31 mar. 2012

Cati bani aduc profesorii in bugetele locale? Plata sentintelor judecatoresi si plata navetei

Am avut zilele trecute o sedinta interesanta si utila cu colegii dintr-un oras, consilierii locali, primarul, viceprimarul si contabilul de acolo.
Motivul: decontarea navetei si plata sentintelor.
Afirmatia facuta in timpul intalnirii de catre primar ca: "AM DAT SCOLII _______ lei de unde sa mai platim sentintele si  naveta" m-a facut sa reactionez rapid.

Explicatia este legata de bugetul unitatilor de invatamant.
Avem 4 surse de finantare care ajung in scoli .Le gasiti in orice buget al unitatilor de invatamant.

1. SALARII (finantare per elev- nr de elevi x suma din HG) deci de la bugetul de stat in functie de cati elevi snt. Iar elevii vin ca sunt profesorii buni. Daca nu erau mergeau la scoli din alte orase. (sume cuprinse in LEGEA BUGETULUI DE STAT anexa 5)
2. UTILITATI (nr de elevi inmultita cu suma prevazuta in HG din dec 2011) deci tot de la bugetul de stat. Este primul an in care vin bani de la bugetul de stat. (1,25% in fiecare trimestru).
3. HOTARARILE JUDECATORESTI (sume cuprinse in LEGEA BUGETULUI DE STAT anexa 5) castigate de catre SINDICATELE DIN PREUNIVERSITAR
4. SUME DIN CONSIILE LOCALE - daca vin - si acestea tot din salariile noastre.

Ceea ce nu spun primarii este urmatorul aspect. DIN IMPOZITUL PE SALARII DE LA PCT 1 SI DE PE HOTARARILE JUDECATORESTI aproximativ 8% (din impozitul pe salarii de 16%, 47% raman in bugetul local si 53% merg la bugetul consolidat) constituie sume care raman in bugetul local.
Stimati primari si consilieri locali va anunt ca daca nu existau sindicatele nu aveati sume suplimentare in bugetele locale.
Asa ca, din aceste sume se pot plati atat naveta cadrelor didactice cat si formarea profesionala a colegilor nostri.
Nu puteti deveni domnilor alesi locali, administratorii banilor pe care dascalii, copiii si sindicatele ii aduc in comunitatea dumneavoastra.
Nu va cerem decat banii pe care noi ii aducem.

Exemplu: in MARAMURES am castigat procese in valoare de 40 milioane de euro.8% inseamna 3,2  milioane de euro care raman in administratiile locale in urmatorii 5 ani ( 5% in 2012, 10% in 2013, 25% in 2014, 25%in 2015, 35% in 2016).  Vreau sa vad ce parlamentar, primar sau ales local a adus 3,2 milioane de euro in Maramures.



13 comentarii:

  1. Cati bani neplatiti pt. naveta sunt? Si nu din vina Consiliilor locale si Primariilor? Cati directori nu vor sa acorde banii de naveta? Asta ar fi interesant de stiut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in proportie de peste 99% sunt primariile cele vinovate de plata navetei

      Ștergere
  2. Am inteles ca in martie luam cei din 5% din sumele castigate prin sentinte. In Timisoara nu este nicun semn ca am primi acesti bani. Luna martie a trecut si nimic.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.25% in primul trimestru, aceeasi suma si in trim 2,3,4 deci in total 5% ptr anul 2012

      Ștergere
  3. Si inca ceva.... a venit la scoala o notificare, precum trebuie sa returnam suma aferenta bonurilor cadou primite in 2009. Cat tupeu, sa ne ceara acesti bani, cand noua nu ni s-au dat banii castigati prin sentintele judecatoresti!

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi exista hotarare definitiva si irevocabila pentru naveta 2008-2010 si primarul /consiliul local spune ca nu are banii sa ni-i dea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan Manta - va solicita un mic ajutor :
      reprezint in instanta colegii/sindicatul pentru aceasta naveta si ptr.plata analizelor medicale si as avea nevoie de o hotarare data in aceste cauze pentru a ma corecta in eventualitatea unor formulari gresite.
      daca ne puteti ajuta va rog transmiteti-mi pe email o astfel de hotarare.
      scgencarbyahoo.com = email scoala

      Ștergere
    2. la sindicatul judetean cu siguranta gastit un model de cerere pe aceasta speta

      Ștergere
  5. DIN CE FONDURI SE ACORDA BANII PENTRU GRADATIILE DE MERIT IN ACEST AN?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din finantarea per elev. de unde vin toate salariile noastre

      Ștergere
  6. In legatura cu un alt subiect as dori o lamurire :este proiectul "Scoala altfel " finantat din fonduri europene ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelenta intrebare ! Sper sa primeasca raspuns !

    RăspundețiȘtergere
  8. Am avut incredere ca o data ajunsi la guvernare nu voi mai vedea ilegalitati.Mereu nu sunt bani,ba pentru salarii,ba pentru naveta-aia n-au fost niciodata.
    Caz socant,poate ma lamuriti si e legal. Scoala desfiintata in iulie 2012 Draghesti-Mehedinti,cu titular mutat la clasa pregatitoare cu 5 copii, reinfiintata la 1 septembrie pentru o doamna ce de 3 ani e tinuta in spate in Isverna, desi nu ar fi bani....nu?Scoala functioneaza cu 5 copii,doamna face naveta si sta vreo 2-3 ore si la scoala,restul sunt pe drum.
    Al doilea post de invatator infiintat tot la 1 septembrie 2012la Selistea-Isverna, post cu dedicatie, doar facem ce vrem in tara asta ,nu?
    Gimnaziu-profesor necalificat pe educatie muzicala ,in timp ce tanar calificat sta acasa.Nu are loc de doamna ,care nu mai da examene de ani buni,cred ca a uitat si dansa numarul, dar, de e pila directoarei,poti face ceva?
    Incuscreli intre director si angajati rezulta posturi nescoase la concurs,puteti verifica, si angajarea cu dedicatie a anumitor persoane.
    Sincer , un 5% as spera sa se ia masuri, dar...sper degeaba.Si ultima speranta a murit, fiecare face ce vrea, avand partidul paravan.De mentionat totusi ca doamna director e vechea directoare, si oricum in scoala aia sunt fini,nasi si asa mai departe toti intre ei.....RUSINE!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare