17 mar. 2012

MECTS trimite la munca profesorii sambata si duminica

Printr-un ordin emis vineri 16  martie 2012, conducerea MECTS anunta toate inspectoratele ca:"in fiecare unitate scolara pana sambata 17 martie la ora 18.00, fiecare comisie va trebui sa transmita un document scris si semnat catre ISJ cu privire la inscrierea in clasa pregatitoare"
Mai mult duminica 18 martie se munceste si in inspectorate.
Cinic este ca pana duminica (adica sambata si duminica) unitatile scoalare trebuie sa ceara "ajustarea planurilor de scolarizare" in functie de cati elevi au avut inscrisi in prima etapa.
Adica trebuie facute Consilii de Administratie in scoli, sambata si duminica?
Competenta aprobarii planului de scolarizare este in sarcina Consiliului de Administratie.
Vai de noi....
Ne intoarcem la vemurile dinainte de 89...
La munca sambata si duminica fara nici un drept salarial.  Fara ore suplimentare sau alte sporuri.
Avand in vedere ca am primit doar cateva semnale de numultumiri din scoli as putea spune ca sunt putini acei care nu doresc sa mearga sambata la scoala sau ca aceasta adresa nu a ajuns in fiecare unitate de invatmant.
Sa nu devina un obicei de a munci gratis pentru tara si partid sambata si duminica.
Oare cand vom avea o sedinta de Parlament sambata si duminica?
Oare de aceasta adresa nu a fost inaintata mult mai repede?
Oare de ce este nevoie de atata improvizatie pe ultima suta de metri in sistemul de invatamant?

Cu speranta ca au citit aceasta asdresa cat mai multe scoli o postez si eu mai jos.
  Adresa MECTS cu pricina (33840) o gasiti aici

LAS LA O PARTE ULTIMA FRAZA DIN ACEST ORDIN CARE ESTE DE-A DREPTUL HILARA AVAND IN VEDERE CA ACEST ORDIN A FOST EMIS IN DATA DE 16 MARTIE. 
Totusi discutam de un document emis de catre un minister care se ocupa de EDUCATIE si INVATAMANT..
trist...

14 comentarii:

  1. Din pacate este mai rau decat inainte de 1989 !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ori e adresa ori e ordin. E adresa dar pare ca e greu sa va dati seama. Daca citeati metodologia vedeati ca aceasta adresa nu aduce nimic nou. Dar sunteti ocupat cu paiul din ochiul celuilalt. Renuntati la aberatii, domnule Pop!
    Sincer, cred ca exagerati si chiar sunt probleme de natura sindicala pe care nici nu le atigeti, ocupat fiind cu... nimic.
    Dezinformati cu numarul celor din corpul de experti, dezinformati, dezinformati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apreciez ca sunteti la serviciu de postare al MECTS. adresa este pentru cei din scoli mai presus decat ordinul, deci e ordin. Daca cititi in detaliu metodologia observati ca sunt diferite aceste aspecte.
      Problema sindicala e simpla in acest caz. Angajatorul (MECTS) exploateaza forta de munca (profesorii) obligandu.i sa vina munca sambata si duminica GRATIS. este o problema sindical, nu?

      Ștergere
    2. Nu-mi puteti interzice nimic, cu atat mai mult sa fiu profesor. Eu insa por renunta la statutul de sindicalist daca observ o astfel de abordare aroganta. V-ati ciocoit de-a dreptul! Puteti sa negati evidente si sa dezinformati. Asa va si ies lucrurile dupa cat de ”deschis” sunteti la mici critici intemeiate.

      Ștergere
    3. nu stiu de unde deduceti ca interzic cuiva ceva. Celelalte remarci sunt pur si simplu gratuite. Nimeni nu va poate interzice nimic in democratie. Dar daca sunteti asa suparata va rog sa consultati metodologiile in cauza. Pot aparea mici erori si la mine pe blog, pe care le corectez. Numai cine nu munceste nu greseste. Insa erori publicate in Monitorul Oficial sau trecute prin departamente juridice sunt inadmisibile.
      Statutul de sindicalist sau de vizitator a acestui blog este liber ales.
      Fiecare poate sa faca ce ii doreste inima.
      P.s. Nu am fost si nu voi fi arogant decat cu conducatorii iubiti ai acestei tari atunci cand sunt pe aratura. Cu toti ceilalti sunt coleg.

      Ștergere
    4. Ati dedus corect ca e o "ea" si nu un "el" asa cum lasa sa se inteleaga. Am sa va spun si cine este "anonimul". A dat examen pentru a ocupa un post in invatamant, a luat nota 3 si ceva si a adus-o amantul in cabinetul lui salarizata pe suma forfetara. Nu a fost niciodata sindicalist asa cum spune pentru ca nu a apucat sa fie niciodata profesoara.

      Ștergere
    5. Dumneavoastra nu aveti mici erori ci practicati dezinformarea. Va incapatanati sa vedeti ce nu e de vazut inclusiv in comentariile mele.

      Ștergere
  3. Nu trebuie sa le raspundeti la carcotasi ! Atata stiu , atata fac !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar asta nu e carcotas. E trepadus diversionist, deci e ticalos

      Ștergere
  4. "Domnule" din MECTS (am scris in ghilimelele de rigoare, deoarece un adevarat domn NU poate avea o asemenea abordare). Indiferent de faptul ca AICI si ACUM este vorba de un Ordin sau de o Adresa, SCLAVAGISMUL instituit de CAEST GUVERN este I N C O N T E S T A B I L !!!!! TOATE, dar ABSOLUT toate Legile normale AU FOST INCALCATE, TOATE, dar ABSOLUT TOATE drepturile profesorilor au fost INCALCATE !!! Saraciti, umiliti, furati si acuzati !!! Prezumtia de VINOVATIE aplicata apriori asupra tuturor profesorilor ! Si din partea cui ? A unor semidocti ajunsi vremelnic in functii de conducere !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ni s-a mai pregatit ceva! Daca salariile "vor creste" incepand cu 01 iunie a.c., personalul didactic de predare va beneficia de "salariu majorat" pentru iulie si august numai daca intra in concediu de la 01 iulie. Altfel, indemnizatia de c.o. va avea valoarea lunara a salariului din luna mai. Daca salariile "vor creste" incepand cu 01 iulie a.c., personalul didactic de predare va beneficia de primul "salariu majorat" incepand cu 01 septembrie, cu doua luni mai tarziu decat ceilalti bugetari. Ceilalti bugetari, pentru a nu pierde la indemnizatia de c.o. vor trebui sa evite, dupa caz, sa intre in concediu in iunie sau in iulie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din fericire adresa MECTS nu a ajuns in toate scolile, asa ca o parte din personalul angajat in aceasta olimpiada a inscrierii copiilor in clasa pregatitoare si clasa I si-a petrecut sambata si duminica in familie, dupa o saptamana cu program de la 7,30 la 18,00, si cu o sambata si dumineca anterioara tot pe baricade, program stabilit de inspectoratele scolare judetene prin adresa scrisa.Acesti sefi mari si mici se comporta ca si vatafii pe mosie.Munca suplimentara fara bani.Spuneati ca au fost putine reactii fata de program.Cui sa te plangi, in conditiile in care am fost convocati la ISJ si in finalul sedintei ni s-a spus ca celor carora nu le convine programul nu au decat sa plece, sunt cu sutele care asteapta sa le ia locul?Din pacate nici un alt lider important de sindicat, in afara de domnul Pop, nu a avut o pozitie oficiala fata de aceste aberatii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Pop nu ii mai compatimiti pe cei care isi asuma statutul de sclavi.Ei se straduiesc din rasputeri sa faca "legea de nota zece". Ati vazut vreun director protestand ca se distrug scolile bune prin acest aberant ordin de inscriere in clasa I? La scolile foarte solicitate li s-a suplimentat numarul de clase datorita vizelor de flotant si vor trece in trei sau patru schimburi in timp ce la scolile mai putin dorite dispar posturile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum sa protesteze patronatul ?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare