12 mar. 2012

Basescu si praful majorarii de 15%

La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (...) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor", a spus presedintele BASESCU acum cateva zile.

In scurt timp a venit a doua declaratie "Prim- ministrul a anuntat deja ca s-a discutat la grupurile parlamentare o crestere cu 15%. Sa speram ca va fi posibil sa fie acordata si ca va fi acceptata ca posibilitate maxima dublata si de cresterea salariului minim pana la 670 lei", a declarat Traian Basescu.

Se pare ca presedintele Basescu a uitat ca are de acordat bugetarilor vreo 9 miliarde de lei in urma proceselor castigate de catre sindicate. Dintre acesta  6 miliarde de lei celor  din invatamant unde avem porcese pe rol de inca 3 miliarde de lei.
 Proesele castigate de catre sindicatele din preuniversitar, care il deranjeaza mereu pe presedinte, se platesc in transe de 1,25% trimestrial anul acesta, 10% anul viitor, 25% in 2014, 2015 si 35% in 2016.

Ma intreb de ce nu a propus presedintele Basescu sa se plateasca aceste sentinte in totalitatea de la 1 iunie si apoi cu cat poate dansul  sa le cresca.
Oare asa disperati sunt pentru campania electorala cei de la guvernare impreuna cu presedintele?
Sau este iarasi un exercitiu de umilire a salariatiilor din invatamant de catre presedintele Romaniei?

Si ca sa il ajut pe presedintele Romanie la aritmetica: Profesorul care a primit 100 de lei luna aceasta din sentinte mai are de primti vreo 8000 de lei.
E simplu domnule presedinte. Ii dati in iunie si nu mai asteptam pana in 2016.
Iar de la anul viitor puteti majora cu 15%, asa prin ianuarie, februarie.
Sau sa fiti linistiti in privinta celor din invatamant le acordati pe amandoua de la 1 iunie. Si 15% si plata sentintelor. Apoi vedem ce facem cu modificarea LEN.

PS Pentru carcotasi...acesta nu este punctul oficial al FSLI si nici a SLIMM...e o simpla cugetare proprie

6 comentarii:

  1. Geniala inventie criza !

    RăspundețiȘtergere
  2. CORECTA SI PROFUNDA CUGETARE !

    RăspundețiȘtergere
  3. "Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor" ???!!!
    Corect era sa spuna ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile unor categorii de bugetari. De ce?! Pentru ca reintregirea salariilor personalului didactic (de predare si auxiliar) inseamna: reintroducerea procentului de 25% luat prin L. 118/2010+reintroducerea procentului de 33% luat prin Legea nr. 63/2011. Pentru personalul nedidactic inseamna: reintroducerea procentului de 25% luat prin L. 118/2010+revenirea la acordarea sporului de conditii nocive si penibile pentru ingijitoare sau a sporului de conditii nocive si grele pentru instalatori sau acordarea sporului de 100% pentru acivitatea din zilele de sambata, duminica, sarbatori legale etc.
    Amnezie?! sau efectul afectiunilor la glanda tiroida (placerea bolnava de a fi rautacios, badjocoritor, persiflant)

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriane , vezi ca Ponta a transmis ca oricum vor taia salariile bugetarilor in 2013 cei de la USL cand vor veni la putere !!! o sa vedem atunci pe cine ai sa mai "pupi"... asa ca succesuri!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca eu am doar trei ani vechime in invatamant : cei cu peste 25 de ani vechime au pierdut mai mult de 25% din salariu , trecand de la 16 la 18 ore . Cate locuri de munca s-au desfiintat prin aceasta crestere de norma ?

    16 ore insemnau si o forma de RESPECT !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt un lider mic de sindicat dintr-o scoala din mediul rural unde fsli este 100% si stau si ma intreb in ultimii ani ce am facut noi ca sindicat daca cei din conducere nu au putut dialoga cu funeriu si au tacut aproband toate anomaliile din sistem.Cineva spunea ca ministrul nu baga in seama conducerea fsli si nu ii cheama la negocieri.atunci toti liderii dela varf in jos inseamna ca nu mai avem credibilitate si ar trebui sa ne dam demisia.Este vreun lider gata sa-si dea pana si viata pt crezul sau si a-i reprezenta pe oameni?nu!atunci ne meritam soarta

    RăspundețiȘtergere

Postări populare