22 mar. 2011

"Unitatea" sindicala

Ieri am paricipat la mitingul  celor peste 500 de colegi din Botosani care se afla de o saptamana in greva. Am avut o  intalnire cu prefectul judetului Botosani.
Azi am avut intalnire cu Prefectul judetului Suceava, cu Inspectorului scolar general din Suceava si cu presedintele Consililui Judetean Suceava, precum si cu cei aproximativ 50 de profesori, la iesirea din prefectra .
Lucrurile merg catre bine desi puteau fi rezolvate de catre minsitrul educatiei de cateva saptamani bune. Insa nefiind interesat de soarta celor peste 8000 de profesori si peste 40000 de elevi s.a ajuns la aceasta situatie.
Maine este sedinta de guvern unde ar trebui aprobata rectificarea bugetului din trimestrul 4 respectiv 3 in trimestrul 1.
O solutie temporara care nu rezolva fondul problemei, problemele bugetului fiind in ontinuare pentr celelalte luni
Sper ca foarte repede situatia proceselor din BT si SV sa se extinda la nivelul tarii si tot personall din invatamant sa fie incadrat conform L 221.

Ceea ce insa din pacate nu am vazut, a fost unitatea sindicala adevarata in randul miscarii sindicale.
 Am scris AICI, incercand sa aflu de ce nu ies romanii in strada
Astazi am mai gasit un raspuns..aratatu.l cu degetul catre alte sindicate 
La intrare in sediu FSLI Suceava am avut intalnire cu un "coleg" de la alta CONFEDERATIE sindicala care incerca sa imi explice ca o sa vina cineva de la "centru" sa rezolve problema uninii sindicale...
Am reactionat foarte repede listandu.i repede PLANGEREA PENALA facuta de cele 5 sau 4 confederatii.
A ramas domnul respectiv fara replica si l-am rugat sa nu vada paiul din ochii altora, sa se uite atent la paiul din ochiul sau. Doar cand cei "de ss" vor fi uniti cu adevarat si cei de jos vor fi la fel si invers.
Poate nu era momentul cel mai bun de a reactiona insa e necesara o diferentiere intre lideri si pseudolideri. Fiecare membru stie cu exactitate cine in ce categorie se incadreaza.
Pana atunci pot spune ca am vazut in cele doua zile cata "telenovela" circula intre membri de sindicat. Sper ca acestea sa ia cat mai repede sfarsit si sa reusim sa ne concentram pe actiuni mult mai sustinute.

2 comentarii:

  1. TRAISTARU(nu are legatura cu liderul de sindicat F.S.L.I.)23.03.2011, 23:49

    LIVIULE, de ce nu te deplasezi si la GIURGIU.
    La liceele...........,te rog afla -le tu ,prof.nu au luat salariile.
    Da,au fost castiguri pe L 221/2008,DAR NU PREA AU FOST BANI,PT. TOTI SI PESTE TOT.
    CU STIMA!
    Profesorul amarat!

    P.S.
    F.E.N. din GIURGIU de ascunde!
    DE CE?
    UN RASPUNS F. USOR!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se doreste unitate, nu se doreste comunicare...faptul ca suntem dispersati si faptul ca avem 50 de sindicate care reprezinta interesele aceleiasi categorii profesionale a inchis drumul catre ceea ce imi amintesc ca se chema UNITATE.
    Daca Giurgiul si alte judete s-ar fi aliniat seriilor de proteste care au pornit din Botosani si din Suceava, poate ca altul ar fi fost rezultatul protestului de astazi de la Ministeru' lu' funeru...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare