28 apr. 2012

Intrebari pentru noul premier

Pana cand vom avea un ministru al educatiei care are de rezolvat suficiente teme (a se vedea articolul anterior ) premierul Victor Ponta trebuie sa ne spuna:
1. Ce se intampla cu Legea Educatiei Nationale aflata in Senat?
2. Cat timp are la dispozitie viitorul ministru al educatiei pentru a deratiza ministerul (lucru pe care din pacate, fostul ministru nu l-a facut)?

72 de comentarii:

  1. Mai este timp pentru a se face o schimbare la nivelul miscarii de personal, respectiv transferul titularilor? As sustine nu o lectie, doua, patru lectii, cate vor ei dar nu-i corect sa ma prezint din nou la concurs desi am decizie de titularizare. Eu vreau de la noul ministru NORMALITATE in invatamant. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezolvarea problemei cadrelor didactice discriminate.Absolventii din 2011 cu orice specializare care functioneaza in inv. primar trebuie sa fie incadrati pe functiile de profesori ca si colegii lor care nu au nimic diferit decat norocul ca au terminat facultatea cu un an inainte

    RăspundețiȘtergere
  3. CLASA A IX-A LA LICEU ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu uitaţi de profesorii discriminaţi de celebrul ordin 5553 şi care în următorii 3 ani s-ar numi NECALIFICATI dacă nu îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de experţii învăţământului de la MECTS!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stiti ca noile denumiri de profesor in inv. prescolar si primar nu ajuta calitatea inv romanesc. Tot respectul pt adevaratii dascali care se numesc EDUCATORI si INVATATORI. Calitatea actului lor profesional nu le-o poate nimeni anula. Bine ca exista si inca mai profeseaza , cu toate umilintele la care au fost supusi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Norma didactica de 16 ore pentru cei cu peste 25 de ani vechime ! RESPECT ! Eu am 19 ani in acest sistem !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA,DAR INDIFERENT DE GRAD DIDACTIC !SI GR II. A FOST DESTUL DE GREU DE PROMOVAT, NU ?

      Ștergere
    2. AS SPUNE CA GRADUL II ESTE CEL MAI GREU SI O POT CONFIRMA TOTI CEI CARE AU DAT SI GRADUL II SI GRADUL I.

      Ștergere
    3. De ce nu si pentru cei cu definitivat?Daca-i hram, hram sa fie!

      Ștergere
  7. Inapoi la examene si nu la dosariade! Copiii nostri au dat examene pt a intra la liceu si facultate .Au intrat la licee si facultati in ultimii ani destul de multe persoane care finalizeaza studiile doar cu prezenta si taxa. Destul ! Suntem umiliti ca profesori ! Aproape ca deranjam cei care dorim sa fim corecti in profesia aleasa pt care am dat examene adevarate .

    RăspundețiȘtergere
  8. Se pot face ceva modificari la limita de varsta pt a iesi la pensie? Murim la ore, avand in vedere speranta de viata (statistic vorbind).

    RăspundețiȘtergere
  9. Personalul didactic sa fie scosi la pensie la aceeasi varsta ca si militarii si politistii. Se acumuleaza . in cariera. daca-ti faci meseria cum trebuie, foarte multa uzura. Plus ca orice copil isi doreste ca doamna lui sa fie tanara, cocheta, cu dictie buna si nu o "baba" sleampata, fara dinti, care nu-l mai poate invata sa rosteasca asa cum trebuie "s" de la "sarpe", "ci" de la "cip-cirip, "j " de la "cojoc", "z" de la "zapada" sau sa ii demonstreze la sport cum se face o "cumpana" , o rostogolire inainte / inapoi etc. Ridicolul si bataia de joc trebuie sa inceteze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personalul didactic sa primeasca un salariu destul de mare ca sa-si plateasca utilitatile, sa-i ajunga sa se imbrace decent si sa se ingrijesca de snatate.Abia atunci va avea dispozitia sufletesca de a face din procesul de invatamant o arta si rezultatele vor fi pe masura.

      Ștergere
  10. Personalul didactic sa fie scos la pensie*

    RăspundețiȘtergere
  11. Alte cadre didactice discriminate:absolventii Universitatii Spiru Haret, 2009 care nu si-au primit diplomele.Ca sa citez pe cineva care a scris mai sus: ,,nu au nimic diferit fata de absolventii" 2008 sau 20010, care se bucura de drepturile conferite de diploma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...Eu stiu vreo zece macar care au.
      Adica... n-au. Mai nimic in afara de diploma...

      Ștergere
  12. Scoaterea gradatiilor de merit pt toti care au luat.Sunt doar niste lipitori de afise si trepadusi in campania PDL-ista imputita!
    Sa le fie rusine ca nu sunt mai presus cu nimic fata de altii care nu o au!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corect, sunt de aceeasi parere!nu au trecut cei patru ani si isi depun din nou dosare! mereu aceeasi, ceilalti nu muncesc oare?!

      Ștergere
  13. Adevarat vorbiti dragi colegi de suferinta si de umilinta...As mai adauga(fara subiectivism) ca si colegii din mediul rural merita toata stima. Ei nu au multi (sau deloc) copii care sa fie dotati acasa cu tehnica IT(ca majoritarii din urban)si dureros e ca nu si-o pot permite nici ei , decat in mica masura si daca nu au urmat universitati(dupa terminarea liceului pedagogic ),dar si-au dat gradele -nu inseamna ca sunt mai prejos decat colegii lor care au urmat facultatile la zi de-acasa(din orasul in care locuiesc).M-as bucura sa se gaseasca o forma la distanta in fiecare judet pentru PIPP, daca se considera facultatea un punct forte de referinta la incadrare sau statut profesional. Cunosc colegi care si-ar dori aceasta, dar in jud lor nu exista PIPP la ID si logic nu se pot inscrie la zi (ca noi care locuim in oras).Hai sa facem ceva si pt ei si sa nu ne jignim pe forumuri, ca viata e scurta...

    RăspundețiȘtergere
  14. DE CE UITATI MEREU de VESTITA ABERATIE numita Legea Asigurarii Calitatii, cea care a adus cu adevarat HAOSUL, DOSARIADA, DEZASTRUL in INVATAMANT !!!! Datorita acestei "Legi", (de fapt o Ordonanta de Urgenta NICIODATA aprobata !), nu mai avem timp de ORE si de ELEVI !!! Sclavagism, Umilinta, Prostie !!! Si, RENUNTAREA la abordarea Invatamantului de Stat ca ... FURNIZOR DE SERVICII (la un loc cu CIzmaria si Frizeria !) Rusine celui care a adus asemenea abordare: MIRCEA MICLEA ! Cel ce afirma ca, in opinia sa, "Invatamantul romanesc este IRELEVANT si lipsit de calitate " Bine ca este EL relevant ! Impreuna cu Oana Badea !

    RăspundețiȘtergere
  15. 1. RENUNTAREA la practicile SECURISTE de spionare video si amenintare la Bacalaureat si la alte concursuri/ examene
    2. CE AU IN PLUS MILITARII de sunt platiti bine si scosi la pensie grasa la 40 de ani ? CE MUNCESC EI in plus ? CARE ESTE ROLUL LOR IN SOCIETATEA MODERNA ? Rolul profesorului este extrem de important. Al militarului, nu prea. Razboiul NU SE MAI DUCE CU LOPATICA DE INFANTERIST, ci cu calculatorul si conturile bancare. Cu FMI si BM ! Pentru asta e nevoie de INVATAMANT, nu INSTRUCTIE !

    RăspundețiȘtergere
  16. Au adunat ATATEA RELE in invatamant, in cei 7 ani de guvernare, incat SINGURA SOLUTIE AR FI ABROGAREA TUTUROR ACTELOR EMISE DE GUVERNAREA PDL pentru INVATAMANT ! Legea Asigurarii Calitatii, Legea Invatamantului, cea mai ILEGALA si prosteasca Lege, toate aberatiile de pe parcurs - ati uitat deja de "Foaia de parcurs", in care o "invatatoare" ne promitea pedepse de clasa a II-a ? Ati uitat de numararea continua a absentelor ? Ati uitat de sutele de milioane cheltuite inutil pe Comisii ARACIP de reacreditare a propriilor institutii ? Ne facem ca uitam ? ASTA E SINGURA SOLUTIE ! Sa ne intoarcem la anii 2000, cand, Marga ne-a mai indulcit putin viata ! Cand mai aveam RESPECT si DEMNITATE ! Cand NU eram niste SCLAVI lipsiti de orice drepturi ! Cand Legea promitea 4% din PIB si primeam macar 3%, nu ca astazi, cand promite 6% si primim 2% ! Cand salariile noastre erau la ACELASI NIVEL cu ale celorlalti bugetari- magistrati, primarii, etc ! SINGURA SOLUTIE ESTE DECI: ABROGAREA LEGILOR UMILITOARE (si ILEGALE) emise de MICLEA, FUNERIU, etc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vrem salariile inapoi, referitor la miscarea personalului- completarile de catedra de ce nu se fac pe termen nelimitat? I-a placut cuiva dosariada si nesiguranta ? Iar preotii ce au parohie de ce mai predau la catedra iar altii nu au loc de munca , pentru ei nu exista legea cumulului ? Directorii de scoala si sefi inspectoratelor scolare ar cam trebui sa plece !Moral ....

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa nu ni se impuna nr de elevi la clasa si pe scoala!!! Multe scoli si-au pierdut denumirea, politic bineinteles,fiind "inghitite "de altele (chiar daca au avut nr de copiii necesari ) si au ramas fara personalitate juridica. Sa se evalueze fiecare situatie corect, deoarece intr-o normalitate, toti contam.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vrem orele de ed fizica de la ciclul primar . Nu mai suntem capabili sa le tinem noi, cei ce suntem inv la clasa? Trebuie sa predam doar ore care nu ne fac "apropiati" de elevii nostri, ci din contra "ii pierdem" in fata celor care au ora cea mai atractiva pt ei...Religia sa fie facultativa, sau sa se faca istoria religiilor, pt a nu leza pe nimeni si sa se predea de cadre care nu au si parohie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu avem cladiri pt gradinite si se mira unii de ce tineretul isi intemeiaza din ce in ce mai greu o familie...Unde sa-si duca copiii ? Locurile in gradinite sunt mai cautate decat facultatile! Tot experimente. La fel si clasa pregatitoare (zero).Tot ce viseaza noaptea, experimenteaza ziua prin ordonante. Sa se tina cont si de parerea cadrelor didactice, dar si de a noastra, a parintilor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Sa se recina la CNU.Si sa facem scoala nu ditamai gramezi de hartogaraie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Schimbarea in regim de urgenta a "expertilor in managementul scolar" numiti politic si trecuti din 1990 pe la toate partidele !

    RăspundețiȘtergere
  23. DEZINSECTIE SI DERATIZARE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Colegii scriu despre ARACIP . Nu este singura institutie din sistem inutila . TOATE aceste constructii artificiale trebuie desfiintate !

    RăspundețiȘtergere
  25. REVENIREA CLASEI A 9-a LA LICEU ACOLO UNDE TREBUIE SA FIE SI 16 ORE PENTRU CEI CU 25 ANI VECHIME...DAR OARE SE VA INTAMPLA CEVA?

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu pe langa intrebarile puse de colegi mai sus,nu are rost sa le repet,as intreba pe dl Ponta cand vor reveni salariile noastre la nivelul anului 2010,si eu si sotul suntem bugetari si tare bine ne-ar prinde acei banuti

    RăspundețiȘtergere
  27. Renuntarea la clasa zero si clasa a IX-a la liceu

    RăspundețiȘtergere
  28. Renuntarea la clasa zero si clasa a IX-a la liceu. Revenirea la CNU.

    RăspundețiȘtergere
  29. Spuneti-mi si mie cand se va respecta legea, ma refer la scolile cu personalite juridica/de ce nu se respecta si in judetul Bacau ca o scoala sa aiba corect , conform registrului matricol imatriculati 300 de elevi... de ce e nevoie sa facem artificii si sa le lasam cu P.J., doar de dragul de a avea normat un post de director?

    RăspundețiȘtergere
  30. Promovarea DISCIPLINEI SCOLARE si RESPECTULUI fata de cadrele didactice !

    RăspundețiȘtergere
  31. Revenirea la 15 septembrie si la 15 iunie ! Simplificarea evaluarii cadrelor didactice : "Este foarte simplu sa faci ceva complicat, dar este foarte complicat sa faci ceva simplu".

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa fie degrevati directorii de gradinite, carora li s-au dat grupe si carora li se cer situatii, ca si directorilor de scoli, care efectueaza doar cateva ore!
    Nu poti fii in mai multe locuri deodata! La sedinte, la clasa, sa faci inscrieri, sa faci asistente colegilor, sa faci situatii "urgente!', care trebuieu facute "ieri!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de acord. gradinitele nu au secretariat care sa rezolve toate documentele, asa cum au scolile. in gradinite directorul este si secretara si de multe ori si administrator si magazioner si de toate

      Ștergere
  33. Situatiile "urgente" trebuie interzise prin lege !

    RăspundețiȘtergere
  34. Dorim abrogarea de urgenta a articolului 6 din ordinul 5553.Diplomele (SSD,IP3,CUI)nu sunt materiale perisabile sa expire dupa un anumit numar de ani.La unii dupa 20 si... mai bine.Unde s-a mai pomenit asa ceva?Sa fim lasati in pace.In conditiile legilor de atunci am iesit profesori (institutori) calificati si asa vom ramane pana la pensie.Nu ne intereseaza sa fim platiti toti "S".De ce suntem amenintati cu descalificare dupa ce s-a folosit invatamantul atata amar de ani de noi.Puteam sa plecam demult din sistem daca stiam ca va urma bataia aceasta de joc.Rusine celor care au emis ordinul si metodologia 5553!A facut Dumnezeu dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorim incadrarea celor cu CUI,IP3 ca si profesori S .
      De ce ?
      Pentru ca si ei au aceleasi studii cu cei de dupa 2005 cu Bolognia I.

      Ștergere
  35. Speram ca noul ministru sa semneze Ordinul pentru DISTINCTIA GHEORGHE LAZAR - 2009, 2010.Se va face in felul acesta un act de dreptate pentru dascalii merituosi.

    RăspundețiȘtergere
  36. sa se aprobe de urgenta,printr-un ordin al noului Ministru, depunerea dosarelor de gradatie de merit pentru didactic auxiliar,in asa fel incit sa ne incadram in calendar.Sunt secretar sef, munca tot mai multa, fisa postului f.incarcata, program prelungit zilnic sa putem face fata sistemului actual.Legea 1 -este pentru tot personalul din invatamant si nu ni se pare corect sa se faca discriminare,pentru ca acel articol asa s-a vrut, de catre o persoana din Minister care cred ca v-a disparea de-acolo care numai rau a facut, hirtogarii cit cuprinde si foarte multe fara rost. Speranta vom avea daca vom fi ajutati si de Sindicatul nostru.
    Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este nedrept ce s-a intamplat anul acesta cu didactic auxiliar. Avem si noi dreptul sa participam la concurs nu numai sa desfasuram activitati de tot felul in afara fisei postului .
      VA ROG INSISTENT FACETI CEVA SI PT. NOI.

      Ștergere
  37. de ce oare sa fim obligati sa lucram salariile in EDUSAL,noi am avut program de salarii foarte bun, si puteam sa retinem si sindicat,si CAR si alte popriri.Mi se pare corect ca in cazul in care angajatul este de acord sa i se retina pe statul de plata ,de ce sa fie ingradit de cele trei ministere,ma intreb, si va intreb,ca din bani publici sa fie platiti niste firme cu angajati f.multi *siveco*.Avem destul de muncit si ni s-a impus si acest program de care suntem la dispozitia ISJ-ului sa ne dea validare ,aprobare ......Da suntem de acord cu REVISAL . Secretarii de Colegii, suntem aglomerati cu tot ce apare,- Dosariada- este de actualitate si la didactic si centralizata la Secretariat. Stresul e mare,.....si vin examene,atestate,competente admitere liceu etc.. si fostul Ministru sa ne taie gradatia de merit este o discriminare , asteptam eliminarea obligativitatii programului EDUSAL, si introducerea gradatiei de merit ptr.did.aux. VREM DREPTATE. VREM SA NE EXPRIMAM LIBERI SI NU SA NE FIE TEAMA SA VORBIM, CA ALTFEL VOM FI DATI AFARA.

    RăspundețiȘtergere
  38. Scârţa Scârţa29.04.2012, 19:25

    99% dintre hartoage sunt inutile si trebuie eliminate in regim de urgenta !

    RăspundețiȘtergere
  39. Pe diplomele obtinute in urma studiilor serioase si cu examene dure , scrie ca sa ne bucuram de rezultatele obtinute si de incadrarea ca profesor. Atunci nu ni se spunea ca avem studii SSD care trebuiesc eliminate si inlocuite cu S si nici nu stiam ca doar BOLOGNIA va fi cea recunoscuta in viitorul "luminos".Examenul de definitivat nu era usor .Se trecea cu efort si stres.Ne-am sacrificat tineretea, am acceptat sa lucram in conditii grele pe care tinerii nici nu le iau in calcul acum, dar aveam o bucurie: eram apreciati: invatamantul romanesc avea valoare. Ordinul 5553 trebuie sa fie anulat!

    RăspundețiȘtergere
  40. Se pierde mult timp valoros in defavoarea noastra si a elevilor nostri cu intocmiri de fel de fel de rapoarte, dosare ,portofolii-devenim secretari si nu profesori...

    RăspundețiȘtergere
  41. Depolitizarea reala a invatamantului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Reintroducerea pretransferului si a detasarii la cerere.

    RăspundețiȘtergere
  43. Reintroducerea pretransferului si a detasarii la cerere , Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  44. Pana la alegeri...nimic concret!

    RăspundețiȘtergere
  45. Intrebarea a III-a: ce se intampla cu ordinul comun?
    Intrebarea a IV-a: se reia dialogul real intre:
    - minister si sindicate?
    - ISJ-uri si sindicate?
    - consiliile de administratie din scoli si sindicate?
    Cred ca sunt intrebari fundamentale care pot debloca procesul adoptarii de solutii pozitive, constructive, general acceptate.

    RăspundețiȘtergere
  46. Revenirea la varsta anterioara de pensionare !

    RăspundețiȘtergere
  47. MEMBRU DE SINDICAT FSLI
    Toate intrebarile lansate de domnul POP in ultima perioada au fost intrebari retorice.Singurul interes al liderilor de sindicat a fost INTERESUL PERSONAL.A se vedea lista ministrilor propusa de PONTA-http://www.realitatea.net/guvenul-ponta-intra-in-scena-vezi-lista-ministrilor-victor-ponta-live_938174.html
    Raspunsul la acest comentariu va fi- de acolo voi ajuta sistemul.ERONAT DOMNULE- AU MAI FOST SI ALTII SI TOT DUPA CIOLANE AU ALERGAT, NU DUPA DREPTURILE FRAIERILOR CARE PLATESC COTIZATII.
    Am crezut ca va deosebiti de ceilalti- dar ne-am inselat!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa lasam faptele sa vorbeasca si apoi sa punem etichete. multumesc pentru increderea acordata

      Ștergere
  48. Doamne ajuta pentru toate aceste dorinte ale noastre, ale tuturor celor care lucram zi de zi in sistem si stim ce se intampla de fapt! Celor care li se pare ca toate aceste cerinte sunt pur subiective se insala deoarece toti cei care au mai ramas dupa atatea umilinte in sistem isi doresc cu adevarat binele copiilor si iubesc ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  49. Sa se abroge ordinul prin care directorii de gradinite cu program prelungit sunt obligati sa aiba grupa. Avem numai discutii cu parintii, care, de altfel au dreptate cand spun ca nu mai stiu cine este educatoare la grupa, pentru ca trebuie sa suplineasca alte colege cand mergem la sedinte, cu documente la ISJ sau Primarie. In timpul programului de la grupa , pentru ca esti si ordonator de credite, trebuie sa semnezi o tona de hartii cu care trebuie sa plece repede contabila la Primarie sau Trezorerie, sau esti chemat ca a venit Protectia consumatorilor sau control de la Pompieri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este perfect adevarat! Parintii copiilor sunt indreptatiti sa fie nemultumiti de faptul ca, in foarte multe zile, este o alta d-na la clasa directorului. Mi se pare ca acest ordin trebuie abrogat urgent!!!!!

      Ștergere
  50. Din pacate nu va pot felicita pt. nominalizarea in noul cabinet. Nu cred ca un sindacalist trebuie sa schimbe macazul Cazurile Ciorbea si Catalin Croitoru sunt concludente. Cu siguranta un consilier local la Sighetul Marmatiei era mult mai ok. Si daca totusi sunteti acolo interveniti prompt: Legea Educatiei este ca o ghilotina pt. cadrele didactice: in primul rand trebuie revizuit Calendarul Miscarii Personalului Didactic: titularizarea sa se sustina in sistem si nu pe scoala, calendaristic sunt oameni precum directorii care toata vara trebuie sa fie in activitate, plata cu ora pe baza de punctaj- o aberatie, si altele vom mai discuta ...dar trebuie sa interveniti urgent, cred ca in educatie fiindca sunt activitati in derulare trebuie intervenit rapid..succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa asteptam ziua de 7 mai si apoi sa revenim asupra acestor probleme

      Ștergere
  51. se revine la varsta anterioara de pensionare? ca murim in scoala de NEsanatosi ce suntem!

    RăspundețiȘtergere
  52. Eliberarea DIPLOMEOR pentru absolventii Spiru H.promotia 2009,am dat examenele,am platit taxele corect,modulul,nu n-i s-a spus nimic de nerecunoasterea Facultatii,noi nu avem nici o vina.

    RăspundețiȘtergere
  53. 1.Reevaluarea dosarelor celor inscrisi la concursul pentru Corpul expertilor in management educational. Sunt directori care au prezentat un document de inscriere la un curs de formare continua pe management si a fost cotat la fel ca un absolvent de studii postuniversitare in management educational, sau alti directori care au fost evaluati cu 14 puncte pentru 3 zile de directorat si profesori punctati doar cu 1 punct din 8 pentru 1 an de CEAC (aberatia secolului). Sunt judete unde inspectorii generali au vizitat scolile pentru a strange adeziunile acelor directori care doreau sa faca parte din acest corp.
    2. Organizarea unui concurs serios pentru cei care doresc sa devina directori, cu interviu din legislatia specifica, cu proba de limba straina(doar avem pretentie de tara europeana), cu proba de calculator adevarata, nu doar cum sa listeze o hartie. E o aberatie sa dai un concurs bazat pe un test grila ca la scoala de soferi si nu mai stiu ce studiu de caz. La cate probleme sunt intro scoala, faptul ca stii sa gasesti o solutie la un studiu de caz ipotetic nu te face bun manager.
    3. Interzicerea folosirii camerelor de supravegheat la examene si mai ales in timpul orelor.
    4. DEPOLITIZAREA TOTALA A SISTEMULUI DE INVATAMANT. DESCENTRALIZARE REALA.

    RăspundețiȘtergere
  54. Reintroduceti sporul de doctorat de 15%! Unii primesc, iar altii nu! Nu este corect asa!

    RăspundețiȘtergere
  55. SA EMITETI O ORDONANTA CLARA CU PRIVIRE LA DECONTAREA CADRELOR DIDACTICE .INTIMPINAM GREUTATI IN ACEST FEL, DESI LUNAR SCOT, DE EXEMPLU 200 RON ,DIN BUZUNAR ,CISTIGIND 900 RON SI AM 2 COPII DE INTRETINUT.VREAU SA VAD CA VA PASA ,EU AM INCREDERE....MULTUMESC.IN TARA SE DESCHID PROCESE PE LEGEA 221/2008.DE CE TREBUIE SA FAC ACTIUNE IN INSTANTA DACA LEGEA A FOST ABROGATA?

    RăspundețiȘtergere
  56. ASTEPT VALIDAREA RASPUNSULUI ANTERIOR

    RăspundețiȘtergere

Postări populare