29 aug. 2011

Dilema

Azi a avut loc sedinta Consiliului de Administratie a ISJ Maramures.
Tema: Numirea directorilor cu delegatie incepand cu 1 septembrie 2011.
Am ramas putin surprins cand am vazut pe lista ca sunt 3 lideri de sindicat propusi si aprobati in functia de director.
Surprins si pentru ca nu stiu daca are de castigat miscarea sindicala sau patronatul. Toti 3 au fost colegi extraordinari cat timp au fost lideri.
Sa vedem cum se vor comporta in functia de director.
Sper la fel de bine sau cel putin la fel de bine ca si alti lideri ajunsi in fucntii de conducere
Este anul in care cei mai multi lideri au fost propusi si au acceptat functia de director.
Va invit pe dumneavostra, stimati membri de sindicat, sa spuneti daca este bine sau nu pentru miscarea sindicala acceptarea functiilor de la patronat.
Multumesc pentru sinceritatea eventualelor raspunsuri.

14 comentarii:

  1. Din pacate, Liviu, s-a cam ales praful de miscarea sindicala. Multi, foarte multi lideri de sindicat au ajuns parlamentari, altii au ajuns inspectori sau directori. Sindicatul a devenit pentru majoritatea liderilor de sindicat o trambulina, iar altii, printre acestia ma numar si eu, scarbiti de ceea ce se intampla in interiorul sindicatelor se retrag si cauta alternativa. Veti ramane doar vreo cativa care sa stingeti lumina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Liderii de sindicat sunt una, directorii sunt alta. Bine ar fi sa se dovedeasca directori buni, dar nu cred ... "competentele" nu sunt transferabile.
    In alta ordine de idei, ma intreb, cum sa fii director bun in conditiile actuale? Cum sa-ti motivezi personalul? Prin amenintari si sanctiuni, sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sindicatele sunt tocate marunt,marunt,marunt.Si eficient ! Pacat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite asa se face cate o tragedie din fiecare fapt divers, normal (as spune). Pot fi sindicatele o bariera in promovarea profesionala sau in ascensiunea politica? S-ar incalca drepturile omului. Problema delicata este daca directorul provenit din lider de sindicat isi schimba principiile si valorile. In acest caz este vinovat si sindicatul ca a avut incredere intr-un arivist, intr-un om fara scrupule, fara morala. Tot in acest caz, sindicatul are de castigat pentru ca a scapat de un asemenea om. E adevarat, un lider de sindicat competent se formeaza foarte greu, intr-un timp indelungat. Pentru a deveni director este sinplu. Ai carnetul de partid la piept, partidul e la putere, devii director printr-o simpla cerere orala.
    - Nu cred, nu pot sa accept ca s-a ales praful de miscarea sindicala. A fost data aceasta lege dictatoriala (LDS) dar sa stii Daniel ca sindicatele nu au abdicat. Si nu suntem singuri. Sunt sigur ca dl Pop stie la ce ma refer. Vei avea surprize, Daniel.
    - Cred ca de la liderii de sindicat spre directori sunt transferabile competentele. Nu si invers. Ar fi bine ca orice director din invatamant sa stie ceea ce stie un lider de sindicat.
    - Sindicatele sunt tocate marunt si eficient (???) dar nu prin numirea de astfel de directori. Altele sunt formele de a ne toca. Dar, repet, sindicatele (cel putin liderii nationali si judeteni ai FSLI) nu au abandonat lupta.

    RăspundețiȘtergere
  5. La ce ne foloseste defetismul? Daca vine din afara, inteleg! Daca este din interior ..... exista o solutie: evadarea spre politica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Conu Leonida30.08.2011, 07:12

    Nedumerire: numirea de catre CA al ISJ a directorilor?! N-ar trebui, conform noii legi, ca acestia sa fie desemnati de catre CA al unitatii scolare?

    RăspundețiȘtergere
  7. ,,...dar sa stii Daniel ca sindicatele nu au abdicat. Si nu suntem singuri. Sunt sigur ca dl Pop stie la ce ma refer. Vei avea surprize, Daniel.''
    Adrian, eu sunt inca pe baricade pentru ca nu accept sa fiu umilit de nimeni. Dar este dureros faptul ca in miscarea sindicala nu sunt mai multi lideri precum Liviu Pop. Eu stiu multi care au fost indepartati intr-un fel sau altul pentru ca deranjau pe unii, pe altii...

    RăspundețiȘtergere
  8. OLIVIA

    Subscriu la toate cele spuse de Daniel Malaelea.
    Dar sunt curioasa domnule Pop de ce nu s-a respectat legea cea minunata a educatiei,asa cum spunea si conu Leonida, directorii trebuiau alesi de catre CA din unitatile de invatamant.Veti spune ca nu a aparut metodologia cu cel corp al expertilor care tot cine stie cum va fi aplicata sau ca vine noul an scolar si le trebuiau noi decizii????!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce nu se face publica aceasta lista cu noii directori?

    RăspundețiȘtergere
  10. Este bine , chiar foarte bine pentru parvenirea personala a liderilor de sindicat ajunsi directori

    RăspundețiȘtergere
  11. si in scoala noastra liderul de sindicat a ajuns director adjunct si in locul lui a fost numita sotia sa. nu stiu cum se impaca aceste doua lucruri - el director , ea lider de sindicat. nu mai avem cui sa ne spunem oful.

    RăspundețiȘtergere
  12. MARA
    ASTA E. DIRECTORI DE TOT FELUL.
    EU LE SPUN TRADATORI, PT CA PT UN PROCENT DIN SALARIU, NE TRADEAZA.
    CE FACETI VOI, LIDERII DE SINDICAT?
    nimic

    RăspundețiȘtergere
  13. CE ar trebui sa facem noi liderii de sindicat?
    Puterea este la membrii nu la lideri

    RăspundețiȘtergere

Postări populare