19 mar. 2012

Au disparut copiii din Romania?

Am gasit si eu pe internet declaratia domnului ministru Baba de azi (click AICI)
Am citit prima fraza si am ramas putin pe ganduri : "În urma centralizării datelor transmise de inspectoratele şcolare, după prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare/clasa I (5-16 martie), în baza de date a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au fost înregistrate 236.068 fişe de înscriere. Dintre acestea, 95.435 (40%) sunt pentru clasa pregătitoare, respectiv 142.633 la clasa I. Toate aceste fişe au fost validate. Raportat la numărul total de 302.223 de copii recenzaţi, aceste cifre reprezintă 79%"
 
Uitandu-ma in datele oficiale de la Institutul National de Statistica gasesc urmatoarele:

in 2006 am avut in Romania  219600 nascuti (aproape toti in clasa pregatitoare) iar
in 2005 am avut 221000 nascuti
In total 440000 de copii.
Adica acei care in toamna ar trebui sa intre in clasa experimental pregatitoare si clasa I.
Puse cap la cap cele doua numere constat ca 140000 de copii nu mai sunt in Romania sau nu au fost recenzati.
E mult prea mare eroarea? Mai sunt cu siguramta plecati din tara sau decedati. Dar nu cred ca in proportie asa mare.
Certitudinea datelor o vom avea din pacate abia in 15 septembrie 2012 cand vom vedea cati copii sunt in clasa.
Pana atunci multa incertitudine. 
Iar in spatele cifrelor sunt totusi copii.....De educatia lor raspundem toti....Deci trebuie lasate deoparte experimentele.

7 comentarii:

  1. Pai daca sunt atatea etape de inscriere...asa se intampla. Sunt multi care asteapta etapa care incepe maine, adica azi. E o prostie sa incartiruiesti in circumscriptii copiii... Bine, e necesar, orientativ, sa avem fixate aceste circumscriptii, dar daca parintii doresc sa-i duca la alta scoala, sa li se dea voie sa fac asta. Pana la urma, tot aici se va ajunge prin suplimentarea numarului de clase in functie de cei ce se gasesc pe listele de asteptare, pana maine. Nu era mai simplu sa ii lase sa se inscrie unde vor? Asa era clara deja situatia vineri, in 16 martie. Acum se putea constata unde vor fi posturi vacante si se va putea da concurs pentru titularizare....Pierdem copiii pe drum... Au fost parinti cre au afirmat ca decat sa-si dea copilul la scoala "x", mai bine il tine acasa inca unul, 2 ani, cat o fi nevoie, pana li se va respecta doleanta, ca de fapt Legea Educatiei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca o scoala este mai cu mot decat alta , daca unii se pot inscrie si altii nu , de ce ii mai invatam pe copii despre EGALITATEA DE SANSE ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar 4 etape de inscriere ? Se puteau mult mai multe ! Plus cate un Portofoliu de inscrie pentru copil , parinti si bunici !

    RăspundețiȘtergere
  4. INSCRIERE ! Scuze !

    RăspundețiȘtergere
  5. la Arges s-a retres de pe site-ul isj lista cu nr. de locuri libere in scoli pt k " baietii destepti" au dat mai multi copii recenzati decat aveau, pt.a obtine mai multe clase si s-au trezit k au doar cateva locuri libere in etapa a II-a. A functionat sistemul de partid ca au retras lista pt " refacere".
    Nimic nu e corect in Romania! Am verificat si alte ISJ-uri, listele erau.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Mai sunt cu siguramta plecati din tara sau decedati. Dar nu cred ca in proportie asa mare." - Dimpotriva, exista destul de multe cazuri in care parintii vor sa-si aduca copiii in tara pentru a face scoala aici - in special cei din Italia si Spania, din alte tari nu prea pentru ca n-au motive reale s-o faca.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Copiii care au rude până la gradul 6, angajați/foști angajați ai școlii".

    RăspundețiȘtergere

Postări populare