22 mar. 2012

Scrisoare catre nesindicalistii din Maramures


Stimate coleg nesindicalist,
Iti scriu aceasta scrisoare pentru a fi cu constiinta impacata, deoarece am constatat ca nu ai toate procesele intentate de catre SLIMM puse pe rol. Banii pentru plata acestor sentinte vin de la bugetul de stat si nu au nici o legatura cu fondul de salarii sau de utilitati. Pana in acest moment SLIMM a castigat pentru membri sai peste 40 de milioane de euro. Deja 1,25% dintre acestia (aproximativ 2 milioane de euro) se platesc in lunile martie si aprilie. Stiu ca sunt multe probleme in urmarirea executarii acestor procese si de aceea pe site-ul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (www.slimm.ro) am  creat rubrica PROCESE. Doar in baza CNP-ului dvs puteti observa ce procese aveti castigate. O parte dintre dumneavoastra nu aveti toate procesele si deja termenul de prescriere opereaza. Aici ma refer la Legea 221 din 2008 care inseamna 33% majorare salariala pe luna. Mai precis in 3 luni un salariu. In graficul de mai jos avem calendarul actiunilor de depunere de procese in instanta de catre SLIMM:

OBIECTUL PROCESULUI
TERMEN DE DEPUNERE
Suma aprox.
100 EURO 2009
31 Martie 2012
288 lei
LEGEA NR. 221/2008 - PANA IN 31.12.2009
31 MARTIE 2012
5 salarii
LEGEA NR. 329/2009 - REDUCEREA DE 15% DIN LUNA NOIEMBRIE 2009
31 MARTIE 2012
0,05 salarii
TRANSE SUPLIMENTARE DE VECHIME - PANA IN 31.12.2010
31 MARTIE 2012
1,5 salarii
INCADRARE 2010 - LEGEA 330/2009
31 MAI 2012
5,5 salarii
INDEMNI CONCEDIU 2010- REDUCEREA DE 25% PREVAZUTA DE L. 118/2010
31 MAI 2012
0,06 salarii
REDUCEREA NORMEI DIDACTICE - PANA IN 01.09.2011
31 MAI 2012
1 salariu
SPOR CONDITII VATAMATOARE SI PERICULOASE
31 MAI 2012
3,6 salarii
100 EURO 2010
31 MAI 2012
420 lei
AL TREISPREZECELEA SALARIU 2010
31 MAI 2012
1 salariu
PRIMA DE VACANTA PENTRU ANII 2009 SI 2010
31 MAI 2012
2 salarii
Pentru a pune pe rol aceste procese este nevoie de doua elemente esentiale: calitatea de membru de sindicat (conform Statutului, adica plata cotizatiei) si vointa in intocmirea dosarului. Daca una dintre cele doua nu sunt indeplinite nu putem pune pe rol aceste procese. Poate pentru unii dintre dumneavoastra cotizatia de sindicat reprezinta o cheltuiala inutila. Vă spun ca este mult prea mica aceasta cotizatie fata de castigurile pe care le puteti avea asigurate  prin castigarea in instanta a proceselor.
De aceea cred ca trebuie sa va ganditi bine daca lasati statului roman circa 10-15 salarii de-ale dumneavoastra sau sunteti membru de sindicat (cu cotizatie platita la zi) si va ocupati de punerea pe rol a proceselor. Indiferent de statutul dumneavoastra din scoala (director, secretar, contabi, profesor, lider, etc) cred ca trebuie sa va implicati in aceasta activitate. Acest lucru depinde numai si numai de dumneavoastra. Noi cei din conducerea SLIMM ne straduim sa reprezentam cu cinste pe membri nostri si sa ne implicam in rezolvarea problemelor lor. Trebuie sa intelegeti ca fiecare zi inseamna bani pierduti pentru dumneavoastra daca nu demarati procesele. Totul depinde in aceste momente numai si numai de dmneavoastra. Reprezentantii sindicatului nu va vor ruga la nesfarsit sa-i lasati sa va bage o gramada de bani in buzunare.
100 de lei castigati in 2012 inseamna 200 de lei in 2013, 500 de leii in 2014 si 2015 si 700 de lei  in 2016.
Va rog sa ma scuzati daca v-am deranjat cu aceasta scrisoare.
Cu deosebit respect,
Presedinte ,  Liviu Marian POP

19 comentarii:

  1. FELICITĂRI!La urma urmei, sunt BANII NOȘTRI PRIN LEGE!Mă bucur că i-am REDOBÂNDIT!RĂMÂN ÎNDATORATĂ!Dacă statul ÎNCĂ mă păgubește, SINDICATUL MI-A REDAT DERPTUL MEU!MULȚUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  2. si numai pentru asta, toata stima sindicatului

    RăspundețiȘtergere
  3. gradatia de merit pentru personalul auxiliar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sindicatul nu are rostul de a ingrosa buzunarele avocatilor. Nu asa ne cresc salariile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actiunile in instanta presupune multa munca, pricepere, si desigur bani.Nimeni nu face munca voluntara.Casele de avocatura asigura o reprezentare specializata, cu mari sanse de castig.In cazul Sindicatului "Bucovina" Radauti, toate procesele de pana acum, in numar de 7 cred, au fost castigate in favoarea sindicalistilor.

      Ștergere
  5. Îngroașă buzunarele?Nici nu am știut de așaceva.Doar amprimit o cerere.Am completat-o,anul trecut.Săpt trecută am primit banii.CARE E PROBLEMA?AVOCAȚII ÎI INTERESEAZĂ PE MAFIOȚII ȚĂRII?TE SCOT BANII DIN CASĂ?

    RăspundețiȘtergere
  6. sindicalistul24.03.2012, 21:08

    Noi in Dambovita aveam hotarari jud. cu gramada. Dar, bani nimic. Degeaba ne laudam ca am castigat....pentru ca nu vedem niciun ban. De ex: nu am primit cei 25% retinuti pe concediu, deoarece s-au retinut din ei cheltuielile jud. si ne-au mai ramas sume modice(ma refer la sume cu O CIFRA).
    Cu dezamagire spun ca nu mai vad rostul platirii contributiei de sindicat,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "sindicalistule"(trepadusule), iar ai dat-o-n bara! Esti aut! Nici macar nu stii niste lucruri elementare sa te poti face credibil.
      1) "cheltuielile jud." se adauga, nu se scad;
      2) "cei 25% retinuti pe concediu" nu s-au dat pentru ca actiunea a fost respinsa de Curtea Europeana a Nedrepturilor Omului.

      Ștergere
    2. pai atunci o sa-ti trimit pe mail hotararea cum ca se dau cei 25% si explicatiile liderului de sindicat cum ca nu se mai merita deoarece au ajuns la cativa lei.(sume cu doar O CIFRA)

      Ștergere
    3. o astept si eu pe adresa liviumarianpop@yahoo.com

      Ștergere
    4. Domnul Pop, dumneavoastra asteptati hotararea castigata de sindicat in instanta(e hotararea trimisa de FSLI, sindicatul pe care il reprezentati) sau explicatiile liderului cum ca degeaba avem hotarari daca banii nu ii primim pe diferite motive.

      Ștergere
    5. sunt doua situatii...unde sunt hotarari acestea se platesc deja......unde sunt pe rol asteptam sentintele pentr a le pune in plata

      Ștergere
  7. @Adriane !!! de ce trebuie sa apari mai tot timpul si sa comentezi la niste situatii adevarate? parca ai fi "Gica contra"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Gigele, in loc sa te joci cu aia-n tarana, te bagi in treburile oamenilor mari. Eu fac alergie cand apar trepadusii pedelisti sa bage strambe aiurea si imi pretejez sanatatea. Cat despre hotarare, trimite-o domnului Pop pentru ca dumnealui mi-o va redirectiona. Dar sa fie una irevocabila si adevarata ca vezi ce pateste colegul tau de partid cu sentintele judecatoresti falsificate?! In plus, m-a invatat cineva sa le urmaresc pe site-ul justitiei si daca te prind cu minciuna.......

      Ștergere
  8. DOMNULE Liviu Marin POP as vrea sa stiu pt a putea fi reprez.de sindicat in procesul cu L 221/2008 trebuie sa ma incriu in sindicat si sa platesc cotizatia pe cate luni ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din luna in care incepeti procesul. Situatia insa trebuie anaalizata pentru ca sunt foarte multe procese in faza de pregatire. Snt membri care se reinscriu dupa ce in noiembrie (decand se retine cotizatia pe stat de plata)au iesit din sindicat...luati legatura cu liderul de unitate si va clarificati....tinem aproape

      Ștergere
  9. Legat de scrisoarea dvs catre noi nesidicalistii ,va intreb ca sa ne reprez in proces in L 221/2012 eu ma inscriu in sindicat ,ce mai am de facut platesc cotizatia de cand?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare