23 nov. 2011

Proiectul de buget pentru anul 2012


A fost postat proiectul Legii Bugetului de stat pentru 2012  AICI



Bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 95.657,1 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 112.820,4 milioane lei, cu un deficit de 17.163,3 milioane lei.
Ce spune pentru invatamant?





Adica avem un buget pentru educatie de 2,82% din PIB.  (cel mai mic in ultimii 20 de ani)
Mai vedem ca in sfarsit Guvernul recunoaste ca a pierdut 4,6 miliarde de lei in instanta cu procesele intentate de catre sindicate. De aceea a inceput acest atac concentrat asupra sindicatelor.
Cheltuielile cu bunuri si servicii de curatenie sunt jumatate fata de anul acesta. Ele sunt prinse in bugetul central, din cote defalcate de TVA (anul acesta fiind asigrate integral din bugetele locale). Asta pentru a induce in eroare masa de alegatori.
Fondul de salarii este cu 2,5% mai mic decat cel de anul acesta.
In concluzie suntem departe de ceea ce spune LEGEA EDUCATIEI NATIONALE adica 6% din PIB pentru educatie.
Rusine domnule Boc..rusine domnule Funeriu...rusine domnul Basescu
Deficitul tarii il reglati pe spatele copiilor din Romania

11 comentarii:

  1. Si de-aia nu mai pot ei!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ei "de-aia nu mai pot", tot "de-aia" sa putem noi! Sau ei profita ca acum e iarna? Iarna era si in decembrie 89. Sau, atunci, altii au aprins scanteia?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cei care conduc societatea romanească există standarde de calitate , indicatori de performantă , fise de autoevaluare/evaluare , mărturii , dovezi , portofolii , chestionare de evaluare a satisfacţiei beneficiarilor de management social şi Aracipuri ? Ca după cum arată bugetul . . .

    RăspundețiȘtergere
  4. http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=154645
    cotizatie sindicat!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. las' ca ne mai dau niste hartii de facut si o asa ne arate ce bune masuri aplica si ce rezultate au coconii chiar cu bani putini.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt linistiti in privinta capacitatii noastre de a riposta. ,,Mamaliga romaneasca", cum ne spun europenii ceilalti, scuipa doar.Cui ii pasa de noi?Au toate motivele sa nu ne ia in serios:nu suntem agresivi,ne multumim cu putin si ne facem temele oricat ar fi de multe,suntem ingaduitori si intelegatori mai mult decat ar fi crezut ei, si mai ales, suntem dezbinati.Asa ca, la munca in folosul comunitatii dragi colegi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Naveta va mai fi decontata vreodata?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum a pierdut ministerul 4 miliarde in instante?Acesti bani nu sunt castigati decat pe hartie,practic profesorii n-au vazut nici un leu.Si nici nu-i vom vedea vreodata.De la scoala ni s-a spus ca programul Edusal nu permite plata drepturilor castigate in instanta.N-am primit nici macar restul de la cei 100 de euro pentru carti pe 2008.Deci...?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ naveta trebuie decontata....daca nu e decontata apelati la sindicat. se castiga foarte usor procesul si trebuie pus in plata in maxim 6 luni.
    @ Diana unii au luat o parte dintre ei. Edusalul permite plata. cereti scris cu semnatura ca programul EDUSAL nu permite. Legat de 100 de euro poate procesul e pe rol. Interesati-va la sindicatul judetean/sector sa vedeti stadiul procesului. Si la mine in Maramures nu au luat inca toti banii. unii din dec 2010 altii pe parcursul anului acesta. Ultimii atunci cand se va finaliza procesul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai daca nu dau 6% din PIB asta înseamna ca incalca LEN. Poate o amâna.Nu credeți? Oare au cum sa aplica doar o parte din lege și alta nu?
    Ar trebui sa cerem amânarea LEN și a celorlalte acte și metodologi.
    Oricum trebuie sa dea o lege ca sa amane lipsa celor 6% din PIB. Nu cred ca se poate prin OMECTS.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Radu.. am inteles ca juristii lui BOC se chinuie sa caute solutii de blocare a acelui articol. Dar Basescu a semnat si Pactul pentru Educatie care prevede acest lucru. Toti sunt complici impotriva invatamantului

    RăspundețiȘtergere

Postări populare