23 apr. 2012

Sustinem independenti in Consiliile locale si judetene?

Avand in vedere ca ne  apropiem de alegerile locale si judetene cred ca un demers al nostru, mai ales al celor din domeniu bugetar, ar trebui sa fie si acela de  a participa la decizia din viata comunitatii locale si judetene.
Legea educatiei nationale prevede implicarea din ce in ce mai mare a administratiei locale in viata scolii: Consiliu de Administratie, evaluarea si salarizarea cadrelor didactice, decontarea navetei,  investitii, etc . Depinde de noi daca dorim sau nu sa ne sustinem independentii in aceste consilii.
Descentralizarea  vine peste noi. Sustinerea unor candidati independenti ar fi un pas inainte. Sa fim convinsi ca nu ne tradeaza odata ajunsi acolo, e necesara semnarea unui protocol intre ei si sindicate. Pana atnci e nevoie de strangere de semnaturi, validarea acestora si evident ALEGEREA lor de catre noi.
            Este perioada in care se pot depune candidaturi a independentilor pentru alegerile din 10 iunie 2012:
Documentele necesare sunt:
-       declaraţia de acceptare a candidaturii, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8 la HG nr. 148/2012; - patru exemplare
-        declaraţia de avere şi declaraţia de interese, conform modelelor stabilite la în anexele la Legea nr.176/2010; - două exemplare
-        declaraţia pe propria răspundere că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, conform modelului prevăzut în anexa la OG 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008  (sunt exceptaţi de la această obligaţie candidaţii care la data de 22 decembrie 1989 nu împliniseră vârsta de 16 ani). patru exemplare
Documentele  se semnează şi datează olograf.
        
Candidaţii independenţi trebuie să depună pe lângă documentele prevăzute mai sus si  un exemplar în original şi trei copii ale listei susţinătorilor, conform modelelor prevăzute de anexele 10-12 la Hotărârea Guvernului nr. 148/2012.

In judetul Maramures au inceput acest demers toate cele patru sindicate bugetare: Sanatate, Politie, Administratie, Invatamant.

Cei din Maramures care doresc sa se implice in demersul legat de strangerea de semnaturi in unitatea administrativa, conform tabelelelor alaturate si precizarilor de mai jos sunt rugate sa faca acest lucru pana in data de 26 APRILIE 2012 cand trebuie sa ajunga la sediu SLIMM si de acolo la Biroul Electoral Judetean.
1. Tabelele se fac intr-un exemplar original.
2.Toate spatiile se completeaza cu pix de culoare albastra.
3. Pentru tabelul cu candidatii locali se taie cu pixul denumirile care nu corespund rangului administrativ, de exemplu: la orasul Borsa se taie denumirea de comuna si de municipiu.
4. Se completeaza prenumele si numele candidatului, de exemplu IUSTIN IOAN TALPOS pentru tabelul cu consilier judetean.
5. La datele din subsolul tabelelor va rog sa treceti toate datele asa cum se cer acolo, treceti data in care s-a inceput completarea tabelului.
Deocamdata avem urmatoarele persoane care au inceput demersul pentru strangere de semnaturi, si pe care va invitam sa le contactatii daca doriti sa le sprijinim:
- Consiliu judetean Maramures: IUSTIN IOAN TALPOS vicelider de sindicat Sc. L. Blaga Baia Mare 0724029477
- Consiliu Local: Baia Mare – Liviu Pop – lider de sindicat administatia locala Baia Mare - 0744112457
- Consiliu Local Sg Marmatiei – Marian Fertadi - lider de sindicat Lic Taras Sevcenko Sg Marmatiei- 0722783614
- Consiliu Local Tg Lapus – Augustin Griguta – lider de sindicat Lic P. Rares Tg. Lapus - 0749112212
- Consiliu Local Viseu de Sus – Ionel Hritiuc- lider de sindicat Lic B. Voda Viseu de Sus - 0737016720
- Consiliu Local Borsa -  Delia Teodora Magdau    sindicat Spitalul Borsa - 0758298080

Lista ramane deschisa si pentru celelalte localitati. Cu cat grupul e mai mare cu atat succesul e mai aproape.

Pentru informatii suplimentare va rog sa  contactati la nr de telefon 0724029477 sau 0757384036 IUSTIN IOAN TALPOS, talposiustin@yahoo.com,  sau   www.iustintalpos.blogspot.com, care se se ocupa de acest demers.

In 4 mai vom vedea cu adevarat cate persone vom avea in listele de independenti, iar in 10 iunie cati alesi avem.
P.S. Stiu ca e un demers greu plecand de la istoricul miscarii sindicale din Romania. Insa cu cat e mai greu cu atat victoria este mai dulce.

Mult succes celor care se implica in acest proiect.

4 comentarii:

 1. Daca prin protocolul incheiat independentii se angajeaza sa apere ferm STATUTUL PROFESIONAL AL CADRELOR DIDACTICE , sustinerea este pe masura !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. absolut de acord

   Ștergere
  2. Cred ca nu e vorba, de fapt nu ar trebui sa fie, de nici un fel de protocol, ci de cuvantul dat de niste oameni care cred ca juramintele strambe facute de prin 1990 incoace de niste ... (ma moderez singur) se reflecta in starea de fapt a natiunii. Asa ca ar merita sa ii sprijinim, chiar pentru simplul fapt ca stim cum au furat cei de dinaintea lor si traim cu speranta ca nu vor distruge ce a mai ramas din invatamant sau tara.

   Ștergere
 2. DA.Poate așa vor RESPECTA ȘI LEGEA OMULUI, NU DOAR A UNEI CULORI POLITICE ANUME!

  RăspundețiȘtergere

Postări populare