18 apr. 2012

Incepe evaluarea dosarelor de gradatie de merit

Incepand de azi comisiile consultative ale disciplinelor efectueaza evaluarea gradatiilor de merit in invatamantul preuniversitar. Sindicatele reprezentative au delegati in aceste comisii. Speram ca lucrurile sa decurga normal si regretam ca MECTS nu doreste sa acorde si didacticului auxiliar aceste gradatii. Asta in conditiile in care demersul FSLI pe aceasta tema este ajuns in Senatul Romaniei.

14 comentarii:

  1. De ce nu se anunta numarul de locuri?

    RăspundețiȘtergere
  2. FSLI ar trebui sa-si intensifice demersurile pentru rezolvarea problemelor cadrelor didactice, auxiliarul a luat destul gradatie de merit si ore suplimentare, sa se vaite mai putin si sa munceasca mai mult. Sunt cadre didactice care au iesit la pensie si nu au luat gradatie de merit ce tot le plangeti de mila auxiliarului, cred ca aveti treburi mai imprtante de facut.De ce nu cereti ca acele cadre didactice care integreaza copii cu CES sa beneficieze de un punctaj mai mare in fisa de evaluare, vi se pare corect sa primesti 1 punct pentru integrarea copilului cu CES?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde si cat de bine integrezi un copil cu CES. Ca daca il integrezi numai in decor saula nivel de socializare, artunci nici nu trebuie mai mult decat un punct, pentru hartogareli. Daca, dimpotriva te lupti pentru progresul copilului, atunci meriti 10, caci stiu cat e de lucru!

      Ștergere
    2. FSLI ar trebui sa urmareasca activitatea liderasilor din scoli care s-au transformat in siamezii directorilor si tot ce fac, fac impotriva membrilor de sindicat care platesc cotizatia la zi, atata cat este ea. In scoala in care imi desfasotr activitatea doar directorul+liderul de sindicat+consilierul educativ au acces la documente. Nici macar nu s-a facut publica perioada de intocmire si de depunere a dosarelor pentru gradatia de merit, iar cand a trebuit acordul CP pentru liderul de sindicat s-a facut printre usi la sfarsitul unui curs organizat in scoala dupa multe ore de stat la scoala, cand fiecare a zis da, doar ca sa scape. Daca ai facut gafa sa pleci imediat de la curs ca ai lasat copiii singuri in casa, nu te-a mai intrebat nimeni a doua zi.

      Ștergere
  3. Exact Ralu...si eu am o fetita cu sindrom Down.E multa munca,dar si satisfactiile sunt mari.Banii,vin,se duc... dar ceea ce ai simtit in suflet in momentul in care iti multumeste acel copil,iti rade,reuseste sa spuna o poezie sau sa rezolve un exercitiu, nu se compara cu nimic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru modestie cate puncte se dau ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Gradatiile de merit trebuie acordate direct , de catre fiecare unitate de invatamant in parte , inclusiv pentru personalul auxiliar . Cum sa stie mai bine cineva de la cateva sute de kilometri ceea ce se intampla intr-o scoala ? Descentralizare sau . . . mimetism ? Puncte sau calitate reala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Asa poate ca nu se va mai ajunge la munti de hartii in dosare si ar mai taia veniturile evaluatorilor de la isj-uri.

      Ștergere
    2. Doar in scolile unde conducerea este integra, impartiala!
      ...Cate or mai fi?

      Ștergere
  6. HÂRȚOÁ//GĂ ~ge - Hârtie scrisă (document, etc.), lipsită de valoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ar fi bine sa verifice cineva prin sondaj cum s-au dat gradatiile de anul acesta in inspectoratele portacalii si o sa aveti surpriza ca multi "fruntasi" de pe liste nu au acoperire serioasa in documente. Acestora li s-au umflat punctajele spre deosebire de cei considerati de "alta culoare" carora li s-au taiat la sange punctele ca sa fie trimisi sub lista. Si sa nu uitam informatiiile( cursuri, proiecte etc), care mai nou, se dau doar celor "portocalii", pentru ca doar ei trebuie sa progreseze.
    Cum e posibil ca la o evaluare corecta, asa cum se pretinde cea din Brasov, sa gasesti totusi din 50 de contestatii, 11 admise si nu dintre cele cu punctaje deosebit de mari. Dar cu siguranta fac parte din "ciuma portocalie". Celelalte au fost respinse.
    Pe mine ma irita ca toti nesimtitii aceia vor primi cinci ani 25% din salariu si altii care au muncit de le-a "crapat capul" au fost respinsi si cu punctaje de peste 70. Cand se face ordine in aceasta directie, ca sa nu simtim astfel de frustari in fata unotr indivizi cu gradatie cu 49 de puncte( acum 2 ani) sau cu 55 puncte anul acesta?
    Ii lasam sa se bucure in tihna de acesti bani sau ii verificam inca o data?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut de acord, mie mi s-a inchis lista in fata si fiecare curs a insemnat naveta cu trenul, trezire la ora 4 dimineata (duminica nu merg toate trenurile), asa ca dupa o saptamana de munca, eram fericita sambata ca aveam tren la 6. Bani cheltuiti pe masterat, postuniversitare, simpozioane, proiecte educationale cu finantare in scoala de 200.000 lei.
      Nu cunosc dosarele, nu contest pe cei din fata mea, dar punctajul nu are nicio relevanta, unii iau cu 45 anul acesta- nu anul trecut, altii nici cu 60. E nedrept!

      Ștergere

Postări populare