2 apr. 2011

Boc continua razboiul cu sindicatele

Prin ultima propunere de modificare a Codului de Dialog Social se vede clar intentia Gvernului Boc de a nu mai fi deranjati de sindicate. Astfel

Art. 30
(1) Angajatorul poate invita sindicatul reprezentativ la nivel de unitate să participe în consiliul de administraţie sau alt organ asimilat acestuia, inclusiv în cazul administraţiei publice la discutarea problemelor de interes profesional, economic şi social.

E clara intentia acestuia de a nu mai fi deranjat de sindicate in Consilile de Administratie.
Daca n facem ceva e clara dictatura care se doreste a fi instaurata de catre Guvernul Boc
Ultima forma a codului de dialog social o gasiti AICI

16 comentarii:

  1. Daca nu ne trezim in al 12 ceas vom fi terminati. Era de asteptat cel putin eu ma asteptam , dupa ce in LEN nu se mai facea referire la prezenta liderului de siundicat la sedintele CA.Ne ajuta legea sindicatelor care ne mai tinea acolo, dar acum e clar ca sindicatul va fi out. Avem nevoie de hotarare,suntem multi ar trebui sa reprezentam o forta.
    Ce se intampla acum in Romania e dictatura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Postati si Aici
    http://fsli.forumgratuit.ro/f6-pentru-personalul-didactic

    Eu cred ca ar trebui sa ne inregistra si pe acest Forum, indiferent de sindicatul din care facem parte, cu vechile nume de pe edu.ro, ca sa continuam ce am inceput acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Pop,sunt profesoara la un liceu din orasul Suceava si doresc sa va spun ca aici profesorii si liderii de sindicat au obosit si psihic si fizic.Luni dimineata ma voi intoarce la ore dupa doua saptamani de greva.Ma intorc mai suparata,mai obosita,mai stresata si mai umilita decat inainte de a incepe greva.Nu am obtinut nimic,dimpotriva!Ceea ce am "obtinut",obtineam oricum si fara greva.Mai mult decat atat,vineri,Inspectorul General ne-a anuntat ca nu avem voie sa recuperam absolut nici o zi din greva.Deci pentru luna martie vom lua foarte putini bani.Va rog sa-mi dati un sfat cum sa fac luni dimineata sa gasesc puterea de a ma prezenta in fata elevilor sa le predau...

    RăspundețiȘtergere
  4. ...pai...spuen prostii inspectorul ala...sunt calse termianle care dau examene...trec slugile isj ului pe la fiecare clasa si predau?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne-a anuntat foarte clar ca in conformitate cu codul muncii,este interzisa recuperarea orelor de greva.Sunt 3 licee din Suceava care nu au facut nici o zi greva,au fost niste lasi dezbinati si fricosi dar acum s-au scos cel mai bine caci nu mai au de recuperat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. TOT PROFESOR ...03.04.2011, 10:16

    Domnule POP, ideea e simplă:
    -dumneavostră cei de la sindicate ”ați complotat” cu angajatorii - și prin ”complot” înțeleg un joc idiot de comun acord (acela de a renunța la grevă atunci când aceasta începea să deranjeze) - și am dovezi cunoscute de toată lumea în acest sens;
    - probabil că și acum în acest post faceți același joc pentru a face o analiză a gradului de enervare a celor care au scăzut în județele Botoșani și Suceava sarcina financiară bugetară a guvernului pe luna martie prin tăierea salarială.

    Doamnă / dominișoară Ioana,
    În momentul de față nu prea sunt argumente pentru a vă face să ”lucrați cu spor luni dimineața”. Și totuși ceva ați putea face cei ce ați făcut grevă ținând cont că e o perioadă neplătită:
    - nu predați, învățați, ascultați, comentați nimic din materia din acea perioadă cât timp nu e plătită; nu o dați ca subiect la teză etc. Pur și simplu treceți peste conform planificării... Sigur se va observa de către cineva dar aveți argumente. Nu vă imaginați că ”recuperările” anterioare au fost făcute ca să vi se facă un bine financiar; s-a urmărit binele suveran al elevului și bineînțeles ”s-au respectat înțelegerile guvern/sindicate”. Vă doresc numai bine și spor al muncă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa voi face,multumesc pentru sfat.Eu predau la un liceu tehnic si imi este extrem de greu sa gasesc o cale de a preda si de a da randament la clasele formate din ultimii elevi veniti din toate satele de prin imprejurimi,care abia sunt in stare sa scrie in limba romana,care au intrat la liceu cu medii de 4 si 5.Nici lor nu le este usor, vin din familii dezorganizate(betivi,plecati in Italia,divortati,etc),sunt saraci,amarati si...analfabeti.Sunt rezultatul acestor vremuri,sunt niste mici "monstri".Imi este mila de ei,imi doresc sa reusesc sa-i invat ceva,cat de putin.Insa mi-e greu sa continui sa fac acest efort urias, sa-i invat carte pentru un salariu care nu ma motiveaza deloc,care nu-mi permite un nivel de trai decent.Ma doare durerea lor dar ma doare si durerea mea.La toate acestea se adauga si o conducere dictatoriala a scolii care ne tine de ani de zile intr-o atmosfera de stres,frica si tensiune iar nenumaratele noastre eforturi de a schimba acest lucru au esuat mereu.
    Deci cand ai asa niste elevi,asa o conducere si asa un salariu,iti vine sa...
    Trebuie sa ma gandesc la binele meu in primul rand,apoi la binele elevilor,altfel risc sa ma imbolnavesc din cauza stresului si sa imbatranesc prematur.Va doresc si eu numai bine si incurajati-va colegii sa se trezeasca.

    RăspundețiȘtergere
  8. TOT PROFESOR ...03.04.2011, 14:05

    Vă faceți prea multe procese de conștiință... Acești copii nu sunt la acest nivel datorită dumneavostră. În cazul lor le-ar prinde mai bine 20 de min de consiliere în fiecare oră pentru a vă putea apropia de ei. Știu că programa e încărcată etc. Dar nu veți avea nici o mulțumire dacă veți ”preda” tot și ei nu vor înțelege nimic, sau aproape nimic.

    Mai bine funcționează zicala: ”Milă mi-e de tine dar de mine mi se rupe inima...”

    De asemenea, chestia cu conducerea dictatorială este aproape uniformizată în țară dar, ”fiecare colectiv are șeful pe care îl merită”. În cazuri de acest fel nu are rost să încerci să schimbi conducerea pentru că directorul este dictator tocmai pentru că i s-a dat putere cumva nejustificat. Este susținut și din interior...

    Vă spun ceva ce am aflat și din cărți dar și din propria experiență:
    Într-o colectivitate organizată, -școală în acest caz- există cel puțin două tipuri de lider:
    - liderul formal, cel cu ștampila și cu puterea formală dată de către superiorii săi;
    - liderul non-formal, cel de care de fapt ascultă oamenii (ideea e că într-o unitate mare ar putea fi mai mulți lideri non-formali, în funcție de numărul de bisericuțe).
    În cazul acesta apar probleme atunci când liderul non-formal ”trădează”- adică e de partea șefului (apropos de lideri de sindicat din unitate care obosesc)

    CÂND UN LIDER OBOSEȘTE O FACE PENTRU CĂ:
    1) E UN OBOSIT ÎN PRINCIPIU;
    2) SE PREFACE BINE;
    3) ESTE LIDER PESTE NIȘTE ”OBOSIȚI” (scuze pentru duritatea limbajului dar nu m-am putut abține)

    UN LIDER ADEVĂRAT GĂSEȘTE SOLUȚII ÎNTOTDEAUNA !!!

    Vă doresc numai bine tuturor și rezistență la ce va urma!

    PS: Dacă vă scade salariul scade și cotizația la sindicat, nu? ȘI beneficiul liderului, nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt de acord cu tot ce ati spus,aveti dreptate.In acest sens,pot sa va spun ca in ultima saptamana de greva aici in Suceava,au avut loc situatii incredibile,in sensul bun...pe parcursul grevei am inceput prin a ne cere drepturile salariale,mai exact salariul pe luna februarie si apoi,incetul cu incetul, am inceput sa realizam ca pe plan local avem niste lideri de sindicat "cumparati",afiliati politic,mincinosi si ipocriti,niste mosnegi neputinciosi si obositi care niciodata nu au facut nimic pentru noi.
    In acel moment, protestul nostru si-a schimbat putin directia si am cerut demisia liderilor de sindicat.Partial am reusit.In cateva licee s-au schimbat liderii de sindicat(ba chiar au fost cazuri in care s-au creat sindicate separate si unice cu scopul de a nu mai depinde de altii) si surpriza:licee care pe parcursul grevei au refuzat sa ni se alature,au iesit si ei in strada alaturi de noi in ultima clipa.Deci se poate.Cred ca singurul lucru bun si adevarat pe care l-am obtinut noi cei din Suceava in urma grevei,este tocmai faptul ca am facut putina curatenie printre sindicalisti.Macar tot am ramas cu ceva bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. TOT PROFESOR ...03.04.2011, 18:55

    Nu-i rău dacă s-a întâmplat așa. Să nu se fi schimbat un rău mare cu altul mai mic...
    Știți că pe vremea comuniștilor cel mai mult enervau, cel puțin în sistemul cooperatist cei ce acceptau toate corvezile... N-ar fi rău dacă așa s-ar întâmpla și la noi... Să acceptăm pentru că așa îi vom enerva într-un final... Când vor considera că ne-au doborât atunci să reacționăm. Așa cu reacții disperate la Buzău inițial (acum un an) apoi la dvs. și la Botoșani acum - apropos de BT am un prieten foarte bun care era foarte fericit când s-au câștigat procesele - nu se rezolvă nimic pentru că se lucrează punctual. Vă doresc spor în toate și numai bine. Putere de muncă la plată incorectă vă trebuie... și sper să o aveți. Deocamdată prefer să rămân cât de cât anonim... și asta nu se frică, mai ales din precauție...
    P.S.: Referitor la forumul FSLI este tot o făcătură... Când vom deranja prea tare va fi închis și acesta. Trebuie să încercăm să gândim nu anti BOC, PDL, guvern etc. ci pro-educație (adică non-politic)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioana, drepturile astea care vi se iau acum, cine le-a obtinut in fata instantelor de judecata? Cine a facut presiuni asupra ordonatorilor de credite sa vi se plateasca? Ioana si Profesore, demersurile acestor ticalosi pe care si foarte multe cadre didactice i-au ales in 2008 si 2009 (poate si dvs.) dau roade: adancesc neincrederea in sindicate (in unitatea salariatilor, de fapt). In fata raului general, in loc sa intarim unitatea noastra, lucram pentru a o eroda si mai mult. Bravo (!!!).
    Ioana, inca ceva: in iunie 2010, in judetele Suceava si Botosani care a fost procentul grevistilor. Eu il stiu dar vreau sa il spuna cineva de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Adrian, nu am vrut să supăr sindicatele, doar să le trezesc...
    Procesele au fost câștigate pe banii noștri ai membrilor... Trebuia justificată cumva lupta și cheltuiala.
    Referitor la procentul grevistilor... dacă un conducător nu are suficienți oșteni nu sunt aceștia de vină că nu i-a motivat (adică oștenii). Mai mult, măcar liderii ar fi trebuit să facă grevă în toate unitățile afectate.
    V-ați gândit la o grevă japoneză generalizată și mediatizată foarte bine?!?
    Referitor la bani eu, unul aș fi de acord ca din cotizația mea de sindicat să fie suportat o parte din salariul celor care au avut curajul grevei.
    V-ați gândit la o grevă la o zonă din țară suportată financiar din cotizațiile de sindicat din restul țării?!?!
    E ușor să îndemnați la unitate dacă nu o demonstrează liderii...

    PĂCAT

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule TOT PROFESOR. 1) Sunt multe lucruri care va scapa. Procesele nu s-au castigat numai cu acel 1% cotizatie. (un salariat singular ar castiga un singur proces cu onorariu avocat=3000lei=cotizatia de sindicat pe 300 de luni/25 de ani) S-au castigat procesele si cu o munca titanica a liderilor unor structuri sindicale. Nu uitati ca au fost si 6 (sase) exceptii de neconstitutionalitate. Toate rezolvate in favoarea sindicatelor/salariatilor. Cum sa nu fie furios basescu pe liderii de sindicat pe care ii considera mafioti? 2) Ganditiva mai bine la sintagma pe care ati folosit-o: "măcar liderii ar fi trebuit să facă grevă" (!!!). Eu nu o inteleg deloc. 3) "grevă la o zonă din țară suportată financiar din cotizațiile de sindicat din restul țării?!?!" (?!?) Doamne, despre ce vorbim? De ce nu ati lamurit dvs. 10.000 de colegi sa vireze cotizatia de sindicat catre alt judet, pentru sustinerea unei greve? 4) Oare nu putem sa intelegem ca unitatea vine de jos? De ce nu a fost unitate pe 16 martie a.c.? Dupa cate stiu eu, liderii au chemat la lupta 50.000 de sindicalisti. Si au venit cativa....

    RăspundețiȘtergere
  14. Adrian,intr-adevar in iunie 2010 procentul grevistilor din Suceava nu a fost prea semnificativ.Eu personal chiar am fost atunci la Bucuresti impreuna cu o colega.Ideea e ca de atunci pana acum situatia s-a schimbat putin,unii am inceput sa ne trezim si sa facem schimbari.Cu siguranta orice forma de protest va urma de acum inainte la nivel national,procentul participantilor din Suceava va fi mult mai mare de data asta.Cum v-am spus,simt eu ca lucrurile s-au schimbat decisiv acum in ultimile 2 saptamani.Cred ca acum este o vreme favorabila schimbarilor,a venit momentul.
    Sunt multe alte probleme pentru care trebuie sa luptam,nu numai discrepanta cu legea 221.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ioana, asa da! Poate vom ajunge sa ne intelegem rostul.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru Ioana....Da un click pe icognito1 ...poate resusim sa largim discutiile pe aceasta tema.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare