4 mar. 2011

Portret de lider

A fost odată un lider care murea de grija altora.
Vorbea, mergea peste tot în numele lor, făcea strategii,
îi chema la discuţii. În fiecare zi visa cum ceilalţi
se adună în numele unui ideal, al interesului comun,
al beneficiului general. Îşi imagina că forţa grupului
său va creşte şi va aduce normalitatea într-o ţară
dezbinată, dezlânată, dezbinată.
Pentru bunele sale intenţii ceilalţi îl urau,
îl considerau interesat sau vândut. După proverbul
„Bine faci, ...bine găseşti!”
Se întreba unde greşeşte?
Se sfătui cu consilierii lui în momente tainice
Şi află unele lucruri uimitoare.
Era prea ocupat ca să asculte.
Era prea visător ca să vadă direcţia de mers
a lucrurilor.
Era prea implicat ca să vadă că lucrurile se
îndreaptă  spre un rezultat scontat cu sau fără
zbaterea sa.
Era prea săritor ca să-l suprasolicite alţii.
Era prea logic ca să vadă şi cealaltă parte
a medaliei.
Era prea conştient de valoarea de sine ca să accepte
că viziunile se fac cu vizionari.
Era prea raţional ca să recunoască puterea
Sufletului.
Era prea conducător ca să respecte libera decizie a individului
Era prea.
Atunci a început să se gândească cum să fie mai puţin.
Aşă că a valorificat Crăciunul, Paştele, sărbătorile,
nopţilele şi zilele din viaţa sa scurtă şi trecătoare.
A înţeles că trebuie să fie şi liderul său,
al propriei existenţe.
Atunci a înţeles că fiinţele sunt unicităţi,
 individalităţi şi nu colectivităţi.
A înţeles că a iubi e mai presus decât
a conduce; a fi liber a mai presus decât a
fi robul unui mit care moare
Şi a ascultat mersul lucrurilor
A devenit înţelept.

Caracterizare mea facuta de
Vicepresedinte FSLI Arad
Doina

MULTUMESC...VOI MEDITA

11 comentarii:

 1. Buna dimineata,
  Ma ,,regasesc" in....,,Portretul unui lider" si asta m-a pus pe ganduri; chiar asa: voi medita asupra acestui...mit.Dar....sunt prea optimista ca sa bat in retragere; in rest...cat vezi cu ochii -VIATA cu bune si rele!
  Sanatate tuturor si o zi cat mai agreabila
  Gabriela-Carmen Tarna
  Navodari

  RăspundețiȘtergere
 2. Dragi colegi, exista o doza prea mare de patetism in acest post. Sigur, sunt cuvinte <>, care suna insa din coada, pentru ca n-au nicio legatura cu realitatea sindicala, cu ceea ce se intampla, de fapt, in lumea liderilor de sindicat.
  In loc de texte patetice, va recomand ceva bibliografie fundamentala despre management, comunicare etc.
  Niciun lider sindical nu da doi bani pe textul de mai sus, sa fim seriosi.

  RăspundețiȘtergere
 3. pt anonimul de la 9:5904.03.2011, 11:30

  daca nu ai nimic a spune, nu spune! oricine ai fi inseamna ca habar nu ai ce satisfactie ai atunci cand unul dintre oamenii tai iti spune un simplu multumesc! si cat te doare cand nu auzi acest multumesc, stiind cat te-ai zbatut sa faci ceva!
  Inseamna ca nu esti lider, ci doar un frustrat penibil care isi da cu presupusul ca doar e plina tara de neghiobi care nu stiu despre ce e vorba dar se dau importanti si se baga in seama.
  PATRIA ESTE POPORUL, IAR NU TAGMA JEFUITORILOR.*(T. Vladimirescu)

  RăspundețiȘtergere
 4. Si uite asa, miscarea sindicala va deveni o amintire! Haideti sa redevenim seriosi!Nu stiu daca se potriveste la 3-4 lideri de sindicat din invatamantul preuniversitar.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pentru Daniel Malaelea. Nu cumva exagerati? Nu cumva sunteti prea pesimist? Chiar asa, nu mai aveti incredere in sindicate, in liderii lor? Eu cred ca sunt multi, foarte multi lideri de sindicat care se sacrifica pentru interesele si drepturile membrilor de sindicat. Din pacate, de foarte putine ori acesti lideri primesc un simplu "multumesc!".

  RăspundețiȘtergere
 6. Tovarasi lideri sindicali din Neamt, cand incep plangerile penale impotriva directorilor, isj-ului etc ... pentru a ne lua banii pe sentintele judecatoresti ??????????????????????????????
  DE CE ESTE LINESTE IN NEAMT ?????
  Ce faci d-le Pop ? De ce d-le Pop in Neamt e LINISTE ?????
  De ce ????
  De ce in Neamt, liderii de sindicat din scoli informeaza gresit profesorii ???? Li se spune ca NU SUNT BANI si ca trebuie sa dea in judecata din nou ?????\
  Ce faci d-le Pop cu liderii de sindicat din Neamt ??????
  Sunt revoltat ... FSLI Neamt dezinformeaza !!!! Sunt vanduti blondei pdl-iste din fruncea isj-ului ... cea care se dadea cu saniuta cu udrea !
  Scolile din Neamt au hotarari definitive si irevocabile !!!! DE CE NU S-A FACUT NICIO PLANGERE PENALA ????????????? DE CE ?????
  RUSINE FSLI NEAMT !!!! RUSINE !!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. @ Gheorghe 05.03.2011, 10:05. Stati calm si judecati limpede. Plangerile penale nu rezolva nimic. Nici un procuror nu va trimite in judecata nici pe inspectorul general, nici pe vreun director fiind vorba de banii statului. Nu ignorati faptul ca exista si o ordonanta de urgenta care amana platile pe sentintele care privesc banii statului. Cred ca problema nu se pune corect. Se uita ca sindicatele inseamna solidaritate si forta prin unitate de actiune. Prea se arunca totul pe lideri. Nu se poate asa. Basescu, Boc si ai lor s-au "prins" de acest lucru si si-au concentrat mai demult atacurile pe lideri. Personal, cred ca nici nu trebuiau procese pentru aplicarea Legii 221. Cand s-a vazut ca toate promisiunile lui Boc si Basescu (din oct. 2008) au fost minciuni nerusinate trebuia sa intram imediat in greva generala pana la punerea in aplicare a legii. Asa am ajuns la dezbinare. Si acum, singura sansa este o greva generala pana la aplicarea Legii 221, refacerea incadrarilor de la 01.01.2010 si de la 01.01.2011, reintroducerea sporurilor pentru personalul nedidactic, abrogarea LEN si inlaturarea noului Cod al muncii. Ceea ce facem acum este sa ne aflam in treaba. Nu uitati ca sindicalismul este solidaritate pentru a ne impune vointa.

  RăspundețiȘtergere
 8. Adrian : un punct de vedere 100% adevarat ! Felicitari !

  RăspundețiȘtergere
 9. Din pacate cred ca Adrian avea dreptate, doar ca nu numai "liderii sindicali actuali" au vina schimbarii profilului lor de odinioara. Sistemul actual de guvernare a discreditat foarte mult profilul liderului confederal, federal, sechele ce in constiinta a tot mai numerosi membrii de sindicat fac ca sa se rafranga asupra tuturor liderilor de sindicat, indiferent de nivelul la care acestia se regasesc. Si nu e bine deloc. Colegii lor, sindicalistii nu mai raspund nici macar la invitatia participarii la formele de protest care nu se lasa cu admonestari pecuniare. Si atunci as spune si eu asa: " A fost odata un membru de sindicat care era constient de valoarea si potenta lui in reusita luptei sindicale, in necesitatea implicarii lui in actiunile organizate de liderii lor in scopul apararii si dobandirii drepturilor socio-profesionale. Il urmau cu convingerea ca fac ceea ce trebuie, chiar daca faceau sacrificii. Dar ce pacat ca astazi nu mai gandesc la fel! Gresesc oare? As vrea eu sa fie asa!"

  RăspundețiȘtergere
 10. Inainte de a fi membri de sindicat si lideri , suntem OAMENI ! Si nimic din ceea ce este omenesc ...

  RăspundețiȘtergere
 11. 07.03.2011 : Proteste ale studentilor la Ministerului Educatiei !

  RăspundețiȘtergere

Postări populare