24 apr. 2012

Teme de actualitate in invatamantul preuniversitar

Lecturand site-ul MECTS aflu ca maine are loc o conferinta de presa pe teme de actualitate in invatamantul preuniversitar.
Poate aflam si noi:
1. De cand se reintregesc salariile micsorate in iunie 2010 "pentru 6 luni"
2. Cand se deblocheaza angajarea in sistemul de invatamant.
3. De cand se platesc absolventii de invatamant superior care sunt invatatori sau educatori.
4. De cand personalul didactic auxiiar poate beneficia de gradatii de merit.
5. De cand se va putea face transferul titularilor.
6. Cat continua discriminarea absolventilor SSD.
7. De ce e nevoie de 3 secretari de stat in MECTS cand in fapt Guvernul a declarat ca doar 2 secretari trebuie sa fie.
8. De ce nu avem aprobate toate metodologiile de aplicare a LEN. Cele 8 luni au trecut de multa vreme.
9. De ce nu se plaeste naveta si sentintele judecatoresti in toate unitatile
10. Ce se intampla cu absolventii Spiru Haret
11. Ce facem cu diplomele Gh Lazar

Si intrebarile pot continua.....
Dar sa asteptam cu incredere conferinta de maine. Cine stie ce surprize ne asteapta.

35 de comentarii:

  1. De ce și pe ce acheltuit MECT-ul EXORBITANT, în timp ce MUUUULTE ȘCOLI S-AU DESFIINȚAT?

    RăspundețiȘtergere
  2. Scarta-scarta24.04.2012, 05:56

    Cand o sa se renunte la 99% dic actualele "documente scolare" pe care este obligat un cadru didactic sa le intocmeasca ? Cand mai avem timp sa pregatim lectiile sau sa citim o carte ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Distinctia GH Lazar din 2010, UNDE ESTE ?????

    RăspundețiȘtergere
  4. Transferul este cea mai importanta tema de dezbatut. Suntem titulari si avem dreptul cei care suntem titulari ai sistemului de invatatmant sa ne tranferam, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este corect transferul de pe invatatori pe profesori ,chiar daca au facut studii universitare .Mergeti cu totii si dati examene de titularizare pentru posturile de profesori,nu mai ocupati catedrele doar ca ati urmat cursuri universitare fara sa va dovediti competentele profesionale.Asta este una dintre cele mai aberante legi ale ministerului.

      Ștergere
  5. Daca nu voi reusi sa ma transfer, in urma concursului din 2 august,pe postul care-l doresc, pot reveni la postul meu actual unde sunt titulara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MD-afiliat FSLI24.04.2012, 19:51

      Cf. Anexei O.M.E.C.T.S. 5560/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea personalului didactic in anul scolar 202-2013[M.O. 758 bis/27.10.2011 si se poate downloada de la adresa http://moficial.ro/an/2011/ in partea de jos a paginii]:

      -art 110 (13) "Cadrul didactic titular, care se prezinta la concursul pentru ocuparea unui alt post didactic/catedra declarat vacant/rezervat in unitatile de invatamant de stat, care nu ocupa post/catedra sau optine o medie de repartizare mai mica de 5(cinci) isi pastreaza calitatea de titular in unitatea/unitatile de invatamant din care provine"

      SUCCES LA EXAMEN!

      Ștergere
  6. Cand vor primi cadrele didactice titulare in invatamant diplomele de licenta de la Universitatea Spiru Haret blocate de minister? De ce nu puneti aceasta intrebare, va intereseaza mai mult gradatia auxiliarului? Probleme diplomeleor este mai importanta ne aduce grave prejudicii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am completat si acest aspect.....nu am vazut inca ce teme a adus pe tapet azi la ora 12.00

      Ștergere
    2. Mi-am depus anul acesta dosar pentru titularizare, specialitatea geografie, terminata la Spiru Haret si mi s-a respins dosarul. Bataie de joc!!!!!!!De ce?

      Ștergere
  7. cand se va aplica articolul 263 privind titularizarea la nivelul scolii pentru cei care au obtinut peste 7 la CNU din iulie 2011?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre Art 253 din LEN. Titularizarea pe post, conform acestui articol, s-a făcut în luna martie.

      Ștergere
  8. Marea declaratie o gasiti http://www.edu.ro/index.php/pressrel/16888 ...nimic din ce ne intereseaza

    RăspundețiȘtergere
  9. Sportul fara bani : voluntariat !

    RăspundețiȘtergere
  10. cand nu li se va mai cere cadrelor didactice sa fie contopisti,sa realizeze tone de hartii si hartiute?
    cand se va recunoaste ca sistemul romanesc de invatamant e la pamant si produce analfabeti,tocmai datorita faptului ca profesorii sunt orice altceva numai profesori nu?
    cand va dispare ipocrizia si se va recunoaste adevarata stare de lucruri?
    cand inspectoriii scolari si directorii,in cea mai mare parte,vor renunta la atitudinea de seniori feudali?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai perfecta dreptate ! Suntem DOAR contopisti striviti de tone de hartii si hartiute !

    RăspundețiȘtergere
  12. "Lucrăm la debirocratizare" ! De cate ori s-a debirocratizat , au aparut si mai multe hartii de facut !

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce sunt discriminati si batjocoriti absolventii de facultate promotia 2011?
    De ce unele judete ii respecta si ii plateste ca profesori pentru invatamantul primar/prescolar,iar alte judete ii retrogradeaza pe cei care au absolvit facultatea in 2011?
    Ce lege este respectata in tara asta, daca acelasi cadru didactic cu Liceu Pedagogic+Facultatea de Pssihologie, absolvent 2010 este profesor si renumerat ca atare,iar un absolvent din 2011 cu aceleasi studii este institutor?
    Este strigator la cer ce se intampla in invatamantul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce unii pot fi platiti cu studii superioare cu o adeverinta fara foaie matricola fara diploma de licenta, cand facultatea care a parcurso spune clar ca ei nu au nici curs, nici optional ,de biblioteconomie, ma refer la cineva pe post de bibliotecar care a parcurs cursuri de licenta la Fac.litere,specializarea literatura limbilor straine .Este posibil asa ceva?Va rog dati-mi un raspuns concret.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragi colegi,
    Nu am reusit sa citesc in intregime declaratia Secretarului de Stat Oana Badea, dar asa printre randuri am citit despre literatura universala, despre "Sport pentru toţi, toţi pentru sport", despre structura anului scolar 2012-2013 si despre Scoala Altfel.
    Inca nu imi revin. Acestea sunt problemele invatamantului din Romania????????
    Parintii nu isi pot inscrie copiii unde vor (daca nu isi fac mutatie) in clasa I ca unele scoli au infiintat clase mai multe decat trebuie si altora li s-au desfiintat clase, profesorii nu se mai pot transfera, se intalnesc pe la mijlocul drumului intre doua localitati, fiecare facand naveta in localitatea celuilalt de domiciliu, elevii sunt stresati inca din scoala primara de invatatori ale caror cerinte sunt prea mari pentru ca nu stiu care-i mai destept si care are copii mai buni si toate astea din cauza unui sistem care ii face sa se poarte asa...
    Nu mai am cuvinte oricum...
    Nu se poate asa ceva.
    Cat mai suportam toate acestea???????
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Punand cap la cap toate lucrurile semnalate de catre membrii de sindicat , FSLI poate adresa MEMORII tuturor autoritatilor responsabile . Ca un prin pas . Raspunsurile primite trebuie afisate in fiecare scoala .

    RăspundețiȘtergere
  17. INTREBARI...

    Ce se intampla cu diplomele Spiru Haret promotia 2009?
    Cand directorii nu vor mai fi numiti de mai marii de la partid?
    Cine urmareste activitatea scolilor care au pierdut personalitatea juridica pentru ca directorii ,,uita" de aceste scoli?
    Cand sansele elevilor din mediul rural vor fi egale cu ale celor din mediul urban? (ma refer la cadre didactice bine pregatite, resurse materiale,etc.)?
    De ce se aplica din legea educatiei doar articole care sunt pe placul guvernantilor?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cadre didactice bine pregatite ! Cadrelele didactice NU SUNT LASATE sa se pregateasca ! A avut cineva curiozitatea sa numere , doar atat ! , "documentele scolare" pe care este musai sa le intocmeasca un cadru didactic ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Sustimatorii fanatici ai LEN au trecut la USL . . .

    RăspundețiȘtergere
  20. Am postat ieri un comentariu. Bineinteles nu a fost publicat.Sa inteleg domnule Pop , ca domnul Oros e protejatul dv ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariile la articole mai vechi de 3 zile nu se publica instantaneu. Aveti raspuns la mesajul unui anonim care se refera la domnul Oros. Nu am protejati in sindicat. Am colegi.

      Ștergere
  21. Am urmarit atent fenomenul . Chiar pot da exemple . Nu o fac , pentru ca personal nu pot sa-i intreb ce parere au acum ! 180 de grade ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Distinctiile "Gheorghe Lazar" 2009??? Mai depunem dosar inca o data? Fisele cu punctaj de evaluare unde apar??

    RăspundețiȘtergere
  23. Poate se va face ceva si pentru responsabilii cu activitatea educativa din scoli (consilierul educativ); este o munca ce se face fara a exista nici un fel de stimulare, cel putin in acest an scolar implementarea proiectului"Scoala altfel" a necesitat un numar foarte mare de ore de munca in afara programului obisnuit pentru care nu exista nici un fel de plata - nu e tocmai corect.

    RăspundețiȘtergere
  24. va rog sa rezolvati urgent situatia cu diplomele de la Spiru.
    am urmat cursurile la FR pentru a putea lucra in acelasi timp, a fi si mama si sotie; trebuie sa recunosc ca si faptul ca a fost mult mai ieftin m-a atras ; restul tine de fiecare in parte...

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt absolventa a Fac.Spiru Haret - Fac.de Stiinte Juridice si Administrative - forma de invatamant ID -2009.Pana in momentul de fata nu am primit diploma de licenta,motivul fiind ca aceasta specializare nu este acreditata.Daca aceasta specializare in realitate nu este acreditata pentru aceasta forma de invatamant , cum numai prin instanta o parte din acesti absolventi au putut intra in posesia diplomei.
    Tin sa va aduc la cunostinta ,ca am urmat aceeasi curricula
    ca cei de la forma de invatamat zi si am sustinut examenele in aceeasi sala cu cei de la zi,avand aceleasi subiecte.
    Aceasta diploma,in unele institutii nu este recunoscuta fara nci un motiv.
    Cum se poate ca in judetul Prahova o secretara de la o unitate scolara ,absolventa a acestei faculatii sa fie platita cu studii superioare iar cand s-a inscris la concursul organizat de unitatea scolara respectiva pentru ocuparea postului de secretar sef sa fie respinsa pe motivul ca, facultatea nu este acreditata,autorizata.De fapt presedintele acelei comisii dorea respingerea dosarului altei candidate ,care a depuns in dosarul pentru concurs adeverinta de absolvire a Fac.Spiru Haret si nu diploma ,drept pentru care d-na director adjunct - presedinte de comisie care nu a fost capabita sa organizeze in bune conditii concursul pentru ocuparea functiei vacante ,a fost nevoita sa respinga ambele dosare.D-na director adjunct,este un om incapabil numit la propunerea fostului director,care in prezent a creat numai haos in unitatea scolara.
    Cum este posibil actuala secretara care a fost respinsa pe motivul ca, facultatea nu este acreditata sa fie in continuare platita cu studii superioare.
    Va rugam sa dispuneti cat se poate de urgent luarea unei hotarari cu privire la eliberarea diplomelor pentru toti absolventii din promotia 2009 a Fac.Spiru Haret, fara a
    fi nevoiti sa apelam la instanta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Revin si aici cu ce am mai scris,si anume ,ca nu inteleg de ce studiile mele nu sunt acreditate cand,conform hotararilor guvernamentale din acea perioada reiese ca sunt.Domnule ministru,avem incredere ca pana la data concursului de titularizare se va rezolva problema SPIRU HARET,caci toti avem dreptul sa participam,mai ales ca avem vechime in invatamant.Daca nu se va face ceva ,vom recurge,unul cate unul la instanta.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bună seara domnule Pop,
    Aş dori în primul rând să vă felicit şi să vă mulţumim în asentimentul multor cadre didactice pentru completările aduse Legii Educaţiei.
    Aş dori apoi să vă rog să mă ajutaţi cu o lămurire în ceea ce priveşte pretransferul consimţit.
    Articolul 1 completare a art.143, spune: "Posturile didactice/catedrele rămase vacante după concurs se ocupă de cadrele didactice titulare în sistemul de învăţământ preuniversitar la data solicitării, la cererea acestora, prin pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ preuniversitar.
    Ceea ce mă interesează este:
    dacă postul devine liber după perioada în care are loc
    mişcarea aceasta de pretransfer, poate fi solicitat?(în articol spune "la data solicitării")Solicitarea poate fi făcută imediat ce postul devine liber ?
    Vă mulţumesc şi vă urez cu respect multă putere de muncă!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare