17 nov. 2011

Pichetarea sediului MECTS continua intre orele 11.00-13.30

Am inceput marti, am fost si ieri si azi... vom fi si maine.
Astfel se incheie si prima saptamana de pichetare a sediului MECTS. Nici o reactie, deocamdata, din partea oficialilor. Le e frica sa ne explice:
De ce nu avem 6% pentru Educatie, asa cum spune LEN?
De ce nu se deblocheaza posturile in invatamant?
De ce nu se platesc sentintele judecatoresti?
De ce nu sunt bani pentru investitii in unitatile de invatamant?
De ce se ingheata salariile reduse si nu se revine la momentul iulie 2012?
De ce nu avem dialog social?

Sa vedem maine daca ne facem auziti. Daca nu ne reintalnim marti dimineata.
Multumesc celor care si-au rupt din timp pentru a participa la aceste pichetari.

11 comentarii:

  1. catalin miinescu18.11.2011, 06:58

    Ieri am fost Oltul, Gorjul si sectorul 3. Am stat dincolo de gardul aranjat de jandarmi... Am raspuns privirilor intrebatoare, zambitoare sau indiferente ale trecatorilor (ale acelora care ne-au bagat in seama)... Si ne-am gandit ca, ceea ce au reusit cel mai bine "conducatorii" nostri este sa ne dezbine, sa ne faca sa ne incaieram intre noi, sa ne iasa in evidenta latura noastra egoista... Suntem putini si singuri... Si ne e frica... De ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ii inteleg pe carcotasii care ii ataca pe liderii de sindicat spunand ca nu fac nimic; de ce nu se alatura voluntar acestor pichetari. Solidaritatea i-ar face pe guvernanti sa ne ia in seama. Raman cu convingerea ca acei carcotasi nu au nimic in comun cu invatamantul si sindicalismul ci sunt niste trepedusi mizeri, consilieri in cabinetele parlamentarilor puterii, care pentru o simbrie cat sa nu moara de foame isi vand constiinta, unii (probabil) chiar impotriva propriilor parinti sau frati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil, SINGURUL care a facut din BACALAUREAT un subiect monden international si este SINGURUL care NU STIE ca se pronunta "BACALAUREAT" si nu "BACALOREAT" se teme ca nu va sti sa pronunte cuvantul "FRAUDA" sau "INFRACTIUNE", singurele "actiuni" ale acestui asa zis guvern. De altfel, ar trebui sa cerem dizolvarea Parlamentului, institutie care nu si-a dovedit utilitatea ! Legile se "angajeaza prin raspundere" la miez de noapte, sau la Sfantul Vasile,- fara angajarea niciunei raspunderi - de catre guvern, pe cand Parlamentul... asista intr-o letargie sau nepasare criminala la repetatele incalcari flagrante ale Constitutiei, ale Legilor Organice, ale Hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile si a tuturor legilor tarii de catre o adunatura iresponsabila numita, sau autonumita Guvern, adica EXACT cei ce AR TREBUI sa vegheze la respectarea legilor ! Asa ca, NU vedem rolul Parlamentului in DEMON-cratia noastra originala ! Si totusi, UNDE este STATUL DE DREPT ? S-a transformat in Stat de DREPTURI substantiale pentru cei de la putere si de SUBSTANTIALE INROBIRI ale cetatenilor. In 1989 am facut Revolutia pentru ca ne-am dorit Libertate ! Acum am pierdut pana si ce aveam in 1989 ! Demnitatea, omenia ! Romanul mai poate trai chiar si 2-3 ani fara autostrazi sau piscine incalzite, telegondole fara turisti sau sali de sport din carton ! Dar NU POATE TRAI nici o luna fara SERVICIU, fara SALARIU. Si atunci, CE ESTE MAI IMPORTANT ? Investitia in ziduri, sau investitia in OAMENI ? Mai mult chiar, calcarea DEMNITATII noastre de oameni in picioarele unor NE-OAMENI este si mai dureroasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim FSLI pentru sprijinul acordat profesorilor SSD si IP3.Dumnezeu sa ne-ajute sa se faca dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo, prof. SSD, asta era marea problema, titulatura, ce mai conteaza cum ne numim, educatori, profesori, invatatori, in general cam toti au terminat o forma superioara de invatamant. Si ce facem cu ea daca nu putem sa rezolvam durerile invatamantului, analfabetismul care s-a intins precum cancerul?!
    E-adevarat ca nu vroiau sa recunoasca anumite forme la nivel preprimar si primar, pe care culmea tot ei le aprobasera, ei, cei de sus, care habar n-au ce inseamna lucrul cu copiii, ce implicare extraordinara implica acest sector de activitate.
    Anonimul de mai sus are dreptate, pacat ca nu s-a semnat, de ce ti-e frica?
    De ce nu pleaca ,pur si simplu cei, care se stiu ca au terminat acest sistem? De ce trebuie, in continuare, sa-i suportam pe cei din inspectorate, mari surse de viermuiala mafiota, de aranjamente, si pe cei din minister, sau aracip, aracis, structuri identice cu acelea ale inspectoratelor, ministerului?
    Acum sunt inlocuiti ei cu ei, adica tot ai lor si noi tacem ca prostii pentru acele salarii fara de care nu ne putem descurca. Si poate nu e singurul motiv, ne trebuie un exemplu demn de urmat, sa zicem liderii nostrii, care sa renunte la demagogie si sa-si cheme subalternii, adica liderii din scoli, care de obicei sunt favoriti ai directorilor si sigur prezenta la greva va fi mult mai mare.
    Cred insa ca interesul national este ca invatamantul, cartea, cultura, sa ramana numai in dex, si poate nici acolo.
    Altfel, cum ar fi patat istoria Romaniei unul ca Basescu????
    Asta ne va extermina mai rau decat Hitler.
    Il lasam???

    RăspundețiȘtergere
  6. in sectorul 2 nu se mai vorbeste nimic de la sindicat in cancelarie, am aflat de pichetari de pe site-ul dv. Mai avem sindicat in 2?

    RăspundețiȘtergere
  7. Adriana, ai perfecta dreptate. Eu sunt un lider sindical in scoala si n-as vrea sa traiasca cineva ceea ce mi se intampla mie pentru ca nu cant dupa partitura directoarei.Mai bine mor in picioare decat sa ma ingenuncheze acei directori care nu au decat un singur tel- procente la salariu si un principiu dupa care conduc ,,dezbina si stapaneste!" Ce e dureros e ca acestia sunt din ce in ce mai multi, ca au strans in jurul lor multi slugarnici si ca am ajuns atat de jos.
    prof SSD daca doreste sa se faca dreptate, atunci i se pare drept si corect ca unul care are liceul ped. sau colegiu sa aiba acelasi salariu cu unul care pliindu-se dupa vremuri (incadrarea dupa nivelul I si II Bologna ) a finalizat cele doua trepte ale inv universitar?

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi a venit si...Marius Nistor sau marian Nistor ...cum il cheama...avea 10 oameni cu el...normal ca a venit in ukltimele 15 minute...e foarte vocal la tv...dar ce fel de lider e Nistor asta daca nu i in stare sa scoata in strada 20 de oameni???

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu inteleg de ce blamati inainte de a va documenta.Ati citit cumva ordinul 5553? Vi se pare corect articolul 6?
    Nu ma intereseaza salarizarea,aceasta trebuie facuta conform studiilor.Dar v-ar placea sa vina peste 10 ani un ministru care sa va spuna ca nu sunteti suficient de calificat pentru postul care-l ocupati si obligatoriu sa mai faceti inca o facultate indiferent de varsta pe care o aveti sau de banii de care dispuneti?
    Si daca nu va convine...pur si simplu deveniti necalificat fara sa-i pese nimanui cat ati muncit in invatamant cat ati luptat sa va titularizati prin concurs national etc,etc.
    Dar asa e la romani e mai usor sa aruncam cu noroi spre celalalt decat sa ne unim fortele sa iasa o treaba buna.
    Pacat ca unii comenteaza chiar pe acest blog doar sa se afle in treaba.
    Domnul Pop merita toata cinstea si admiratia noastra.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare