13 apr. 2011

O POSIBILA FORMA DE NEMULTMIRE ----NU VA INSCRIETI IN COMISIILE DE BACALAUREAT

In aceste zile se cere cu insistenta de catre inspectoratele scolare, inscrierea in comisiile de bacalaureat.
Rog pe colegii constienti si meritosi sa nu sa se inscrie si sa lase aceste comisii incomplete.
Motive: pe langa reducerile de anul trecut cu 25% si de anul acesta cu 33% (cu care ne luptam si castigam in instanta) mai sunt:
1. nu se platesc aceste activitati si nici nu se doreste (NORMAL ERA SA APARA ORDINUL CU PLATA INAINTE DE A CERE INSCRIERILE)
2. personalul didactic auxiliar nu mai beneficiaza de gradatie de merit conform LEN si a Legii plafonarii salariilor din invatamant
3. Metodologia de calcul a salariilor se modifica in sensul ca cei cu indemnizatie de conducere si gradatie de merit au salariile mai mici (nu se aplica calculul de spor la spor)
Sper ca vom intelege ca e nevoie de o atitudine corecta si o informare a tuturor colegilor de ce este si ce urmeaza.
Sunt convins ca parintii si elevii doresc o evaluare corecta si personal competent. Cu sigranta vor intelege ca daca cele 3 revedincari se rezolva, examenele se pot desfasura in conditii corecte cu personal bine motivat si impartial.
Daca nu "lipitorii de afise" vor asigura desfasurarea examenelor.
Vrem examene corecte sau viciate? Vrem calitate sa cantitat?
Vrem educatie sau tentativa de educatie

PRECIZARI pentru ANONIMII din MECTS 
Anul trecut a fost emis ordinul cu plata in data de 1 iunie AICI., in baza L 84/1995 pe care ati abrogat-o. Acuma baza carui articol din LEN se face salarizarea?
De la vorbe la fapte este...Sa fie cum ziceti dvs inseamna sa apara ordinul cu plata cat mai repede si atunci imi asum amnezia.

Legat de gradatia de merit pentru personalul didactic auxiliar se pare ca nu ati citit LEGEA PLAFONARII (DIMINUARII) SALARIILOR PROFESORILOR AICI Cap II Art 2 alin 2 C "gradatia de merit, acordata in conditiile legii, pana la data intrarii in vigoare a LEN"

Din minunanta LEGE A PLAFONARII  (DIMINUARII) SALARIILOR  PROFESORILOR se elimina calculul de "spor la spor". Acestea au fost castigate dupa procese interminabile in perioada 2001/2005...

9 comentarii:

  1. 1.In sedinta de dialog social de la minister, liderii de sindicat au intrebat daca vor fi platiti cei implicati in examene iar raspunsul a fost cat se poate de clar:DA. Aveti amnezie, domnule Pop?
    2.Masurile tranzitorii stabilesc faptul ca se aplica prevederile anului scolar 2010-2011. Deci cum sta treaba cu gradatia de merit?
    3.Ati fost informat ca din simularea in trei judete a legii salarizarii in invatamant nu rezulta nicio scadere. Macar in al doisprezecelea ceas puteti sa fiti corect cu colegii dumneavoastra?

    RăspundețiȘtergere
  2. traian basescu boc13.04.2011, 07:31

    Mai "clampak" anonim...amnezia o stabilesc medicii,nu o lichea ca tine...nu se discuta la ministerul ala al tau si despre cei care nu au mai au posturi pentru restrangere de activitate????...nu participam la BAC pentru ca nu intra in fisa postului...adunati-va lichelelor si sustineti voi BAcul...e clar ba moslusca_guvernamentala???

    RăspundețiȘtergere
  3. Culmea! Cine este acest"anonim", care nu are curaj sa spună in fata ceea ce gândește si se ascunde? Doua lucruri stiu sigur: este din Prahova si stiu si Ip-ul. Este suficient, domnule " anonim ", sau trebuie sa va dau numele si functia? Rusine ca, printre noi avem astfel de cozi de topor, care fac jocul portocaliilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe Anonimul asta 13.04.2011, 06:53 nu il avem printre noi. El se baga ca musca in lapte. Si este foarte clar acum ca toate diversiunile cu atacuri la liderii de sindicat si la sindicate sau facut de trepadusi din cabinetele parlamentarilor pedelisti. Toate cele invocate de d-l Liviu Pop in aceasta postare sunt reale.
    De fapt, acest ticalos nu face decat ceea ce fac si sefii sai: nu ne-a spus boc ca se va pune in aplicare a doua zi Legea 221/2008? sau ca nu se vor micsora salariile? Oare cat ii mai lasam pe asta sa-si manifeste ticalosiile?

    RăspundețiȘtergere
  5. Liviule, eu chiar asa am facut si data trecuta iar altii au mers si au luat bani si au ras bine merci de noi! In alta ordine de ideii sa vezi cate diplome false se trimit pe internet pt unii colegi si va fi ceva de nedescris referitor la JOSNICIA UNORA! Sindicatul din pacate nu mai are oameni de calitate la nivelul scolilor si degeaba te zbati tu ca dupa cum vezi rezultatele sunt minime!Sarbatori frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu raspund in general la Anonimi insa acestia fiind din randul celor din MECTS reamintesc amnezicilor din MECTS.
    1. In ce baza se face plata daca in Metodologie nu scrie, mai mlt in LEN aceste participari la examene sunt incluse in norma didactica. Daca totusi se face plata normal e sa apara ordinl de ministru cu plata inainte de a ne inscrie.
    2. Se pare ca nu ati citit ce vreti sa va asmati in 18 aprilie si unde scrie clar sa nu se mai acorda gradatia de merit ptr axiliar.
    3. Nu o sa va raporteze directorii si inspectorii (principalii afecati) ca au salariile scazute. Ei trebuie sa va aplaude si sa va zambeasca...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce IP are molusca?Vrem numele si functia !!!Mad duc sa-l alerg prin scoala! Asa vor avea si elevii o ora de dirigentie reusita:))) Tema ar fi"Fugarirea jigodiei prin scoala-o abordare practica ....:)))))

    RăspundețiȘtergere
  8. gradatia de merit trebuie sa fie acordata pentru"merite"deosebite, nu bagatelizata asa cum se intaqmpla azi, a.i tot personalul auxiliar dint-o scoala sa aibe gradatie fara sa faca nimic deosebit, iar profesorii care duc greul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai anonimule...spune tu ce merite deosebite ai avut ca ai ajuns lichea de cotroceni? (majusculele le-am omis ca nu le meritati)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare