7 mar. 2011

Titularizare in baza art 253 din LEN

Cele mai multe mesaje le-am primit in ultimul timp pe marginea acestui articol. La unele am reusit sa raspund, unele le-am solutionat, altele sunt inca in lucru.
Azi au fost (in)validate titularizarile in Consilile de Administratie al ISJ.
Pentru MARAMURES le gasiti AICI.

Daca la nivelul unitatii sau judetului dvs au fost abuzuri sau erori va rog sa imi comunicati.
Deja am aflat ca la Mures a fost facuta titularizare cu nota 5.10 ceea ce e ilegal. Maine voi verifica de ce. (pozitia 16 de AICI)
Tinem legatura

17 comentarii:

  1. Si in Timis a fost titularizata o colega in urma acordarii unui onorariu in valoare de 2000 de euro.Acesta este invatamantul romanesc!Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am obtinut in 2008 nota peste 7.Am asolvit a doua specialitate prin PIR.
    Pentru cei ca mine s-au rezervat posturi la vremea respectiva, pentru a le ocupa, binenteles daca notele obtinute ne-ar fi dat dreptul.Dintr-o greseala in loc de PIR s-a scris bursa MEC, iar la repartizare postul a ramas blocat.Am profesat pe acest post in 2008-2009, dar in 2009 acesta a fost ocupat la pretransfer iar eu am fost somer.Acum sunt suplinitor pe acelasi post avand in vedere ca titularul este detasat la cerere.Acesta se va transfera in urmatoarea etapa deoarece postul pe care-l ocupa este liber.Eu voi ramane din nou somer deoarece "Instructiunile domnului ministru" limiteaza in timp posibilitatea de a ocupa postul care mi se cuvine de drept.Postul dorit va fi liber urmand a fi ocupat de un suplinitor din alta localitate probabil.Am o varsta!EU, ce pot sa mai fac?Va rog sa ma ajutati cu un sfat!NU vreau sa devin subiect de stiri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am depus ieri o sesizare scrisa la ISJ Alba, am solicitat o solutionare scrisa.... Astept raspunsul ca sa stiu ce am de facut... , printre altele, o sa va anunt si pe dumneavoastra. In caz ca nu se clarifica situati si lucrurile o iau razna, O sa revin cu descrierea situatiei.Multumim pentru sprijin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Atept pe email mai multe detalii...Deja la Mres am aflat ca a fost o eroare pe care au corectato dpa interventia ministeruli

    RăspundețiȘtergere
  5. SUNT DISPERATA, INCERC SA VA TRIMIT EMAIL SI AM TOT FAILURE NOTICE..... Nu stiu cum sa fac pentru a putea intra in legatura directa pentru problema mea. Am incercat cu replay si NU MERGE...

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre ce eroare e vorba?

    RăspundețiȘtergere
  7. Intrebare?
    Cei care sunt titularii departe de domiciliu nu au posibilitatea de a se retitulariza cu 253 , daca ar renunta inainte la titulazirare ar avea sanse?

    RăspundețiȘtergere
  8. Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.Daca am participat la concurs in 2011 obtinand nota 9.10 si primind post ca suplinitor in doua scoli cate o jumatate de norma in fiecare,as putea sa ma titularizez la una dintre ele daca directorul este de acord?

    RăspundețiȘtergere
  9. este normal ca noi cei care am dat examen de titularizare in iulie 2011 si am luat nota peste 7 sa nu ne putem titulariza anul acesta conf. art. 253 din LEN doar pentru ca suntem absolventi si nu avem definitivat? am facut 60 de credite din cursuri de pregatire profesionala si in final care este rasplata? daca eu am rezultate bune de ce nu am nici o sansa in acest an la titularizare? nu este corect. in acest an daca iau cea mai mare nota din judet se va putea titulariza cineva cu nota mai mica doar pentru ca are definitivatul. anul trecut am dat prima data titularizarea si am avut a doua medie pe judet, doar ca nu au fost posturi. anul acesta sunt, dar nu am definitivat. cine imi da mie continuitate acum stiind ca sunt concurenta? ce pot face eu acum?

    RăspundețiȘtergere
  10. am ocupat post de invatator ca suplinitor in 2011 pe baza notei peste 7 obtinuta in 2010. postul pe care l-am ocupat in 9 sept 2011 (asa scrie pe decizie ) a apartinut unei colege care s-a transferat pe acest post in apr 2010,dar ,nu a venit la scoala pe 1 sept pt ca era bolnava de cancer si si-a luat concediu medical pe un an incepand cu 1 sept 2011.Postul doamnei a fost dat la suplinire dupa 3 sept 2011 .Am depus 3 persoane dosar de suplinire. Desi nu se tinuse sedinta publica,asa cum s-a tinut in iulie-august am fost repartizata conform legii pe baza notei din 2010 (nota cea mai mare dintre noi 3). Mentionez ca in calendar erau mentionate sedinte publice si dupa 1 sept 2011 dar nu s-au mai tinut.

    intrebare... conform articolului 253 din LEN + art 62 si 63 pot sa obtin titularizare pe post ? Mentionez ca decizia de numire ca suplinitor e cu data de 9 sept 2011 (deci inainte de a incepe cursurile),postul e viabil pe 4 ani si am acordul CA al scolii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce inseamna legea 253?La cine se refera?Se incadreaza si titularii sistemului?

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce titularii art.253. nu beneficiaza de acelrasi drepturi ca cei ai sistemului national? Precizez ca avem un concurs national!Daca-i dam in judecata ce sanse avem?

    RăspundețiȘtergere
  13. buna seara , am inteles ca in sfarsit ne dati o veste buna. Va multumim. Eu am participat la examenul de titularizare in 2012 , am luat nota 7,75 la examen si 10 la inspectie . anul acesta sunt suplinitor calificat pe perioada determinata in mediul rural , la o sg scoala .Viabilitatea postului e de 4 ani si am si acordul CA , fiind din localitate si predand de 15 ani. As vrea sa ma ajutati cu un sfat : in cazul in care un profesor titular in alt judet , vrea sa se pretransfere consimtit intre unitati , desi nu locuieste in localitate , imi poate lua locul?

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara, va contactez in legatura cu un caz de la o scoala din municipiul Buzau. Situatia este urmatoarea:pentru anul scolar 2013-2014 au fost incadrate la clasele pregatitoare trei doamne invatatoare debutante. Mentionez ca toate au obtinut note peste 7 la concursul de titularizare . Acestea nu au fost incadrate ca titulare deoarece la acea vreme nu se stia care va fi viitorul clasei pregatitoare. Intrebarea mea este daca aceste aceste doamne invatatoare in situatia in care aceste posturi au viabilitate 4 ani pot beneficia de continuitate sau aceste posturi trebuie date libere in planul de scolarizare pentru anul 2013-2014 urmind sa fie ocupate in conformitate cu calendarul miscarii personalului didactic curent?
    Doresc sa mai intreb daca opinia parintilor are vreo importanta in acest caz?

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara,Art.254,al.13 din legea educatiei este valabil pentru titularizare,deoarece am participat la concurs in 2012,am luat 7.70 si am obtinut si definitivatul in 2012 iar postul pe care l-am obtinut,nu este scos cu viabilitate pe 4 ani in 2013-2014.Va rog sa-mi raspundeti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am si eu o nelamurire. Am absolvit facultatea de Stiinte Socio-umane, specializarea Asistenta Sociala si m-am inscris pentru examenul de titularizare in perioada 8-17 mai in Ramnicu Valcea. Cand m-am inscris, am scris pe fisa de inscriere optiunea: profesor in cabinet de asistenta psihopedagogica. Cand m-am dus sa validez dosarul pe fisa mea scria:psihopedagogie speciala. Fiind nelamurita de ce mi s-a schimbat optiunea, i-am intrebat membrii comisiei, acestia spunandu-mi ca ei nu se pricep, sa ma duc sa-l intreb pe seful lor. M-am dus si l-am intrebat, iar acesta mi-a bagat numarul la dosar in calculator, spunandu-mi ca pe asa ceva pot sa candidez cu facultatea mea. Intr-un final, am semnat sa sustin examen pentru disciplina psihopedagogie speciala. Am sustinut atat inspectia la clasa, la care am luat 10, cat si examenul scris, la care am obtinut 8,1, obtinand locul al-II-lea pe judetul Valcea. Ieri, 14 august, m-am dus sa-mi aleg postul (fiind si vineri pe 9 august la concursul pentru locuri titularizabile, dar nu am mai intrat la sedinta deoarece a fost un singur loc titularizabil, fiind luat de cel care a luat nota cea mai mare). Cand mi-am ales postul si localitatea unde am vrut, mi s-a spus ca eu nu pot ocupa un asemenea post, deoarece specializarea facultatii nu-mi permite si sa vin pe 27 ca ma vor rezolva dansii, eventual sa ocup un post de educator. Nu mi-a venit sa cred, adica ei ma repartizeaza pe aceasta disciplina, ma programeaza pentru inspectia la clasa, sustin examnenul si acum imi zic ca nu pot ocupa acest post.ESTE POSIBIL ASA CEVA?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare