Noi promovam cultura sub-urbana, ignoranta crasa si lipsa de civilizatie prin proprii nostri conducatori (Vanghelie, Becali, Vadim Tudor) Va mai mirati ca in tara raman tot mai putini oameni capabili? Eu nu. Vai tie Romanie!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare