26 iul. 2011

Presedintele Basescu iarasi (o)mi(n)te

Am auzit din greseala o declaratie a domnului presedinte la un post de televiziune. Nu era rupta din context. Insa era rupta de realitate si continea in ea mult neadevar ca sa nu spun minciuna. Pe de o parte spunea ca "profesorii lucreaza 16 ore pe saptamana" iar pe de alta parte ca sunt "cei mai bine platiti pe ora lucrata".
Se vede de la distanta ca domnul presedinte este rau intentionat cu educatia din Romania. Daca ar fi citit LEN, pe care a promulgato, vedea cate ore lucreaza un profesor. Minim 18 domnule Basescu. Iar daca ar analiza Buletinul Statistic al INSSE din luna aprilie, ar vedea la pagina 119 ca profesorii sunt platiti cu 8,43 lei/ora. Mult mai putin decat serviciile care il pazesc pe presedinte si care sunt platite cu 11,68/ora.
Trist e ca presedintele unei tari raporteaza activitatea unui profesor doar la ora de predare.
Dar suntem obisniti cu dorinta acestuia de a nu avea educatie de calitate in Romania. Doreste un popor din ce in ce mai slab educat pentru a putea fi usor manipulat.

Si pentru a vedea "grija conducatorului iubit" fata de invatamant va supun spre analiza situatia angajatilor din invatmant din octombrie 2009 si din serviciile care au grija de sigranta statutlui.
Din 2009 pana in 2011 din invatamant au fost reduse 30000 (de la 405000 la 374300) de posturi iar de la servicii 15000 (de la 215500 la 200400) .

14 comentarii:

  1. Dar asta-i cam de multisor poveste ......

    RăspundețiȘtergere
  2. da Adrian.. ma mira si pe mine perseverenta presedintelui

    RăspundețiȘtergere
  3. E DEZGUSTATOR!De cele mai multe ori, ne neglijam proprii copii, pentru a ne educa proprii elevi,pentru hartogarai irelevante, de cele mai multe ori, dar necesare, in caz de control,....pentru pregatirea materialului, .....etc...Adica, in cumul de ore, destul de frecvent, d-le presedinte, 24 din 24.La tot felul de examene, mereu dau copiii in grija soacrei, ori a vecinei, ca sa "NU SE FACA SCOALA DE RAS",...Pregatiri peste pregatiri, voluntariat,......Toate cumulate in orele 24 din 24!Sa mai continuu?INTREBATI VECINII 8CEI CARE AU INSOMNII), La cat se stinge lumina in sufrageria in care lucrez, de cele mai multe ori noaptea, pentru servici.De ce?Doar de la 16 la 21, cand imi culc copiii, ma pot ocupa de ei.Dupa aceasta ora, incepe pregatirea profesionala pt a doua zi ,.....Mai pot continua?

    RăspundețiȘtergere
  4. Relevant este insă: 9,08 pe ora pentru gestionarea deseurilor -salubritate, respectiv 8,43 pe ora invatamant

    RăspundețiȘtergere
  5. E un mizerabil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu mai are nimic de pierdut dpdv politic, se crede invincibil si iasa din cand in cand la postul public si scuipa venin, asta e tot ce poate.Câtă nesimţire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    poate ar fi indicat sa-i amintiţi, d-nule Pop, că a promis bani contra reforma, reforma ne-am primit-o, cu banii cum rămâne????????????????????????

    RăspundețiȘtergere
  6. ...nici nu stie ca in vara a fost examenul de titularizare nu de definitivat!vai de el....

    RăspundețiȘtergere
  7. -examen de titularizare si nu definitivare in invatamant
    -notiuni diferite
    -avem doar promisiuni din partea puterii
    -nici nu mai putem sa le ascultam

    RăspundețiȘtergere
  8. ATATIA ANGAJATI SUNT LA SERVICII???OAUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!
    OARE CUM EXPLICA BASELU????????

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca, e asa de bine si-i convine, sa treaca domnul Presedinte la catedra, si sa traiasca din 800 roni (10 ani vechime.titulara)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ieri, am auzit si eu fragmentul de la emisiunea cu pricina.

    M-a revoltat atitudinea acestei persoane, imi pare rau, dar nu-l pot numi presedinte. Sub nicio forma nu are postura si comportamentul unui presedinte.

    Un adevarat presedinte trebuie sa faca totul sa aduca echilibru, nicidecum vrajba!
    Ca intelectual si cetateanul acestei tari, refuz categoric sa suport aceste manifestari, fara sa iau atitudine.

    Am dreptul sa iau atitudine cand consider ca este atinsa demnitatea mea umana!!!!

    Sincera sa fiu m-am simtit umilita ca traiesc intr-o tara in care ne complacem in situatia de a ne confrunta zi de zi cu declaratiile acestei persoane. Cum a putut afirma ca din cauza ,,Reformei lui Marga,, a ajuns invatamantul in starea aceasta?

    Cat timp a lucrat in invatamant sa stie ce a insemnat reforma Marga?
    Ce competente are sa emita judecati de valoare intr-un domeniu atat de important?
    Se stie, ca aceea perioada a fost singura in care s-a stiut care sunt adevaratele finalitati ale sistemului de invatamant. Scopurile au fost corelate cu actiuni concrete. Atunci s-a demarat formarea cadrelor didactice, deorece s-a stiut ca pentru o reforma reusita trebuie oameni informati, cu alta mentalitate. A fost facut un plan pe termen lung si pe termene mai scurte!
    Domnul Marga, a fost prea DOMN si prea DESTEPT pentru cei care ne conduc si inlaturarea lui a dovedit ca nu s-a dorit cu adevarat reformarea sistemului de invatamant. Interesele politice au fost mai presus de interesele natiunii!

    Mentionez ca nu sunt simpatizantul niciunui partid, deoarece toate m-au dezamagit!

    Apropo, legat de declaratiile din emisiune, si nu numai.
    Se stie, ca atunci cand o persoana considera ca mereu ceilalti sunt de vina pentru toate cele intamplate, dar propria persoana este OK si cauta mereu vinovatii in alta parte, este un caz care trebuie sa ne dea serios de gandit....
    Este o tehnica veche. Se arunca niste vorbe despre o categorie de persoane sau despre un domeniu, cei neinformati le cred, apoi rezulta dezbinarea!

    Un popor dezbinat si needucat se poate manipula usor! Pe acest lucru se mizeaza!

    Nu uitati dragi colegi:

    Nimeni nu poate fi umilit daca nu permite acest lucru!
    Daca noi o permitem zi de zi, inseamna ca ne meritam soarta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca a promulgat-o, nu?Sau nu mai conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca presedintele stie toate problemele reale, inclusiv pe cele din educatie. Cred ca stie ca un cadru didactic nu munceste numai in orele de predare-invatare ci uneori peste 16 ore pe zi cu f. multe ore "care nu se vad". Cred ca stie ca numai 25-30% din personalul din invatamant traieste la limita saraciei iar 70-75% traieste sub limita saraciei. Dar el are o ura viscerala fata de cadrele didactice (care l-au "chinuit" prea mult cand a fost elev); are o ura viscerala fata de intregul popor roman. Interesant este ca nu neaparat el este vinovat pentru toate acestea. Ii rog pe cei ce citesc aceste afirmatii sa studieze despre efectele afectiunilor la glanda tiroida si la paratiroide. Ii rog sa constate ca de mai mult timp nu se mai duce ma medic pentru aceste afectiuni ci pentru .... ca se zgaraie in urechi cu betisorul infasurat in vata (...la ambele capete). Ii rog sa-i studieze grimasele din timpul discursurilor si interviurilor. Serviciile si consilierii personali si prezidentiali au inteles de mai mult timp ca trebuie sa-l protejeze sub aceste aspecte. Dar nu numai la noi este asa. Nu stiu daca undeva in lume cei ce candideaza la functii "cheie" in stat precum si dupa alegere sunt verificati medical iar buletinele de analiza sa fie facute publice. Pretutindeni in lume sunt preotejati acesti bolnavi in detrimentul unor populatii si popoare intregi. Asa ca nici un demers pentru a-l face mai atent la problemele reale si mai bun are efecte inverse. El stie problemele reale dar nu poate fi mai bun. Din pacate....

    RăspundețiȘtergere
  14. Voiam sa spun: Asa ca orice demers .....

    RăspundețiȘtergere

Postări populare