20 iul. 2011

Examenul oral devine scris

Chiar daca de un an metodologia prevede ca examanul este oral, MECTS va modifica  examenul pentru cei care au fost in sala la Concursul de titularizare din 2011  si au luat sub 5. Nu va mai fi oral ci scris. Asa am fost anuntatai in cadrul comisiei de lucru pe metodologii.
Concursul are loc in 4 august.
Se va desfasura in aceleasi conditii ca si cel din iulie...vom vedea cati vor reusi note peste 5 ca sa poata preda in invatamant.. Vom vedea cum se vor mobiliza inspectorii pentru ca sa fie suprabeghetori si corectori. Subiectele vor fi nationale.
Ministerul sustine ca toti cei care vor preda in 2011/2012 invatmant vor avea cel putin un concurs la care  au luat minim 5.
Orele neocupate dupa repartizarea acestora, se vor imparti prin plata cu ora titularilor,  suplinitorilor care au luat peste 7 si pensionarilor.
Este bine sau rau?
Daca salariile erau mult mai mari in invatamant iar statutul cadrului didactic nu era terfelit continuu de clasa politica, nu ajungeam la aceata situatie. Era cu siguranta aglomeratie la intrarea in sistemul de invatamant.
In conditiile actuale numarul celor care vor sa vina si sa ramana in sistemul de invatamant este din ce in ce mai mic.
Asteptam din moment in moment ordinul de ministru care sa prevada asa ceva. Cat este de legal sau nu aceasta modificare e de vazut. Consider ca examenul scris va fi mult mai obiectiv decat cel oral.

17 comentarii:

  1. eu unul de la anul ies din sistem

    RăspundețiȘtergere
  2. eu spun ca este foarte bine ca devine scris. Niciodata nu am inteles cum colegii care luau 2 la titularizare , pe urma la examenul oral luau 9 .

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt perfect de acord! numai sa fie reala stirea si sa nu fie doar un zvon!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este cel mai bine asa.Nu vor ma fi aberatii de genul:2 la Titularizare, 10 la Suplinire.Este cel mai corect asa!

    RăspundețiȘtergere
  5. bine ar fi, dar n-o sa fie nimic de genul!!!
    capul sus!! pentru ca tot asa o sa defilam!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu trebuie sa uitam ca lucrarile n-au fost notate obiectiv. !Am colegi care au stiut subiectele si au scris foarte bine,totusi au fost evaluati cu note intre 2 si 4.Ceva nu e in ordine!

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule LIVIU, va face placere sa mintiti oamenii??????

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai bine este exmenul scris... se face foarte bine diferenta asa

    RăspundețiȘtergere
  9. un ordin de ministru ceva care sa confirme informatia?

    RăspundețiȘtergere
  10. Concursul de titularizare la nivel national ar trebui sa ramana. Si, de asemenea, testarea in scris a suplinitorilor si selectarea celor cu peste 5 este binevenita. De-ar ramane asa, ar fi o selectie obiectiva.

    RăspundețiȘtergere
  11. este ordin de ministru din 20.07.2011

    RăspundețiȘtergere
  12. O posibila indreptare a situatiei si imbunatatirea calitatii in pregatirea profesorilor ar fi renuntarea la sistemul Bologna-asa cum au facut alte tari,si revenirea la 4-5 ani de pregatire de specialitate cu accent mare pe pregatirea practica.Amintiti-va ce note se luau la concurs inainte de Bologna!!!Cand am dat eu concurs la limba engleza au fost cel putin 10 note peste 9 in judetul Maramures,eu am avut 9,50 prima nota,cea de dupa mine era 9,25 si asa mai departe.In afara de asta ar fi vorba de faptul ca a fi cadru didactic este o vocatie ,o chemare,o pasiune ,sustinuta de devotament ,implicare,tinuta morala SI NU UN JOB de unde sa iei doar banii si sa pleci in fuga de indata ce ti-ai terminat orele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine a luat peste 5 dar sub 7 la concursul de titularizare mai da examen in 4 august pentru a ocupa post de suplinitor?

    RăspundețiȘtergere
  14. Este o initiativa care ar fi bine sa fie aplicata si in urmatorii ani pentru pastrarea unei politici coerente in privinta resursei umane din invatamantul preuniversitar.
    Este incorect a schimba regulile selectiei cadrelor didactice prin ELIMINAREA PROBEI SCRISE LA DISCIPLINA DE CONCURS pentru titularizare incepand cu 2012.
    Noua Lege a Educatiei Nationale abandoneaza nivelul national al concursului de titularizare si mai mult permite ca titularizarea sa fie obtinuta fara o proba scrisa la disciplina de concurs, fiind suficienta doar proba scrisa la didactica specialitatii.
    Subiectele cAoncursului de tilarizare din 2011 la peste 80% din discipline aveau ca cerinta la didactica speciatizarii elaborarea unui banal test de evaluare pentru elevi; este evident ca majoritatea candidatilor au stiut sa-l faca si sa obtina astfel 30 puncte dintr-un maxim de 100 puncte pentru intreaga lucrare scrisa.
    Notele foarte mici de la titularizarea din 2011 sunt in primul rand o consecinta a slabei pregatiri chiar in domeniul disciplinei pentru care au concurat, proba scrisa care nu mai este obligatorie in noua Lege a Educatiei Nationale,
    Cei care doresc cu adevarat performanta invatamantului romanesc spera ca in urma analizelor rezultatelor de la concursul de titularizare 2011 sa fie adoptata, de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, decizia de mentinere a probei scrise la disciplina de concurs intrucat prin aceasta candidatul face dovada ca este capabil sa rezolve corect sarcinile pe care el ca viitor profesor le va cere elevilor sai.

    RăspundețiȘtergere
  15. Titularizarea ar trebui facuta pe baza de competente didactice : un PORTOFOLIU si un INTERVIU in fata unei comisii formate din parinti si elevi !

    RăspundețiȘtergere
  16. Ar fi un lucru ff bun
    Va rog sa nu uitati un lucru
    sunt colegi suplinitori de 7-8 ani fara definitivat ,care nu au luat nici mcar 5 la titularizare si au cele mI multe ore (apropae 2 catedre)iar un titular cu gradul 2si 1 nu au decat 10 ore pe luna .Cum vi se pare daca vreti date suplimentare ,,titularizare -valcea Taparluie Camelia -comertfigureaza de 3-4 ani ca debutant dar in invatamant este de 8 ani fara titularizare .Cum s-a putut asa ceva ?Eu sunt titulara in invatamant si abia reusesc sa am ore iar dansa fara definitivat si fara a lua vreodata titularizarea (se prezenta si dupa o ora ...intelegeti nu?)si asta de 7 ani .Are cele mai multe ore la liceul economic -Valcea .Este cea mai mare ,,cotizanta" de 4-5 ani la toti cei care ,,cer".daca nu ar fi cortizat cu valoarea tuturor orelor peste norma ar fi incalcat ISJ Valcea toate legile privind miscarea personalului didactic ?ar mai fifacut inspectoe\rul resurse umabne asemenea falsuri in declaratii ?Diectorii de la respectivul liceu economic ar fi admis 7 ani o asemenea minciuna daca nu-si primeau dreptul ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Cunoastem asa zise cadre didactice care nu se prezinta la Titularizare dar au continuitate. Ne intrebam oare pentru care note au continuitate daca trei, patru ani la rand nu s-au prezentat la titularizare? Nu cumva sfanta spaga le face un loc in sistem?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare